keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Sipoon tamma- ja varsanäyttely 13.6.

Teenkin näyttelyistä nyt oman postauksensa, koska seuraavaan mökkipostaukseen tulee riittävästi kuvia ilman näitä näyttelykuviakin :D

© Arja Wallin
Torstaina (13.6.) siis lähdettiin iltapäivällä Ellun kanssa puunaamaan Kastetta näyttelykuntoon. Ensin kuitenkin keräiltiin kamat kasaan. Sitten haettiin Kaste ja todettiin, että se on parempi pestä, kun oli ihan tahmainen. Tiedä sitten missä se oli pyörinyt, mutta jäi melkein käsi kiinni taputtaessa :D
Mikäs siinä, eikun pesemään, laitumellahan ei ole tallia saati sitten vesikarsinaa, joten Ellu piti Kasteesta kiinni ja mä pesin ämpärin ja sienen voimin. Ensin huuhtelu sienellä, sitten pesu mäntysuovalla ja lopuksi huuhtelu ämpäristä vettä kaatamalla. Alkuun Kaste ei olisi malttanut lainkaan seistä paikallaan, mutta pienen komennuksen jälkeen alistui kohtaloonsa sienellä pesun ajaksi. Ämpäristä veden kaataminen oli alkuun Kasteelle liikaa, mutta lopulta saatiin se kuitenkin ymmärtämään, ettei se nyt niin kamalaa ole.
Pesun jälkeen kävelyteltiin Kastetta hetki pihatiellä. Kun se oli hieman kuivahtanut, selvitettiin häntä ja harja sekä harjattiin koko poni. Rastojen ja lika kerroksen alta paljastuikin varsinainen söpöläinen ;)
Vähän aikaa ehdittiin sitten vielä ihmetellä, kun Matti jo tulikin kopin kanssa. Kaste käveli tosi kiltisti koppiin, ensin tosin otti itsepäisen ilmeen; "en varmasti tuu", mutta paineen lopettamisella oikealla hetkellä ja leivällä houkuttelemalla se kuitenkin käveli koppiin. Ja aikaa lastaukseen meni ehkä 5-10 min.

Joku söpötys <3
© Arja Wallin
Ellu ja Matti suuntasivat Kaste kyydissä näyttelypaikalle, mä kävin hakemassa äitin mukaan kuvaamaan. Paikan päällä oli sitten ensimmäisenä mittaus. Kaste oli sitä mieltä, että kaikki on nyt ihan liian jännää ja hän ei millään malta seistä paikoillaan. Lopulta se saatiin kuitenkin mitattua, vaikka ponin naamalla olikin varsin yrmeä ilme. 4 cm Kaste oli viime vuodesta kasvanut.

© Arja Wallin
Mittauksen jälkeen todettiin, että 2-vuotiaiden arvostelu alkoi vasta, eli näyttelyt olivat aika hyvin myöhässä. Niimpä suunnattiin Kasteen kanssa takaisin auton lähistölle kävelemään. Syöttelin Kastetta hyvän aikaa, jolloin Kaste malttoi rauhoittua. Jossain vaiheessa Ellu tuli kyselemään, mitkä on meiningit ja vaihdettiin Kasteelle suitset päähän. Sitten lähdettiin käymään kehän viereisellä verryttelyalueella vähän näyttämässä Kasteelle kentän hyörinää. Sitä riittikin, koska näyttelyiden lisäksi paikalla oli vanhan ajan markkinat. Kaste ei ollut hälinästä millänsäkään, joten palailtiin vielä takaisin parkkipaikalle.

Ponilla on jännää...
© Arja Wallin

© Arja Wallin

Ponia kiinnosti mun Trip :)
© Arja Wallin

"Mulle ja!"
© Arja Wallin
Se syö mut <3
© Arja Wallin

<3
© Arja Wallin
Järjestäjältä oli tullut toive, että esittäjät olisivat pukeutuneet jotenkin vanhan aikaisesti markkinoiden teeman mukaan, joten vaihdoin päälleni vanhat vaatteet. Sitten otettiin vielä muutama ravipätkä syrjemmällä ja sitten Kaste sai taas syödä vähän aikaa. 2-vuotiaiden luokan loppupuolella siirryttiin kehän viereen odottelemaan omaa vuoroamme. Muutama ravipätkä otettiin verryttelyalueella, Kaste otti vähän turhankin reippaita askelia parkkipaikalle kohti, mutta muuten ravasi ihan hyvin.

Hassu kuvakulma, näyttää ihan pikkuponilta <3
© Arja Wallin
Sitten tulikin jo meidän vuoro ja lähdettiin kehään. Kaste seisoi varsin tympääntyneen näköisenä, mutta esitti käynnin ja ravin oikein mallikkaasti. Yllättävän hyvin se jaksoi seistä paikoillaan, pari kertaa meinasi lähteä liikkeelle, mutta seisoi kiltisti, kun vähän huomautti.

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Tuloksenahan oli sitten II- palkinto. Juoksu-pisteet saatiin nostettua seiskasta kasiin viime vuoteen verrattuna, eli kaipa siellä tuli ihan kelvollisesti juostua :D Jalka-pisteet nousivat kutosesta seiskaan ja kuulinkin päätuomarin kommentoivan Kasteella olevan tosi hyvät jalka-asennot. Rungon pisteet tippuivat kasista seiskaan, tiedä sitten miksi. Muuten pysyi pisteet samoina viime vuodesta. Tyytyväisiä kuitenkin oltiin pisteisiin ja etenkin Kasteen käyttäytymiseen.

Pisteitä kuulemassa...
© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Ja nälkähän siinä ehti jo tulla :)
© Arja Wallin
Sitten eikun poni koppiin ja takaisin laitsalle. Lataus ei takaisin päin ollut ihan yhtä helppoa, mutta 10-15 min jälkeen Kaste oli kuitenkin kopissa. Laitsalla sitten Kaste kavereiden joukkoon, kamat paikoilleen ja kotia kohti.

On se hieno <3
© Linda Mattson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti