sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Heppojen liikutusta ja näyttö läpi!

Olen ollut aika laiska kameran kanssa viime viikolla, joten uutta kuvamateriaalia ei juurikaan ole valitettavasti tarjolla. Laitan kuitenkin jokusen vanhemman kuvan postausta piristämään :)

Kuva syyskuulta
-------------------------------------------------------------------------------------------

Maanantaina (14.10.) lähdin töiden jälkeen tallille ja liikutin ensin Vaavin. Vaavi oli varsin laiskalla tuulella ja ei oikein malttanut keskittyä, kun pihalla oli niin paljon tapahtumaa, joka oli paljon mielenkiintoisempaa, kuin selässä keikkuva kuski. Saatiin kuitenkin ihan hyviäkin pätkiä ja vaikka laukat ei ensin meinanneet nousta, niin lopulta saatiin pari onnistunutta nostoa ja lopeteltiin sitten siihen.
Sirin kanssa päätin lähteä maastoon. Mentiin ~6,5 km lenkki melko laukkapainotteisesti. Siri oli varsin tahmea kotoa pois päin, mutta (yllätys yllätys) kotiin päin löytyi vauhtia enemmän. Ei kuitenkaan liikaa, vaikkakin välillä sai vähän neuvotella, kuinka kovaa laukataan. Mutta on se Siri varsin symppis, kun se ensin lähti kiitämään hirveää vauhtia ja kuski sanoi: "eipä mennäkään", niin kiltisti hidasti vauhtia ja samantien, kun kuski sanoi: "ok, mee sit" lähti kuin tykin suusta :D Mutta oikein kiva ja vauhdikas maastolenkki :)

Tiistai (15.10.) ratsastin Laffen työpäivän aikana. Tehtiin ihan perusjuttuja, taivuttelua ympyröillä ja peräänannon hakemista. Ihan kivoja pätkiä tuli :)
Töiden jälkeen käytiin Taimin kanssa maastossa. Tällä kertaa oli ensimmäinen lenkki, josta pystyi täysin nauttimaan: Taimi ei lähtenyt lapasesta kertaakaan ja pieniä tuijotteluja lukuunottamatta se oli täysin rento. Okei, vähän matkaa kotoa pois päin tultuamme Taimi päätti vissiin vähän kapinoida, kun joutui lenkille ruoka-aikaan ja yritti kääntyä kotiin ja kun en antanut, se vain peruutti parikymmentä metriä, ennen  kuin luovutti ja jatkoi matkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut :D Mutta tuollaiset pikkujutut ei mua haittaa, niihin on tottunut Sirin kanssa. Jos se lähtee käsistä tottelematta pidätteitä, niin siitä en tykkää. Mutta oli oikein kiva maastolenkki :)

Taimin kanssa maastossa :)

Sitten kävin vielä liikuttamassa Sirin. Innostuin kerrankin tuuppailemaan oikein kunnolla. Siri oli kivan herkkä ja kulki tosi kivasti. Sain monta oivallusta ratsastuksen aikana ja sen jälkeen oli tosi hyvä fiilis. Ja Sirillekin tuli ihan hiki, eli töitä joutui tekemään. Yleensä se ei hikoa koulua mennessä paljoakaan, mutta nyt osasi vissiin kuski vaatia riittävästi, että joutui poni tehdä töitä :)

Keskiviikkona (16.10.) ratsastin Laffen työaikana. Mentiin vain kevyesti puolisen tuntia. Tuli paljon hyviä pätkiä, mutta totesin, että Siri on siinä mielessä miellyttävämpi ratsastaa, kun Laffe on niin paljon kuurompi pohkeelle. Kivasti se Laffe kuitenkin meni.
Illalla pidin heppavapaan.

Syksyn värejä syyskuulta :)

Torstaina (17.10.) työpäivä alkoi aamulla normaalisti, mutta päivällä mulla oli näyttö. Näyttöön kuului puoli tuntia ratsastustunnin pitämistä kentällä ja sen jälkeen noin tunnin maaston vetäminen. Lopuksi vielä loppuarviointi, jossa arvioitiin myös kirjalliset tehtävät, jotka piti palauttaa etukäteen. Kaikki meni ihan ok ja arvosanatkin oli ihan riittävät. Maastoratsastuksesta sain henkilökohtaiseksi arvosanaksi K3, maaston vetäminen, tunnin pitäminen ja kirjalliset tehtävät olivat H2. Olen tosi tyytyväinen, tuntien pitäminen yms ei kuitenkaan ole se mun isoin kiinnostuksen aihe, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Ja nyt kun maastoratsastuskin oli 3, se tarkoittaa, että saan SRL:ltä hevosharrasteohjaajan paperit!
Illan pidin taas vapaana hevosista, käytiin vain äitin ja Lauran kanssa kaupassa.

Perjantaina (18.10.) mulla oli poikkeuksellisesti iltavuoro, kun Saija pyysi vaihtamaan, kun oli itse menossa illalla HIHSiin. Olin ajatellut meneväni aamulla tallille liikuttamaan Vaavin ja Ellun kanssa oltiin ajateltu ratsastaa Kasteella, mutta oli niin kamala sää (kaatosade/räntäsade/lumisade), että päätin suosiolla jättää välistä. Titilläkään eivät olleet laittaneet hevosia aamusta ulos huonon sään takia, joten mä pääsin tarhaamaan hevosia, kun sää päivällä kirkastui. Titti pyysi mua käymään Taimilla maastossa, joten jossain välissä käytiin puolen tunnin käyntilenkki. Mulla ei ollut ratsastushousuja tai edes ratsastuskenkiä (vain turvakengät, joilla inhottava ratsastaa), joten siksi mentiin vain käyntiä. Oli ihan kiva lenkki, vaikka Taimi pelkäsikin alkuun virtaavaa vettä :D

Taimi, kuva tiistailta, mutta toimikoon tekstin täytteenä tässäkin ;)


Tänään lauantaina (19.10.) meillä oli luokkaretki HIHSiin. Oltiin UB Grand Prix -näytöksessä, jossa oli LähiTapiola International Dressage Kür Final, Fintoto International Speed 140 cm ja UB Grand Prix 160 cm. Oli ihan kivaa katsoa, olisihan sieltä ehkä kuviakin saanut ja kamera oli mukanakin, mutten jaksanut alkaa kuvailla vaan päätin kerrankin keskittyä vain katsomiseen. Oltiin kuitenkin 10. rivissä, eli kuvat olisi joka tapauksessa joutunut ottaa yläviistosta.
Expo-alueella kierrettiin Rimman kanssa ympyrää, ei jaksettu mitään ostaa, joten käveltiin vain ympäri varmaan viisi kertaa :D Säästyipä rahat ja tuli kuitenkin varmasti nähtyä mitä kaikkea siellä myytiin :D

----------------------------------------------------------------

Koska postauksesta tulisi muuten varsin kuvaton, laitan tähän vielä kuvia 24.9. kun käytiin koirien kanssa pellolla. Unohdin nämä kuvat aiemmista postauksista, joten sopivat hyvin tähän väliin :)

Ensin matkalla piti juosta edes takaisin, että tulee kivoja kuvia ;P

... ja vähän poseerausta


Sitten kuvaaja keksi leikkiä siluettien kanssa :)

Ja sitten päästiin vihdoin pellolle juoksemaan!


Ja välissä ehtii vähän poseeratakin :)


Sitten törmättiin kavereihin!

Tiltulla oli hauskaa :)


... ja Napolla oli vähän omat kuviot :D


1 kommentti:

  1. Kirjottaisit useemmin .. Enää ei selitys näytöt toimi, kun oli siitäki jo postausta :(

    VastaaPoista