perjantai 30. joulukuuta 2011

Monipuolista heppailua loppuvuodesta :)

Sähkötolpan katkennut pää ja roikkuvat langat
Tiistaina lähdettiin tallille auttelemaan tarhoihin kaatuneiden puiden raivauksessa yms. Siellä oli kaksi tarhaa kokonaan poissa pelistä, koska yksi toisen tarhan kolmesta puusta kaksi oli kaatuneita ja toinen vielä kaatunut sähkölinjojen päälle -> tolpan pää katki ja langat roikkuivat. Talon ainoa moottorisaha oli kuulemma hajonnut kenttää ja pihatto tarhaa raivatessa, joten ei auttanut kuin odotella Ellun isää moottorisahansa kanssa.

Kaste syömässä havuja
Sillä aikaa vietiin hevoset tarhaan ja Siri ja Kaste laitettiin puolikkaaseen tarhaan, jossa toisessa puoliskossa on Niilo ja Puppe. Kaste oli kovinkin kiinnostunut Niilosta, joka ei Siriä miellyttänyt ollenkaan. Aikamoista mutarallia ne vetivät siinä tarhassa ja rauhoituttuaankin Siri vielä varmuuden vuoksi jahtasi Kastetta ympäri tarhaa silloin tällöin, varmistaakseen, että se pysyy erossa Niilosta. Tarhassa oli joku puoliksi syöty kuusen oksa, jota Siri ja Kaste kalusivat, joten päätimme Ellun kanssa hakea niille vähän tuoreempia oksia. Päädyttiin sitten lopulta hakemaan oksia kaikille hevosille. Siinä sitten Mattikin jo tuli ja ruvettiin raivaamaan toista tarhaa.

Matti sahaamassa puuta pätkiksi
Matti sahaili puuta pätkiksi ja me Ellun kanssa kannettiin pöllejä pois tieltä. Reilu puolet saatiin puusta pilkottua, kun ruvettiin pohtimaan, että puu pitäisi saada käännettyä takaisin pystyyn, koska juurakkoa ei noin huonolla moottorisahan terällä saa pilkottua. Lopulta saatiin puu käännettyäkin, mutta moottorisaha sanoi työsopimuksen irti. Niimpä puu jäi töröttämään tarhaan, mutta eipä sen poistamisella mitään kiirettä olekaan, kun langat roikkuvat yhä tarhoissa. Tarhassa oli kyllä todella hauskaa seisoskella kun koko ajan sai kiskoa jalkojaan irti mudasta, kun sinne tuppasi vähän uppoamaan. Oltiinkin aika mutaisia sen jälkeen, joten saatiin tallilta lainaksi kaksi ajohaalaria, jotta kehdattiin mennä kahville.

Kaste esittelemässä raviliikkeitään
Kahvien jälkeen ruvettiin pohtimaan Sirin ja Kasteen liikutusta, ja koska oli ennustettu toistakin myrskyä tulevaksi ja tuuli jo aika paljon, ei lähdetty kenttää pidemmälle. Päätettiin irtojuoksuttaa molemmat hevoset yhtäaikaa. Mä siinä kameran kanssa koitin näpsiä kuviakin samalla, mutta se oli vähän haastavaa kun aurinko paistoi silmiin ja sai hätistellä hevosia samalla juoksemaan. Vähän laiskasti sitä liikettä sieltä löytyi, etenkin Siriltä.

Siri esittelemässä raviliikkeitään
Lopussa Siri alkoi työskentelemään "pyöröaitauksessa" ja Kaste vain seisoskeli tiellä hölmistyneenä, eikä raukka oikein ymmärtänyt miksi Siri nyt yhtäkkiä rupesikin pyörimään vain puolella kentällä.

Keskiviikkona aamusta käytiin äitin ja koirien kanssa lenkillä. Lenkkeiltiin jälleen moikkaamaan Jukkaa ja samalla nähtiin myös ukin Sepe-koiraa.
Siri ja Kaste irtojuoksutuksessa tiistaina
Tallilla opetettiin Kastetta taas kärryjen eteen. Tällä kertaa Matti ajoi Sirillä edellä, Ellu talutti Kastetta ja mä ajoin. Ellu antoi Kasteelle aika pitkän narun, joten ohjailu oli pääosin mun vastuulla. Välillä Ellu tuli kärryihinkin istumaan ja hyppäsi sitten alas auttamaan vasta kun Kaste alkoi hyytymään täysin. Jarrut ja kääntävät avut ovat ilmeisesti jo ymmärretty, mutta eteenpäin ajavat avut ovat vielä hakusessa. Aika pian Ellu jättäytyikin vain Kasteen takapään kohdalle ja huitaisi aina narun päällä Kasteen takajalkaa, kun vauhtia alkoi hiipua. Vähän ennen kotiinpäin kääntymistä otettiin yksi ravipätkä, jossa Ellukin oli kyydissä. Eli se oli Kasteen eka ravipätkä ilman, että kukaan juoksee vierellä. Kaste käyttäytyi niin hienosti ja tuntui tykkäävän pienestä vaihtelusta.
Siri ja Kaste irtojuoksutuksessa tiistaina
(harvinainen kuva, missä molemmat korvat hörössä :D )
Kotiinpäin saatiin sitten ravailla enemmänkin, kun Kasteelle rupesi tulemaan väsy ja Siri käveli niin kovaa vauhtia. Ennen kotia päätettiin testata mitä Kaste tuumaa, jos menee hetken edellä. Eipä se siihen mitenkään reagoinut, Siri sitä vastoin mulkoili meitä ja Kastetta pahasti ja lopulta taas ohi mennessään Kastekin huomasi sen ja säikähti vissiin mulkaisua, koska se jähmettyi samantien paikoilleen ja päästi Sirin taas edelle. Tallilla päätettiin antaa Sirille kevyempi päivä, eikä lähdetty tekemään mitään muuta varsan opetuslenkin jälkeen, niin kuin yleensä. Kun annoin Sirille herkut kuppiin, se mulkoili mua epäluuloisesti, ja ilmeisesti odotti meidän hetken päästä hyökkäävän jostain nurkan takaa satulan kanssa. Jätettiin se sinne pohtimaan mikä meillä oli taka-ajatuksena ja lähdettiin kotiin.
Kotona Ellu pyysi vielä lenkille, joten lähdettiin vielä toiselle lenkille sen päivän aikana.

Siri irtojuoksutuksessa tiistaina
Torstaina käytiin äitin kanssa aamusta kaupassa. Iltapäivällä lähdettiin Ellun kanssa tallille, jossa Ellu otti Kasteen kentälle talutusharjoituksia tekemään. Mä ratsastelin Sirillä ilman satulaa, Siri oli harvinaisen reippaalla tuulella. Mitään sikailuja se ei harrastanut, päin vastoin, se toimi tosi kivasti. Välillä malttoi kantaa itsensä ihan ilmankin, että roikotti päätään. Omassa istunnassani keskityin enimmäkseen siihen, että sain kyynärpäät pidettyä kyljissä kiinni, jotta käsien asento pysyy oikeana, vaikka Sirin pää painaisikin. Ellu kehuikin jälkikäteen Sirin näyttäneen ihan kivalta ja mun käsienkin pysyneen hyvin kohdillaan. Jossain vaiheessa Ellu päästi Kasteen irti kentälle siksi aikaa, kun siivoili lantoja kentältä. Siri ei irtonaisesta varsasta pahemmin välittänyt, tosin välillä Kaste rupesi kaivamaan verta nenästään tekemällä valehyökkäyksiä Siriä kohti. Viimeisellä kerralla Sirin mulkaisu oli niin paha, että Kastekin totesi parhaaksi poistua takavasemmalle. Veikkaan, että kovin montaa kertaa sen ei enää olisi sitä tarvinnut tehdä, kun olisi tullut kaviosta.
Neiti viattomuus tiistaina <3
Päätettiin lähteä kävelemään kentän läheltä lähtevä metsäpolku ympäri. Naureskelin joskus vannoneeni, etten koskaan lähtisi Sirillä ilman satulaa maastoon ja nyt oli jo kolmas kerta :D Siri käyttäytyi tosi asiallisesti, ainakin heti kun tajusi ruuan kasvavan suuhun. Yhden polun vieressä olevan ison lätäkön kohdalla se yritti ehdottaa kotiin kääntymistä, mutta jatkoi silti kiltisti. Seuraava lätäkkö menikin ihan koko polun leveydeltä, joka oli Kasteelle kova paikka, mutta Siri nappasi vähän välipalaa ja loiskutteli sitten kiltisti yli. Se on hauska kun tuo polku kiertää pienen lenkin ja Siristä kyllä huomaa heti kun puoli väli menee ohi, koska askel pitenee kummasti :D
Illalla kävin koirien kanssa yksinäni lenkin ennen saunaa, koirat olisi halunneet mennä pidemmän lenkin, mutta olin saanut käskyn mennä vain lyhyempi lenkki, koska sauna oli lämpenemässä.


Perjantaina eli tänään aamusta äiti lähti pankkiin hoitamaan asioita ja heitti koirat jo kahdeksalta pihalle. Dina, joka on meidän unikeko, ei reagoinut äitin huutoihin mitään ja lopulta tönäisin sen sängystä alas ja siltikin äitin piti tulla mun huoneen ovelle käskemään, että se meni ulos. Taitaa olla Dinakin ihan joululoma tunnelmissa :D
Kaste tiistaina tarhassa mutaturpana
Iltapäivästä lähdettiin sitten tallille, Ellulla oli joku kaveri lapsineen mukana. Lapset halusivat ratsastaa Sirillä, joten Siri sai toimia aluksi talutusratsuna. Mä tein talutus harjoituksia Kasteen kanssa. Alkuun meni ihan hyvin, mutta sitten Kaste ilmeisesti kyllästyi samoihin tehtäviin ja yritti lähteä jyräämään johonkin suuntaan välttyäkseen tyhmiltä tehtäviltä. Hyvin se kuitenkin totteli kun vähän käski kovemmin. Kun lapset oli ratsastaneet, vaihdettiin Ellun kanssa hevosia, Ellu jäi irtojuoksuttamaan Kastetta ja mä vein Sirin talliin valjastettavaks.Siri tiistaina tarhassa
Mattia odotellessa lapset pääsivät vielä lyhyelle kärryajelullekin ja sitten lähdettiin Matin kanssa ihan kunnon lenkille. Siri meni ihan kiltisti, kotiinpäin tullessa vauhti tuooasi vähän kiihtymään (kuten aina) ja jarrut olivat välillä vähän hukassa. Samassa kohtaa kuin viimeksikin kunnon ajolenkillä käydessä Siri keksi lätäkön kohdalla hypätä laukalle ja meinasi jatkaa samaa vauhtia kotiin asti, mutta Matin avulla saatiin se kuitenkin hidastettua takaisin käyntiin. Tallilla sitten pestiin Siri ja Matti heitti mut Porvooseen, josta jatkoin bussilla kotiin. Kotona käytiin iltalenkillä äitin, Jennin ja koirien kanssa. Käytiin taas vain lyhyempi lenkki, koska sää ei ollut parhain kun satoi vettä.

Huomenna onkin sitten vuoden viimeinen päivä ja päätettiin antaa Sirille ja Kasteelle se vapaapäiväksi. Uutta vuotta mennään viettämään Ellulle lautapelejä pelaten. Ja keskiyöllä mennään varmaankin Jennin kanssa kuvailemaan ilotulituksia. Hyvää uutta vuotta 2012 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti