sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Hevospainotteinen vappu :)

Pv-r Lumiere
(sukupostista pöllitty kuva)
Maanantaina (29.4.) meillä oli iltapäivällä vielä ohjausharjoitus, jossa päästiin ensin ratsastamaan meidän luokkalaisten ohjaukseen. Mä sain ratsukseni Lumin. Tunnin aiheena oli 10 metrin voltti. Lumi on melko kovasuinen ja sen kanssa saa tehdä aika paljon töitä, että jarrut toimii. Se on siitä jännä hevonen, että joka kerta kun sillä menee, tulee pieniä valaistumisen hetkiä, jolloin hevonen toimii, mutta seuraavassa hetkessä se taas juoksee alta pois turpa taivaassa. Tosi opettavainen hevonen, mutta samalla niin raivostuttava. Tunti meni vähän vaihtelevasti, välillä hevonen oli suht avuilla ja seuraavassa hetkessä tosiaan juoksi alta pois.
Ratsastuksen jälkeen meillä oli vielä teoriaa, jossa puhuttiin asetuksesta ja taivutuksesta.
Illalla lähdettiin lähes koko luokan voimin Vahtivuorelle ensin laskeutumaan kalliolta (mä tyydyin kuvaajan rooliin, hyh, en ikinä uskaltas laskee sieltä alas...) ja sitten laavulle makkaraa paistamaan ja juttelemaan mukavia :) Oli ihan kivaa, kun kohta ei kuitenkaan näe luokkalaisia puoleen vuoteen.

Tiistaina (30.4.) meillä oli aamulla yritystalouden koe, jossa oli katetuottolaskemista. En ehtinyt (=unohduin koneen ääreen koko illaksi) kertailla laskuja edellisenä päivänä, mutta ihan hyvin se kuitenkin taisi mennä :D
Kokeen jälkeen meillä oli opinto-ohjausta, jossa katsottiin meidän opintokortit ajan tasalle. Sitten olikin jo aika suunnata kotia kohti. Kotona ehdin pestä, imuroida ja pyyhkiä pölyt auton sisältä ennen, kun lähdin hakemaan äitin kotiin. Käytiin vielä kaupassa ja illalla lähdin tallille, matkalla hain vielä Tiian mukaani.
Otettiin ensin Siri kentälle, tuuppailin ensin kevyesti. Siri meni tosi kivasti ja siltä löytyi ihan hienoa liikettäkin.

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

Kyllä se askel piteni :)
© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

Tämän verran sujuu vastalaukka meillä (jos Siriä huvittaa...)
© Tiia Forsell
Päätin pystyttää meille vielä pari estettä ja siitähän Siri syttyi! Vauhtia ja intoa löytyi niinkin paljon, että välillä poni vaan kuskaili mua 6-0 :D Jossain vaiheessa meno kuitenkin vähän rauhoittui ja saatiin tosi hyviä hyppyjä. Siri oli sitä mieltä, että tiukat käännökset ja lyhyet lähestymiset ovat päivän juttu. Välillä sai tehdä ihan kunnolla töitä, että sai ponin jatkamaan suoraan esteen jälkeen, eikä vain ryysäämään lapa edellä sisäpohjetta vasten. Pitäisi vissiin joku päivä koittaa mahduttaa joku useamman esteen rata kentälle ja katsoa, mitä Siri tuumaisi radan hyppäämisestä. Tolpat vain on sen verran huonossa kunnossa, että pitää sitten vissiin vähän soveltaa :D

Poni vähän syttyi, kun tuli esteitä kentälle <3
© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

Se keskelle tähtääminen oli harvinaisen vaikeaa :D
© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

Ei toki hyppää ilmavaralla :D
© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell
Sirin jälkeen otettiin Kaste kentälle irtojuoksutettavaksi. Kastetta olisi kiinnostanut vain Tiian selän takana hengailu ja sai ihan kunnolla huomauttaa, että nyt pitäisi tehdä vähän töitä. Hirveästi se pörisi ja oli järkyttyneen oloinen, kun se ei saanutkaan vain hengailla kentällä. Hienoa liikettä sieltä taas irtosi ja lopulta se malttoi hetken aikaa keskittyäkin. Kamera ei oikein jaksanut pysäyttää kuvaa automaatti asetuksilla, kun iltakin alkoi jo hämärtyä. Mutta kivoja kuvia tuli siitä huolimatta, ainakin näkee, että liikettä on löytynyt, kun kamerakaan ei pysy mukana :D

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

Kaste esitteli jos jonkinlaisia pomppuja :)
© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

Tässä on vissiin menossa jokin astetta lennokkaampi askellus :D
© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

Lopulta maltettiin vähän rauhoittuakin...
© Tiia Forsell

© Tiia Forsell

Keskiviikkona (1.5.) tehtiin päivällä pihatöitä, haravoitiin ja tuotiin pihakalusteet varastosta pihalle. Laitettiin myös Jennille skootteri ajokuntoon. Äitin grillatessa meille vappupäivällistä mä harjailin koirista vähän talvikarvaa pois. Ruuan jälkeen suuntasin tallille.

Njams, mun vappupäivällinen :P

Meinasin ensin, että olisin pitänyt Kasteella vapaapäivän, mutta tallilla innostuin kuitenkin lähtemään ajolenkille. Otin Kasteen ensin ja ajeltiin 6,5 km lenkki. Mentiin melko kevyesti, eikä edes otettu erityisen reippaita pätkiä. Yksi pätkä tultiin vähän kovempaa, sports trackerin mukaan 30 km/h. Kaste oli melko laiskalla tuulella ja oli joka välissä kääntymässä kotiin päin. Lenkki meni kuitenkin hyvin ja Kaste vaikutti erittäin tyytyväiseltä lenkin jälkeen (kerrankin se pääsi ensin liikutukseen, sillä kun tuppaa yleensä hermo menemään, kun hyysään ensin Sirin ympärillä :D ).

Iloinen poni lenkille lähdössä :)

Siri tiistaina
© Tiia Forsell
Sirin lähdin tuuppailemaan kentälle, tarkoituksena oli mennä kevyesti puolisen tuntia, kello oli kuitenkin jo yhdeksän silloin kun aloitin. Alku menikin ihan hyvin, keskityin omaan istuntaan ja hevoseen vaikuttamiseen 100%:sesti ja heti tunsi eron. Kaipa sillä käsien asennolla tosiaan on vaikutusta, koska keskittyessäni täysillä pitämään ne oikeassa asennossa, kulki hevonen heti paljon rennommin ja askelkin piteni ties kuinka paljon :) Kun otin laukat mukaan, alkoi kuitenkin alamäki. Ne laukasta käyntiin siirtymiset lävistäjän lopussa, mistä ollaan tapeltu ties kuinka monet kerrat aiemminkin, eivät taas onnistuneet, ei sitten millään. Niitä sitten jankattiin siinä puolisen tuntia, kunnes saatiin muutamat onnistuneet siirtymiset molempiin suuntiin. Sitten työstin vielä hetken ravia ja laukkaa ilman siirtymisiä ja lopeteltiin sitten. Tuntihan siinä tuli tuuppailtua ja hevonen oli varsin paljon hikisempi, kun oli tarkoitus, mutta loppujen lopuksi olin kuitenkin ihan tyytyväinen, vaikka ottaa kyllä päähän, kun lävistäjää ei vain yksinkertaisesti voi laukata loppuun saakka, vaikka samaa asiaa jankataan lähes joka ratsastuskerralla...

Siri sunnuntaina
© Arja Wallin

Torstaina (2.5.) vein äitin puoli kahdeksaksi töihin ja tulin kotiin. Kotona ehdin imuroida ja haravoida pari tuntia, kunnes lähdin yhden aikoihin tallille. Lähdettiin Matin kanssa maastoon, Matti Kasteella ajaen, mä Sirillä ratsain. Mentiin ~10 km lenkki. Siri oli hauskalla tuulella, menohaluja riitti ja se olisi koko ajan halunnut vain laukata ja monessa käyntipätkässä se vain tepasteli juuri sen oloisena, että hoki päässään "noni, mennään jo, mennään jo!". Jarrut kuitenkin toimivat ja tutuissa hidastus kohdissa se aina hidasti käyntiin, eli vaikka se olisi halunnut mennä kovaa, sillä ei ollut kiire kotiin. Hyvin ei-Sirimäistä :D Mutta oli kyllä kiva käydä kerrankin maastossa, kun huomasi hevosenkin nauttivan, vaikka neiti olisi kyllä varmaan halunnut mennä vielä paaljon kovempaakin :)
Tallin jälkeen hain äitin töistä ja tultiin Mäkin kautta kotiin (läskit :P ). Illalla käytiin vielä koirien kanssa lenkillä, jälleen pellolla, kun koirat niin tykkää juosta siellä vapaana. Näpsin jonkun verran kuviakin ja ihan kivoja kuvia sieltä tulikin :)Perjantaina (3.5.) vein äitin ja Jennin aamulla töihin ja kouluun ja palailin kotiin. Ensin otin hommaksi pestä ja lankata ratsastussaappaani. Aikaa siinä vierähti yllättävän kauan, melkein puolitoista tuntia! Mutta kyllä nyt saappaat kiiltää :)
Saappaiden puunauksen jälkeen lähdin pihalle haravoimaan ja sitä tulikin sitten harrastettua melkein kolme tuntia. Ihan kiitettävän alueen sainkin haravoitua, kyllä on nyt siisti piha ;)
Hain äitin töistä ja käytiin ruokakaupassa. Kotona söin ja sen jälkeen suuntasin tallille, jossa Matti olikin jo laittanut hevoset valmiiksi. Lähdettiin maastoon Siri ajossa ja Kaste perähevosena. Melko kevyesti mentiin ~7 km lenkki. Siri oli ohjelmasta hyvin mielissään, vaikkakin olisi halunnut mennä kovempaa. Kastetta suututti aina ravipätkissä ja koko ajan se yritti näykkiä, mutta ravasi ihan hyvin. Yleensä se hyppää melko helposti laukalle, nyt otti laukkaa vain parissa kohtaa ylämäkeen mennessä ja Sirin juostessa turhan kovaa Kasteen mielestä. Hyvin kuitenkin meni molemmat neidit :)

Lauantaina (4.5.) lähdettiin päivällä äitin kanssa kaupungille. Kierrettiin Robinhood, Mikrokulma, Hong Kong, Plantagen ja S-Garden huolella läpi. Kaikenlaista pientä ja hyödyllistä (tai ei niin hyödyllistä) tarttui mukaan :)
Illalla lähdettiin tallille, äiti tuli mukaan kuvailemaan. Ensin otin Kasteen kentälle tarkoituksena vähän irtojuoksuttaa sitä. Kastetta ei kuitenkaan kiinnostanut juokseminen kovin paljoa, joten aika paljon vain hengailtiin ja tehtiin muutamia talutus harjoituksia.

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Innostuin vähän muokkailemaan :D
© Arja Wallin

Kasteen jälkeen otin Sirin ja päivän aiheena oli esteet. Siri oli verrytellessä tosi kivan tuntuinen ja ensimmäisen esteen tullessa mukaan poni piristyi kivasti. Saatiin tosi paljon hyviä hyppyjä, mutta myöskin muutama kielto. Siri taisi vähän protestoida myöhäistä ratsastusta. Lopuksi tultiin kaikki esteet ratana: ensin kuuden askeleen linjalla pysty ja ristikko, sitten kavaletti lävistäjällä ja toisella pitkällä sivulla kolmen kavaletin innari ja kahden askeleen päässä innarista kavaletti. Viimeinen rata tuli tosi kivasti, vaikka innarin viimeinen puomi kolahti ja putosi. Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin todella tyytyväinen päivän hyppyihin, vaikka ei ehkä ollut meidän paras hyppykertamme.

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Poni pitää taukoa, kun kuski vähän korjailee esteitä :D
© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Tänään sunnuntaina (5.5.) tuli lagailtua koko päivä tv:n ääressä. Ulkona oli niin masentava kylmä, tuulinen ja sateinen sää, ettei vaan saanut aikaiseksi raahautua ulos. Illalla kuitenkin laitoin Ellulle viestiä ja kyselin tallille menosta ja päätettiinkin lähteä pikaiselle Kasteen ratsastus reissulle. Otettiin kuitenkin molemmat hevoset ja käveltiin ensin metsäpolku ympäri, mä ratsastaen Sirillä ilman satulaa ja Ellu taluttaen Kastetta satula selässä. Siri otti tosi rennosti ja mutusteli mielellään heinää polun laidalta. Se oli ihan menossa polun toisen kerran ympäri, kun tultiin risteykseen, josta pääsee joko tallia kohti tai jatkamaan polkua ympäri :)
Kentällä päästettiin molemmat hevoset hetkeksi irti ja otettiin sitten Kaste ratsastukseen. Ensin vain roikuin kyydissä ja sitten nousin istumaan. Käveltiin pieni ympyrä kentällä ja lopeteltiin siihen. Kaste tuntui olevan vähän hämillään ja vilkuili koko ajan selkäänsä, että kuka siellä keikkuu. Se oli myös vähän haluton liikkumaan, oli ilmeisesti sen verran kummallisen tuntuista. Mutta kuten Ellunkin kanssa todettiin, mielummin niin, kuin että poni poistuisi paikalta heti tuntiessaan painon selässään. Hieno Kaste :)

Koska en itse ole random kuvia tullut ottaneeksi, laitan tähän äitin kuvaaman auringonlaskun :)
© Arja WallinP.S. Pahoittelen kuvapaljoutta, mulla on vissiin niin pro-kuvaajat, kun en osaa enää karsia kuvia yhtään vähemmäksi :D


5 kommenttia:

 1. Kiitos ihanan pitkästä postauksesta joka pelasti mut ussantunnin tappavalta tylsyydeltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiva et mun blogista ja mega pitkistä postauksista on hyötyy :D

   Poista
 2. Mä en yhtää muista oonko mä täälä käyny vastavierailulla viime syksynä? Moon tällänen lahopää.
  Minkä sukuunen Siri on?!

  VastaaPoista
 3. Kattoinkin jo sukupostista ja niinhän sieltä selvi jotta isä on Hovi-Ari :D Eli Viljan kans sukulaisia ovat. Siri on ihan kun Viljan Sisko Hoviina joka on Viljan kasvattajilla, uskomatonta miten non noin samannäköösiä!!


  http://www.sukuposti.net/hevoset/hoviina/502463

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on jännä miten noi Hovi-Arilaiset on aika paljon saman näkösii kaikki, yhellä mun tutulla on kans Hovi-Arista tamma (http://www.sukuposti.net/hevoset/lumi-eerika/galleria/552061) ja hyvin paljon on samaa näköö hänessäki :D

   P.S. Et varmaa oo käyny vastavierailulla, kun mä oon ollu vähän tällanen hiljanen lukija ja nyt oon vasta alkanu kommentoimaa ku tuli ikävä sun blogia ;)

   Poista