sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Mökkijuhannus, autokoulua, koiria ja hevosia

Juu, mäkun kuvittelin, että kesälomalla ehtis kirjotella blogiin useemmin... Kuvittelin näköjään väärin :D Ne harvat hetket mitä koneella oon jaksanu istua, oon viettäny pänttäämällä autokoulun teoriakokeeseen tai tekemässä muita tärkeempiä juttuja (mm. kuvien läpikäymistä :D ) Mutta tässä nyt joku postaus jota aloin joskus kirjottaa, laitan perään sitten (jos ehdin/jaksan) tekstiä seuraavista päivistä :)

--------------------

Ennen juhannusta oli keskiviikkona ja torstaina ajotunnit. Keskiviikkona ajotunnin jälkeen käytiin äitin kanssa kaupassa ja koirien kanssa lenkillä ja loppuilta menikin pakkaillessa Savonlinnaan lähtöä varten.
Torstaina kävin ajotunnin jälkeen Hesessä syömässä ja kaupassa ostamassa pattereita radioon. Sitten kotia kohti, mutta ensin kampaaja. Nyt oonkin taas punapää, vaikkakin väristä tuli vähän liilampi, mitä oli tarkoitus. Mutta tykkään kyllä tästäkin väristä, melkeimpä enemmän kuin siitä porkkanan punaisesta :) (Kuvaa en nyt jaksa laittaa, koska web-kamera ei suostu yhteistyöhön ja kameran kanssa en nyt jaksa ruveta leikkimään...)

Sitten kotiin ja melkein samantien lähtö kohti Savonlinnaa Jukan kyydissä. Dina otti matkan ihan rennosti, nukkui tyytyväisenä ja välillä nousi katsomaan, että maisemat näyttää edelleen vierailta. Ja sitten takaisin nukkumaan :) Nana sen sijaan stressasi vähän, mutta vähemmän kuin viime vuonna. Koko matkan rapsuttelin sitä ja kyllä se välillä malttoi melkein nukahtaakin.

Tää maisema on vaa sellane jota jaksaa kuvata, vaikken muuten maisemakuvauksesta niinkään välitä :D

Juhannus meni ihan mukavasti sukulaisten kanssa, meitä oli mökillä meidän perheen lisäksi äitin isoveli perheineen sekä äitin kaksoisveli. Ja naapurissa äitin (+ tietty äitin veljien) serkut perheineen. Tässä joitain kuvia juhannukselta:Äitin isoveljen vaimo oli ostanut tällaisen paviljongin, jonka kokouksessa meni koko ensimmäinen ilta, oli harvinaisen huonot ohjeet ja muutenkin vähän huonosti suunniteltu malli... Mutta onhan se hieno!

Meiän juhannuskokko :)

Ekassa kuvassa Dina haistelee Aarnon saamaa haukea, ylemmät pikkukuvat räpsin mäkäräisten takia (joita oli paljon) ja loput ovatkin sitten olevinaan jotain taiteellisia näperryksiä :D

Sunnuntaina sitten lähdettiin neljän aikoihin ajelemaan taas kotiin päin. Osuttiin paluu ruuhkien hännille, joten kovinkaan pitkiä aikoja ei onneksi jouduttu jonottelemaan. Koirat stressasi vähän enemmän takaisin tullessa, kun ruuhka pätkissä mentiin aina pari metriä ryömimällä ja sitten pysähdyttiin joksikin aikaa. Mutta huomasi, että Nanakin väsyi niin pitkästä jännittämisestä, koska se kyllä kävi välillä maatekin, muttei vain jännitykseltään malttanut nukkua.

Maanantaina olikin sitten aikainen herätys, kun jo yhdeksäksi piti ehtiä Porvooseen. Vuorossa oli meinaan liukasrata. Tyttö, jonka piti tulla samaan aikaan liukasradalle mun kanssa, oli tullut kipeäksi, joten sainkin sitten ajella vähän ylimääräistäkin. Pääsin ekaa kertaa ajelemaan moottoritiellekin ja kivaa oli :D Liukasratakin oli tosi hauska, siellä pääsi hyvin testaamaan mitä tapahtuu jäällä jarrutellessa ja tiukkoja mutkia tehdessä. Sitten ajeltiin takaisin Porvooseen ja sieltä ajelinkin sitten kotiin.

Tiistaina piti olla vapaapäivä ajotunneista, mutta puolilta päivin tuli autokouluta viestiä, että keskiviikon tunti pitää perua ja vaihtaa se tiistaiksi viideltä. Ennen sitä käytiin kuitenkin kaupungilla. Jenni ja Laura lähtivät kiertelemään vaatekauppoja ja me äitin kanssa käytiin passikuvissa, autokoululla (viemässä passikuvat ja rahat ajolupaa varten) ja kelassa. Sitten mentiin Heseen odottelemaan Jenniä ja Lauraa, mutta päätettiin kuitenkin käydä sitten itsekin Kap Ahlissa ja mäkin löysin itselleni farkut ja kolme kivaa toppia.
Expertin sivuilta pöllitty kuva mun uudesta koneesta <3
Sitten jatkettiin Kuninkaanporttiin, jossa käytiin Honkkarissa ja sitten Expertillä. Mäkin päätin viimein törsätä uuteen koneeseen, kun olin Expertin sivuilta löytänyt sopivan koneen, joka oli alennuksessa. Lähtöhinta oli yli 800€ ja alesta ostin sen 699€:llä. Nyt on sitten oikeasti hyvä kone, kun ton verran sai maksaakin. Vanha kone maksoi vissiinkin 300€, joten ei kyllä mennyt kauaakaan aikaa, että tähän uuteen koneeseen kiinnyin, vaikka vanhalle olenkin ollut erittäin uskollinen sen kolmisen vuotta, mitä se nyt mulla on ollut :)
Käytiin vielä kaupassa ja sitten ajeltiin kotiin. 5-10 minuuttia ehdin kotona olla, kun pitikin jo lähteä ajotunnille. Varasin aikaa reilusti, kun ajattelin Porvoossa olevan ruuhkaa, mutta eiköhän sitten kaikista liikennevaloistakin päässyt vihreällä pysähtymättä, joten olin sitten 20 min etuajassa autokoululla.
Ajotunnin jälkeen suoraan kotiin ja kotona loppuilta menikin sitten uutta konetta tutkiessa ja vanhasta siirtäessä kuvia tikuille.Keskiviikkona oli sitten vapaapäivä autokoulusta, käytiin äitin, koirien ja Jukan kanssa lenkkeilemässä 7 km lenkki ja Ellu kävi Tassun ja Tiltun kanssa meillä, muuta ihmeellistä ei tainnut keskiviikossa olla.
Ylemmissä kuvissa Tiltu, alemmissa Tiltu ja Tassu + vasemmalla Dina kurkkimassa :D


Torstaina oli aamulla ajotunti ja sen jälkeen ajelin Ilolaan Ilkeä kuvailemaan. Heti kun pääsin perille, alkoi sataa, joten ensin juotiin kahvit (tosin mä en kahvia juo, joten istuskelin vain seurana) ja sitten lähdettiin Tiian kanssa pohtimaan mitä Tiia tekee Ilken kanssa. Lopulta Tiia päätti lähteä vähän tuuppailemaan Ilkeä kentälle, ja meikä pääsi kameran varteen :) Kuvista tuli ihan ookoita, tosin aurinko paistaa - ei paista -sää oli tosi hankala kuvauksen suhteen. Koko ajan sai olla värkkäämässä asetuksia toisenlaisiksi.
Ilke

Kävin vielä laitumilla kuvailemassa hevosia, jokusen ihan kivan kuvan sain napattua, mutta taivaalle alkoi kerääntyä aika tummia pilviä, joten päätin lähteä ennen kuin alkaisi sataa. Ehdinkin juuri sopivasti sateen alta, vasta kotona sisään päästyäni alkoi kunnon rankkasade.

Lv-t Tooticky, shet-t Älva, lv-t Quintana Roo, shet-t Elva's Tolwa + shet-r Titus
Lv-r Hole in One, sh-r Benjami, shet-t Älva + pv-r Windsor II


Perjantaina oli jälleen ajotunti ja sen jälkeen kotona käytiin äitin, koirien ja Jukan kanssa lenkillä. Matkalla pysähdyttiin ukilla moikkaamassa ukkia ja Sepeä :) Illalla lähdettiin Ellun kanssa laitsalle, jossa otettiin sekä Siri että Kaste harjattavaksi. Sirille satula selkään ja lähdettiin. Ellu talutti Kastetta edellä ja me tultiin Sirin kanssa ratsain perässä. Käytiin ensin lenkki metsässä polkuja pitkin ja sitten mentiin laitumelle ottamaan jokunen ravipätkä. Metsässä Siri käyttäytyi oikein mallikkaasti, eikä laitumellakaan käyttäytymisessä alkuun ollut mitään vikaa. Ellu päästi Kasteen vapaaksi laitumelle ja Kastehan innoissaan teki valehyökkäyksiä Siriä kohti, mutta lähti kyllä liukkaasti heti kun Siri vähän mulkaisi :) Yhden kerran se jäi jälkeen meidän ravatessa Sirin kanssa toiseen päähän ja tuli sitten aika rallia perästä, jolloin Siri sai tarpeekseen ja heitti pari pukkia. Se on kuitenkin esitellyt rodeoliikkeitään sen verran usein mulle, ettei tippuminen ollut lähelläkään. Ei kun nenä ylös ja jatkettiin matkaa. Seuraavalla kierroksella ei ilmeisesti enää jaksanut pukittaa, vaan tyytyi laukannostoon ja syöksy yritykseen. On se Siri aika hauska hepsu :D

Lauantaina lähdettiin aamusta äitin, koirien ja Jukan kanssa lenkille. Käytiin taas ukkia ja Sepeäkin moikkaamassa, kun matkan varrella asuvat :)
Ellu toi koirat meille riehumaan ennen laitsalle lähtöä. Jokunen kuva tuli taas räpsittyä :D
Kuvissa Tiltu, Tassu ja Dina

Ellu kävi viemässä koirat kotiin ja sitten lähdettiin taas laitsalle, tällä kertaa lähdettiin ajamaan Sirillä. Kaste oli sitä mieltä, että hän ei laitumelle jää ja onnistuikin pujahtamaan portista Sirin perässä. No ei se onneksi kauas lähtenyt, vaan Ellu sai sen noukittua kiinni ja päätti samantien hoitaa ötökkämyrkytyksenkin ennen laitumelle palauttamista. Juuri kun saatiin Siri valjaisiin ja lähdettiin pihasta, alkoi sataa. Mutta se ei meitä estänyt. Ajettiin ensin Niinirannantien päähän ja takaisin ja jatkettiin vielä Silta-Heikkaan. Siri kyllä ilmaisi ilmeillään hyvin selvästi mielipiteensä koko hommasta, mutta käyttäytyi kuitenkin asiallisesti.

Sunnuntaina lähdettiin taas aamusta äitin, koirien ja Jukan kanssa lenkille ja käytiin ukkia ja Sepeä moikkaamassa. Ellu kävi Tassun kanssa meillä päivällä ja loppuilta onkin mennyt koneella istuessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti