maanantai 5. maaliskuuta 2012

H I I H T O L O M A !!!

Voi voi, kyllä se aika hujahtaa nopeasti. Ensiksikin pahoittelut, kun en ole postauksia ehtinyt tekemään. Kone oli kyllä lomalla kotona mukana, mutta niinä iltoina, joina sen jaksoin ajan kanssa avata, tein Tappitaivalen nettisivuja. Ja nyt täytyykin myös pahoitella tämän postauksen pituutta, sillä paljon on tapahtunut.

Perjantaina oli normaalit, tylsät neljätuntia lukiota ja sitten alkoi H I I H T O L O M A !!! Eikun bussilla kohti Porvoota, tosin Haminassa oli 40 min aikaa odottaa seuraavaa bussia, joten kävin hesessä syömässä odotellessa. Porvoossa en sitten jäänyt yhtään ylimääräistä hetkeä viettämään, vaan vaihdoin samantien Helsingin vakiovuoroon ja matkustelin kotiin. En nyt ole satavarma, mutta taidettiin illalla käydä äitin kanssa koirien kanssa lenkillä, muuten taisi ilta kulua tv:tä katsellen.

Tyytyväinen poni ratsastuksen jälkeen :)
Lauantaina lähdin päivällä tallille ja päätin vaihteeksi mennä tuuppailemaan satulan kanssa. Tiia oli myös suunnitellut tulevansa tallille, joten hoitelin Siriä tosi hitaasti, jos vaikka Tiia ehtisi tulemaan kuvailemaan. Harjailin tosi huolellisesti, selvitin ja shinetin hännän ja harjan ja testasimpa jopa ranskalaisen letin tekoa Sirille. Ei oikein onnistunut, kun sään luota harja on niin paljon ohuempaa ja lyhyempää, niin sieltä ei oikein yltänyt enää jouhet lettiin. Siri oli yllättävän rauhallinen hoitaessa, tosin niillä parilla porkkanalla, joilla lahjoin sitä, saattoi olla jotain vaikutusta ;)
Siri aina herkkujen saannin jälkeen nuoleskelee kalterit <3
Melkein tunnin puunasin Siriä ja päätin sitten lähteä kentälle, vaikkei Tiiaa näkynytkään. Sirin ilme oli kyllä hämmästynyt kun yhtäkkiä tulikin satula selkään: "eikös tää ollukkaa vaa kiva harjaustuokio???". Kentällä oli toinenkin ratsukko, joten alussa oli Sirillä keskittyminen aika hukassa. Jossain vaiheessa se kuitenkin alkoi kuuntelemaan ja meni tosi kivasti. Laukkatyöskentelyyn olin etenkin tosi tyytyväinen, yleensä Sirille on mukamas tosi vaikeata nostaa laukka käynnistä tai suoralta uralta, mutta tällä kerralla jok'ikinen nosto onnistui täydellisesti. Ei olla kyllä pitkään aikaan saatu niin onnistuneita laukannostoja. Niimpä päätin lopettaa ratsastuksen tähän hyvään suoritukseen, vaikka itse olisin mielelläni ratsastellut pidempäänkin. Mutta tehtiin siis loppuverkat ja lähdettiin talliin. Tallissa Siri katseli mua, että "missäs mun palkkaporkkanat on, mähä menin nii hienosti!".
Kasteenkin taisin hakea sisälle, mutten tainnut sen kanssa mitään ehtiä puuhailla, kun tuli kiire bussille.



Tosi hieno kännykamera kuva, oli vissii vähä pölynen
linssi :D Siri valjastettuna Kastetta oottelemassa :)
Sunnuntaina lähdettiinkin Ellun kanssa jo aamupäivästä tallille ja pistettiin molemmat ponskit valjaisiin ja lähdettiin varsatreeneihin. Tallin pihasta lähdettiin sellaisella kokoonpanolla, että mä ajoin Siriä, Ellu talutti Kastetta ja Matti istui kärryissä. Tosin jälleen suurimman osan matkasta oli Ellukin Kasteen kyydissä, kun on se jo niin hienosti osaa vetää kärryjä. Ravailtiin jo aika montakin pätkää ja kyllä se Kaste siellä perässä niin hienosti köpötteli. Röllissä Ellu huuteli, jos vaihdettaisiin kuskeja, kun Kasteelle alkaa käydä niin rankaksi tuo vetäminen, niin jos kevyempänä tulisin sillä ajamaan ja Matti ajelisi Sirillä kotiin. Sirillä tuntuikin virtaa olevan, kun koko ajan jouduttiin Kasteen kanssa hölkkäilemään sitä kiinni ja aika usein vielä Siri yritti hölkkäillä alta pois. Hienosti se Kaste kuitenkin meni. Tallin pihassa olikin sitten tilanne päällä, siellä oli oven edessä auto traileri perässään (ilmeisesti hiitiltä tulleet?) ja kuulemma auton ovet lukossa. Niimpä ei auttanut kuin purkaa hevoset pihalla ja toimittaa loimitettuna tarhaan.

Tarha-poseerausta :)
Tarha-möllöilyä :)
Maanantaina mentiin sitten Ellun kanssa puoli kahden aikoihin tallille ja lähdettiin ajamaan Sirillä Kaste perähevosena. Sen homman tuntui Kaste oppineen jo tosi hyvin, koska se ei yrittänytkään lähteä Siriä ohittelemaan tai jättäytymään jälkeen, kuten se ennen tuppasi välillä yrittämään. Sirillä tuntui virtaa olevan ja takaisin päin tullessa saatiinkin peruutella, kun meinattiin kytkeä autopilotti päälle. Viimeistä peruutusta tehdessä Kaste jäi seisomaan korvat luimussa kärryjen viereen, että "peruuttakaa keskenänne, minähän en enää takasin päin ala kulkemaan" :D Molemmille hevosille oli tullut hiki ja jäivät oikein tyytyväisenä karsinaan mutustamaan heinää loimiensa alla.

Äitin ja koirien kanssa käytiin aamusta lenkillä, samalla kun käytiin Laura saattamassa kouluun.

Uusi objektiivi <3
Tiistaina sitten heräsin yhdeksän aikoihin siihen, kun postista soiteltiin. Tilasin siis perjantai-iltana Rajala Pro Shopista uuden objektiivin ja nyt postista soitettiin, että tuovat sen puolenpäivän aikoihin. Ulkona oli järkyttävä lumipyry ja aloin jo siinä vaiheessa pohtimaan, kannattaako tallille lähteä ollenkaan. Tunnin päästä edellisestä soitosta, soittivat kuitenkin postista uudelleen ja sanoivat, että paketin voi noutaa postista kahden jälkeen, koska heillä ei ole kortinlukijaa postiautossa käytössään ja olin mennyt valitsemaan maksutavaksi postiennakon. Noh, siinä vaiheessa sitten päätin viimeistään jättää tallireissun välistä, koska eipä sinne kuitenkaan olisi todennäköisesti päässyt hermoja menettämättä, koska tuollaisessa säässä bussit ainakin olisivat myöhässä.
18-200mm <3 <3 <3
Kahden aikaan lähdettiin sitten äitin ja koirien kanssa kävelemään parin kilsan päässä sijaitsevalle "kioskille", jossa toimii meidän posti. Matka oli aika tuskaa, kun lunta tuiskutti naamaan ja tuuli oli puhaltanut kaikki jalkakäytävät ihan tukkoon lumesta. Ja kyllä siinä kävellessä oli näkevinään ohiajavien autojen kuskien katsovan meitä kuin hulluja :D Mutta saatiin objektiivi haettua ja ostin sitten parit suklaapatukat siinä samalla, jotta saatiin vähän energiaa kotimatkalle. Päätettiin kuitenkin poiketa matkalla ukilla lepäilemässä ja sinne päätettiin kävellä tien piennarta pitkin, sillä se oli sentään aurattu, toisin kuin jalkakäytävät. Koiria siinä tuli kannettua, kun ne hassut vähän pelkäävät autoja ja koska tien reunassa oli tosi kapea (koska toisella puolella tietä olisi ne jalkakäytävät) niin haluttiin viedä mahdollisimman vähän tilaa autoilta. Ukilla sitten puolisen tuntia lepäiltyämme lähdettiin kävelemään kotiin päin, jossa sitten ruuan jälkeen päästiinkin lumitöihin. Silloin onneksi lumipyry oli jo loppunut, niin tunsi sen vähän mielekkäämmäksi hommaksi kuin mitä aamulla kun lunta satoi koko ajan samanverran lisää.

Keskiviikkona mentiin äitin kanssa aamusta kauppaan ja jäin siitä sitten kaupunkiin ja suuntasin tallille. Olin ajatellut ensin käyväni Ridaajassa niitä saappaita katsomassa, mutta soitettuani omistajalle hän kertoi olevansa paikalla vasta kahden jälkeen. Mutta olipahan hyötyä soitosta, niin en erehtynyt taas turhaan kävelemään sinne. Niimpä lähdin tallille. Hevoset oli juuri saaneet päiväheinät ja olin suunnitellut hyppäämistä, joten päätin lähteä kaivamaan puomeja ja tolppia esille. Tunti siinä hurahtikin, kun kaksi tolppaa ja kaksi puomia sain kaivettua esille. Teki kyllä mieli luovuttaa, kun toista tolppaa sai kaivella ainakin sen puoli tuntia, kun se oli jäätynyt niin tiukasti maahan kiinni. Noh, sitten heppa sisään ja varusteita niskaan ja kentälle. Mulla oli Jennin videokamera lainassa ja laitoin sen kuvailemaan estettä samalla kun verkattiin. Sirillä on hypätty viimeksi syksyllä, joten päätin ihan varmuuden vuoksi verkatessa hyppäillä alkuun ihan vain pelkkien puomien yli. Verkkojen jälkeen sitten nostin esteen ristikoksi ja pompittiin sitten loppuaika sitä. Kun vaihdoin suuntaa, päätin siirtää kameran toiseen päähän kenttää, mutta sehän oli aika kamala järkytys Sirille. Sitä piti tuijottaa monta kierrosta ja aina kameran kohdalla piti yrittää tehdä joku pieni loikka. Ja yhen kerran se uskaltautu niin lähelle, et yritti syödä sen kameran, hih :D Mutta Siri oli joka tapauksessa ihan super-pomppuponi, se ei ois millään malttanu mennä uraa pitkin ku ois vaa halunnu pomppii ja pomppii <3 Oli kyl aika hikinen ratsastuksen jälkee, joten heitin sille viltin niskaan siks aikaa ku harjailin Kasteen ja rasvailin sen mutaruvet, joita sillä on nyt tullut vähän joka puolelle kehoa. Ne oli kuitenkin jo tosi hyvässä kunnossa, eikä varmaan mene kauaa, että ne paranee.


Sitten bussilla Porvooseen ja käppäily Ratsutarvike Ridaajaan. Saga oli kun olikin paikalla ja neuvoi saappaiden kanssa. Sopivia saappaita ei vielä löytynyt, mutta yhdet oli kivat, niissä oli vain liian leveä varsi. Saga lupasi tilata kapeavartisemman mallin ja ilmoitella kun saapuu. Niimpä käppäilin keskustaan ja menin bussilla kotia.

Punapää :D
Torstaina oli kahdeltatoista kampaaja ja päätinkin taas vaihteeksi värjätä punaiseksi :) Kivat hiukset tuli ja sitten eikun tallia kohti. Myöhästyin 12.45 bussista, jolla yleensä menen, joten päätin mennä 13.15 bussilla. Seisoin pysäkillä 13.08 ja aloin odottamaan bussia. Laittelin Ellulle viestiä, että olen tallilla vasta kahdelta, kun meidän piti mennä yhdessä varsatreeneihin. Noh, Ellu sitten laittoi, että menevät Matin kanssa käsihevoslenkille, että mä voin ratsastella Sirillä sitten sen jälkeen. Noh, odottelin bussia ja kello tuli ensin 13.30. Helsinki-Porvoo bussi meni ohi, meinasin ensin, että olisiko pitänyt mennä sillä, mutta päätin sitten kuitenkin luottaa siihen, että se Loviisan bussi tulisi. Noh, kello tuli 13.55 ja pysäkillä olevat kaksi naista alkoivat harmitella, kun heidän 13.45 bussinsa oli myöhässä. Kello tuli 14.05 ja heidän bussinsa tuli. Seisoin pysäkillä vielä hetken ja katsoin sitten kelloa: 14.08. Sitten riitti. Käppäilin takaisin kotiin ja ilmoitin Ellulle, että meni hermot busseihin ja jätän tallireissun välistä. Ei toki ärsyttänyt...
En muista käytiinkö koirien kanssa lenkillä, ehkä? :D

Pysäytyskuva videolta, hieno pomppuponi <3
Perjantaina sitten lähdin 12.45 bussilla tallille ja onneksi siihen bussiin sentään voi luottaa (oli vain 10 min myöhässä :D ). Päätin taas hypätä Sirillä, koska en mä nyt yhen hyppykerran takia tuntia siellä lumihangessa niitä tolppia kaivanut. Niimpä hepalle satula ja suitset ja sitten kentälle. Kokosin esteen samaan kohtaan, kun keskiviikkonakin, mutta tällä kertaa nostin sen heti alussa ristikoksi. Olin päättänyt ottaa tavoitteeksi hypätä lopuksi okserin, jonka olin nähnyt eräässä vanhassa kuvassa hyppääväni. Noh, Siri oli verkatessa tosi laiska ja tahmea, mutta innostui kuitenkin vähän kun alettiin hyppäilemään. Hyppäiltiin este ristikkona muutaman kerran molempiin suuntiin ja sitten nostin sen pystyksi. Se hypättiin vain toiseen suuntaan pari kertaa. Sitten päätin nostaa esteen okseriksi ja hypätä sen meidän parempaan suuntaan. Este näytti hirmu isolta, mutta arvioin sen mielessäni ehkä noin 50 cm.

Ja tässä meidän hurja ~70 cm loikka! <3
Tämä kuva inspasi tuota okseria yrittämään...
Vähän aikaa piti kerätä rohkeutta, ennen kun maltoin sitten ohjata Sirin esteelle ja hups vaan me pompattiin yli. Hirmuisesti kehuja Sirille ja sitten loppuverkat ja polle talliin. Tällä kertaa Siri ei edes hionnut, kun hyppelöt jäivät vähän vähäisemmiksi kun viimeksi. Paljon porkkanoita palkaksi ja sitten olikin Kasteen harjailun ja rupien rasvailun vuoro. Sitten bussilla kotiin. Ja huono tuuri bussien kanssa jatkui, sillä bussi oli 20 min myöhässä ja siitä oli vaihteet rikki, joten madeltiin 50km/h Porvooseen. Noh, Porvoossa kuski sitten onnistui korjaamaan pomonsa avustuksella vaihteet ja pääsin sentään bussia vaihtamatta kotiin asti. Kotona otin mittanauhan ja mittailin jalkaani vasten, kuinka korkea este oli. Hämmästyneenä katsoin mittanauhaa, että este oli vähintään 70 cm korkea :O Ja myöhemmin huomasin myös siitä kuvasta, jossa kuvittelin hyppääväni samaa estettä, että se estehän oli pieni tuohon verrattuna. Että hypättiinpä sitten tietämättämme Sirin kanssa korkein esteemme tähän mennessä :D

t Show Me Colour N,
Mun suosikki Dressage Challengessa ;)
o Kiahan Renard Dressage Challengessa :)
Lauantaina lähdettiin Helsinki Horse Fair messuille Jennin, Ellun ja Ellun kaverin Annan kanssa. Lähdettiin aluksi Jennin kanssa etsimään Jennin kaveria Sandraa messuilta, ja kohta huomasinkin olevani yksin. Noh, ei siinä mitään. Messuilla ehdottomasti parasta oli mielestäni Tunne Hevonen Dressage Challenge, jossa kuusi kouluratsastajaa kilpailivat ilman kuolaimia tai kannuksia. Hienoja hevosia ja hienosti menivät, kyllä sen näkee, että hevonen pysyy hyvin hallinnassa ilman kuolaimiakin.

Monipuolinen suomenhevonen valjakkonäytös :)
Arabialainen Täysverinen -näytös
Näytöksistä en katsonut Dressage Challengen lisäksi kuin Monipuolinen Suomenhevonen -valjakkonäytöksen, Arabialainen täysverinen -näytöksen ja Rohan tallin turnajaisnäytöksen. Muu aika meni kojuja kierrellessä ja pohtiessa mitä shoppailisi :P Ihan hirveästi ei tullut shoppailtua, mutta ihan riittävästi kuitenkin. Onneksi ei ole omaa hevosta, muuten olisi varmaan tarttunut mukaan ties kuinka paljon enemmän tavaraa :D Ratsastussimulaattoria olisi ollut ihan kiva päästä kokeilemaan, mutten viitsinyt jonoon änkeä yksin ollessani ja Ellun ja Annan käydessä testaamassa sitä juututtiin Jennin kanssa katsomaan sitä turnajais-showta. Niimpä jäi kokeilematta, mutta ei voi mitään. Mutta oli tosi kivat messut, ennen en olekaan käynyt siellä, mutta täytyypä katsoa jos vaikka ensi vuonnakin pääsisi :) Kuvia messuilta

Korin voitin arpajaisissa, ostin kolme paria sukkia, kahdet ratsastushanskat,
esteraipan, kahtia erilaisia heppanameja ja Horse Fair t-paidan + kassin

Kortit voitin myös arpajaisissa ja kyltin ostin, kun meidän portissa oleva
vanha koira-kyltti alkaa olla jo aikansa elänyt, niin saadaan uusi tilalle :)


Punapää lenkillä koirien kanssa :P
Sunnuntaina lenkkeiltiin äitin ja koirien kanssa ukille ja lähdettiin sitten ukin ja Sepen kanssa lenkkeilemään Kulloon koululle, jossa oli talvirieha. Siellä sitten tuettiin koulun keväistä luokkaretkeä ostamalla makkaraa ja tottakai Nana ja Dinakin saivat yhden makkaran ;) Laura oli siellä luistelemassa, mutta rusettiluistelu kilpailussa ei voittanut arvonnassa. Palkinnot oli kyllä hienoja, oli kylän kampaajalta tuotelahjakortti ja ilmaiset hiusten leikkuut, kylän pizzerialta ilmaiset pizzat ja Brunbergin suklaatehtaalta puolitoista kiloa suklaata. Siinä jään reunalla kaksi tuntia seisoskellessa tuli kyllä vähän kylmä, auringon paisteesta huolimatta.





Dipo lenkillä <3

Napo lenkillä <3

Käppäiltiin kotiin ~15 min ennen kun tapahtuma loppui ja loppuaika ennen Harjuun lähtöä menikin syödessä ja tv:tä katsellessa. Sitten kaupan kautta Harjun bussiin. Bussimatka meni kyllä taas tosi hitaasti, vaikka nukahdinkin Loviisan ja Karhulan välissä. Olisin varmaan nukkunut pidempäänkin, mutta heräsin siihen kun vierustoverini rupesi puhumaan puhelimessa. Ja ai että kun oli ihanaa olla Harjussa taas, NOOT!!! Hirveä masennus iski päälle samantien kun avasi huoneen oven... Noh, ehkä se nyt tästä alkaa pikku hiljaa taas sujumaan, positiivisesti ajatellen: eihän tässä ole enää kuin 15 viikkoa kesälomaan (jos oikein laskin), 3½ kuukautta :)

Hih, tätä postausta kun rupesin kirjoittamaan, ajattelin, että tulee tosi tylsä vähäkuvainen postaus, kun ei lomalla oikein ehtinyt kuvailla. Noh, toisinpa kävi ja piti jättää paljon kuvia laittamatta, mutta ehkäpä ne vielä joskus tänne eksyvät ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti