perjantai 12. lokakuuta 2012

Vihdoin BE, ratsastelua ja valokuvausta

Ja jälleen on aika hurahtanut nopeasti, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös? :)

Keskiviikkona ja torstaina (3. ja 4.10.) oli 8-16 lukiota. Torstaina lähdin lukiopäivän jälkeen kotiin, Rimma heitti mut Haminaan, josta jatkoin bussilla Porvooseen. Porvoossa kävelin S-marketille, josta lähdettiin Mäkkärin kautta kotiin :D

Postauksen alkua piristämään kuva, jonka löysin jostain netin syövereistä :D

Perjantaina (5.10.) aamulla vein äitin kouluun ja takaisin tullessa pääsin poliisin puhallutettavaksi. Jännä, ettei äitiä ole koskaan poliisi pysäyttänyt edes puhaltamaan, mutta mulla oli nyt jo kolmas kerta. Mutta mikäs siinä, vähän kyllä kuumotti, kun ei ollut edes ajokorttia mukana, mutta onneksi tosiaan vain puhalluttivat. Kotona olin puolisen tuntia, jonka jälkeen tiputin Jennin ja Sandran koululle ja itse suuntasin keskustaan autokoululle. Jännitti kyllä aikalailla, aamulla en pystynyt edes syömään. Ajotunnin aikana jännitys onneksi vähän lieventyi ja inssin alussa ei jännittänyt enää puoliakaan niin paljon. Aloitettiin taas käsittelykokeella, eli ensin kulmaperuutus peräkärryn kanssa, sitten kärry irti, ja uudelleen kiinnitys. Sen jälkeen testasin peräkärryn käsijarru päällä, että kärry on kiinni ja hups, näin vain peilistä kun kärry heilahti ja putosi. Noh, eikun kärry kiinni ja toivoin kovasti, ettei inssi mennyt nyt pieleen sen takia. Kun sain kärryn oikeasti kiinni ja tarkistettua vilkut, tuli tutkinnon vastaanottaja autoon ja sanoi, että hyväksyy nyt kuitenkin, vaikka kärry irtosikin. Niimpä lähdettiin liikenteeseen, jossa ajeltiin ihan keskustassa 20 minuuttia. Loppuarvioinnissa sain palautetta siitä, että ajan liian vasemmassa laidassa ajokaistaa ja kärryä vilkuillessa unohtui se kävelytien tarkistus. Mutta läpi siis meni ja nyt multa löytyy siis BE:kin! Kävin Hesessä syömässä, kun jännityksen loputtua oli aika nälkä :D 


Kuva sunnuntailta
© Pinja tai Tiia
Sitten suuntasin sateesta huolimatta tallille. Siriä kuntoon laittaessa juttelin Pian kanssa, jonka tallilla Ronja (hoitsuni ~8kk 2008-2009) aikoinaan oli. Kuulumisten vaihdon jälkeen vedin sadevaatteet päälle ja lähdettiin kentälle. Olin ratsastanut noin 20 min, kun äiti soitti, että pääsi nyt koulusta. Sanoin, että menee vielä jonkun aikaa, mutta koitan kiirehtiä. Ei kuitenkaan oikein auttanut, aluksi Siri oli ihan kivan tuntuinen, mutta äitin soiton jälkeen ei oikein kumpikaan kyetty keskittymään, joten lopeteltiin sitten kun meni edes kohtuu hyvin. Hoidin Sirin suht nopeasti pois ja lähdin ajamaan. Soitin äitille ja eiköhän äiti vaan totea: "aijaa, mä oon kyl jo kotona, hyppäsin bussiin ja tulin kotiin". Ei toki yhtään ärsyttänyt... Saa äiti olla varma, että ens kerralla en kyllä pidä mitään kiirettä.


Lauantaina (6.10.) Ellu kävi tallilla, joten mä sain pitää vapaapäivän. Aamulla käytiin Jennin kanssa koskella kuvaamassa, kun mun piti valokuvauskurssille kuvata liikkuvaa vettä. Ihan hyviä kuvia tuli, tosin tosi moni ylivaloittui, kun oli niin kirkas auringon paiste. Ja kyllä muuten koski tulvi! Kesällä istuskeltiin aina yhdellä kalliolla kosken rannalla, nyt koko kalliosta näkyi vain huippu. Mutta eipä se ole ihme, kun on satanut niin paljon.
Ääripäät, tarkka vesi lyhyellä valotusajalla ja "maitomainen" vesi pitkällä valotusajalla :)

Takaisin tullessa hämmästyttiin, kun ensin nähtiin tien vieresse kolme hevosta ja hetken päästä vanhan koulun kentällä kolme lisää. Kuusi hevosta ~4-5 km päässä meistä!
Myöhemmin lähdettiin kaupungille, jossa käytiin ensin Cubuksessa, jossa shoppailin itselleni kolme uutta hupparia. Olisin halunnut ostaa college-housutkin, mutta ei ollut kokoja. Käytiin Tigerissa pyörähtämässä ja sitten lähdettiin Kuninkaanporttiin. Käytiin eka K-raudassa, josta ostettiin mulle kaappiin vaatekorit. Sitten mentiin Raxiin syömään. Käytiin kotona lenkittämässä koirat ja sitten lähdettiin kuudeksi kaupunkiin aikeinamme käydä leffassa katsomassa Ted. Laura oli kuitenkin liian nuori, joten ei sitten päästykkään. Eli eikun takaisin kotiin. Ilta menikin sitten tv:stä leffoja katsellessa.

Sunnuntaina (7.10.) lähdin jo aamulla yhdeksältä liikkeelle, otin Pinjan ja Tiian kyytiin ja lähdettiin tallille. Ensin mä ratsastin Sirillä, ja Tiia ja Pinja kuvasivat vuorotellen (alunperin oli tarkoitus, että Tiia olisi kuvannut videokameralla ja Pinja mun kameralla, mutta Tiia unohti kameransa kotiin). Siri meni ihan kivasti, vaikka ratsastin vaihteen vuoksi kuolaimettomilla bitless bridleillä, joilla Sirillä on yleensä tapana maata ratsastajan käsien varassa. Nyt se oli kuitenkin kivan ryhdikäs ja kun piti huolen, että se liikkui eteenpäin, se säilyikin kevyenä edestä. Tiiakin kysyi: "mitä tolle hevoselle on tehty, ku se ei oo enää yhtää nii etupainosen näkönen ku keväällä?" :D Mutta Siri siis meni tosi kivasti, etenkin ravityöskentelyssä. Laukassa vasen oli melkein pahempaa räpellystä kuin perjantaina, mutta oikea toimi ihan kivasti. Olin kyllä tosi tyytyväinen päivän työskentelyyn. Käytiin loppukäynnit kävelemässä metsäpolulla, jonka jälkeen hoidin Sirin pois ja vein tarhaan Kasteen seuraksi.
© Pinja Pettinen tai Tiia Forsell

© Pinja Pettinen tai Tiia Forsell

© Pinja Pettinen tai Tiia Forsell

© Pinja Pettinen tai Tiia Forsell

© Pinja Pettinen tai Tiia Forsell

© Pinja Pettinen tai Tiia Forsell

Sulonen Siri loppuverkoissa <3
© Pinja Pettinen tai Tiia Forsell

Sitten kentän laidalle "pelastamaan" Tiia kameralta (kuten Tiia itse asian ilmaisi :D ) ja kuvailemaan Heppua. Pinja ajoi Hepulla vähän tarkkuutta Tiian laittaessa portteja. Heppu meni tosi kivan näköisesti ja oli hauska kuvata kun poni ihan syttyi ja meni niin hienosti :)

Shet-r Hemil

Puoli seitsemältä Rimma tuli hakemaan ja lähdettiin Harjuun. Yhdeksältä lähdin vielä Ilkeä kuvailemaan, kun Tiia ajoi koulua maneesissa. Oli muuten kylmä kuvata, kun en voinut lapaset kädessä kuvailla ja piti räpsiä kuvia aina jonkin verran ja sitten pistää lapaset käteen hetkeksi. Mutta kuvista tuli ihan ookoita.

Shet-r Ilke

Maanantaina (8.10.) meillä oli aamulla taidetta ja kulttuuria sekä opinnäytetyötä. Tehtiin kuitenkin eka tunti opinnäytetyötä ja toiselle tunnille saatiin taas epätehtävä :D Kekkonen on välillä ihan reilu ope :)

Sh-t Harjun Esteri 06/2012

Iltapäivällä meillä oli ajoa, jossa valitsin ajokikseni taas Esterin. Tanja tuli mun pariksi ajamaan. Esteri kävi jälleen aika kuumana, eikä olisi malttanut rauhoittua millään. Pikkuhiljaa se kuitenkin rauhoittui ja suunnilleen kolmas kierros ravirataa ympäri hölkättyämme, se alkoi rauhoittua ja sitä sai pidätettyä jo vähän pienemmillä avuilla ilman pään heittelyä. Ihan kiva kaveri, vaikka onkin vähän ärsyttävä kun painaa kädelle jonkin verran ja heittelee päätään pidättäessä.
Ilta menikin sitten koneella istuessa.Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina (9.-11.10.) meillä oli lukiota 8-16, eikä siinä mitään ihmeellistä. Torstaina sain aamulla ajaa Sofian auton lukiolle, kun Sofia itse oli sen verran väsynyt edellisillan baarireissun jälkeen. Sofian Audi on automaattivaihteinen, joten nytpä on se automaattikin tullut koettua. Olihan sillä helppo ajaa, mutta kyllä mä vaan enemmän tykkään manuaalista.
Tiistaina kävin illalla kuvaamassa kun Sanni ja Jasu hyppäsivät. Kuvista tuli ihan kivoja, vaikka edelleen tuo maneesissa kuvaaminen on jonkinlainen kulttuuri shokki näin kesän jäljiltä :D

Ylärivissä: Pv-t Omiya
Alarivissä: Sh-r Ajattaren Severi

Keskiviikkona lähdin Rimman mukaan metsästämään Rimman puhelimeen uutta akkua, ensin käytiin Haminassa ja lähdettiin sitten Karhulaan. Lopulta ei löydetty akkua, kun HTC on niin harvinainen puhelin :D Käytiin sitten Jumalniemen Cittarissa ostamassa irtokarkkia, jätskiä ja PORKKANOITA :P Haminassa päätettiin vielä pysähtyä Heseen, mut ei me oltu läskei, koska me ostettiin porkkanoita ;)

Tänään perjantaina (12.10.) oli lukiota 8-14, jonka jälkeen lähdettiin Rimman kanssa Harjun kautta kotia kohti. Tai no, odoteltiin kyytiläisiä puoli tuntia Harjussa ja sitten lähdettiin...

Kuva sunnuntailta
© Tiia tai Pinja

Illalla lähdin vielä käymään tallilla, siellä odotti vastassa ensin iloinen heppa kun näki omena kipon mun kädessä, ja sitten äkänen hevonen, kun tulinkin karsinaan ilman omenoita. Jokusen kerran sai oikein ärähtää Sirille, kun otti ilmeisesti päähän kun tiesi joutuvansa töihin :) Viime viikolla se olikin liikkunut vain kerran, joten ehkä se kuvitteli päässeensä varhaiseläkkeelle :D Noh, eikun heppa kuntoon ja kentälle. Siri oli kivan pirteä ja oma moottori löytyi kerrankin, eikä koko aikaa tarvinnut olla potkimassa liikkumaan eteenpäin. 


Kuva sunnuntailta
© Tiia tai PinjaKeskittyminen oli kuitenkin vähän hukassa. Pätkittäin Siri meni kuitenkin tosi kivasti. Laukat oli jälleen jotain niin järkyttävää, joten keskityttiin treenailemaan niitä ihan ajan kanssa. Kaipa se loppua kohden vähän parani, ainakin pyrin lopettamaan siihen, että laukka pysyi hetken kolmitahtisena, eikä ollut ihan hirveää kaahotusta. Heitin Sirille hetkeksi fleeceloimen niskaan ja kävin pesemässä jalat vesarissa. Harjasin vielä Kasteen ja otin sitten Siriltä loimen pois ja suuntasin kotia kohden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti