maanantai 25. helmikuuta 2013

Superi Siri, talviurheilua ja (luku)lomailua!

Ai kun onkin ollut kiva viikko, lukemista ei ole tullut liikaa harrastettua, mutta ehkä tää tästä :D Siri on ollut ihan mahti koko viikon ja eipä Kasteenkaan kanssa touhuilu ole ollut pöllömpää :)

Siri ja Kaste 02/2013

Tiistaina (19.2.) pidin vapaapäivän tallista. Vein äitin iltapäivällä töihin ja sitten kotiin tekemään lumitöitä. Sen jälkeen päätettiin Jennin ja Lauran kanssa lähteä pulkkamäkeen. Otettiin koirat mukaan ja lähdettiin sorakuoppaan. Koettiin kauhunhetkiä, kun Nana meni mäen päälle ja lumi alkoi sortua sen alta. Me kiljutaan kauhuissaan, että "Eei, Nana tippuu!!!" ja sitten *tumps* se tumpsahtaa pehmeästi lumihankeen ja juoksee samantien mäen alas ja heti takaisin ylös :D Oli kyllä hauskaa, vaikka vähän ärsytti kun lumihankeen upposi niin helposti, että liikkuminen oli aika hankalaa.

Napo ja Dipo aamupäivällä :)
Pulkkamäen jälkeen päätettiin ottaa eväät mukaan ja lähteä luistelemaan. Nana ja Dina saivat juosta jäällä vapaana ja ne pysyi tosi hyvin meidän luona. Oli kyllä ihan kivaa luistellakin, vaikken taas kyennyt pitämään äitin luistimia kuin ~15 min jalassa, kun alkoi särkeä niin, että oli pakko ottaa pois.

Dina ja Nana vähän kerjasivät meidän luistelu eväitä :D

Kotiin ajellessa joku heitti, että pitäisikö lähteä vielä hiihtämään ja päätettiin sitten, että mennään kun nyt kerta päästiin vauhtiin tässä talviurheilussa. Hiihdettiin vielä muutaman kilsan lenkki pellolla ja oli kyllä ihan kivaa, mikä on ihan hyvin kun ottaa huomioon, että mä oon aina inhonnut hiihtämistä.
Illalla hain vielä äitin töistä.

Napon random napoilua ja varvaskoira :D


Keskiviikkona (20.2.) vein äitin aamulla töihin ja tulin kotiin lukemaan. Päivällä lähdin tallille ja otin ensin Kasteen liikutukseen. Mentiin kentälle ja tehtiin töitä maastakäsin, koska halusin ottaa videota Kasteesta. Ei kuitenkaan jaksettu tehdä mitään erikoista, joten pöllöiltiin vain jonkun aikaa kentällä ja lähdettiin sitten kävelemään metsäpolku ympäri. Kaste kuvitteli taas olevansa vainuponi ja haisteli jotain jälkiä ihan innoissaan.

Videolaatu

Videolaatu

Videolaatu
Hoidin Kasteen pois ja hain Sirin. Menin ensin kentälle testaamaan, millä tuulella Siri oli. Se oli erittäin miellyttämisen haluinen ja toimi tosi helposti. Ratsastin askellajit läpi ja Sirin avuille. Sitten lähdimme pellolle. Ratsastin ensin kierroksen käyntiä ja sitten otin vähän ravia ja pian laukkaa. Mentiin jokunen kierros pellon ympäri ravissa ja laukassa ja sitten lähdettiin talliin. Siri oli yllättävän rauhallinen pellolla ja tuntui tykkäävän umpihangessa spurttailusta.
Hain äitin töistä ja ajeltiin kotiin.

Kuva sunnuntailta
© Pinja Pettinen

Torstaina (21.2.) vein äitin taas aamulla töihin ja tulin kotiin lukemaan. Päivällä lähdin taas tallille. Olin ajatellut ratsastaa kentällä ilman satulaa, mutta Satu pyysi mukaan maastoon hänen ja Darin ja Tiian ja Mursun kanssa. Mentiin ympärilenkki, joka on ~9km. Siri käyttäytyi ihan hyvin, kaverit oli niin rauhallisia, että Sirikin pysyi normaalia rauhallisempana. Muutaman kerran sain ohjailla Sirin kieli keskellä suuta Mursun takamukseen, mutta kaiken kaikkiaan lenkki meni kuitenkin ihan hyvin. Hiittimäen alla vastaan tuli pakettiauto, joka piti ohittaa kylki auton kylkeä hipoen. Varmasti ei Siri olisi mennyt yksin siitä ohi, tai jos olisi mennyt, oltaisiin jatkettu samaa vauhtia kotiin saakka. Nyt se kuitenkin meni niin hienosti ohi ja pysyi hyvin rauhallisena, kun muutkin pysyivät. Hieno poni!
Maastolenkillä meni niin pitkään, etten ehtinyt enää liikuttaa Kastetta. Siksi harjasin sen ja lähdin sitten hakemaan äitiä töistä. Illalla innostuin vielä lähtemään hiihtämään koirien kanssa. Dina katsoi vähän epäuskoisena, kun siirryttiin tieltä umpihankeen. Innoissaan ne kuitenkin olivat, kun tajusivat, että suunta on kuitenkin kotia kohti :D

Hauvat hiihtolenkillä :)


Perjantaina (22.2.) vein jälleen äitin aamulla töihin ja tulin kotiin lukemaan. Puoli yhdeksitoista vein Lauran hammaslääkäriin ja tultiin kaupan kautta kotiin. Lähdin melkein heti tallille, jossa harjailin heppoja hetken tarhassa. Kun Satu tuli, satuloin Sirin ja sitten lähdettiin taas Sadun ja Darin kanssa maastoon. Tällä kertaa mentiin vain kääntöpaikalle, ~7km lenkki. Tällä kertaa Siri oli vielä rauhallisempi, kun Mursu ei ollut mukana säheltämässä :D Siri oli ihan erilainen, kun koskaan Kasteen seurassa. Kyllähän sen takajalat notkahteli, kun säikkyi jotain mörköjä ja kun metsäkone lastasi tukkeja tien vieressä, mutta ei se ollut ollenkaan lähdössä mihinkään, vaan vilkaisi vain Daria, joka käveli rauhassa välittämättä möröistä mitään. Oli kyllä kiva maasto, Siri oli hieno <3
Kun olin hoitanut Sirin pois, laitoin pikapikaa Kasteen valjaisiin ja lähdettiin ajolenkille. Aikaa ei ollut paljon, joten käytiin vain hiittimäen alla (~4km). Kasteella tuntui olevan menohaluja, mutta se toimi kuitenkin hienosti. Lenkin jälkeen hoidin Kasteen pois ja lähdin hakemaan äitiä töistä.

Kaste keskiviikkona, videolaatu


Lauantaina (23.2.) pidin taas vapaapäivän tallilta ja nukuin univelat pois. Iltapäivällä käytiin kaupassa ja parkkihallissa meinasi käydä Rellu-paralle huonosti, kun peruutin vahingossa tolppaa päin :( Onneksi ei tullut mitään jälkeä, kun vauhti oli kuitenkin hidas. Ehkäpä sitä siitä oppisi, että ei kannata ajaa autoa puoli nukuksissa. Illalla kävin koirien ja äitin kanssa lenkillä ja loppuilta menikin sitten tv:tä katsellessa.

Sunnuntaina (24.2.) lähdin päivällä tallille, matkalla nappasin Pinjan kyytiin. Otettiin Heppu kuvattavaksi, Pinja päästi sen kentälle irti ja irtojuoksutti ponia. Mulla meni alku vähän ohi, kun tutkiskelin Pinjan kameraa, Pinja oli jotenkin saanut valotusajan liian pitkäksi, eikä kamera antanut vaihtaa sitä pois. Jossain vaiheessa meinasinkin jo luovuttaa, kun yhtäkkiä sain kuin sainkin sen toimimaan. Heppu oli vähän kenkulla tuulella ja tuli varsin pörheitä kuvia poniherrasta. Nappasin muutaman Pinjan blogista tänne näytille, kun kuvat meni Pinjan muistikortin mukana :)

Shet-r Hemil
Alunperin oli tarkoitus kuvailla vain Heppua, mutta totesin, että Ellun tuloon on vielä puoli tuntia, joten voidaan aivan hyvin "alkuverkata" Siri :) Eikun kipin kapin ponille kamat niskaan ja sitten suunnattiin pellolle. Siri oli hauskalla tuulella, joka kierroksella se jaksoi ehdottaa, josko mentäisiin portista ulos, mutta kun nenä osoitti toiseen päähän peltoa, oltiin heti ryntäämässä laukkaan :D Se selvästi tykkäsi, joten spurttailtiinkin jonkun verran umpihangessa, kun tuntui kuitenkin poni olevan ihan hyvin hanskassa. Pinja sai ihan mielettömän kivoja kuvia, joten varautukaa kuvapaljouteen ;)

Pohjan tarkistus :D
© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

Pupuloikkaa :)
© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

Tää on yks ehdoton suosikki <3
© Pinja Pettinen

Ja tämä ehdottomasti ykkössuosikkini <3
© Pinja Pettinen

Kaverit piti käydä moikkaamassa kentällä, sh-r Benjami ja pv-r Dar
© Pinja Pettinen

Kun spurttailu riitti, mentiin kentälle kävelemään ja odottelemaan Ellua. Ellun tullessa pohdittiin, mitä tehdään ja päätettiin ainakin aloittaa sillä, että Ellu ratsastaa ja mä talutan Kastetta ja käveltiin pariin kertaan metsäpolku ympäri. Siinä vaiheessa, kun lähdettiin kiertämään polkua toiseen kertaan, epäiltiin, että Siriltä menisi herne turpaan. Mutta se olikin Kaste, joka ei ollut erikoisen mielissään ohjelmasta ja se yritti ryntäillä mun ohi ja kotiinpäin muutaman metrin välein. Jossain vaiheessa se kuitenkin luovutti ja käveli naama rutussa loppu matkan :)
Päätettiin käydä vielä kentällä totuttamassa Kastetta ratsastajan painoon. Sirillä meinasi loppua huumori tässä vaiheessa, mutta se tuli kyllä hyvin nöyränä Kasteen perässä, kun muita vaihtoehtoja ei annettu. Päästettiin Siri irti ja Ellu teki muutamat talutusharjoitukset Kasteen kanssa. Sitten Ellu punttasi mut pariin kertaan roikkumaan Kasteen selkään. Neiti ei ollut millänsäkään, ei tainnut edes huomata asiaa, kun katseli niin tarkasti tallinpihalle. Saa nähdä mitä siitä tulee, kun Kasteen selkään joskus kiivetään, ettei vain neidillä kilahda päässä, että "hei, ei oo reiluu, enhän mä koskaan ennenkää oo joutunu ketää selässäni kantamaan!?!" :D

Kaste keskiviikkona, videolaatu

Hoidettiin hepat pois ja lähdettiin kotia kohti. Kotona käytiin vielä äitin ja koirien kanssa lenkillä ja loppuilta meni tv:n / tietokoneen ääressä.

Postauksen loppuun maisemakuva torstain hiihtolenkiltä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti