sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Esteloppukokeet 14.06.2012

Meillä oli loppukokeiden esteosuus 14.06.2012, ja menin ne connemara ruuna Kirpulla. Alla on kuva radasta:

1. Ympyrä puomin yli kolme kertaa 2. Raviristikko lävistäjällä 3. Ympyrä puomin yli
4. Linjan ensimmäinen pysty 5. Voltti puomin yli 6. Linjan toinen pysty
7. Okseri lävistäjällä 8. In-and-out -ristikot 9. Ympyrä puomin yli
Vähän tuli itse mokailtua ja kuumasta ilmasta ja takkipakosta johtuen, oli itsellä vähän voimat lopussa ja ponin herättely jäi vähän vaiheeseen. Olisi siis pitänyt olla vähän lyhyempi ja terävämpi laukka, mutta olen kuitenkin tosi tyytyväinen rataan, olisi se voinut huonomminkin mennä :)

Verkassa Kirppu tuntui tosi hyvältä, tein aika paljon tempon vaihteluja sekä ravissa että laukassa hakien tuntumaa ja hallintaa. Kirppu oli tosi hyvän tuntuinen ja tuli tosi varma olo :)

© Jasmina Lankinen
Verkkahyppyinä oli ensin raviristikko kolme kertaa. Eka hyppy meni ihan hyvin, tosin tultiin väärässä laukassa alas. Toka ja kolmas meni paremmin. Seuraavaksi hypättiin linjan eka pysty kaksi kertaa. Ekalla kertaa hyppy lähti ihan liian kaukaa ja jäin jälkeen aika pahasti. Toisella kerralla tuli tosi hyvä hyppy. Seuraavaksi tultiin okseri ensin madallettuna ja sitten rata-koossa. Molemmat hypyt tuli tosi hyvin ja hyvä fiilis vain jatkui. Sitten kävelemään ja odottamaan omaa vuoroa.

© Jasmina Lankinen
Kun Niina meni itsearviointiin, aloin ravailemaan ja herättelemään Kirppua. Siinä vaiheessa olin itse niin kuumissani, joten en kovin kauaa ravaillut, vaan päätin säästellä itseni ja ponin voimia. Otettiin verkkahyppy linjan ekalle pystylle, mutta hyppy meni ihan pieleen. Laukka oli ihan voimatonta ja pitkää, jonka takia hyppy meni liian lähelle ja pyyhkäistiin puomi alas. Hyvillä mielin radalle siis...

Tervehdys ja aika aloittaa rata. Ensin kolme ympyrää puomin yli, ensimmäisestä tuli liian kulmikas, toisesta tuli muuten vain huono tie ja kolmannessakin tie oli huono. Eli ympyrät ei menneet ihan nappiin. Seuraavaksi raviristikko, joka meni tosi hyvin. Ympyrä puomin yli meni hyvin ja sitten jatkettiin linjalle. Linja menikin sitten ehkä parhaiten koko radassa. Ekalle pystylle tuli tosi hyvä hyppy ja voltti puomin yli onnistui parhaiten kaikista ympyröistä. Toisellekin pystylle tuli tosi hyvä hyppy, mutta esteen jälkeen Kirppu vähän lähti ja kun sain sen kiinni, jäi laukka vähän turhan pitkäksi hyppy okserille meni pieleen. Olin jo itse hyppäämässä, mutta Kirppu päättikin ottaa vielä yhden pikkuaskeleen väliin, joten hypystä tuli vähän sekava. Tultiin alaskin väärässä laukassa, mutten itse sitä ehtinyt tajuamaan vastakun Kirppu vaihtoi itse ristilaukkaan ja siitä sitten vaihdettiin myötälaukkaan. Sitten innari-ristikot, joissa jäin ekassa hypyssä vähän jälkeen, ja pääsin vasta kahteen vikaan hyppyyn mukaan. Vuorossa vielä ympyrä puomin yli, joka onnistuikin ihan hyvin.

© Jasmina Lankinen
Sitten Kirppu Sannille kävelytettäväksi ja itse Pekkalan ja Henttisen luo itsearviointiin. Kerroin radalla tekemäni omat mokat ja mainitsin, että laukan olisi pitänyt olla terävämpää. Itsearvioinnista tuli melko sekava, mutta ei kun arvioinnin jälkeen takaisin Kirpun selkään ja loppuverkat ja talliin lähtö. Ponin pois hoitaminen ja sitten kämpän kautta (vaatteiden vaihto) kentälle odottamaan, että viimeinen ratsukko suoritti radan, että päästiin purkamaan esteet. Sitten loppuarviointiin ja sitten oli näyttö ohi.
Sain estenäytöstä H2 ja kommenttina oli "Keskity rytmin säilyttämiseen. Laukka saisi olla aktiivisempaa."

Olen kyllä rataan tosi tyytyväinen, Kirppu ei ollut yhtä hyvä kuin edellisen päivän harkoissa, mutta silti tosi hyvä. Otan kyllä Kirpun ehdottomasti välikokeidenkin uusintaan, jos vain päätän sen uusia kakkosen toivossa :)

4 kommenttia:

  1. Onneks mä en lähteny viel sinne harjuun :D en tulis selvii noist estekokeista hengissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyh, ei se nyt niin vaikeeta oo :D Ja ei sun ois pakko ees tehä noit estekokeit jos suuntautusit esim. kasvattajaks :)

      Poista