tiistai 15. tammikuuta 2013

"Mäki haluun olla nuori!"

Keskiviikkona ja torstaina (9.-10.1.) meillä oli normaalit 8-16 lukiopäivät. Torstaina illalla tehtiin suunnitelmaa maanantain ohjausharjoitustunnille (joka ei kuulemma mennyt läpi ja se pitää tehdä uusiksi...).

Napo <3

Dipo <3

Perjantaina (11.1.) oli 8-14 koulupäivä ja sitten lähdettiin kotiin. Ehdin olla puolisen tuntia kotona ennen, kun äiti tuli ja sitten lähdettiin käymään kaupassa.


<3

<3
Lauantaina (12.1.) siivoiltiin päivällä koko perheen voimin "suursiivousta". Iltapäivällä lähdin tallille ja lähdettiin Matin kanssa maastoon, mä Sirillä ratsain ja Matti Kasteella ajaen. Siri oli ihan rennolla tuulella, mutta hermostui, kun jouduttiin kääntymään ympäri yhdellä tiellä, kun tuli traktori vastaan. Rauhottui kuitenkin, kun joutui hetken kulkemaan Kasteen perässä ja seuraavassa laukkapätkässä päätin antaa Sirin mennä Kasteen ohi, kun se oli jo niin hienosti rauhoittunut ja kyseli niin söpösti, saako mennä ohi :P
Kotiin päin mennessä vauhtia löytyi, mutta niin löytyivät myös jarrut, joten annoin Sirin mennä vähän normaalia reippaammin. Viimeisellä laukkasuoralla mutkan takaa tuli hevosia ja Siri päätti tehdä täyden stopin reippaasta laukasta. Valmiiksi kevyessä istunnassa, etunojassa istuen ei mulla ollut mitään mahiksia pysyä kyydissä. Yritin sitten laskeutua jaloilleni, mutta ei jalat kantaneet ja kävin takamuksellani. Äkkiä pomppasin kuitenkin pystyyn, kun tajusin Kasteen tulevan täydessä laukassa päälle. Onneksi Kaste kuitenkin ehti juuri pysähtyä, onneksi se kunnioittaa Siriä sen verran, ettei sille tule mieleenkään lähteä ohittamaan :D Siitä sitten takaisin selkään, oli kyllä varmasti näkemisen arvoinen tippuminen ;D Hauskinta oli Mallan kommentti, kun pomppasin heti ylös ja takaisin selkään: "Mäki haluun olla nuori!" :D Loppulenkki menikin sitten kommelluksitta :)

Söpikset lauantaina ennen lenkkiä <3


"Mee pois, ne on mun leivät!"
Kyllä se ehkä oli jo aikakin vaihteeksi tippua, viime kerta kun oli melkein pari vuotta sitten :D Huomas kyllä Siristä, et ei ollu suunniteltu juttu, ku siinä vaiheessa ku tipuin, se vaan tuijotti mua, et "täh, tulit sit alas!?" Onhan se tietty vähän huvittavaa, et Sirin on ties kuin monta kertaa yrittäny tarkoituksella heittää mut kentällä alas ja sen kerran ku se sit tekee jotain ajattelemattakaan ratsastajan tiputtamista, ni kuski tulee alas :D Mutta ehkäpä sitä nyt itsekin taas muistaa vähän aikaa, ettei se tippuminen ole mahdotonta, vaikka sitä ei nyt hirveästi tulekaan harrastettua (*koputtaa puuta*) Vähän on ollut käsilihakset ja niska jumissa tippumisen jälkeen, joten kai sitä on jotenkin tullut jännitettyä turhan paljon alas tullessa. Silloin kaksi vuotta sitten Goldilta tippuessanihan tipuin takamukselleni ja koko ruumis tärähti ihan kunnolla, jonka takia selkä oli kipeä useamman viikon ajan.

Kaste lauantaina

Sunnuntaina (13.1.) lähdin tallille päivällä ja lähdin ensin ajamaan Kasteella. Hoitaessa Kaste oli kovin huolissaan, kun joutui olemaan tallissa yksin ja Sailakin kolisteli jotain rehukäytävällä, mikä oli tosi pelottavaa. Ajaessa käyttäytyi kuitenkin oikein mallikkaasti. Käytiin suht kevyt lenkki Rölliin ja takaisin. Kaste oli melko laiskalla tuulella ja enimmäkseen tulikin hölkkäiltyä. Muutamassa kohdassa pyysin siltä vähän enemmänkin ravia, mutta eipä se vauhti kauheasti päätä huimannut :D Hienosti Kaste kuitenkin meni ja vaikutti varsin tyytyväiseltä lenkin jälkeen.

Siri lauantainaSeuraavaksi lähdin liikuttamaan Siriä, tosin välissä soitin Ellulle ja raportoin edellisen päivän tippumisesta, kun Ellu oli soitellut lenkin aikana. Sirillä ratsastin kentällä reilu puoli tuntia, kenttä oli tosi hyvässä kunnossa aurauksen jäljiltä ja olisi ollut kiva ratsastaa pitempäänkin. Lähinnä ratsastin askellajit läpi ja hevosen pehmeäksi ja kuuliaiseksi. Laukkaa ei ruvettu hirveästi vääntämään, mutta ravissa tehtiin ympyröitä ja kiemurauria sekä pysähdyksiä ja peruutuksia. Siri meni tosi kivasti, oli vähän laiska, mutta liikkui kivassa muodossa. Olin tyytyväinen ratsastukseen :)


Hoidin Sirin pois ja sitten oli vuorossa Sailan hevosten kuvaaminen. Saila täytti viime syksynä 50v. ja tallilaiset keksivät pyytää lahjaksi mua kuvaamaan Sailan hevosia maksua vastaan. Sää ei ehkä ollut paras mahdollinen, kun Riakin on musta, joten valotuksen kanssa sai leikkiä aika paljon, että hevonen ylipäätään näkyi kuvissa. Punarautiaasta Leevistä oli paljon helpompi ottaa kuvia ja siitäkin sai todella hienoja kuvia. Sailakin sanoi, että Leevi on maailman fiksuin hevonen ja siltä se vaikuttikin, kun se ensin ravaili ja laukkaili kiltisti Sailan käskystä kenttää ympäri ja pysähtyi sitten poseeraamaan, kun Saila mainitsi jotain pääkuvista. Lopuksi se käveli mun luokse "tarkistamaan kuvat" ja pyytämään palkkaa kun poseerasi niin hienosti <3 Suloinen Leevi-vanhus :) Hienoja kuvia tuli, vaikka aika paljon niitä tuli muokkailtua jälkikäteen, olin todella tyytyväinen :) Toivottavasti myös Saila on tyytyväinen kuvat nähtyään ;)

Pv-t Gabrietta ja sh-r Leevi

Pv-t Gabrietta

Sh-r Leevi

Sailan hevosten kuvailun jälkeen Pinja pyysi vielä kuvailemaan Heppua. Kylmähän siinä tuli (etenkin kun Pinja kysyi, joko sormet jäätyy, murr, ennen sitä ei ollut yhtään kylmä ;D ) Kuvista tuli ihan kivoja, vaikka pikkuhiljaa alkoi hämärtää ja loppupään kuvat alkoivat olla joko ylivalottuneita tai liian tummia valotuksen säädön jäljiltä.

Shet-r Hemil

Shet-r Hemil


Maanantaina (14.1.) Rimma tuli puoli yksitoista hakemaan mut ja lähdettiin kohti Harjua. Matkalla tuli höpötettyä tulevasta ohjausharjoituksesta, ohjausharjoituksista yleensä, työssäoppimisista ja yleisesti Harjuun liittyen :D Harjussa päästiinkin heti vaihtamaan vaatteet ja lähdettiin tunnille. Aiheena siis ohjausharjoitus ja tällä kertaa pääsin itse pitämään tuntia :)
Tunnin aiheena oli kevyt- ja esteistunta. Vähän haastavaa kyllä noin kylmiltään siirtyä pitämään puomituntia, mutta paremmin meni kuitenkin kun viime kerralla. Alkuun en meinannut millään keksiä mitään sanomista ja jäädyin taas vaan tuijottamaan ohi meneviä ratsukoita, mutta Malaskan vähän patisteltua ja lähetettyä Neea henkiseksi tueksi viereen seisomaan, aloin vähitellen saada sanaa suustani ja sain melkein joka kierroksella sanottua jotain jokaiselle ratsastajalle. Loppuun ratsukot saivat hypätä pari kertaa pienen ristikon, jonka takia meinasin taas jäätyä, kun en oikein osannut sanoa mitään, kun ei tuota kokemusta esteillä paljoa ole. Loppujen lopuksi löysin kuitenkin jotain pientä korjattavaa jokaiselle ja sitten tunti olikin loppuverkkoja vaille pidetty. Ratsastajilta tuli kommenttia, että tosiaan kommentointia lisää, kaikki risut ja ruusut kehiin ja kivoin kommentti oli "kivan iloinen ja positiivinen opettaja" :) Nyt sitten innolla odottamaan seuraavaa kertaa, mä alan pikkuhiljaa lämmetä ajatukselle tuntien pidosta, kun huomaa, miten helppoa se loppujen lopuksi on, kun vain osaisi höpöttää mahdollisimman paljon :D

Näihin suitsiin siis ruskeat ohjat tekeillä :)

Ruuan jälkeen oli valjaskerho, jossa jatkoin ohjien tekoa. Tein leiffit valmiiksi, maalasin/kiillotin nahkan haljaspuolet ja aloin ommella toisen kuolaimen pään solkea. Ensi viikolla ei olekaan kerhoa, mutta sitä seuraavalla viikolla sitten varmaankin saan jo ohjat valmiiksi, etenkin jos innostun koeviikon aikana menemään joku päivä tekemään :)
Illalla käytiin vielä koko luokan voimin viimeistelemässä meidän opinnäytetyö, kyllä tuli hyvä :D

Tänään tiistaina (15.1.) meillä oli normaali 8-16 lukiopäivä, vaikka se kyllä tuntuikin taas vaihteeksi tappavan pitkältä...

Huomenna, torstaina ja perjantaina jälleen normi lukiopäivät. Viikonloppuna luvassa todennäköisesti heppailua ja kuvailua ;)

2 kommenttia:

  1. Toi Kaste on ihan mielettömän nätti noitten kuvien perusteella. :o Miten voikaan olla noin ihanan näköi. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se on kyllä tosi kaunis :) Ja osaa vielä poseeratakin, joten siitä on kyllä helppo ottaa kuvia, missä sen kauneus tulee esiin <3

      Poista