keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Töitä ja hikilenkkejä Sirin kanssa

Taas on mukamas mennyt yli viikko viime postauksesta, mihin nää päivät katoaa?

Työssäoppimispaikalla on töitä riittänyt ja kivaa on ollut, eipä mitään ihmeempiä ole tapahtunut. Siriä ja Kastetta on tullut liikuteltua melko ahkerasti ja en tiedä kuvittelenko, mutta ihan kuin Siri ei olisi ihan niin lihava, kun mitä se voisi olla :D

Tiistaina (23.7.) suunnattiin Sirin kanssa kentälle parin kilsan päähän, meillä oli Jenni mukana. Hoitaessa Siri päätti heittäytyä vitsikkääksi ja karkasi laitumen portille ja katseli vain hämmästyneenä, että mistä hyvästä se nyt mulle suuttui... Uskoi kuitenkin onneksi kerralla ja oli oikein super muuten :)
Matka kentälle sujui kommelluksitta, otettiin yhdellä suoralla vähän laukkaa ees taas ja Siri tykkäs, kun sai vähän kiihdytellä :)

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

<3
© Jenni Wallin
Kentällä testailin ensin vähän millä tuulella Siri on eli mentiin hetki sileällä. Siri malttoi keskittyä paljon paremmin, kuin edelliset kerrat kentällä ja tuli paljon hyviä pätkiä. Niimpä ei kauaa tuuppailtu, vaan otettiin vielä muutama reippaampi laukkapätkä ennen esteiden rakennusta.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Rakastuin tähän kuvaan <3
© Jenni Wallin

Tuima laukannosto :D
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
Jenni talutteli Siriä sen aikaa, kun kannoin kentälle kavaletin ja ristikon. Sirillähän on hypätty viimeksi Ilolassa ja kesämahakin rajoittaa vähän hyppäämistä, joten tyydyttiin kahteen pikkuesteeseen. Siri oli ihan innoissaan hyppäämisestä ja ensimmäiset hypyt se vain kuskas mua 6-0 (mikä näkyy kuvissakin vähintään mun mielenkiintoisissa ilmeissä :D ). Alku innon laannuttua tuli muutama tosi hyvä hyppy, jonka jälkeen Siri alkoikin jo väsymään. Niimpä otettiin vielä yksi onnistunut hyppy ja lopeteltiin siihen. Jenni sai ratsastaa Sirin takaisin laitumelle, mun talutuksessa tosin, Siristä kun ei voi koskaan tietää :)

© Jenni Wallin

Mun suosikki hyppy-kuvista <3
© Jenni Wallin

Kuskia hymyilyttää kun poni on innoissaan :D
© Jenni Wallin

... ja tykkää tehdä tiukkoja kurveja :D
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Väsyneet, mutta tyytyväiset <3
© Jenni Wallin
Vähänkö olen ylpeä ponista, se ei edes näytä ihan niin pahalta tankilta kuvissa, mitä kuvittelin :D Se on kuitenkin kaksi kuukautta ollut yötä päivää laitsalla, mutta ehkä siitä on ollut jotain hyötyä, kun olen pistänyt ponin töihin :D Omakaan istunta ei näytä ihan kamalalta, vaikka korjattavaa löytyisikin. Mutta pääasia oli, että meillä oli Sirin kanssa molemmilla hauskaa ;)

Keskiviikkona (24.7.) oltiin laitsalla Ellun kanssa ja aikataulu oli vähän tiukka. Ratsastin siis vain Sirillä kevyesti laitumella Kasteen juoksennellessa meidän perässä. Siri oli tosi laiskalla tuulella ja ohjaus oli vähän hukassa kuolaimettomilla, mutta ihan ok meni kuitenkin. Eipä me kovin montaa kierrosta lopulta mentykään, aika rennolla meiningillä vähän käyntiä, ravia ja laukkaa.

Torstaina (25.7.) Jenni lähti kaverinsa Sandran kanssa mukaan laitsalle ja lähdettiin ajamaan molemmat ponskit. Mä menin edellä Sirillä kevyillä kärryillä ja Jenni, Sandra ja Kaste tuli perässä. Siri oli ihan innoissaan, kun pääsi taas pitkästä aikaa kärryjen eteen ja vauhtiakin löytyi vähintään riittävästi. Sain jarrutella Siriä aika paljon, kun meinasi Kaste jäädä Sirin kiihdyttelyistä jälkeen :D Meidän lenkille tuli pituutta ~8 km.

Käytiin vähä city-poneilemassa pyörätiellä ;)

Perjantaina (26.7.) lähdin Sirin kanssa maastoon, ensin aikomuksena mennä reipas lenkki, mutten sitten jaksanutkaan alkaa stressaamaan lenkin rankkuudesta, vaan päätin, että mennään leppoisasti ja rauhallisesti. Vaikka mentiin kevyesti, päätin kuitenkin ottaa pari reippaampaakin laukkapätkää, kun Sirillä tuntui olevan virtaa. Takaisin tullessa meinasin, että oltaisiin palattu metsän kautta, mutten löytänyt polkua, kun se yhdessä kohtaa katoaa, joten palattiin takaisin tielle. Siri käyttäytyi oikein asiallisesti ja tuntui tykkäävän rennommasta meiningistä :)

Lauantaina (27.7.) ponit sai pitää vapaapäivän, kun oli niin lämmin, enkä jaksanut enää töiden jälkeen lähteä laitsalle. Tein siis ylimääräisen työvuoron, kun viikonlopputyöntekijää ei löytynyt lauantaille.

Sunnuntaina (28.7.) innostuin lähtemään Sirin kanssa taas Tauriaisten kentälle tarkoituksena vähän muistella koulutuuppailuja taas pitkästä aikaa. Siri malttoi keskittyä ja meni pätkittäin tosi kivasti. Itse keskityinkin sitten lähinnä omaan istuntaan ja apujen käyttöön, kun poni kerta meni melkeinpä itsekseen. Melkein tuntui, että olin itse enemmän hukassa, kun mitä Siri. Olis kyllä kiva päästä jonkun valvovan silmän alle, sen verran haastavalta se hevoseen vaikuttaminen ja istunnan säilyttäminen tuntui. Laukassa olin ihan pihalla, mutta positiivista oli se, että Sirillä on kyllä laukka selvästi kehittynyt, ainakin jos vertaa viime syksyyn.

Matkalla kotiin tuuppailujen jälkeen, Siriä pelotti hirveästi, kun tuossa oikealla talon alla oli kaksi issikkaa laitsalla :D

Maanantaina (29.7.) Jenni lähti taas mukaan ja meinattiin lähteä molempien heppojen kanssa liikenteeseen. Kasteella oli kuitenkin toinen takakenkä sen verran huonosti (halki, puoliksi irti ja vääntynyt), että päätettiin jättää Kasteelta lenkki väliin. Laitettiin sitten Siri valjaisiin (oli hieman hämmentynyt ilme ponilla, kun otettiinkin satula pois ja lyötiinkin valjaat selkään) ja lähdettiin ajolenkille. Päätettiin ottaa vähän seikkailumieltä mukaan ja lähdettiin kulkemaan asfalttitietä pitkin, kunnes päätettiin kääntyä jollekkin hiekkatielle, jossa näkyi muitakin hevosia menneen. Lenkille tuli pituutta yhteensä ~10 km ja hiekkatiellä otettiin muutama ihan kunnon reipas pätkä. Sports trackerin mukaan maksimi nopeus oli 37.6 km/h ja meillä oli Jennin kanssa hauskaa, kun Siri niin tosissaan kipittää :D Vähän tosin saatiin paheksuvia katseita, kun takaisin tullessa meillä oli hevonen ihan vaahdossa turvasta häntään asti :D Mutta hyvin ehti poni kuivua, kun 2,5 km pätkä asfalttitietä oli käveltävä kotiin mennessä. Mutta eipä se Siri tainnut kovin paljoa väsyä, kun kotiristeyksessä katseli vielä toiseen suuntaan, että eikös voitaisi käydä vielä toinen lenkki :D

Kotiin menossa :)

Kotona sokeripalkkojen jälkeen varsin muikea poni <3

Tiistaina (30.7.) mulla oli töissä iltavuoro, joten lähdin jo aamulla puoli kahdeksalta laitsalle. Ensi töikseni otin Kasteelta takakengät irti, tosin ennen sitä se piti käydä herättämässä, kun toinen nukkui laitumella ihan pitkin pituuttaan, eikä olisi millään jaksanut nousta ylös <3 Kaste käyttäytyi oikein hyvin, vaikka lopussa alkoi vissiin jo kyllästyttää paikoillaan seisominen.
Sirin kanssa lähdettiin ilman satulaa metsään seikkailemaan, tarkoitus oli mennä polkuja pitkin tielle, mutta samainen polun pätkä, jota ollaan jo useampaan kertaan etsiskelty, pysyi edelleen piilossa ja Siri onnistui ovelasti ohjaamaan mut takaisin polun alkupäähän. Mikäs siinä, kierrettiin vähän pidempää kautta hiekkatietä pitkin takaisin ja otettiin lyhyet ravi- ja laukkapätkät vielä lenkin loppuun. Siri meni hienosti ja kuskikin oli ihan tyytyväinen kevyempään lenkkiin :)

Väsynyt Kaste-poni <3

Ei toki kulunut kenkä (y)

Tänään keskiviikkona (31.7.) en lähtenyt laitsalle, enkä ole varma onko Ellu tai Matti käynyt. Huomennakaan en varmaankaan mene, koska iltavuoro, pitää katsoa sitten perjantaina. Lauantaina olisi taas tiedossa ylimääräinen työvuoro ja täytyy vähän katsoa, jos vaikka sunnuntaina eksyttäisiin Jennin kanssa Vermoon poninäyttelyihin :)

Blogi alkaa kohta muistuttaa enemmän Sirin ja Kasteen päiväkirjaa, mutta eipä työssäoppimisen ohella paljoa muuta ehdikään tehdä, jos lähtee samana päivänä poneja hoitamaan. Nanan ja Dinan kanssa ehdin käydä torstaina lenkillä Ellun seurana. Sunnuntaina käytiin Ikeassa, nyt on sekin ihmekauppa nähty (en ollut aiemmin käynyt), eikä se nyt erityisen erikoiselta vaikuttanut. Maanantaina mulla oli vapaapäivä lauantain extra työvuoron takia, joten lähdettiin kaupungille shoppailemaan Jennille tavaroita Harjua varten (fiksu sisko mulla, seuraa siskonsa jalanjälkiä...). Muuta tavallisesta poikkeavaa ei nyt ainakaan äkkiseltään tule mieleen :D

Mahtava lenkillä puhelimella otettu tärähtänyt kuva :D


2 kommenttia:

  1. Voisitko kirjoittaa enemmän tuosta työssäoppimisestasi? Olisi mukava kuulla siitäkin jotain, että mitä käytännössä on hevosalalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toki toki :) On itse asiassa ollut suunnitelmissa tehdä ihan erikoispostaus työssäoppimisistani, mutta kun aika ei meinaa riittää normi postaustenkaan tekemiseen. Sellainen on kuitenkin tulossa, kunhan joskus vain löydän aikaa sen tekemiseen :)

      Poista