tiistai 2. lokakuuta 2012

Heppojen kuvausta ja erilaista kuvattavaa

Torstaina (27.9.) meillä oli aamulla matikan koe, joka oli tavallaan helppo, mutta tavallaan vaikea. Alupään tehtävät olivat helppoja, mutta viimeiset tehtävät aiheuttivat vähän päänvaivaa. Kyllä siitä nyt varmasti läpi pääsi, mutta saa nähdä kuinka oikein niitä tehtäviä sai laskettua :D
Loppupäivä olikin sitten vapaata ja meni koneella dataillessa. Neljältä lähdin kuitenkin maneesille kuvailemaan Sannin estevalmennusta. Kuvista tuli kyllä tosi huonoja, kun maneesissa ei ollut kaikki valot päällä (enkä enää viitsinyt niitä lähteä päälle laittamaan kun tajusin vasta valmennuksen lopussa...) ja ei vain valo riittänyt parempi laatuisten kuvien ottamiseen. Erottihan niistä tietenkin hevosen juuri ja juuri...
Pv-t Omiya
Olisin valmennuksen jälkeen lähtenyt suorittamaan valokuvauskurssin tehtävää, mutta enpä sitten lähtenytkään kun rupesi satamaan.

Perjantaina (28.9.) oli aamulla äikän koe, jossa oli kielenhuollon osuus ja tekstitaitovastaus. KH oli ihan helppo, vain pari tehtävää ja niihinkin a, b, c -vaihtoehdot. Mutta se tekstitaitovastaus... Neljä sivua pitkä artikkeli nuorten miesten kunnon huonontumisesta. Jotenkin rupesi vain ärsyttämään, kun kysymyksetkin olivat melko hankalia ja lopulta siitä vastauksesta tulikin aika lyhyt ja töksähtävä. Mutta eiköhän silläkin läpi pääse.
Kokeen jälkeen lähdettiin kotia kohti. Kotona lähdin taas pohtimaan kuvattavaa valokuvauskurssille, mutten sitten kuitenkaan saanut mitään aikaiseksi. Käytiin äitin kanssa kaupassa ja kaupassa ollessa tuli Ellulta viesti, että hoitavat hevosten liikutuksen tänään itse. Mun oli tarkoitus viedä kaveri ratsastamaan Sirillä, joten pistin sitten Ellulle viestiä, että sopisiko sitten lauantai, johon Ellu vastasi, että sopii. Ilta menikin sitten talleilun sijasta autoa imuroiden. Ohikulkijat katselivat vähän ihmeissään kun mulla musat täysillä autossa ja imurimen huutaessa vieressä :D Mutta kyllä tuli puhdas auto!
Illemmalla päädyin vielä kuvaamaan sitä valokuvauskurssin tehtävää (niin, mun siis piti lukea bilsaa, mutta jotenkin se kamera tuntui houkuttelevammalta vaihtoehdolta ;) ). Tarkoituksena oli siis tutkia aukon kokoa ja polttovälin vaikutusta siihen. Tällaiset (huonot kylläkin) kuvat sain lopulta aikaan:Lauantaina (29.9.) lähdettiin sitten Mallan kanssa tallille. Eikun Siri tarhasta, harjaus ja varusteet ja sitten kentälle. Laitoin muutaman puomin keskiympyrälle, joita ajattelin käyttää hyväkseni laukkatyöskentelyssä. Koko laukkatyöskentelystä ei kuitenkaan oikein tullut mitään, huomaa, että Sirin laukkaa täytyy vielä työstää ja paljon, sen verran huonoa se on tällä hetkellä. Ravissa Siri toimi ihan kivasti ja lopussa tein vähän käynti-laukka-käynti siirtymisiä, joissa se toimi oikein hyvin. Ei mennyt työskentely yhtä hyvin kuin viime viikonloppuna, mutta ihan tyytyväinen olin kuitenkin. Lopuksi Malla vielä ratsasti ja Siri toimi ihan kivasti ja osasi käyttäytyä asiallisesti :) Loppuun käytiin kävelemässä metsäpolku niin, että mä kävelin edellä ja Malla ratsasti Sirillä perässä. Jossain vaiheessa tajusin, että olisihan sen Kasteenkin voinut käydä hakemassa mukaan, mutta eipä tullut ajoissa mieleen. Hoidettiin Siri pois ja hain vielä Kasteen jalkapesulle ja harjattavaksi. Sitten lähdettiin kotia kohti.
© Malla Laiti
<3

Illalla meinattiin lähteä koirien kanssa lenkille, mutta jätettiin välistä kun rupesi satamaan.

Sunnuntaina (30.9.) tuli lagailtua tv:n ääressä vähän turhan paljon. Käytiin me äitin ja koirien kanssa lenkilläkin, mutta muuten en mitään järkevää saanut aikaiseksi tehdä. Edelleenkin sitä bilsaa OLISI VOINUT lukea, mutta hups :D Puoli seitsemältä Rimma tuli hakemaan ja lähdettiin kohti Harjua.

Maanantaina (1.10.) meillä olisi ollut aamupäivä taidetta ja kulttuuria sekä opettamistaitoteoriaa, mutta opettaja päätti antaa meille etätehtävät, kun huomasi miten innostuneita me oltiin ja koska halusi itse lähteä käymään lääkärissä. Niimpä aamupäivällä sain vihdoin aikaiseksi lukea sitä bilsaa ja sen jälkeen on aika mennyt koneella.
Ruuan jälkeen meillä oli vielä neljä tuntia ajoa, jossa olisi ollut varsanopetusta. Mä, Rimma ja Niina päätettiin kuitenkin pyytää, jos saataisiin lähteä ajamaan, sillä ei tarvita yhdeksää ihmistä yhtä varsaa opettamaan. Saatiin sitten lähteä kävelyttämään Esteriä ja Helinää, Rimma meni Helinällä ja mä ja Niina Essillä. Alkuun meinattiin mennä metsälenkki, mutta siellä olikin metsäkone keskellä tietä, joten eikun U-käännös ja radalle kävelemään. Essi oli aika rasittava, kun se jaksoi kävellä ~3-8 askelta ja lähti sitten sipsuttamaan jotain ravin tapaista. Se myös kulki tosi vinossa, koko ajan pää oli ihan vasemmalle taipuneena. Loppua kohden sain sen kuitenkin vähän paremmin malttamaan kävellä ja kulkemaan pätkittäin pää ihan suoranakin. Tunti kävelytettiin ja sitten hoidettiin hevoset ja varusteet huolellisesti. Päästiin vielä lopputunnista hakemaan tammat ja varsat laitumelta ja sitten päästiin syömään :P

Sh-t Harjun Esteri
© Rimma Seppälä
Sh-t Harjun Esteri
© Rimma Seppälä


Ruuan jälkeen keksittiin Rimman kanssa lähteä käymään Salessa, mutta ennen sitä käytiin yhden laitumen luona katsomassa, olisinko saanut hyviä kuvia Ravijoesta, kun valokuvauskurssille on tällä viikolla tehtävänä kuvata virtaavaa vettä. Oli kuitenkin aika laimea virtaus siinä, joten päätin jättää tehtävän viikonloppuun ja käydä kotona kuvailemassa koskea. Ennen kun lähdettiin sitten sinne Saleen asti, päätti Rimma vähän leikkiä laitumen porttikohdan mutalätäköissä ja ajeli vähän mutarallia. Ja mä tietenkin innoissani kuvaamassa :D Hyvin lensi muta ja sen oli auto näköinenkin kun lopetettiin :D Käytiin suihkuttamassa auto vähän puhtaammaksi ja lähdettiin sitten viimein sinne Saleen. Kyllä oli hauskaa ;D
Mutarallia ft. BMW X5

Näin puhdas oli auto mutarallin jälkeen :D

Illalla kävin vielä Tiiaa ja Ilkeä kuvailemassa, kun ajoivat tarkkuutta maneesissa. Ja sopivasti tietenkin juoksin palloja nostelemassa :)
Shet-r Ilke


Tänään tiistaina (2.10.) oli aamulla bilsan koe, joka meni ihan ok. Kysymykset oli suht helppoja ja sain ainakin omasta mielestäni riittävästi tekstiä.
Aamupäivä menikin sitten koneella lagaillessa, kunnes puoli kahdeltatoista lähdin kuvaamaan Sannia ja Oonaa, kun vähän baanattivat raviradalla. Sain ajella raviradalle Sannin Audilla, ei ollut kyllä mun mieleen, jotenkin tosi raskas ajaa, vaikka onkin sellainen pikku-kauppakassi. Mutta helppohan se oli :D Tuli kyllä kivoja kuvia Sannista ja Oonasta, kun taustallakin nätit ruskan värit. Tosi paljon oli kylläkin kuvia, joissa ei ollut tarkennus onnistunut, mutta muuten kuvat onnistuivat tosi hyvin.
Pv-t Omiya

Pv-t Omiya

Päivällisen jälkeen ruvettiin Rimman kanssa pohtimaan, kuinka tylsää on mennä takaisin koneelle lagailemaan. Sitten keksittiinkin, että lähdetään pesemään Rimman auto kunnolla, kun eilinen pesu oli vähän huono. Nappasin kameran mukaan, koska Rimma pyysi, että ottaisin pesun jälkeen jonkun hyvän kuvan siitä. Pesupaikalla ollessamme tajuttiin kuitenkin, että hevosia haetaan juuri sisään, joten ei viitsitty mennä pesemään autoa. Lähdettiin sitten ajelemaan Vahtivuorelle päin ajatuksena, että löydettäisiin jostain joku kiva lätäkkö, jonka saisi hyvin roiskumaan :D Ja löytyihän niitä! Kyllä oli fiksu olo ajella ympäri Harjun metsiä etsimässä lätäköitä, mutta hauskaa oli :D Jossain vaiheessa totesin Rimmalle "onhan tää kivempaa ajanvietettä kun koneella istuminen, ei ainakaan tuu silmät kipeeks tai ala päätä särkemään" ja seuraavien lätäköiden kohdalla Rimma pomppaa penkiltä niin korkealle, että pää osuu kattoon :D Kaiken huipuksi tämä löytyy videolta :DD Törmättiinpä yhtiin hirvimiehiinkin, vähän katselivat ihmeissään kun tultiin juuri mutkan takaa hirveää vauhtia yhteen töyssyyn :D
Näin esipestään auto :D
Puolitoista tuntia kierreltiin metikössä ja päätettiin sitten mennä pesemään se auto. Asuntolanhoitajalta lainattu autonpesuharja ja tiskiainetta oli meidän pesuvälineet :D Eipä se auto ihan puhtauttaan kiiltänyt, mutta puhtaampi se oli kuin meidän "esipesun" jälkeen :D Pesun jälkeen ajeltiin läheiselle tähystystornille, jossa saatiin hienot kalliot ja syksyiset puut taustalle, ja hienot kuvat bemarista! Ai että, pitää kyllä keksiä joku kiva paikka meiltäkin ja käydä kuvaamassa meidänkin autoa :)
Puhdas BMW X5
Uskaltauduin jopa kiipeämään vähän matkaa tähystystorniin ja otin muutamat maisemakuva-räpellykset, kun oli niin hieno maisema.

Saa nähdä mitä keksitään huomenna Rimman kanssa :D Noh, huomenna alkaa uusi jakso ja pitäisi taas jaksaa lähteä lukiolle kahdeksaksi tunniksi. Plaah... Mutta torstaina pääsee jo kotiin, koska perjantaina uusi yritys BE:n suhteen, tällä kerralla sietäisi saada jo läpi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti