lauantai 12. marraskuuta 2016

Hankirallia

© Nea Koivisto
Lauantaina 5.11. oli aika laittaa talvipopot testiin. Lähdettiin katsomaan, miltä laitumen pohja vaikuttaa ja siinä olikin tosi hyvä mennä. Päätin, että tänään ei rallata, vaan väännetään oikein asiallisesti dressagea. Noh, se toimi niin kauan, kunnes Too hiffasi, että seuraavaksi saattaisi olla laukkaa vuorossa. Lomapäivät ja pakkaset olivat hieman kasvattaneet Toon virtatasoa ja pian totesin, ettei tästä tule mitään ja annoin mennä.

© Nea Koivisto

Tällaiset laukannostot tuntuu selkään ihan kamalilta, kun hevonen vain nousee edestä ylöspäin ja ainoa ratkaisu on ajaa eteen ja sitten räjähtää ;D
© Nea Koivisto

Pätkittäin saatin laukka hieman hallintaankin
© Nea Koivisto

© Nea Koivisto
Jarrut tuppasi olla hieman hukassa, oon niin tottunut, että Too pysyy hyvin hanskassa, joten oli aika hurja fiilis kun aidat läheni ja hevonen ei vain jarruttanut. Saatiin tallikaverilta lainaan myler-koulutuskuolain, jota testattiin nyt kolmatta kertaa. Ekalla kerralla kentällä Too oli tosi kiva ja malttoi hyvin tukeutua kuolaimeen ja alkoi hakea kivaa muotoa. Seuraavalla kerralla mentiin maastossa ja jarrut oli aika hukassa, joten enpä oikeastaan tiedä mikä logiikka oli lähteä tämän kuolaimen kanssa pellolle :D Noh, jarrut ei oikein toimineet ja Too pelasi kuolaimella enemmän, kun koskaan. Eipä tainnut siis tästä kuolaimesta tulla meille ainakaan vakkarikuolain. Koska jarrut oli niin hukassa, niin otettiin vaan muutamat laukkaspurtit ja lopeteltiin sitten siihen, kun Too kävi niin kuumanakin. Saatiinpahan virrat purettua ja selvittiin hengissä :D Nea räpsi tosi paljon kivoja kuvia, joten varautukaa kuvaoksennukseen ;)

Kirahvi <3
© Nea Koivisto

"Mamma prkl, älä jaksa näitten ympyröittes kanssa!"
© Nea Koivisto

© Nea Koivisto

© Nea Koivisto

© Nea Koivisto

Ylläoleviin kuviin kiteytyy hyvin päivän ratsastus. Virtaa tosiaan riitti vähän turhankin paljon ja hevonen teki kaikkensa, että saisi ohjat revittyä kädestä ja pääsisi menemään.

© Nea Koivisto

© Nea Koivisto

© Nea Koivisto

© Nea Koivisto
© Nea Koivisto

Lopputulemana: Hokit piti hyvin, kengät pysyi jaloissa ja hevonen melkein hanskassa. Jatkossa pitäydytään tutussa ja turvallisessa kolmipalassa, jos tiedossa on jotain kenttätyöskentelyä jännempää.

1 kommentti:

  1. Oi, vitsi mitä kuvia ♥ :D Meillä tuntuu myös olevan virtaa vapaapäivien jälkeen. Harmi vaan ettei meillä ole kuin se 5cm lunta ;D

    http://siloistasatulaan.blogspot.fi/

    VastaaPoista