lauantai 6. kesäkuuta 2015

Too hiitillä 5.6.

Perjantaina 5.6. pääsi Too ensimmäistä kertaa elämässään käymään radalla. Too on nelivuotisen elämänsä aikana ollut trailerissa vain kerran, joten sinne meno oli vähän jännää. Aikansa se haisteli ja kokeili kaviolla lastaussiltaa sekä kurkisteli sisälle traileriin. Koska Too ei kuitenkaan vaikuttanut pelkäävän koppia, otettiin liinat, joilla autettiin Too sisälle. Too matkusti oikein nätisti, Laki näytti hyvää esimerkkiä.Loviisassa Too katseli ympärilleen hämmentyneesti puhisten, muttei ottanut muuten turhaa stressiä. Katosten edessä oleva hiekkakasa oli hieman jännittävä, mutta sekään ei aiheuttanut puhinaa ja kyttäystä isompaa reaktiota. Valjastaessa Too oli oma rauhallinen itsensä. Lähdettiin siis radalle, Laki kulki mukana opettamassa Toolle, kuinka käyttäydytään.

Paha hiekkakasa!
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
Meidän lisäksi radalla oli pari muuta hevosta, joiden ohi juokseminen oli vähän jännää, mutta puhinalla ja häntä pystyssä sipsutuksella niistäkin selvittiin. Jonkin verran Too kyttäili uusia maisemia, mutta viimeistään raviin päästessään se rauhoittui ja tuntui menevän asenteella: "noh, samapa kai missä sitä juoksee".

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
Mentiin ensin viisi kierrosta kilpailusuunnan vastaisesti käyntiä ja ravia, annettiin Toon rauhassa totutella radan maisemiin. Sitten mentiin kilpailusuuntaan pari kierrosta hieman reippaammin, keskinopeus oli noin 1,35 - 1,40 paikkeilla. Vaihdettiin taas suunta kilpailusuunnan vastaiseksi ja käveltiin ja ravailtiin vielä nelisen kierrosta. Trude yritti ottaa Lakin kanssa vähän vetoja (Laki vain jäi turhan paljon odottelemaan Toota), joten mekin otettiin vielä muutama spurtti. Too ei ottanut turhaa stressiä, vaikka Laki meni kovempaa edellä, muttei malttanut kävelläkään, joten ravailtiin omia aikojamme Laki kiinni. Viimeisellä kierroksella Too kompuroi takapäällään, kuten se yleensä tekee väsyessään. Niimpä käveltiin suosiolla viimeinen kierros. Etusuoralla Laki ei malttanut kävellä, joten mekin hölkkäiltiin perään. Too meni kuitenkin vähän epäpuhtaasti, joten käveltiin loppumatka. Katoksella arvioitiin takasuojan hanganneen ja aiheuttaneen epäpuhtauden. Myöhemmin huomasin oej vuohisessa haavan, liekö Too sitten kolhaissut sen silloin takapäällään kompuroidessaan, mutta haava oli selkeästi arka (mikä ei tietty ole ihme, kun radalle oli levitetty suolaa).

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
Katokselle Too peruutti hurjan hienosti, yhdessä hämmästeltiin, että onko Too saanut näin tarkat ohjeet kavereilta, kun peruutti katokseen kuin vanha tekijä. Pesupaikalla Too vähän säikähti, kun ei osannut odottaa vettä katosta roikkuvasta letkusta, mutta hiffasi nopeasti, ettei ole mitään hätää. Pesun jälkeen Too ja Laki jäivät nätisti odottelemaan katoksille, kun käytiin vielä kahvilla ratatallilaisten kanssa. Lastatessa saatiin taas käyttää liinoja, mutta tosi nätisti Too tuli sisälle, kun vähän liinoilla autettiin. Matka meni jälleen oikein hyvin ja kotona oli oikein tyytyväisen oloinen hevonen ja erittäin ylpeä omistaja. Nyt on eka ratakäynti tehty ja Toon käytös 10+++! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti