lauantai 25. toukokuuta 2013

Kiirettä pitää...

On taas hujahtanut luvattoman kauan viime postauksesta, anteeksi. Koneella en ole ehtinyt istua, kun työssäoppiminen vie niin paljon aikaa ja voimia. Olin aloittanut tämän postauksen jossain vaiheessa, joten tämä tulee nyt ensin. Yritän tehdä postauksen seuraavista kahdesta viikosta mahdollisimman pian :)

----------------------------------------------------------------------

Maanantaina (6.5.) vein äitin aamulla töihin ja tulin kotiin. Ehdin puolitoista tuntia haravoida, kun Jenni lähti viemään skootteria huoltoon ja hain Jennin sieltä. Söin äkkiä ja sitten oli aika suunnata Harjuun, matkalla vein Jennin kouluun ja hain Tiian kyytiin. Matka tuntui vaihteeksi taas tosi pitkältä, mutta päästiinhän me lopulta perille.
Meillä oli ohjausharjoitus, mutta mitään luokkaa ei oltu merkattu, eli teoriaa oli siis tiedossa. Alkuun käytiin läpi oikeita termejä ja yleisimpiä istuntavirheitä. Sitten lähdettiin maneesille seuraamaan ratsastustuntia, meille annettiin pareittain tehtäväksi valita yksi ratsastaja, jonka ratsastusta piti seurata, etsiä virheitä istunnasta ja pohtia millä tehtävillä istuntaa olisi helppo parantaa. Ihan hyödyllinen tehtävä sinänsä ja vain yhtä ratsastajaa seuratessa löysi todella ison osan virheistä. Ratsastustunnin loputtua palattiin luokkaan käymään läpi havaintomme ratsukoista.
Ilta meni sitten pyykkiä pestessä ja tietokoneella, fiksuna tyttönä unohdin lenkkaritkin kotiin, joten lenkillekään ei tullut lähdettyä.

Tiistaina (7.5.) oli vapaapäivä, mutta se tuli vietettyä Harjussa, koska en viitsinyt lähteä ajelemaan edestakaisin, kun keskiviikkona olisi koulua vain puoli tuntia. Rattoisastihan se päivä siinä meni koneella ja tavaroita pakkaillessa. Illalla Sofia pyysi kuvaamaan Severiä, joten jokunen ruutu tuli otettua. Sevve meni hienosti ja kuvista tuli tosi kivoja. Asetuksia vain sai koko ajan olla muuttelemassa, kun välillä aurinko paistoi, välillä meni pilveen ja muutenkin puoli kenttää oli varjossa. Mutta ihan tyytyväinen olen kuitenkin kuviin :)

Sh-r Rantalan Severi

Keskiviikkona (8.5.) oli sitten yhdeksältä yrittäjyyden arviointi keskustelu, joka kesti loppujen lopuksi ehkä 15 minuuttia. Mun piti vain tehdä itsearviointi (merkata neljä numeroa lappuun), sitten opettaja ja toinen arvioija merkitsivät omat numeronsa lappuun ja todettiin, että kolmonen tuli. Kyselivät vielä, oliko kurssi mielestäni hyödyllinen ja mitä olen suunnitellut tekeväni Harjun jälkeen.
Arviointi keskustelun jälkeen pakkailin loput tavarat autoon, imuroin huoneen, tarkistin miljoonaan kertaan, että kaikki on mukana, kävin palauttamassa avaimet ja sitten suuntasin kotia kohti. Vähän oli kyllä haikea olo, kun ajatteli, että seuraavan kerran palaa Harjuun vasta joulukuussa.
Kotona kävin vain kääntymässä, kannoin tavarat sisään, vaihdoin vaatteet, söin ja sitten lähdin tallille. Hain harjat tarhalle ja harjasin molemmat hevoset huolellisesti tarhassa, selvitin jopa hännät ja harjat. Sitten otin Kasteen ja lähdimme ajolenkille. Matkaa kertyi ~6,5 km ja vauhti oli keskinmäärin 05:28 min / km. Maksiminopeus oli 30 km/h luokkaa. Kaste oli ihan perus tuulella, hieman laiskahko, mutta pidensi kyllä heti askelta pyydettäessä. Hikihän siellä tuli, joten lenkin jälkeen Kaste pääsi suihkuun.
Kasteen jälkeen suuntasimme Sirin kanssa kentälle. Tehtiin käynnissä ja ravissa väistöjä, ensin suoralla ja myöhemmin ympyrällä. Siri väisti tosi kivasti, ympyrällä se ei ensin oikein hiffannut ideaa, mutta muutaman toiston jälkeen tuli tosi hyviä väistöjä myös ympyrällä. Laukassa päätin huvikseni testata pientä vastalaukkatehtävää. Tultiin kolmikaarista kiemurauraa ja tarkoituksena tulla keskimmäinen kaari laukassa. Se osoittautuikin aika vaikeaksi, alkuun Siri vaihtoi laukan ravin kautta, tiputti raviin kokonaan tai yritti jopa tehdä laukanvaihdon askeleessa. Onnistuttiin kuitenkin tulemaan muutama kaari vastalaukassakin, jolloin Siri sai paljon kehuja ja kävelytauon. Lopetettiin, kun saatiin yksi vastalaukka, johon olin tyytyväinen. Loppukäynnit lähdettiin kävelemään metsäpolulle. Siriä kiinnosti paljon enemmän syöminen, kuin kävely ja tallille palattuamme kello olikin jo niin paljon, että olisi pitänyt jo olla hakemassa äitiä (fiksuna tyttönä luulin, että äiti pääsee varttia vaille, vaikka äiti oikeasti pääsi jo puolelta). Hoidin siis pikaisesti Sirin pois ja suuntasin kauppaan, jossa äiti odotteli. Käytiin kaupassa ja suunnattiin sitten kotiin. Illalla koottiin katos meidän patiolle ja lannoitettiin nurmikkoa :)Torstaina (9.5.) päätin pitää vapaapäivän tallilta. Pidin siis kunnon siivouspäivän, purkasin Harjun tavarat ja pesin ratsastuskamojani, niin kotona kuin Harjussakin käyttämiäni. Äiti teki koulutehtäviä niin innoissaan, että päätettiin olla lihavia ja hakea ruuat Mäkistä ;) Illalla innostuttiin vielä Jennin kanssa leikkimään lande-spedejä ja "kynnettiin" meidän kasvimaa ja vaihdettiin kasvihuoneesta osa mullista uusiksi. Kyllä nyt on hienoksi myllätty pelto ;)

Lande-spedet :D

Perjantaina (10.5.) vein äitin aamulla töihin ja tulin kotiin. Jennillä ja Lauralla oli vapaapäivä, joten päätettiin Jennin kanssa lähteä käymään Itiksessä ja Kampissa. Niimpä ajeltiin Itikseen, jonne jätettiin auto. Ensin käytiin Rajalassa ja mä kävin ostamassa uuden objektiivin, Sigma 18-250mm /3.5-6.3. Käytiin Hesessä, koska Jenni ei ollut syönyt aamupalaa. Sitten mentiin metrolla Kamppiin. Siellä kierreltiin aika monessakin kaupassa ja tultiin sitten metrolla takaisin Itikseen, jossa käytiin vielä muutamassa kaupassa. Yhtäkkiä tajuttiin, että kello tulee jo yksi ja tuli kiire lähteä hakemaan varttia vaille kaksi pääsevää äitiä töistä.
Itis + Kamppi -reissulta tarttui mulle mukaan objektiivin lisäksi söpö huppari, jossa on kameran kuva + teksti "SMILE!", kamera-avaimenperä (hirveän hyödyllinen ;) ) ja kierrevihko Muumipeikon kuvalla työssäoppimispäiväkirjaksi :)

Hirmu söpö kuva musta :D

Uusi huppari :)

Lähdettiin äitin kanssa käymään vielä kaupassa ja S-Gardenissa. Illalla lähdettiin Ellun kanssa tallille, äiti tuli mukaan kuvaajaksi :) Otettiin taas Siri ilman satulaa ratsastettavaksi (Ellu ratsasti) ja Kaste talutettavaksi satula selässään ja lähdettiin kävelemään metsäpolku. Jälleen poneja kiinnosti suuresti jokunen vihreä ruohotupsu, joita polulla kasvoi.

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Kentällä Ellu ratsasteli hetken Sirillä ja me harjoiteltiin Kasteen kanssa vähän näyttelyissä esiintymistä. Ellu siinä sitten kysäisi, haluanko mä esittää Kasteen Sipoon näyttelyissä, kun mä olen niin innostunut puuhailemaan sen kanssa maastakäsin. Mikäs siinä, nyt vaan hurjasti reeniä ;)

© Arja Wallin
Lopuksi päästettiin Siri jälleen vapaaksi ja otettiin Kaste ratsastettavaksi. Tällä kertaa kierrettiin kenttä kahteen kertaan, jälleen Kaste oli alkuun tosi jännittyneen oloinen, mutta vähän aikaa käveltyämme, miljoonat kehut + sokeria saatuaan se alkoi rentoutua ja pärskähtelikin tyytyväisenä. Erittäin onnistunut ratsastuskerta siis. Tällä kertaa aloin jo pikkuhiljaa totuttaa Kastetta pohkeeseenkin, liikkelle lähtiessä puristin, jota se alkuun hämmästeli, mutta tutun maiskutuksen kuultuaan ja Ellunkin rohkaistessa sitä liikkumaan, se tuntui aika äkkiä hiffaavan, että sen halutaan liikkuvan eteenpäin. Hieno Kaste! :)

© Arja Wallin

Sirin mielestä asiakeikka :D
© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Lauantaina (11.5.) lähdettiin päivällä äitin kanssa kaupungille, käytiin hautausmaalla ja kotiin tullessa päätettiin poiketa Vaihto-kalusteessa. Sieltä mukaan tarttui puukeinu, jollaisesta äiti on haaveillut jo useamman vuoden. Sitä kasaillessa menikin tovi ja ruuan jälkeen olikin sitten jo aika lähteä Ellun kanssa tallille.
Päätettiin ottaa Kaste jälleen ratsastettavaksi, Siri sai tulla tällä kertaa ihan riimussa mukaan hengailemaan Kasteen henkiseksi tueksi. Ensimmäisellä kierroksella Siri näki mörköjä metsässä, joita Kastekin sitten päätti väistää, ei kuitenkaan ollut ihan niin helppoa kuski kyydissä, joten ärsyttämäänhän se alkoi. Sieltä tuli jokunen pukki-loikka yritys, jotka kuitenkin loppuivat nopeasti. Seuraavalla kierroksella Kaste meinasi vissiin testata uudelleen, kuinka helppoa se pukittaminen olisi kuski kyydissä, mutta rauhoittui jälleen nopeasti. Loppuaika menikin oikein hyvin ja treenailtiin taas vähän liikkeelle lähtöjä. Hieno Kaste!
Vietiin Kaste pois ja laitettiin Siri vielä valjaisiin. Matkaa lenkille kertyi ~10 km, kun Siri ei malttanut kävellä lainkaan kotiin päin ja sitä piti jäädä vähän treenailemaan. Eipä meidän tarvinnut kuin kolmeen kertaan mennä hiittimäki edestakaisin, kun alkoi neiti tajuta, että sen halutaan ihan oikeasti kävelevän. Hikihän siinä tuli, vaikka suurin osa ajasta käynnissä mentiinkin. Siri kuitenkin hösäsi niin paljon ja ravipätkät annettiin kuitenkin mennä ihan reippaasti. Maksiminopeuskin oli Sports Trackerin mukaan 30,6 km/h.

Sunnuntaina (12.5.) käännettiin meidän kasvimaa ja laitettiin siemenet (perunaa, punasipulia, porkkanaa, pinaattia, salaattia) maahan. Osa jäi vielä istuttamatta (mm. paprika), koska äiti sanoi, että hommataan loput taimet sitten, kun yöt vielä vähän lämpenevät.

Meidän kasvimaa :)

Illalla sain ylipuhuttua Lauran mukaani tallille, jossa otettiin ensin Kaste ajoon. Lenkille tuli pituutta ~8,5 km, mentiin pätkiä vähän reippaammin, mutta melko rauhallinen lenkki kuitenkin. Lenkin jälkeen Kaste pääsi pesulle ja vähän syömään vihreää.

Kaste 05/2013

Kasteen jälkeen oli Sirin vuoro, ratsastin sen kevyesti läpi. Siri tuntui tosi hyvältä, treenailtiin vähän siirtymisiä ja ihan hyviä sieltä tulikin. Laukkaa työstettiin ensin vähän intensiivisemmin ja loppuun laukkailtiin sitten vähän pitemmällä ohjalla kenttää ympäri, kun Sirillä tuntui vähän virtaa olevan. Ennen talliin menoa Laura pääsi vielä ratsastamaan Sirillä, hienosti meni ja Laurakin oli ihan innoissaan, kun oppi keventämään :D

Tässä vielä muutama uudella objektiivilla kuvattu kuva:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti