torstai 15. maaliskuuta 2012

Kiireinen paparazzi

Voi voi, taas on viikko hurahtanut, tosin tällä kertaa jätin kirjoittamisen näin myöhään yksinkertaisesti siksi, ettei lukiojaksolla oikein ole kirjoitettavaa... Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni jonkunmoista erikoispostausta ja viime viikollakin melkein aloin sellaista tekemään, mutta sitten kuitenkin laiskuus voitti ja jäin kuitenkin vain lagailemaan koneelle. Mutta katsotaan jos vaikka tällä viikolla joku päivä innostuisin ;)

Maanantaina meillä alkoi työsuojelulla, ilmeisesti toiseksi viimeiset tunnit. Ei oltu vielä saatu meidän työsuojelun videota valmiiksi, mutta kirjoiteltiin loput muistiinpanot ja sitten piti vielä tehdä riskinarviointi tehtävä tallissa. Oli kyllä sinänsä tosi hankala ja aika tylsä tehtävä, mutta tulipahan tehtyä edes välttävästi :D
Seuraavaksi oli ympäristölainsäädäntöä ja aiheena jätehuolto ja tallin jätevedet. Tavallaan ihan mielenkiintoista, koska onhan nekin tärkeitä :D
Sh-t Harjun Siiri 11/2010
(ei löytynyt tuoreempaa kuvaa :D )


Ruuan jälkeen oli varsanopetusta ja lähdettiin ajelemaan radalle kaksivuotiailla ja parilla vanhalla hevosella. Mä sitten päädyin 2v sh-tamma Siirin ohjaksiin opettajan, Tynellin kanssa. Täytyy sanoa, että melko erilainen opetustyyli täällä Harjussa verrattuna meidän tyyliin opettaa Kastetta. Kasteen kanssahan ollaan keskitytty pitämään tasaista ohjastuntumaa, että saa totutella kuolaimiin. Tynski taas neuvoi nykimään aina välillä toisesta ohjasta "että pysyy hevonen hereillä". Ja sitten ihmetellään miksi Harjun hevoset ovat kovasuisia... -.-' Noh, Siiri meni ihan kiltisti ja ilmeisesti on oppinut, että tällä ohjan nykimisellä tarkoitetaan vauhdin lisäämistä, mutta omaa hevosta en kyllä välttämättä lähtisi opettamaan ohjan nykimisellä.FWB-t Carmencita Hill's 07/2011


Viimeinen tunti oli vielä juoksutusta ja koska ulkona oli niin hieno sää, päätti Seppänen, että lähdetään harjoittelemaan esittämistä kentälle. Hevoset oli seisoneet koko edellisen viikon, joten päätettiin ottaa turvallisuussyistä liinat, eikä esitetty pelkillä ohjilla. Sain esitettäväksi 5v fwb-tamma Karkin. Olin kyllä tyytyväinen siihen, että meillä oli ne liinat, koska sellaista pomppua ja hyppyä siellä tuli, että kyllä ymmärtää miksi esittäessä pitää olla kypärä päässä. Jotenkin kuitenkin tuntui helpolta esittää Karkkia, kun oli pakko alusta asti olla tomerana, että hevosella pysyy kaikki jalat maassa. Ja kyllä huomasi, että kun oli tomerana, niin kyllä se Karkkikin lopulta rauhoittui, kun tajusi, että mulla on tilanne hallussa.


Ilke ulkona harjattavana
Ilke kentällä klo 18 jälkeen, kai se kevät on tulossa!
Toronen oli sairastunut, joten illalla ei ollut valjaskerhoakaan. Niimpä päätin lähteä Ilkeä kuvailemaan. Ensin Tiia raaputteli Ilkestä ulkona karvaa pois ja napsin siinä sitten joitain pääkuvia, kun Ilke niin söpönä nautiskeli turpa rullalla rapsutuksesta. Sitten poni valjaisiin ja lähdettiin kenttää kohti. Kentällä riitti valoa vain ~15 minuutiksi, sitten alkoi kuvat huononemaan sen verran, että siirryin Tiian videokameraan. Pian Tiia ehdottikin sitten maneesiin siirtymistä ja siellä saikin sitten taas normi maneesilaatua :) Kauaa Tiia ei mennyt, mutta sain nyt sentään kolmisenkymmentä kuvaa, jotka vielä kehtasi säästääkin.

Tiistai, keskiviikko ja torstai oli taas järkyttävän pitkiä 8-16 lukiopäiviä. Ei kyllä millään meinaa jaksaa kiinnostaa istua siellä tunneilla niin pitkiä päiviä.
Ilke
Tiistaina kävin sitten heti neljältä koulun jälkeen kuvailemassa kun Tiia ohjasajoi Ilkeä. Ei mennyt ihan putkeen Tiialla ja Ilkellä, mutta suht kivoja kuvia kuitenkin sain, vaikkei aurinko enää kentälle oikein paistanutkaan. Täytyy tosin sanoa, että tuolla uudella putkella kun kuvasin, niin ainoa ärsyttävä asia siinä on se, että se tarkentaa välillä tosi huonosti. Nytkin tuli räpsittyä kuvia aika reippaanlaisesti, kuvia oli meinaan yli 400. Mutta läpikäynnin jälkeen huomasin ihmeekseni, että vähintään pari sataa kuvaa piti samantien heivata roskiin, kun tarkennus kusi. Kuvia jäikin sitten lopuksi "vain" 140, mikä okei on sinänsä ihan kiva varmaan Tiiankin mielestä, ettei ihan järkyttäviä määriä kuvia ole. Mutta silti pistää ärsyttämään, että suurin osa kuvista oli roskiskamaa vain siksi, että tarkennus oli huono. Noh, ehkä se on vain vähän hitaampi tuo uusi putki vanhaan verrattuna, kai se pitäisi vain opetella odottelemaan, että se tarkentaa kunnolla.
Keskiviikkonakin oli tarkoitus lähteä Ilkeä kuvailemaan, mutta Tiian viimeinen tunti venyi niin pitkäksi, että se sitten jäi. Sovittiin sitten, että olisin mennyt kuvailemaan kun irtojuoksuttivat Ilkeä Vanessan kanssa, mutta satuin juuri puhumaan äitin kanssa puhelimessa, kun Tiia oli yrittänyt soitella. Niimpä se kuvauskeikka sitten jäi.
Torstaina meidän luokkalaiset meinasi ensin, että olisin voinut tulla kuvailemaan kentälle koulun jälkeen. Mutta sitten muistettiin, että se työsuojelun video on pakko saada valmiiksi maanantaiksi, joten päätyivät sitten ratsastamaan vasta illemmalla, että päästiin kuvailemaan pimeään aikaan meidän heijastinkohtaus. Täytyy kyllä sanoa, että ero oli aika iso, kun Jasmina ratsasteli ensin auton ohi runsaasti heijastimilla varustettuna, kun Sofia talutti Sevveä ilman minkäänlaisia heijastimia. Että kyllä ne heijastimet ihan oikeasti on tärkeitä, katsokaa vaikka:


Tympääntynyt esteponi 02.30.2012
hyppelöiden jälkeen


Perjantaina oli kyllä todella sietämätön neljän tunnin koulupäivä. Oltiin Ellun kanssa sovittu, että menen koulun jälkeen Sirillä ratsastamaan ja tuntui, että varsinkin ruotsin tunnit ennen koulusta pääsyä menivät ihan älyttömän hitaasti. Lopulta sitten kuitenkin päästiin koulusta ja eikun bussilla Haminaan. Haminassa oli taas melkein tunnin odotus, joten kävin sitten hesessä syömässä. Sitten eikun bussilla Loviisaan ja sieltä bussilla Ilolaan. Siellä oli hevoset jo sisällä ja täytyy sanoa, että hämmästys oli suuri kun avasin tallin oven ja rupesin ihmettelemään miksi Kaste on muuttunut ruunikoksi :D Siri ja Kaste oli meinaan vaihtaneet karsinoita, koska siinä Kasteen karsinassa on niin herkkä vesikuppi ja Kaste tuppaa pelaamaan sillä liikaa. Essi ei tuntunut yhtään olevan mielissään naapurin vaihdosta, sen mielestä Kaste ei olisi saanut edes liikahtaa naapurikarsinassa, se oli samantien seinillä pomppimassa.


Siri 03/2012
Laittelin Sirin kaikessa rauhassa kuntoon, raaputtelin irtokarvaa ja selvittelin harjan ja hännän, jotka tosin olivat pysyneetkin melko selvinä, kun edellisellä viikolla shinetin ne niin huolellisesti :D Laitoin suojatkin jalkaan, kun meinasin, että oltaisiin voitu harkita hyppäämistä tuuppailun jälkeen. Kenttä oli kuitenkin niin järkyttävässä kunnossa, että tyydyttiin kuitenkin sitten pelkkään tuuppailuun. Noh, se ei mennyt ihan putkeen... Sirillä oli keskittyminen ihan hukassa, mutta kaikki meni ihan välttävästi niin kauan, että alettiin ottamaan vasenta laukkaa. Asetus ja taivutus hukkui samantien ja en niitä saanut kaivettua esille vaikka kuinka väännettiin. Ja edelleen oli keskittyminen ihan hukassa. Ihmettelin, kun Siri kuitenkin meni ihan ookoosti oikeat laukat, tosin vasen laukka on aina ollut Sirin huonompi laukka. Jenni sattui tulemaan kentän reunalle, joten pyysin hakemaan Sirille kuolain suitset. Vaihdettiin sitten niihin, että jos saataisiin jonkunlainen keskittyminen aikaiseksi. Siitä onkin tosi pitkä aika, kun viimeksi olen Sirillä kuolaimilla mennyt ja nyt kun kesken vaihtoi päävehkeitä, niin huomasi kyllä eron. Alkuun se oli hirveää pelaamista sen kuolaimen kanssa, mutta hetken päästä saatiin keskittyminen paranemaan. Ja loppuun saatiin kun saatiinkin molempiin suuntiin ihan onnistuneet laukkaympyrät ja jäi sentään ihan hyvä fiilis.
Sitten hikinen heppa talliin ja loimi niskaan. Raaputtelin sitä vielä harjakivellä korvan takaa, mistä lähti aika paljon karvaa ja ai että kun Siri nautti. Silmät puoliummessa, turpa töttöröllä ja oikein työnsi päätä harjakiveä vasten, että "lisää lisää!". <3 Kohta olikin jo aika lähteä bussille ja kotia kohti.

Kaste 03/2012
Lauantaina lähdettiin aamupäivällä Ellun kanssa tallille katsomaan, mitä Kasteen jalalle kuuluu. Se oli onnistunut tarhassa riehuessaan nyrjäyttämään vasemman takasensa ja ainakin perjantaina se oli vielä ihan paksuna. Nyt näytti jo paljon paremmalta. Raaputeltiin tarhassa hepoista karvaa irti ja kyllä sitä lähtikin. Ellu oli ostanut Mustin ja Mirrin alelaarista hevosille tarkoitetun furminaattorin. Olen jo pitkään halunnut kokeilla, onko se oikeasti niin hyvä kun kaikki väittävät. Ja kyllä oli. Sillä sai tosi siististi irtokarvan lähtemään, verrattuna johonkin harjakiveen tai kumisukaan, jotka vain saavat sen likaisuuden esille ja irtokarva pitää vielä harjata pois. Furminaattorilla sai vain vedettyä karvan pois ja lopputuloksena oli todella siistin näköinen hevonen. Päätettiin lähteä kentälle hevosten kanssa Monty-riimut päässä. Ellu talutteli Kastetta ihan vain käyntiä ja teki yksinkertaisia talutusharjoituksia. Mä ratsastelin sillä aikaa Sirillä. Lopuksi vaihdettiin niin, että mä jäin kentän keskelle rapsuttelemaan Kastetta, kun oli ollut niin kiltisti ja sillä aikaa Ellu ratsasteli vielä Sirillä. Siri oli tänään ihan eri tuulella kun perjantaina, niin rentona ja keskittyminenkin löytyi. Mitään kovin vaativaa siltä ei vaadittu, kevyttä köpöttelyä vain, mutta olihan se viime viikolla ollut aika paljon liikenteessä Matin kanssa ja lenkit olivat olleet melko rankkoja. Sitten hepat talliin ja kylmättiin Kasteen jalkaa vielä lumella ja odotellessa raavin siltä vielä lisää karvaa ja rapsuttelin sitä, että malttoi seisoa paikoillaan. Sitten hepat tarhaan syömään päiväheiniä ja lähdettiin kotia kohti.
Illalla käytiin äitin ja koirien kanssa lenkillä, sää oli aika ällöttävä kun satoi vettä aina silloin tällöin, mutta kuutisen kilsaa tuli kuitenkin käveltyä. Äiti ja Nana väsähti jo, mutta mä halusin vielä lähteä jatkamaan lenkkiä ja Dinakaan ei ollu vielä väsynyt, joten lenkkeiltiin vielä Dinan kanssa kaksin bussipysäkille ja takaisin hakemaan potkuri, jonka Jenni oli unohtanut perjantaina. Kotiin päin tullessa joku mies huuteli meidän perään "Fin hund! Black and White" :D

Nana ja Dina
Sunnuntaina oli kotipäivä, koska illalla oli taas lähtö Harjuun. Kuvailin koiria aamupäivällä, olisin halunnut lenkille lähteä, mutta äiti halusi odotella ukkia, joka tuli hakemaan Jennin kirkkoon riparijuttujen takia. Niimpä tyydyin kuvailemaan niitä meidän pihalla ja otettiin ne sitten aitauksen ulkopuolellekin juoksentelemaan vapaana meidän talon edessä. Hyvin tottelivat ja tuntuivat olevan ihan innoissaan kun saivat olla kerrankin vapaana haistelemassa. Kun ukki haki Jennin, lenkkeili Ellu samaan aikaan Tassun kanssa meidän ohi, joten lähdettiin sitten samaa matkaa lenkille.Tassu
Räpsin sitten jokusen kuvan Tassu-mammastakin, sehän odottaa pentuja, joiden pitäisi syntyä maaliskuun lopussa. Hienosti se Tassu poseerasi isosta mamma-mahasta huolimatta :D Ellun risteyksestä jatkettiin matkaa vielä tien alapäähän, jossa käännyttiin ympäri ja käveltiin sitten vielä meidän normilenkki. Kilometrejä kertyi ~5. Sitten syötiin ja ennen Harjuun lähtöä innostuttiin äitin kanssa harjaamaan koirat (ts. äiti harjasi ja mä pidin koiria paikoillaan). Ja koska koirista tuli niin hienon pöyhkeitä, niin päätin sitten, että voitaisiin yrittää ottaa jotain rakennekuvia niistä. Se olikin helpommin sanottu kun tehty, koska hauvat vain istuivat ja tarjosivat tassua :D No, lopuksi saatiin kuitenkin molemmista yhdet onnistuneet kuvat, joten tyytyväisiä ollaan :)
Cadinan Oili "Dina" 03/2012

Cadinan Nadja "Nana" 03/2012

Sitten olikin aika lähteä bussille ja Harjuun. Tällä kertaa bussimatka meni yllättävän nopeasti, kun bongasin kerrankin Rimman bussista ja höpötettiin sitten koko matka mistäpä muustakaan kun hevosista :D

Ja loppuun täytyy nyt sitten mainostaa Tappitaivalen nettisivuja, jotka nyt viimein ovat valmiit, tosin vain suomenkieliset sivut. Ulkoasu on siis itse tekemäni ja mähän noi tekstitkin sinne naputin, tosin Ellun lähettämien pohjien mukaan. Ja kuten saattaa huomata, suurin osa kuvistakin on mun kuvaamia ;) Että jos länsigöötanmaan pystykorvan pennut kiinnostavat, niin eikun sivuihin tutustumaan ;) Ja tietty vaikkei kiinnostaisikaan niin käykäähän nyt silti tutustumassa :)

Juu... Maanantaina tätä tekstiä kirjoittelin, mutten ehtinyt saada sitä valmiiksi ja vasta nyt torstaina sain sen valmiiksi, joten kerrotaanpa sitten samantien tästäkin viikosta :D

Maanantaina oli ensin työsuojelua ja vihdoin päästiin esittelemään meidän hieno video. Jasmina, Sofia ja Neea hoitivat itse videon tekemisen ja hienohan siitä tulikin, vaikka olivatkin unohtaneet siitä kuvan ylivarustetusta Sevvestä. Pitäisi kysellä voisiko sen laittaa youtubeen tai johonkin, josta sen pääsisi tännekin linkittämään ;)
Seuraava tunti oli ympäristölainsäädäntöä ja siellä tehtiin ryhmätöitä hevosen hävittämisestä. Mä ja Niina saatiin aiheeksi eläinjätteen käsittelylaitos. Saatiin se aika äkkiä tehtyä ja päästiinkin sitten puolituntia aiemmin tauolle. Silloin aloitinkin tämän blogitekstin kirjoittamisen, mutta en ehtinyt valmiiksi asti sitä saada.
Til-t Afrodite Hill's 08/2011
Ruuan jälkeen oli varsanopetusta ja lähdettiin pihatolle ohjasajamaan vuotiaita varsoja. Mulla, Niinalla ja Kirsillä oli Aden varsa Afrodite, joka osasi käyttäytyä oikein hienosti. Mä olin takana ajamassa ja Niina ja Kirsi talutti. Käveltiin pihatolta raviradan etusuoran päähän ja takaisin, joten matka ei ollut mitenkään kovin pitkä. Seuraavaksi mulla, Neealla ja Rimmalla oli eräs vieras tammavarsa. Se oli vähän hankalampi tapaus, radalle kävellessä piti pomppia ja hyppiä ja jyrätä joka suuntaan ja liukas tie ei tosiaan helpottanut meidän taluttajien hommaa yrittää saada varsa takaisin neljälle jalalle. Mutta kun päästiin radalle, se osasi jo käyttäytyä ja loppumatka menikin tosi hyvin.


Sh-t Juska 07/2011
Viimeinen tunti oli vielä ratsastusta ja sain suokki tamma Juskan. En ole Juskasta koskaan pahemmin tykännyt, mutta tällä kertaa se oli tosi kiva. Maneesin katolta tippui lunta ja jäätä, joten koko ajan oli jotain rapinaa ja kolinaa. Mutta ainoa reaktio, mitä Juskasta huomasi, oli se, että korva vähän liikahti ja siinä kaikki. Osa hevosista otti aika kovatkin paineet siitä rapinasta ja kolinasta, joten tunti meni vähän niitä rauhoitellessa. Rauhalliset hevoset saivat kuitenkin ravailla ja laukatakin toisessa päässä ja Juska toimi tosi kivasti. Lopussa päästiin myös ihan tunnin aiheeseen, pohkeenväistöön. Juska väisti vähän laiskasti, mutta loppua kohden saatiin jo ihan kivat väistöt. Kaiken kaikkiaan olin tosi tyytyväinen tuntiin.
Sh-r Ajattaren Severi

Olin ensin luvannut meneväni illalla kuvailemaan Niinaa ja Kekeä, mutta Jasmina olikin ehtinyt jo viime viikolla kyselemään kuvaamaan Tolmun valmennusta, joten lähdinkin sitten sinne. Kaikki ratsukot halusivat kuvattaviksi, joten kuvasin Jasminan ja Sepon lisäksi myös Emmaa ja Hoppista sekä Veronikaa ja Iinestä. Kuvista tuli ihan kivoja, osa jäi vähän turhan epätarkoiksi, mutta kaiken kaikkiaan olen kyllä aika tyytyväinen. Ja kaikki kuvattavat olivat tyytyväisiä kuviin, Emma oikein toivoi, että pääsen ensi kerrallakin kuvailemaan, joten ensi torstaina onkin sitten taas vuorossa kuvauskeikka :)

WBP-t Inez Afable

Pv-t Olivia II


Sh-r Kihin Keke
Tiistaina tylsän lukiopäivän jälkeen lähdin sitten kuvailemaan Niinaa ja Kekeä. Menivät vanhassa maneesissa ja hyvinhän se näytti menevän. Niina oli vähän huolissaan kun Keke oli edellisenä päivänä vähän köhinyt, mutta köhäisi vain pari kertaa tällä kerralla, joten uskalsi vähän pomppailla kavalettiakin. Näistä kuvista tuli tosi kivoja, aika paljon piti tietenkin taas painella delete-nappia, mutta kaiken kaikkiaan olen kyllä tyytyväinen kuviin :) Ratsastuksen lopuksi Niina sitten kyseli onko mulla huomenna kuvauskeikkoja, että jos haluaisin tulla ratsastamaan Kekellä. Mikäpä siinä, ainahan sitä mielellään kokeilee uutta heppaa :)
Shet-r Ilke
Tallissa Tiia bongasi mut ja pyysi kuvailemaan Ilkeä. Niimpä lähdinkin siitä sitten suoraan vielä Tiian ja Ilken kanssa vanhalle maneesille. Ilkestä en ihan yhtä hyviä kuvia saanut räpsittyä, kyllä sen huomaa miten tummaa hevosta on aina paljon vaikeampi kuvata kuin vaaleaa. Kuitenkin olen Ilke-kuviinkin ihan tyytyväinen, maneesissa kuvatuiksi ovat kuitenkin hyviä. Taitaa olla itsellä vaan kuvien laadun rima noussut niin paljon ylemmäs, että pitää heti olla valittamassa kun on kuvanlaatu sitä tasoa kun joskus nikonin vasta saatuani parhaimmissa kuvissa :D

Sh-r Kihin Keke
Kyllä, ilmeeni on kaunis :D
© Niina Purho
Keskiviikkona oli jälleen yksi pitkä ja tylsä lukiopäivä, jonka jälkeen olikin ratsastusvaatteiden vaihto ja Kekeä kokeilemaan. Olin oikeastaan tosi yllättynyt, että se oli niinkin kiva ratsastaa, näyttihän se maastakäsinkin ihan kivalta, mutta selästä käsin oli vielä monta kertaa kivempi :D Se vaati tosi kovan ohjasotteen ja käsissä oli kyllä lihakset kovilla kun sai kannatella Keken päätä. Pohkeelle se oli melko hidas ja vaati todella tiiviin istunnan kulkeakseen oikein päin. Kevyessä ravissa siitä ei siis ollut tietoakaan, mutta harjoitusravissa oli tosi helppo istua tarpeeksi tiiviisti ja Niinakin kehui, että Keke tykkää mun istunnasta. Laukka sillä oli tosi iso ja kyllä huomasi, että on entinen ravuri, koska askelta jos yritti vähänkään lyhentää, niin tippui raville.


Sh-r Kihin Keke
© Niina PurhoOli kuitenkin tosi kiva ratsastaa, vaikka töitä sai kyllä tehdä. Saatiin me Niinakin hämmästymään kun Sofia tuli Sevven kanssa Malaskan tunnille ja Malaska sitten tolppia kantaessaan säikäytti Keken, joka lähti laukalla pienen pukin säestämänä toiseen päähän maneesia :D "Siis mitä ihmettä, ei Keke koskaa pukita. Wautsi, ehkä se ei ookkaa viel nii pystyynkuollu!" totes Niina :D Malaska epäili mun heti tippuneen... Mutta pukki oli tosiaan niin pieni, etten edes horjahtanut, kyllä ne Sirin koikka loikat ovat kouluttaneet mut hyvin, ettei nyt ihan noin pienestä horjahda :D


Vähän epäselvä kuva, mutta hyppy on hieno :P


Myöhemmin illalla lähdin vielä Tiian kanssa irtohypyttämään Ilkeä. Ilke ei ollut hirveän innostunut ja lähinnä juoksenteli maneesin päästä päähän odottelemaan Tiiaa, silloin tällöin ohimennen hypäten esteenkin yli. Kuvista tuli kuitenkin ihan kivoja, vaikka jälleen löytyi seasta liian monta epätarkkaa kuvaa.


Tänään tuntui kyllä taas lukiopäivä ihan loputtoman pitkältä, mutta vihdoin se loppui. Tänään onkin sitten ainakin näillä näkymin vapaailta, vaikka eihän sitä tiedä, jos joku vielä keksii soitella kuvailemaan.

Huomenna pääsee taas kotia, tallin kautta. Sirillä ratsastelen, pitää katsoa missä kunnossa kenttä on, jos vaikka innostuisi taas hyppelemään tai sitten vain tuuppaillaan. Ja Pinjaa ja Heppua lupasin lähteä kuvailemaan jo viime viikonloppunakin, mutten ehtinyt, joten huomenna voisi yrittää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti