lauantai 16. marraskuuta 2013

Hienoja ja vähemmän hienoja heppoja

Jälleen vähäkuvainen postaus, mutta koittakaa kestää. Edes yksi tuore kännykkäräpsy ja peräti kaksi videota. Lisäksi laitoin pari vanhaa kuvaa täyttämään kuvattomuutta. Kai se täytyisi hankkia joskus joku kuvaaja taas mukaan, muuten tulee blogistakin varsin tylsä :D

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina (10.11.) lähdin aamulla tallille ja liikutin ensin Vaavin. Ulkona oli järkyttävä tuuli ja Vaavi säpsyilikin jo hoitaessa aika tavalla, joten päätin suosiolla juoksuttaa ennen selkään nousemista. Vaavi oli kuitenkin juoksuttaessa ihan lunkisti, eikä ottanut lainkaan ylimääräisiä kierroksia tuulesta. Selkään päästyäni kaikki olikin kuitenkin hurjan jännää. Kierrettiin kenttä muutamaan kertaan käynnissä ja Vaavin joka kerta yrittäessä ryntäillä pois toisesta päädystä päätin suosiolla jättää sen päädyn käyttämättä ja jäätiin toiseen päätyyn ympyrälle. Jonkun aikaa ravailtuamme Vaavi rauhoittuikin ja muuttui milteinpä laiskaksi. Päätin jättää laukat tänään nostamatta, kun tosiaan oltiin vain puolikkaalla kentällä. Lopeteltiin, kun Vaavi vaikutti rennolta ja rauhalliselta.
Vaavin jälkeen lähdin laittamaan Siriä ja Kastetta kuntoon ja Ellun tultua lähdettiin molemmilla ponskeilla maastoon - ratsain! Ellu meni Sirillä edellä ja mä tulin Kasteella perässä. Mentiin ~3,5 km lenkki, myös muutama ravipätkä. Ja Kaste meni kuin olisi koko ikänsä kuljettanut ratsastajia maastossa! Ei tosiaan uskoisi, että se oli toinen kerta ikinä maastossa, eka kerta ikinä ilman taluttajaa ja että sillä on ratsastettu ehkä kymmenen kertaa yhteensä! Niin taitava lapsonen <3

Todistusaineistoa maastolenkiltä :)
Niin hieno lapsonen <3

Takaisin tallilla vein Kasteen karsinaansa ja pidin vielä kentällä Ellulle vähän istuntatuntia. Huomasi, että Siri ei ole taas vähään aikaan tehnyt töitä kentällä, kun oli työmoraali niinkin korkealla, että laukkaakaan ei olisi kyennyt nostamaan, kun se oli mukamas päässyt unohtumaan :D Mutta kiltistihän se kuitenkin lompsutteli ympäri kenttää ja saatiin Ellun istuntaakin kursittua taas kasaan :) Mutta oli kyllä varsin vilpoista, kun puoli tuntia seisoi siellä tuulessa, jossa oli lähellä, ettei mennyt nurin kun tuuli puhalsi niin kovaa. Istuinkin siitä hyvästä vielä illallakin fleece-viltin alla, kun palelsi :D
Pesin vielä ennen tallilta lähtöä molempien hevosten jalat Hexocilillä, kun nuo mutatarhat eivät oikein tee hyvää jaloille, vaikka vielä ollaankin vältytty riviltä ja mutaruvelta, Kasteelta olen pieniä ruven alkuja parina iltana rapsutellut pois.
Iltapäivällä käytiin vielä äitin kanssa ukin luona isänpäiväkahveilla.

Maanantaina (11.11.) menin töiden jälkeen Ilolaan, Jenni oli tullut bussilla aiemmin ja oli jo harjannut Kasteen. Käytiin siis ensin Kasteen kanssa ajolenkille. Mentiin ~7 km lenkki, aika kevyesti mentiin, mutta jokunen reippaampikin pätkä otettiin. Kaste oli vähän laukkaherkkä, mutta tiputti kuitenkin nopeasti takaisin raviin. Pakkasta oli muutama aste ja sen kyllä huomasi, ajolenkin jälkeen olin ihan jäässä. Kasteen menoa se ei kuitenkaan haitannut, lenkki meni oikein hyvin.
Jennin hoitaessa Kasteen pois harjailin ja suitsitin Sirin ja mentiin kentälle vähän tuuppailemaan ilman satulaa. Siri oli oikein kivalla ja herkällä tuulella, tosin alkuun se meinasi esittää pohkeelle kuuroa, kun jätin raipan pois. Kun otin raipan takaisin, muuttui ääni kellossa, vaikken edes käyttänyt raippaa :D Oikea laukka ei oikein pyörinyt, mutta vasen oli ok. Huomaa, ettei ole tullut vähään aikaan tuuppailtua kunnolla, kun oikea laukka kärsii heti. Ravissa Siri oli oikein hyvä ja kulki kivasti. Saatiin jopa useampi onnistunut ravilisäys, mikä on jo tosi hyvä Siriltä :)
Lopuksi Jenni köpötteli vielä vähän Sirillä ja mä hain Vaavin juoksutukseen. Se oli kuitenkin hukannut toisen takakenkänsä ja arkoi kovaa kenttää sen verran, että tyydyttiin kävelemään kenttää ympäri. Sekin tuntui olevan Vaaville riittävän jännää, etenkin kun kentältä lähti välissä hevosia. Hoidin Vaavin pois ja sitten hoidettiin Jennin kanssa Siri pois.

Täytekuvaksi vähän nostalgiaa, Kaste 2011 oltuaan vajaan kuukauden Matin omistuksessa. Voi kun se on niin pieni <3

Tiistaina (12.11.) pidin heppa-vapaan. Päivällä pohdin jo sittenkin meneväni tallille, mutta päätin toisin, kun iltapäivällä alkoi hirveä tuuli ja sade. Niimpä päätin olla sokerista ja pitää koti-illan :)

Keskiviikkona (13.11.) kävin Laffen kanssa maastossa töiden jälkeen. Ninan tytär Olivia tuli Londan kanssa seuraksi ja huomasi kyllä heti alkulenkistä huiman eron Laffessa, kun oli kaveri mukana. Yksin se on niin hurjan jännittynyt. Lenkki meni oikein hyvin, lopussa jouduttiin tekemään pieni reittimuutos, kun ensin tultiin vähän matkaa takaisin päin, kun väistettiin kuorma-autoa ja vähän ajan päästä sama kuormuri tuli takaisin ja päätettiin mennä eri reittiä kotiin, niin ei tarvinnut edestakaisin väistellä. Oikein kiva lenkki oli :)
Laffen jälkeen suuntasin Ilolaan ja liikutin ensin Vaavin. Päätin irtohypyttää ja alkuun Vaavi hyppäsikin oikein hyvin. Sitten pyysin Vaavin vaihtamaan suuntaa. Eka hyppy oli oikein hyvä, mutta sitten Vaavi sai ilmeisesti tarpeekseen, koska se hyppäsi portin yli pihaton puolelle. Onneksi pihattohevoset meni kutsumatyomasta vieraasta niin sekaisin, että sain Vaavin jätettyä pihattoon ja muut tarhan puolelle siksi aikaa, että sain Vaavin kiinninja takaisin kentälle. Hypytin Vaavia vielä pari kertaa liinan päässä ja sitten lopetettiin. Tosin liinan lukkokin onnistuttiin hajottamaan, kun Vaavi pääsi astumaan liinan päälle ja lukko napsahti poikki. Että sellainen päivä Vaavin kanssa....


Seuraavaksi otin Kasteen ja pitkän pohdinnan jälkeen päätin hypyttää senkin. Ja Kastehan hyppäsi oikein mallikkaasti, vaikken tänään ihan kunnollista kujaa jaksanut tehdä. Lopussa Kasteella tosin meni keskittyminen kaikkeen muuhun, kun hyppäämiseen, kun pihan tapahtumat oli kiinnostavampia. Muutamat puomit se linkosi ties kuin pitkälle, mutta pian se malttoi taas keskittyä olennaiseen ja viimeinen hyppy olikin päivän paras :)Viimeisenä ratsastin vielä Sirin. Siri oli hoitaessa hieman erimieltä töihin lähdöstä ja sainkin peräti kahdesti hampaista. Ratsastaessa se käyttäytyi kuitenkin oikein hyvin ja oli tosi kiva ratsastaa. Ravissa se toimi tosi kivasti, laukkaa sai työstää aika kauan, mutta lopulta myös vaikea oikea laukka alkoi sujua oikein mallikkaasti.

Torstaina (14.11.) pidin koti-illan. Käytiin vain äitin kanssa töiden jälkeen kaupassa.

Perjantaina (15.11.) menin töiden jälkeen Ilolaan. Matti oli jo liikuttanut Sirin, joten mulla oli Kasteen ja Vaavin liikutus. Päätin liikuttaa Vaavin ensin. Juoksutin ensin ja Vaavi oli oikein kiva ja tottelevainen. Eli eikun selkään. Vaavi oli tosi kiva ratsastaa, oli vissiin tehnyt ihan hyvää, että edellinen ratsastus oli viikonloppuna. Ravissa Vaavi haki jo pätkittäin peräänantoa ja vaikka välillä piti kytätä omaa varjoaan, niin pystyttiin jopa käyttämään koko kenttää. Yleensä Vaavi kyttäilee päädyissä niin paljon, että on pakko vähän oikaista, mutta nyt päästiin uraa pitkin koko kenttää käyttäen. Laukannostoissa Vaavi vähän innostui ja alkoikin tarjoilla laukkaa ilman pyyntöäkin. Ensin laukka tippui aina muutaman askelen jälkeen, mutta lopulta onnistuttiin laukkaamaan puolikas ympyrä. Kerran onnistuttiin koko ympyrässäkin, mutta tänään ei laukka tuntunut ihan niin vakaalta. Jamin tullessa ratsastajineen kentälle Vaavilla meni vähän pasmat sekaisin ja se ehdotti töistä luistamista. Kiltisti se kuitenkin uskoi ja jatkoi työskentelyä. Lopeteltiin hyvään pätkään. Vajaa tunti taidettiin työskennellä, sen verran kivaa meillä oli. Hyvä fiilis jäi :)
Kasteen kanssa päätin lähteä maastakäsin kävelylle. Niimpä varustauduttiin heijastimin ja lähdettiin kävelemään. Lenkille tuli pituutta ~2 km. Oli kyllä kiva lenkki, Kasteen kanssa oli melkein kivempi kävellä, kuin Sirin kanssa. Sirin pitää kuitenkin kyseenalaistaa monet asiat, kun taas Kaste uskoo kerrasta. Tehtiin Kasteen kanssa muutamia pysähdyksiä ja peruutuksia sekä treenailtiin lätäköihin astumista ja otettiin muutama hölkkäpätkä. Missään ei ollut mitään ongelmaa. Ainoa ongelma oli, että meidän hienot ratsastusheijastinloimiviritelmät ei meinanneet kestää mukana, Sirin kanssa niitä sai olla koko ajan korjailemassa, mutta Kasteella ne eivät pysyneet senkään vertaa. Eipä auttanut kuin korjailla. Mutta kaiken kaikkiaan oli oikein kiva kävely :)

Joulukuu 2011, ensilumi ja hauvat oli vähän intona <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti