keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Super-heppoja :)

Siri  11.11.12
© Pinja Pettinen

Perjantaina (16.11.) kävin siis illalla tallilla - ja sain jopa Jennin puhuttua mukaani! Kuviahan siellä pimeydessä ei olisi saanut, joten ei edes lähdetty yrittämään. Jenni kuitenkin piti mulle "tuntia" eli lähinnä korjaili asioita, joita kehotin huomioimaan mun istunnassa ja sanoi aina ratsastusradan teitä mitä piti mennä. Siri oli jotenkin tosi hyvä koko ratsastuksen ajan. Aloitettiin tekemällä käynnissä väistöjä ja jokunen ympyrä sekä muutama takaosan käännös. Siri oli jo käynnissä tosi hyvän tuntuinen ja raviin siirryttäessä sujui aina vain paremmin. Tehtiin ravissa paljon ympyröitä ja vaihdeltiin suuntaa aika tiuhaa tahtia. Jokunen raviväistökin tultiin, kun Jenni keksi sellaista käskeä. Ravista katosi kyllä tahti täysin, mutta jotenkin oli niin suloista kun Siri niin tosissaan yritti tehdä <3 Täytyy vissiin alkaa raviväistöjä tehdä useamminkin, jos Siri vaikka vertyisi paremmin.
Tultiin vielä jokunen ympyrä ravissa ja sen jälkeen päätettiin ottaa laukkaa. Jenni sai jonkun liikunta innostuksen ja halusi juosta kilpaa Sirin kanssa. No, mikäs siinä. Kaasua vaan, vaikkei noin pienellä kentällä kovin kovaa pääsekään. Alkuun Siri lisäsi vauhtia aika säästelevästi, mutta innostui äkkiä ja Jennin luovuttaessa rupesi korvat pyörimään, että "mihinkä se jäi?!?" Niin suloinen Siri <3 "Spurttailujen" jälkeen aloin lyhentämään ja ihan ratsastamaan laukkaa, ja tiedä sitten johtuiko kilpajuoksusta vai huolellisesta alkuverkasta vai ihan vain Sirin hyvästä päivästä, mutta laukat sujuivat tosi hyvin. Molempiin suuntiin saatiin hyvää laukkaa ja meno tuntui todella hyvältä.

Siri 11.11.12
© Pinja PettinenLaukkojen jälkeen tuuppailin menemään ihan raviympyröitä ja voltteja ja tein muutaman askeleen pidennyksen. Normaalistihan Sirillä ei askel kovinkaan paljoa pitene, vaan askeltiheys vaan tihenee. Tällä kertaa huomasin yllätyksekseni, että Siri ei alkanutkaan kipittämään vaan askel todellakin piteni! Sen jälkeen fiilistelin vielä muutaman kerran askelen pidennystä ja päätin lopetella siihen. Vähän harmitti, että olin Jennille luvannut pitää vähän tuntia, koska Siri meni niin hyvin, että olisi voinut samantien viedä talliin ja antaa ison kasan herkkuja turvan eteen. Mutta eikun pieni lahjonta makupaloilla ja hirveästi kehuja ja sen jälkeen Jenni selkään. Kehotin Jenniä menemään pitkin ohjin ja keskittymään istuntaan. Noin 15-20 min syynäsin Jennin istuntaa käynnissä ja ravissa. Jennin istunta näytti yllättävän hyvältä, etenkin kun ottaa huomioon, että Jenni ratsastaa ehkä muutaman kerran kuussa. Muutama pikkujuttu kuitenkin löytyi, joista sai huomautella jatkuvasti. Istuntasyynin jälkeen annoin Jennille luvan ottaa vähän laukkaa ja sitten loppuverkata. Kyllä sai Siri runsaasti kehuja ja herkkuja, kun niin hienosti meni! <3

Kaste 10/2012

Lauantaina (17.11.) lähdettiin Ellun kanssa kahden aikoihin tallille. Ellu ehdotti, että lähdetään maastoon niin, että mä ajan Kasteella ja Ellu ratsastaa Sirillä. Mulle sopi paremmin kuin hyvin, edellisen päivän ratsastuksesta jäi niin hyvät fiilikset, ettei turhaan kannata ottaa riskiä, että Siri päättääkin possuilla ja fiilikset laskevat. Niimpä otettiin hepat tarhasta ja mä valjastin Kasteen ja Ellu satuloi Sirin. Sitten lähdettiin. Alkuun me mentiin Kasteen kanssa edellä, mutta Kaste käveli niin hitaasti, että vaihdettiin aika pian niin päin, että Siri meni edellä. Lenkki meni tosi hyvin, molemmat hevoset osasivat suunnilleen käyttäytyä. Ennen kääntöpaikkaa tuli vastaan ravuri, jota Siri mukamas pelkäsi, takaisin tullessa vaihdettiinkin Kaste edelle ohituksen ajaksi. Vastaantuleva kuski kyseli mikä hevonen Kaste on ja oli ihan hämmästynyt sen toimivuudesta, kun kuuli, että Kaste on vasta kaksi-vuotias. Ellu sitten totesikin vain: "Niin, meillä toimii tää kaks-vuotias paremmin ku tää kakstoista-vuotias". Kaste oli tosi kiva ajaa, vaikka se kyllä hyppäsi laukalle aika herkästi. Ylipäätään kuitenkin tosi helppo ja kiva ajaa, mielelläni lähden kyllä toistekin sillä lenkille :)

Sunnuntaina (18.11.) ei sitten mitään ihmeellistä tullut tehtyä. Käytiin ukilla myöhästyneillä isänpäivä kahveilla ja loppuilta taisi mennä tv:tä katsellen.

Maanantaina (19.11.) mulla oli herätyskello soimassa 9.30, mutta heräsin kuitenkin jo kahdeksalta kun Lauran herätyskello soi. Aamu meni sitten tv:tä katsellessa ja puoli yhdeltätoista Rimma tuli hakemaan ja lähdettiin ajelemaan Harjua kohti.
Meillä oli lukujärjestyksessä ohjausharjoitus, mutta koska ei oltu tehty mitään suunnitelmaa etukäteen, sai Sanni pitää alkuverkan ja muuten Jossu piti tunnin itse ja me pohdittiin vastauksia tuntiin liittyviin kysymyksiin. Tunnin aiheena oli pohkeenväistö ja melko hyvin tiesi kyllä vastaukset jo etukäteen, mutta tunnista sai tukea. Tunnin jälkeen kokoonnuttiin käymään Jossun kanssa vastaukset läpi ja Jossu vielä täydensi meidän vastauksia ja kertoi syvensi ohjaajan näkökulmasta asioita. Oli kyllä hyödyllinen tämäkin tunti, taas tuli lisää tietoa, jota voi hyödyntää tulevissa ohjausharjoituksissa.
Illalla oli vielä valjaskerho, jossa jatkoin viime vuonna aloittamieni suitsien tekoa. Tein niskahihnan uusiksi, koska suitset jäivät vähän pieniksi Sirille. Nyt luulisi olevan sopivammat. Aloin myös suunnitella otsapannan tekoa. Kyllä niistä tulee ihan tosi hienot :)

Perjantaina muuten sovittelin niitä sidepulleja Sirille ja otsapanta oli kyllä aika iso. Mittailin vanhoista suitsista otsapannan pituuden mun tekemiä suitsia varten ja pituus oli 40 cm. Sidepullien otsapannasta tuli melkein 60 cm pitkä. Eli eipä auta kuin ottaa 10 cm pätkät molemmista päistä otsapantaa pois. Näin jälkikäteen ajateltuna, sen otsapannan pituuden olisi voinut mitata jo ennen sidepullien otsapannan tekoa, mutta eipä tullut mieleen :D

(Laitan väliin kuvia Tassusta ja Tiltusta lauantailta ;) Eipä ole ihan niin kuvaton postaus, kun ei ole noita valjaskerhon töitä tullut kuvailtua...)

Jaxonville Paula Punapippuri ja Tappitaivalen Ametisti

Tiistaina ja keskiviikkona (20.-21.11.) meillä oli 8-16 lukiopäivät. Tiistai-ilta meni äikän esseetä kirjoittaessa. Aiheeksi valitsin bloggauksen ja kerrankin tuntui esseen kirjoituksen jälkeen, että tuli hyvä essee. En sitten tiedä onko oikeasti, eipä se kyllä erityisen ihmeellinen ole, lähinnä pysyin normaalia paremmin aiheessa ja tekstiä ei tarvinnut venyttää mitenkään, kun asiaa riitti koko konseptin ajaksi. Mutta saa nyt sitten nähdä mitä pisteitä siitä tulee...
Tänään keskiviikkona ekat tunnit oli varattu esseen kirjoitusta varten, mutta koska mä olin tehnyt sen kokonaan etukäteen, lueskelin enkun kokeeseen. Viimeisillä tunneilla oli sitten enkun koe, jossa oli lähinnä aikamuotoja ja luetun ymmärtäminen. Aikalailla vanhaa asiaa siis. Koe tuntui melko helpolta ja meni ihan hyvin, saa nyt sitten nähdä onko tullut paljonkin huolimattomuus virheitä :D

Nyt alkaakin sitten koeviikko ja perjantaina pääsee kokeen jälkeen aikaisin kotiin. Äitillä vaan on harmillisesti koulua kolmeen asti, eli auton saa vasta silloin. Kyl se oma auto ois ihan kiva... :/

Lauantaina tuli napattua pari kuvaa lyhdyistä, tässä parhaimmat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti