maanantai 26. maaliskuuta 2012

Heppoja ja koiranpentuja

Perjantaina päädyin sitten kuitenkin matikan tunnilla tekstailemaan Ellulle, että onko Sirillä jo liikuttaja tiedossa. Niimpä ei ollut, joten pitkän ja piinaavan neljän tunnin päästä lähdin kohti tallia. Sofia ja Rimma pyys mukaan, kun menivät taxilla Haminaan. Niimpä ehdinkin Haminassa jo aikaisempaan bussiin ja olin tallilla jo kahdelta. Menin heti alkuun moikkaamaan Siriä ja Kastetta tarhaan ja annoin niille parit makupalat, jotka tuli silloin Horse Fair-messuilta ostettua. Siristä sainkin sitten varsin hupaisan kuvasarjan, kun sillä on tapana imeskellä huuliaan vielä pitkään makupalan antamisen jälkeen :D
Siri makupalojen syönnin jälkeen <3
Ellu mainitsi Siriltä lähtevän aika reippaanlaisesti karvaa, joten hainkin sitten tallista furminaattorin ja narun ja raaputtelin karvaa tarhassa jonkun aikaa. Sirillä tietenkin kauhea esitys päällä, kun Kaste olisi kovasti halunnut tulla ihmettelemään, mitä puuhailen. Sai kyllä muutaman kerran Siriä ihan komentaa kun ihan pokkana yhtäkkiä vaan hyökkää Kasteen kimppuun toisen ihan rauhassa syödessä vähän matkan päässä kuusen havuja.

Siri edelleen imeskelemässä huuliaan makupalan jälkeen :D
Kun olin enimmät irtokarvat raaputellut pois, vein Sirin sisään ja hain samantien sitten Kasteenkin, kun sillä nyt on ollut viime aikoina tapana yksin jäädessään pohtimaan karkausreittejä. Sitten pikainen harjaus Sirille ja satula ja suitset päälle ja kentälle. Olin haaveillut hyppäämisestä, mutta kentän nähdessäni haaveeksi se jäikin, ja varmaan vielä aika pitkäksikin aikaa. Päätin kuitenkin laittaa ympyrälle muutaman puomin, jos pystyssä pysyttäisiin niin voisihan niitä edes mennä. Reenailtiin aika paljon ympyröitä ja mentiin jokunen kerta niiden puomienkin yli. Olin jopa osannut laittaa välit kerralla sopiviksi. Yksi puomi tosin oli kahta muuta lyhyempi ja kevyempi, joten Siri sitten potki sitä vähän miten sattuu. Mutta se ei meidän menoa haitannut, silloin kun ei askeleet pikkupuomille osuneet, mentiin vain kahta puomia.
Njam njam njam :P
Siri oli ihan kiva, mutta meillä oli kyllä molemmilla vähän keskittyminen hukassa. Niimpä me vaan muutamaan kertaan laukkailtiin samat puomit ympyrällä ja kun laukkoihin olin tyytyväinen rupesin kelloa kurkkimaan. Ei oltu vielä puoltakaan tuntia menty, joten päätin sitten ihan huvin vuoksi vain köpötellä ravissa pitkin ohjin kenttää ympäri ja testailla, mitenkä Siri kääntyy pelkällä istunnalla. Melko huonosti - Siri taisi olla sitä mieltä, että kun ohjat on pitkät, niin silloin se tarkoittaa loppuverkkoja = ei tarvii tehä mitään. Pariin kertaan sitten huomautin ohjan kanssa, että tuonne haluan mennä ja sen jälkeen Siri vähän aikaa kuunteli istuntaa ja hetken päästä taas meni ihan oman päänsä mukaan. Lopeteltiin kuitenkin onnistuneeseen suoritukseen ja kelloa vilkaistessani totesin siihenkin pelleilyyn menneen vartin. Käveltiin loppukäynnit, keräiltiin puomit pois ja lähdettiin talliin.
Tallissa raaputtelin ensin Siristä ja sitten vielä Kasteesta talvikarvaa irti ja sitten lähdin bussilla kotia kohti.

Lauantaina tuli aamulla Ellulta viesti, että Tassu oli saanut 6 pentua; viisi tyttöä ja yhden pojan. Ja koska heti toivoteltiin tervetulleeksi kuvailemaan, niin pitihän niitä käydä ihastelemassa ennen tallille lähtöä. Oli kyllä tosi sulosia, kaikilla oli valkoiset tassut, mutta ihastuin erityisesti yhteen, jolla oli vain varpaat valkoiset <3 Eipä niistä lauantaisista kuvista oikein minkäänmoisia tullut, kun kaivoin kameran esiin niin myöhään, kun olisi niin mielellään vain katsellut suloisia pentusia :)

Sitten lähdinkin tallia kohti, 12.45 bussi oli mukavasti myöhässä, kun tuli vasta 13.20... Ai että mä kyllä niin rakastan tota busseilla matkustamista... -.-' Okei, tällä kertaa sen voi antaa anteeksi, kun sää oli niin kamala, jotain räntälunta sateli.
Siri 25/03/2012
© Jenni Wallin
Siri ja mä 25/03/2012
© Jenni Wallin
Tallilla hepat olikin jo sisällä, joten eikun Siri käytävälle ja karvaa raaputtamaan. Hyvin kuivui märkä ponski siinä furminaattorilla raaputtaessa :D Hoitaminen venyikin sitten melkein tuntiin, mutta siitä oli kerrankin hyötyä, koska räntäsade oli loppunut sillä aikaa. Laitoin taas Sirille kuolain suitset ja tällä kertaa Siri toimikin niillä tosi hyvin. Eipä mitään kovin ihmeellistä siinä väännetty, kun kenttä oli kuitenkin melko huonossa kunnossa, mutta toinen pää oli sentään sen verran hyvä, että päästiin loppuun laukkaakin treenailemaan ympyrällä. Pätkittäin meni tosi hyvin, Siri malttoi rentoutua ja kantoi itsensä ihan hyvin, mitä se ei hirveän usein laukassa tee. Muutenkin se meni tosi kivasti koko ratsastuksen ajan, kerrankin malttoi keskittyä ihan täysillä (ja mä myös) ja täytyy sanoa, että oli magee tunne ku hevonen kerranki toimi ihan kympillä! Kyllä se Siri aina välillä osaa yllättää positiivisesti, kyllä seki osaa olla super <3 Loppuverkkojen jälkeen heppa talliin ja jälleen molemmilta ponskeilta karvan raaputtamista bussia odotellessa. Kaste meinasi lähteä omatoimiselle tutkimusretkelle, kun menin vaihtamaan furminaattoria harjaan ja jätin oven salvan auki, niin eiköhän se työntänyt oven auki ja ympäri kääntyessäni meinasi talsia karsinasta ihan pokkana ulos. Eikun äkkiä pomppasin eteen ja huidoin sen takaisin karsinaansa, johon se palasi varsin nolon näköisenä. No, tulipahan huomattua, ettei sitä salpaa ole ihan turhaan pitänyt kiinni karsinan luota poistuessa...

Sunnuntaina lähdettiin sitten Ellun ja Matin kanssa tallille, ja lähtöä odotellessa Jenni halusi päästä näkemään pennut, jolloin itsekin maltoin jo vähän paremmin kuvailla. Nyt tuli jo ihan kivoja kuvia kun malttoi keskittyä, mutta kyllä ne pennut vain kasvavat äkkiä, kun näyttivät jo yhden yön jälkeen paljon isommilta :D
Tässä näkyy tuo erakkona oleva, joka on se suloinen valkovarpainen <3


Huolestunut äiti vahtipaikallaan :)


Sitten lähdettiin tallia kohti ja siellä haettiin molemmat heposet valjastettavaksi. Jenni sai tehtäväksi kuvailla, että saadaan Kasteestakin jotain kuvia koulutusvaiheesta. Siristä Jenni kuvailikin ties kuin monta kuvaa sen silmästä ja sieraimista ja korvista yms yms yms. Kun saatiin Sirille kärryt perään, Jenni räpsi muutaman kuvan musta ja Siristä siinä Kastetta odotellessa.
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
Kasteestakin Jenni räpsäisi jokusen tosi sulosen kuvan valjastuspaikalla ennen lähtöä, täytyyhän nekin nyt tähän esille laittaa ;)
© Jenni Wallin

Kasteen tohvelit :)
© Jenni Wallin
© Jenni Wallin
© Jenni Wallin

Sitten päästiinkin liikenteeseen. Kaste meni tällä kertaa koko lenkin edellä ja Siri kulki ihmeen tyytyväisenä koko matkan peränpitäjänä. Yleensä etenkin kotiin päin se on ihan sitä mieltä, että hänen täytyy olla edellä, kun muut menevät aina niin hitaasti. Tällä kertaa se kuitenkin käveli niin rauhassa Kasteen perässä, vähän nyrpisteli naamaansa ja vilkuili leveämmissä kohdissa, että josko saisi mennä ohi. Kilsan päässä kotoa Jenni tuli Tituksella ajaen vastaan, joka säikäytti Kasteen perinpohjaisesti. Siri vain katseli hämmästyneenä, että eikö se tolvana ole ennen ponia nähnyt :D Ponin mentyä ohi Siri pärskähteli muutaman kerran ja hidasti askeltaan sen verran, ettei ollut enää koko ajan Kasteen kärryissä kiinni. Totesi ilmeisesti pääsevänsä sitäkin vauhtia kotiin :)





© Jenni Wallin
Kaste onnistui hukkaamaan yhden tossunsa matkan varrelle, joten lähdettiin sitten Ellun kanssa sitä metsästämään. Eikun satula selkään ja maastoon. Siri oli vähän eri mieltä, joten päätyikin sitten Ellun talutettavaksi. Kauas ei ehditty, kun Jenni tuli Tituksella vastaan ja näytti tossua, jonka oli poiminut mukaan. Niimpä käännyttiin ympäri vähän matkan päässä ja käppäiltiin takaisin tallille. Joutuipa Siri sitten vielä kentällekin, jonne kumma kyllä käveli ihan mielellään. Olin ihan varautunut tappeluun tallin pihaan kääntyvän tien kohdalla, mutta Siri käveli niin kiltisti ohi ja jatkoi kentälle. Siellä ei sitten kauaa pyöritty, vähän otettiin ravi ympyröitä ja suoristuksia molempiin suuntiin ja laukat pääty-ympyrällä ja Siri toimi niin hienosti, että päätin sitten lopettaa samantien siihen. Ellu tuli kentän laidalle ja huuteli ottamaan ohjat käteen, johon vastasin, että mennään jo loppuraveja kun meni niin hienosti. Ellukin siihen sitten totesi, että kun noin löysillä ohjilla kokoaa itsensä noin hienosti, niin kyllä se taitaa hyvin mennä :D Eikun pikaiset loppuverkat ja heppa talliin syömään rehuja.

Illalla saatiin sitten äitin kanssa houkuteltua Jenni ja Laurakin lenkille, joten käytiin koirien kanssa lenkillä oikein koko perheen voimin :)



Loppuun vielä mietteliäs kuva musta :D
© Jenni Wallin
Tänään oli sitten aamulla lähtö Harjuun, äiti kiltisti vei mut Porvooseen, vaikka ensin meinasi, ettei veisi. Bussi oli taas vaihteeksi ihan täynnä, mutta pääsipähän sentään istumaan. Olin aikonut lukea ympäristölainsäädännön kokeeseen, mutten jaksanut papereita siinä ruveta papereita kaivamaan esiin, joten bussimatka Haminaan meni sitten nukkuessa :D Haminassa sitten puoli tuntia seuraavaa bussia ootellessa luin siihen kokeeseen ja samoin bussimatkan Harjuun. Yöh, inhoan kyllä tota Museotietä, taas vaihteeks tuli niin huono olo, että yäk.
Meillä oli siis ympäristölainsäädännön koe puoli yhdeltä, oli kyllä tosi helppo ja lyhyt koe, sen teki vartissa. Seuraavalla tunnilla saatiinkin kokeet jo takaisin ja arvosana oli 3- ja pisteet 15,5/19, että aika hyvin meni :D
Seuraava tunti oli fysiikkaa ja käytiin läpi aineiden olomuotoja ja kaikkea muuta, mikä meni kyllä täysin ohi. Mä nyt en vain ole fysiikka-ihminen, se ei vain mene mun ymmärrykseen.
Heimala tuli jakamaan meille lappuja koskien tallijaksoa, ja meillä alkaakin talli tiistaina 10.4. matikan kokeen jälkeen ja siitä ollaankin sitten suoraan vkl tallissa. Ja iloinen uutinen oli, että meillä ei ole viikonloppu tallia 26.5., jolloin Kasteella on Sipoossa näyttelyt :) Mutta on se ihanaa päästä taas tallia tekemään tuon ainaisen lukiossa istumisen sijaan :D
Vähän ikävämpi uutinen oli se, että Toronen oli taas vaihteeksi kipeänä. Niimpä en TAASKAAN päässyt tekemään Sirin suitsia. Alkaa pikku hiljaa epäilyttämään ehdinkö tehdä niitä valmiiksi ollenkaan ennen kesää... :/

Loppuviikko meillä onkin sitten ihanaa lukiota, täytyy kyllä yrittää tuppautua jonkun mukaan jonain päivänä kuvaamaan, en tosiaan kestä koko viikkoa tätä ainaista koneella istumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti