keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Koeviikko ja jälleen super-Siri!

Torstaina (22.11.) meillä oli psykan koe, joka oli yllättävän helppo, vaikka silmäilinkin vain kappaleiden tiivistelmät pikaisesti läpi. Loppupäivä meni kokonaan sängyssä dataillessa, montaa kertaa ei tullut noustua ylös, vaan lähes putkeen datasin 14 tuntia, hups :D Mutta kyllä oli lihakset seuraavana päivänä jumissa, ei sovi mulle noin intensiivinen datausputki.

Perjantaina (23.11.) oli ruotsin koe, johon lukeminen olisi pitänyt varmaan aloittaa aiemmin. Oli meinaan sen verran hankala koe ja vaikka puolitoista tuntia edellisenä iltana luin, tuntui ettei osannut kovinkaan paljoa. Koska Rimma oli livistänyt jo edellisenä päivänä kotiin, tulin Sannin kyydillä. Sannin piti käydä liikuttamassa hevonen, joten ei päästy ihan heti lähtemään. Olin kuitenkin jo ennen yhtä kotona, joten söin jotain välipalaa ja lähdin sitten tallia kohti.

Iloinen Siri sunnuntaina :D
© Jenni Wallin

Olin saanut aiemmin Ellulta viestin, että kannattaa olla vähän varuillaan, kun Sirillä on takana kolme vapaapäivää. Niimpä ei ollut vaikea päättää meneekö satulalla vai ilman ja kuolaimilla vai kuolaimettomilla. Tein huolellisen käyntiverryttelyn, työstettiin vähän väistöjä ja otettiin muutama etu- ja takaosankäännös. Sitten lähdettiin työstämään ravia, alkuun ihan ympyröillä ja lävistäjällä keskiravia ottamalla. Tähän asti Sirin keskittyminen oli vähän vaiheittaista, mutta kun Heppu tuli ratsastajineen kentälle, katosi keskittyminen täysin. Vähän aikaa yritin ravia vielä työstää, mutta koska keskittyminen oli ihan hukassa, päätin vain laukata reipasta laukkaa ympäri kenttää molempiin suuntiin paljoa vaatimatta.





Siri sunnuntaina
© Jenni Wallin
Laukkojen jälkeen annoin Sirin hetken kävellä ja jatkettiin sitten ravin työstöä. Hepun lähtiessä hetkeksi kentälle otettiin muutamat raviväistöt, jotka sujuivat jo paremmin kuin edellisellä kerralla. Tahti tuppasi ravista katoamaan, mutta säilyi kuitenkin paremmin kuin viime kerralla. Lopetettiin parin onnistuneen väistön jälkeen ja jatkettiin työstämistä ympyröillä. Kun olin tyytyväinen raviin, aloin työstää laukkaa. Tahti meinasi laukassakin hukkua, joten otettiin pari kierrosta reipasta laukkaa taas alle ja alettiin sitten työstämään. Pätkittäin tuli tosi kivaa laukkaa, joten jätettiin laukankin työstö onnistuneeseen ympyrään. Sen jälkeen työstetiin ravia vielä hetki ympyröillä ja otettiin vielä muutama keskiravin yritys. Pätkittäin tuli ihan kivoja askeleen pidennyksiä, mutta Siri alkoi jo vähän väsyä, joten keskiravi ei enää lähtenyt niin hyvin kun alussa. Lopetettiin hyvään fiilikseen ja lähdettiin kävelemään vähän matkaa metsäpolkua loppukäynneiksi. Koko lenkkiä en viitsinyt mennä, kun alkoi jo hämärtää. Tallissa loimitin hikisen Sirin ja hoidin vielä Kasteen ennen kun lähdin kotiin.

Lauantaina (24.11.) Ellu ja Matti kävivät tallilla, joten mä jätin välistä. Käytiin iltapäivällä kaupassa ja illemmalla lenkillä koirien kanssa. Loppuilta meni leffaa katsoessa, vuokrattiin meidän Soneran leffavuokraamosta The Hunger Games, jonka olen jo pitkään halunnut nähdä. Muuten ihan hyvä leffa, mutta lopusta en tykännyt, olisi voinut olla dramaattisempi :D

Dina perjantaina Jennin sylissä, anovasta ilmeestä voi päätellä, ettei Dina oikein viihtynyt :D


Sunnuntaina (25.11.) lähdettiin Jennin kanssa päivällä tallille. Sää ei ollut kuvauksen suhteen parhain mahdollinen, mutta ihan ok kuvia tuli, vaikka päätin, että tästä lähin saa kyllä Jennikin kuvailla automaattiasetuksilla, kun ei osannut manuaaleja säätää sopiviksi (ei pahalla, oma moka kun käskin ottaa lyhyemmällä valotusajalla, kun mitä olosuhteet vaativat...). Suurimman osan kuvista sai kuitenkin muokkaamalla ihan järkevän näköisiksi :D Hypättiin siis, Jenni sai hoitaa alkuverryttelyn ja innostui itsekin ottamaan muutaman hypyn pienille esteille. Siri käyttäytyi niin hienosti ja saivat tosi kivoja hyppyjä, vaikka estekorkeus olikin aika matala.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Seuraavaksi mä hyppäsin selkään ja otettiin parit hypyt matalille esteille ja pyysin sitten Jenniä korottamaan vähän. Esteinä meillä oli siis toisella pitkällä sivulla yhden askeleen sarja (kavaletti ja ensin pysty ja sitten tasaokseri), toisella pitkällä sivulla oli ensin ristikko ja se korotettiin pystyksi sekä keskellä oli molemmille lävistäjille okseri. Tultiin ensin yksittäisinä ja loppuun pariin kertaan ratana. Sarjalle tuli alkuun vähän huonoja hyppyjä, mutta kun säädettiin väli kymmenisen senttiä pidemmäksi, alkoi askel sopimaan paremmin ja tuli parempia hyppyjäkin. Pystylle tuli tasaisen hyviä hyppyjä, lävistäjille tuli mutten hyviä, mutta suurimmassa osassa ei laukka vaihtunut. Viimeinen rata meni kuitenkin ihan nappiin, sarjalle tosi hyvät hypyt, lävistäjälle hyvä hyppy ja laukkakin vaihtui, pystylle tosi hyvä hyppy ja toiselle lävistäjälle taas ok hyppy ja laukkakin vaihtui. Lopetettiin siihen ja Jenni sai mennä vielä loppuverkankin.

Jotenkin niin söpöt noi Sirin takaset <3
© Jenni Wallin

Ei toki ilmavaralla :)
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

(esteiden välissä olevat katkenneet puomin kappaleet siirrettiin vain sivuun kun puomi päätti katketa estettä rakentaessa...)
© Jenni Wallin

Harmittavasti alkoi sataa ja tyhmä Jenni oli jättänyt mun takin sisäpuoli ylöspäin penkille, joten eikun märkä takki niskaan ja esteitä pois raahaamaan. Hoidettiin Siri pois ja kävin vielä Kasteen jalat pesemässä. Sitten lähdettiin kotiin.
Puoli seitsemältä tuli taas Rimma hakemaan ja ajeltiin Harjuun.

Maanantaina (26.11.) meillä oli koko päivä 8-16 Malaskaa, ah, miten ihanaa... -.-' Ensin oli opetustaitoteoriaa, jossa käytiin viimein teoriassa läpi ohjausharjoitusten pitämistä. Muistiinpanojen kirjoitustahti oli melko nopea, koska vielä tänään keskiviikkonakin mulla on käsi kipeä tietyssä asennossa (sillähän ei tietenkään ole vaikutusta, että sen jälkeen on tietokoneella istuttu aika ahkerasti :D ). Lopuksi tehtiin tuntisuunnitelma iltapäivän ohjausharjoitukseen, jossa aiheena olikin poikkeuksellisesti juoksutus.


Hann-t Dalice 05/2012
Iltapäivällä oli sitten ohjausharjoitus, jossa pidettiin pareittain juoksutustunti aikuisopiskelijoille. Mä ja Niina pidettiin tuntia ja juoksutettava hevonen oli Dalice. Meidän oppilas oli muutaman kerran aiemminkin juoksuttanut, joten osasi perusasiat. Olisi kyllä saanut olla vähän napakampi, mutta muistaahan sen itsekin miten juoksutustunneilla vähän arasteli sitä kun joku oli koko ajan kyttäämässä. Saatiin ihan hyvin pidettyä tuntia, tosin meidän olisi ehkä pitänyt selostaa vähän enemmän juoksutuksen teoriaa. Hyvin kuitenkin meni (huolimatta siitä, että Dalice keräsi vähän painetta viikonloppuvapaiden jälkeen ja esitteli tyylikkäitä liikkeitään) ja tunnin pidon jälkeisessä yhteenvedossa Malaska sanoikin kaikkien selvinneen hienosti.
Illalla oli vielä valjaskerho, jossa sain otsapantaa tehtyä eteenpäin. Nyt se on muotoiltu ja blingit kiinnitetty. Ensi kerralla on vielä ohennuksen jatkamista, verhoilunahkan kiinnittämistä ja ompelua, sitten se olisi valmis. Täytyy toivoa, että saan sen kerralla valmiiksi, koska ennen joulua on enää yksi kerta, jolloin pääsen kerhoon.

Tiistaina (27.11.) meillä oli matikan koe, johon tuli (yllätys yllätys) vähän huonosti luettua. Ja sen huomasi kokeessa, osasin periaatteessa kaikki laskutavat, mutten osannut soveltaa niitä kokeen tehtävissä, joten lähinnä tein tehtäviä tyyliin "hmm... joku laskettiin näin, käytetään sitä siis tähä ku en muutakaa keksi". Mutta ehkä siitä läpi pääsee, toivottavasti?
Loppupäivä meni dataillessa, mutta sen lisäksi pesin pyykkiä, kävin valjasverstaalla laskemassa hinnan suitsille ja myöhemmin vielä toimistolla maksamassa suitset. Puoli yhdeltätoista aloin viisaana tyttönä pohtimaan, että bilsaakin voisi vilkaista, joten pikaisesti luin tiivistelmät läpi ja siinä oli panostus bilsan kokeeseen.

Tänään keskiviikkona (28.11.) meillä oli siis bilsan koe, joka oli suht helppo, kaikkea en osannut ja sinänsä ehkä vähän ärsyttää, kun tietää, että ihan pienellä lisäpanostuksella olisi voinut osata vielä paremmin. Mutta kaksi sivua sain kuitenkin tekstiä ja kaikki oli asiaa, eli ihan huonosti se ei mennyt. Mikähän tässä on, että kun tuli ilmoittauduttua kirjoituksiin niin, ettei kirjoita yhtään reaalia, alkaa reaalit sujumaan ja muut menee penkin alle...
Loppupäivä meni taas lähinnä dataillessa, tarkoitus oli, että olisin ruuan jälkeen käynyt valjasverstaalla kysymässä, saanko tulla suitsia tekemään, mutta unohduin koneelle suunnittelemaan joulukalenteria, joten se vähän jäi. Kahdelta kävin kuitenkin katsomassa, olisiko Toronen paikalla, muttei ollut, joten eikun takaisin datailemaan.

Viikonlopuksi on luvattu lunta, jee! Kuva viime talvelta, ihan noin paljoa ei tarvitse tulla, mutta sen verran, että voi sanoa lunta sataneen ;)

Huomenna onkin taas lukiota, se olisi sitten viimeinen jakso ennen kirjoituksia. Hui, mihin tää aika oikein häviää? Ensi viikko meillä onkin sitten kokonaan vapaata, koska saatiin sovittua maanantai opetuksettomaksi, tiistaina olisi vain Studia-messut (johon en kylläkään ole menossa) eli saadaan korvaustehtävät, joten jäljelle jäisi vain keskiviikko, joka aiotaan sopia lukiolta vapaaksi, koska ei kukaan halua ajella paria sataa kilsaa yhden koulupäivän takia. Eli lomaviikko, ah <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti