sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Vielä lokakuun alun päivitykset...

Lokakuutakin on jo hujahtanut 13 päivää ja kuvia on kertynyt, joten teen nyt vielä näistäkin kahdesta viikosta kuvapostauksen :) Siri ja Kaste muuttivat syyskuun puolivälissä takaisin Ilolaan, joten älkää ihmetelkö maiseman muutosta :) Liikutettavieni joukkoon liittyi viime viikolla Vaavi 3-v, joten mulla alkaa olla näitä heppoja jo vähintäänkin riittävästi :D

Jälleen auringonlaskuräpsy joltain kotimatkalta :D

Oli niin hauskan näköiset pilvet, niin piti ottaa kuva :D

03.10.2013 satuttiin kentälle samaan aikaan, kun Pinja piti tuntia Hepun ratsastajalle. Pinja kysäisi, sattuuko mulla olemaan kamera mukana ja olihan se, joten Pinja sitten räpsi meistäkin vähän kuvia :) Otettiin muutama hyppykin, tällä kertaa ei mennyt ihan täysin nappiin, mutta pistettäköön sen piikkiin, että meidän pikkuruisella kentällä taisi olla silloin parhaimmillaan neljä hevosta. Vähän tuntui, että syöksähdeltiin Sirin kanssa vähän miten sattui ja pompittiin ohi mennen jokusen esteen yli. Mutta ensi kerralla sitten paremmin :)

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

Maanantaina (7.10.) saatiin viimein sovittua Pian kanssa aikataulut niin, että pääsin kokeilemaan Vaavia. Pia kysyi multa jo ekalla viikolla Sirin ja Kasteen muutettua Ilolaan, jos haluaisin alkaa ratsastaa Vaavia pari kertaa viikossa, mutta nyt vasta saatiin sovittua eka ratsastus :) Vaavi oli oikein kiva, aika raa'an tuntuinen tietenkin, mutta tosi fiksun luonteinen, eikä kyllä uskoisi, että se on noin nuori. Eka ratsastus sujui oikein hyvin.

Lauantaina (12.10.) menin Vaavilla toisen kerran, tällä kertaa ratsastus jäi illalle. Lasse varoittelikin, että Vaavi ei ole koskaan ennen ollut liikutuksessa illalla, että saattaa tulla varsin mielenkiintoinen ratsastus. Vaavi nykäisikin itsensä irti jo ennen kun selkään pääsin ja teki pienen kunniakierroksen vapaana. Pihatto hevosten tullessa kentän viereen se rauhoittui hetkeksi ja päästiin kävelemään ja ravaamaankin muutama kierros oikein mallikkaasti, mutta kavereiden lähdettyä, tuli Vaaville kova paikka ja se rupesi esittelemään jos jonkin moisia loikkia ja pomppuja ja yritti jopa pystyyn hypätä. Kun mikään ei toiminut, se tyytyi ravistelemaan päätään äkäisesti ja rauhoittui sen jälkeen varsin pian. Mentiin vielä muutama kierros näin ja Vaavin alkaessa pärskähdellä ja rentoutua, lopetettiin siihen. Hieno Vaavi kuitenkin, kesyjähän ne pomput joka tapauksessa oli, Sirikin esittelee villimpiä temppuja sille päälle sattuessaan :)

Kuvat maanantailta.

Ensin juoksutin vähän, Vaavilla oli takana kolme vapaapäivää.
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Laukatkin nousi niin nätisti :)
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Siri oli alkanut viikonloppuna (4.-6.10.) yskiä, joten maanantaina mentiin vain käyntilenkki ilman satulaa ja poseerattiin vähän Jennille syksyisessä maisemassa :)

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

"Aa, se syö mun käden!"

Käytiin vielä maanantaina Kasteen kanssa ajolenkillä. Jenni innostui tekemään Kasteelle letin ja laittamaan rusetin otsatukkaan :D Kaste näytti niin söpöltä, että pakkohan siitä oli kuva ottaa <3


Ja jälleen auringonlasku räpsy :D
Siri käveli koko alkuviikon yskän takia, keskiviikkona (9.10.) käytiin tunnin käyntilenkki metsässä rymyten, jolloin Siri ei yskinyt lainkaan, joten torstaina (10.10.) uskallettiin kokeilla kevyttä koulujumppaakin kentällä. Pitkään väännettiin käynnissä ja kun ei Siri alkanut yskiä, otettiin vähän ravia ja laukkaakin. Oikein hyvin meni :)

Perjantaina (11.10.) käytiin tallilla Ellun kanssa ja otettiin Kaste ratsastukseen. Siri sai hengailla kentällä henkisenä tukena. Kasteelle oli selvästi tehnyt hyvää pitää kesä taukoa ratsastus harjoituksista, koska nyt se oli selvästi tuttu ja varsin mieleinen juttu (koska muutaman askelen välein sai sokeria) ja se oli varsin rento. Päätettiin ottaa ekat raviaskeleetkin ratsastajan kanssa ja vaikka ilme olikin varsin yrmeä, se ravasi niin nätisti. Hieno Kaste! Päästettiin Kastekin lopuksi irti kentälle ja ohjat kädessäni päätin sitten kiinnittää ne Sirin riimuun ja ratsastella hetken ilman satulaa. Sitten vaihdettiin Ellun kanssa ja päätettiin lähteä kävelemään metsäpolku ympäri. Ellu ratsasti Sirillä ja mä talutin Kastetta. Oikein kivaa oli :)

Lauantaina (12.10.) käytiin Sirin kanssa maastolenkillä Matin ja Kasteen seurana. Huomasi, että Sirillä oli ollut varsin kevyt viikko, sillä se keräsi helposti paineita pikkujutuista. Se olikin lenkin jälkeen ihan läpimärkä, kun Kaste oli vain vähän hikinen. Mutta sellaista se on, ensi kerralla sitten taas vähän rauhallisempi lenkki :)

Tänään sunnuntaina (13.10.) Laura halusi ratsastamaan, joten lähdettiin iltapäivällä tallille. Otettiin ensin Kaste ja käytiin ajamassa ajolenkki. Kaste meni oikein kiltisti ja Laurakin uskaltautui ajamaan sillä ja hyvinhän se meidän hurja 3-v. tammuska pysyi Laurallakin hanskassa :D
Sitten satuloitiin Siri ja ensin mä vähän testailin, millä tuulella Siri on. Siri oli ihan perus tuulella, joten eikun kuskin vaihto ja Siri liinan päähän. Opetin Lauralle, miten katsoa, että on oikea kevennys. Ensin Lauralla oli vähän vaikeuksia erottaa sitä, mutta jonkin ajan kuluttua alkoi sujua. Otettiin pari laukkaakin ja Laurahan innostui siitä ihan kunnolla ja halusi vielä ottaa ennen lopettamista yhden noston. Siri oli niin hieno ja Laurakin tykkäsi :)
Tallireissun jälkeen käytiin vielä uimahallissa ja oli oikein hauskaa käydä pitkästä aikaa siellä, en edes muista koska viimeksi on uimahallissa tullut käytyä.

Hassu-Kaste, sen piti aina päästä juomaan lätäköstä, ennen kun se uskalsi astua sinne :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti