keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Superponit ja keväthehkutusta!

Maanantaina (15.4.) kävin vielä illalla 4,5 km lenkillä. Takaisin päin tullessa alkoi taas jalkaa särkemään, mutta ihan kivasti jaksoi kuitenkin juosta.

Tiistaina (16.4.) meillä oli aamulla teoriaa ohjausharjoituksia varten. Lähinnä käytiin läpi keskiviikon ohjausharjoitukseen tulevia asioita, eli perusistuntaa. Mitä kannattaa erityisesti katsoa ja korjata, mitä näkee mistäkin kulmasta katsoessa, mitä vaikutusta esim. lantion väärällä asennolla, mitä on yleisimpiä virheitä istunnassa... yms. Ihan mielenkiintoista ja eksyi sieltä jokunen uusikin tiedon murunen aivojen sopukoihin.
Tauon jälkeen meillä oli yritystaloutta, jossa käytiin läpi katelaskelmia. Ruuan jälkeen oli sitten yrittäjyyttä, jossa puhuttiin asiakaspalvelusta ja -tyytyväisyydestä. Tauon jälkeen oli vielä taidetta ja kulttuuria, jossa (erittäin ahkeria ja kiinnostuneita kun ollaan ainetta kohtaan) tehtiin suunnitelma seuraavan päivän ohjausharjoitustunnille.
Illalla kävin vielä lenkillä 4,5 km. Alkumatka meni tosi hyvin, jaksoin juosta pidempiä pätkiä kuin aiemmin ja jalkoja ei särkenyt. Takaisin tullessa alkoi kuitenkin vasenta jalkaa taas särkeä, tällä kertaa niin paljon, että oli pakko kävellä (nilkuttaa) loppumatka. Mikäs siinä... -.-'

Ekat leskenlehdet bongattu
(kuva tosin tässä vain täyttämässä kuvattomuutta, oikeasti nämä bongasin vasta sunnuntaina :D )

Keskiviikkona (17.4.) meillä alkoi koulu vasta 10, kun yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedosta saatiin etätehtävä opettajan menojen takia. 10 meillä oli ohjausharjoitus, jossa siis aiheena istunta. Ratsastajia oli 6, hevosia kolme. Tunti pidettiin liinassa. Mä päädyin liinan päähän ja en sitten pitänytkään tuntia, vaikka alkuun oli tarkoitus. Meillä oli hevosena Krigo. Oli ihan kiva kyllä olla liinan päässäkin, pääsi vähän lähempää tarkastelemaan ratsastajien istuntaa, eikä tarvinnut hermoilla, että pitäisi jotain sanoa. Vaikka sinänsä olisi kyllä ollut ihan mielenkiintoista pitää tuntikin, kun liinassa mennessä ratsastaja voi kuitenkin keskittyä enemmän pelkkään istuntaansa ja ympyrän ulkopuolelta katsoessa näkisi istunnan vähän erilailla. Mutta kuten  jo totesin, oli ihan jees olla myös liinan päässä, kun Krigokin käyttäytyi hyvin :)
Ruuan jälkeen meillä oli yritystaloutta, jossa laskettiin katelaskelmia ja pohdittiin yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä muiden kanssa.
Illalla lähdettiin Niinan kanssa hankkimaan tapahtumatunteja harjoituskoulukisoihin. Meidän tehtävänä oli verryttelyn valvominen. Mikäs siinä, osallistujia oli peräti 12, joista verkkamaneesissa kävi peräti 7. Siinä sitten istuttiin neljä tuntia maneesissa, parhaimmillaan siellä oli kuusi hevosta samaan aikaan (joista tosin vain 3 kilpailijoita). Ja ihan riittävästi tuli katseltua myös ihan tyhjää maneesia... Viimeiset neljä suoritusta ehdittiin näkemään ja kameran roikkuessa mukana (en oikeastaan edes tiedä miksi otin sen mukaan :D ) kuvailin Riinan ja Sandran radan Riinan sitä pyytäessä. Sandra lisäili joitain omia liikkeitä ohjelmaan, mutta kyllä sieltä tuli myös tosi hienoja pätkiä ja hienoja kuvia!

Pv-t Cassandra III

Til-r Willy De Jong 06/2012
Torstaina (18.4.) meillä alkoi koulu kymmeneltä ohjausharjoituksella. Tunnille oli kuitenkin ratsastajia vain yksi, joten vapaaehtoiset saivat ratsastaa. Mä sain ratsukseni Willyn. Tunnin aiheena oli istunta, erityisesti jalan ja käden asento. Musta itsestäni tuntui, että istunta oli ihan päin p:tä, mutta sain kommenttia vain jalan jännittämisestä. Willy oli ihan kiva ratsastaa, tosin mun selkä ei oikein tykännyt sen tikittävästä raviaskeleesta. Viimeisessä laukannostossa Willy yritti jotain säälittävää pukitusta, muuten se käyttäytyi oikein hyvin (sillä kun on yleensä tapana säpsyä jokaista ääntä). Niina piti kuitenkin ihan kivan tunnin, vaikka sanat olivat vähän hukassa.
Tunnin jälkeen lähdettiin kotiin, pääsin Rimman kyydissä.
Puoli kolmen jälkeen lähdin ajelemaan Porvoota kohti, matkalla otin Lauran ja Jennin kyytiin. Äiti odotti meitä kaupalla. Kaupan jälkeen käytiin mäkissä (läskit!) ja sitten ajeltiin kotiin. Illalla käytiin äitin kanssa vielä tiekokouksessa.

Perjantaina (19.4.) vein aamulla äitin ja Jennin kouluun, jonka jälkeen tulin kotiin. Enpä oikein saanut mitään järkevää aikaiseksi, kun äiti jo soitteli hakemaan. Kahdeksi ajeltiin Euromasterille vaihtamaan autoon uudet kesärenkaat alle. Sen jälkeen suunnattiin tallille, jossa Siri pääsi ensin töihin. Mentiin kentällä, joka oli hyvin sulanut ja aika hyvässä kunnossakin. Alkuun Siri ei malttanut lainkaan keskittyä, mutta alkoi toimimaan tosi kivasti, kun kuski vaan tajusi alkaa oikeasti pyytämään siltä jotain. Sirillä oli sen verran virtaa, että päädyin vääntämään laukkaa aika paljon. Alkuun oltiin ihan hukassa molempiin suuntiin, mutta oikea alkoi toimia nopeasti. Vasen oli vaikeaa, itse en tiennyt yhtään miten siellä olisi pitänyt istua ja mitä apuja antaa, mutta lopulta päästiin siinäkin yhteisymmärrykseen. Loppuun työstin vielä ravia, kunnes sekin sujui ja sitten lopeteltiin. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut tuuppailu, hieno Siri!
Omaan istuntaani olin kerrankin tosi tyytyväinen, oikea jalka ei pysy vieläkään täysin rentona, mutta oli nyt jo paljon parempi, mitä se on ollut. Kädet pitäisi vielä saada haettua oikeille paikoilleen ja laukatessa meinaan eksyä paikoitellen etukenoon, mutta muuten alkaa istunta miellyttää ainakin omaa silmää todella paljon :)
(Anteeksi kuvapaljous, oli vissiin liian hyvä kuvaaja mukana ;) )

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

<3
© Arja Wallin

© Arja Wallin

Sirin tyylinäyte laukasta käyntiin siirtymisessä :D
© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Tästä huomaa, että treeni oli onnistunut, kun heppa menee näin hienosti vielä löysin ohjinkin <3
© Arja Wallin

Vähän pitää lahjoa, kun oli niin hieno <3
© Arja Wallin

© Arja Wallin
Sirin jälkeen otin vielä Kasteen kentälle touhuilemaan irtona. Aluksi tultiin vähän maapuomeja ja lopuksi sain jopa Kasteen hyppäämään pientä kavalettia! Makupaloilla lahjomisella on kumma voima ;) Jossain vaiheessa Kasteella kuitenkin meni hermot, kun ei olisi millään jaksanut tehdä mitä pyydetään. Pienen juoksutuksen jälkeen mieli kuitenkin muuttui ja saatiin vielä jokunen hieno hyppy ja suoritettua selkään nojailukin :) Ja jälleen tuli huomattua, että ihmeen paljon Kasteesta lähtee liikettä. Siinä vaiheessa, kun se meni ihan pörheänä ravia, niin huhhuh, mitä liikettä!

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Kasteen mielipide esteeksi korottamisesta :D
© Arja Wallin

Joku sanoi joskus, että Kasteesta on mahdoton saada huonoja kuvia...
© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Kattokaa ny, mitä liikettä sieltä lähtee!
© Arja Wallin

She's got the moves ;)
© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Hevoskuiskausta :D
© Arja Wallin

© Arja Wallin

Aluksi hypyt olivat näinkin tyylikkäitä...
© Arja Wallin

© Arja Wallin

Mutta lopulta alkoi löytyä parempi tyyli (vaikkakin rimaa hipoen ;) )
© Arja Wallin

"Hieeno poni!"
© Arja Wallin

Ja vielä vähän selkään nojailua :)
© Arja Wallin

Tui tui <3
© Arja Wallin
Illalla käytiin vielä äitin ja Jennin kanssa lenkittämässä koirat. Käveltiin käymään ukilla ja samalla haettiin Jukalta lainaksi akku laturi Jennin skootteria varten.

Lauantaina (20.4.) tuli iltapäivällä ensin imuroitua ja sitten vahasin vielä auton. Se oli hidasta ja ärsyttävää puuhaa, mutta kyllä nyt auto kiiltää!

Kiiltävä Rellu!
Illemmalla mentiin Raxiin syömään ja kotiin tullessa käytiin vuokraamassa FilmTownista jälleen neljä leffaa. Ilta mutta menikin sitten niitä katsellessa. Ensin katsottiin Sotahevonen, joka oli ihan hyvä. Olihan siinäkin tietty hevosleffoille tyypillisiä epäuskottavuuksia, mutta hyvä se kuitenkin oli :) Seuraavaksi katsottiin Paranormal Movie. Sekin oli ihan ok. Viimeisenä katsottiin vielä The Skeleton key, joka oli ihan hyvä leffa. Yleensä inhoan kauhuleffoja, mutta tuo ei ollut hullumpi. (laskutaitoiset ihmettelevät varmasti, että entäs se neljäs leffa. Se oli toiseksi viimeinen osa Harry Pottereista, jota Jenni ei ole nähnyt, mutta me muut ollaan.)Sunnuntaina (21.4.) katsottiin päivällä vielä se Potteri, jonka jälkeen mä suunnistin tallille. Otin Sirin liikutukseen ensin, tarkoituksena oli mennä puomeja. Kannoin kuitenkin puomien lisäksi myös pienen esteen kentälle ja sitä tullessa Siri tuntui niin innokkaalta, että päädyin lopulta kantamaan niitä esteitä vielä lisääkin :D Tulikin sitten ihan kunnon estereeni. Siri hyppäsi tosi hyvin, ei kieltänyt kertaakaan ja ihan superhyvin hyppäsi! Kuski oli aina välillä ihan hukassa, mutta poni oli ihan super! Loppukäynnit käytiin vielä kävelemässä metsässä, jossa sielläkin osattiin käyttäytyä mallikelpoisesti. Mulla oli kaksi kameraa kuvaamassa videota, joten tässä pieni kooste meidän pompuista:Sirin jälkeen otin Kasteen kentälle, jälleen irto touhuiluja. Tein Kasteelle esteen ja pienen kujan ja hyvinhän se Kaste hyppäsi, kun vain sai sen ohjattua estettä kohti. Tällä kertaa ei tullut missään vaiheessa mitään raivareita, vaan kiltisti Kaste totteli koko ajan, vaikka välillä meinasi huomio hukkua muualle. Kasteestakin otin videota, mutta meni hermot elokuvatyökalun kanssa, joten laitan tähän vain pysäytyskuvia :)

Pomppuponi <3

Hyvin pomppaa!
Maanantaina (22.4.) vein äitin aamulla töihin ja suuntasin itse kotiin. Tuli otettua noin tunnin päikkärit, jonka jälkeen lähdin ulos koirien kanssa. Pyörittiin ihan meidän pihan läheisyydessä ja napsin joitain kuviakin.Napo tahtoisi vissiinkin jo reenailemaan agilityä ;)Iltapäivällä lähdin sitten tallia kohti, lähdettiin Matin kanssa maastoon, mä Sirillä ratsain, Matti Kasteella ajaen. Lenkille tuli pituutta ~8,5 km. Sirillä tuntui virtaa riittävän, mutta jarrutkin toimi ihan hyvin. Laukkaa se tarjosi joka välissä, joten laukkailtiin sitten suurin osa pätkistä, mitä Kaste ravasi. Kerrankin Siri malttoi jopa koota laukkaa sen verran, että saatiin laukattua myös jonkun matkaa ihan Kasteen perässäkin. Oli tosi kiva lenkki, mutta routakuoppia löytyy kyllä maastosta vähän turhan paljon, niitä saa koko ajan olla tiirailemassa.

Mä ja Siri perjantaina
© Arja Wallin
Tallin jälkeen hain äitin töistä ja mentiin kaupan kautta kotiin. Illemmalla lähdettiin vielä koirien kanssa lenkille, lenkille tuli pituutta ehkä ~3 km. Kotiin päin mennessä päätettiin vielä mennä kävelemään pellolle, jonne Ellukin tuli hetken päästä koirien kanssa. Hitsi, että otti päähän, kun en ottanut kameraa mukaan, olisi saanut niin kivoja kuvia, kun haukut juoksi tukka putkella toistensa perässä <3
Lenkin jälkeen olikin sitten lähtö Harjuun, tällä kertaa ihan äitin omalla autolla ;) Matka meni hyvin, eipä mitään ihmeellistä.

Tiistaina (23.4.) meillä oli koko päivän luentoja yrittäjyydestä, ensin Erja Saartia tuli kertomaan miten itse päätyi yrittäjäksi, sitten tuli Suski Suomela kertomaan Poni-Haasta ja mielen hyvinvoinnin tärkeydestä yrittäjänä toimiessa ja viimeiseksi tuli vielä Pro Agriasta Auli Teppinen kertomaan Pro Agrian toiminnasta. Ensimmäiset kaksi luentoa jaksoi ihan ok kuunnella, mutta viimeinen oli kyllä ihan kamalaa. Millään ei malttanut keskittyä, kun aihekaan ei erityisemmin kiinnostanut ja luento vain kesti ja kesti ja kesti...
Illemmalla kävin vielä lenkillä, tällä kertaa menin vain 3 km, koska sateessa ei oikein huvittanut mennä kovin pitkälle ja jalkakin alkoi taas särkeä puoli välissä. Hyvin kuitenkin jaksoi ja vkl huomasi kyllä ratsastaessakin, että kunto on kohonnut, että ehkäpä tästä lenkkeilystä tosiaan on hyötyä! :D

Krookuksia meidän pihalta :) Kyllä se kevät tulee!


2 kommenttia:

 1. Kiva kun kävit kommaamassa, en ois muuten löytänyt tänne sun blogiin. :) Mä luulin että mä teen pitkiä postauksia! Upeita noi kuvat ja toi hyppyvideo on niin tasasta rentoa menoa... :)

  Pieni maailma, lueskelin tota sun heppahistoriaa ja yhtäläisyyksiähän siellä oli. Ite oon pyörinyt Nevaksessa teiniaikoina useampia vuosia, ja siellä tutustuinkin Suviin (Nybackan pitäjä). Sillä oli silloin myyntitoimintaa ja osa suokkikasvateistaan siellä, niin pääsin niillä köpöttelemään ja jonain kesänä olin tallitöissäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Juu viime aikoina on postausten pituudet venyny melkein luvattoman pitkiks :D Se on kyllä jännä ilmiö hevosmaailmassa, että piirit on niin pienet :)

   Poista