lauantai 30. marraskuuta 2013

Paljon heppailua (ja kuvia!)

Jennillä on kumma pakkomielle kuvata lintuja joka kuvauskeikallaan... Tämä on 25.11. ratareissulta
© Jenni Wallin
Jälleen on kulunut luvattoman pitkä aika viime postauksesta, pahoitteluni. Yritän nyt vain muistella, mitä ponskien kanssa on tullut tehtyä, tallivapaitakin kertyi, jolloin ei tullut tehtyä paljoa mitään. Mutta nyt on taas pitkästä aikaa runsas tarjonta kuvia, jes :D

16.11. otettiin varaslähtö jouluun ja leivottiin pipareita ja joulutorttuja + fetakolmioita, nams :P

Sunnuntaina (17.11.) kävin tallilla iltapäivällä. Matti tuli mukaan ja päätettiin lähteä lenkille niin, että Siri valjaisiin ja Kaste satulaan. Käytiin ensin puolen tunnin lenkki tällä kokoonpanolla ja sen jälkeen vielä toinen samanmoinen pelkästään Sirin kanssa. Kaste käyttäytyi jälleen oikein asiallisesti ja selviytyi hienosti myös parista reippaammasta ravipätkästä ja nosti jopa parit laukat! Ja laukatkin sujui melkein paremmin, kuin Sirillä :D Hieno Kaste!
Kun oltiin viety Kaste talliin, mentiin vielä Sirin kanssa reippaampi lenkki. Varsin reippaasti se viipottikin, Matin mittarin mukaan 1.28 min / km.

Maanantaina (18.11.) käytiin Sirin kanssa maastossa pimeässä. Otsalampun valossa, mentiin niin tiellä kuin poluillakin ja tuulikin oli varsin hurja, mutta Siri meni niin hienosti ja kiltisti. Se oli melkein rauhallisempi, kuin valoisaan aikaan - eipä tarvitse kytätä mörköjä, riittää kun kuuntelee :D Mutta oli oikein kiva maastolenkki.
Kasteen kävin irtojuoksuttamassa kentällä. Opetin Kastetta nostamaan ääni komennosta laukkaa ja nopeasti se oppikin sen, kun aina sen nostaessa laukan kehuin ja annoin tulla luokse rapsutettavaksi. Kyllä sillä välillä meni vähän hermotkin ja se lähti varsin reipasta pukkilaukkaa toiseen päähän kenttää. Hienosti se kuitenkin kaiken kaikkiaan toimi.
Vaavin kävin vain harjaamassa ja jalat pesemässä, koska sillä oli edelleen kenkä irti ja en tiennyt oliko Pia sitä käynyt jo liikuttamassa. Vaavi vaikutti kyllä varsin tyytyväiseltä, kun ei joutunut töihin ja otti iloisena rapsutukset vastaan.

Tiistai, keskiviikko ja torstai pidin tallivapaata.

20.11. kävin Laffen kanssa viimeistä kertaa maastossa
Perjantaina (22.11.) käytiin Matin kanssa yhteislenkillä. Matti ajoi Kasteella ja mä ratsastin Sirillä. Mentiin ~8 km lenkki. Mentiin pätkittäin varsin reippaastikin. Menomatkalla Siri halusi koko ajan laukata, mutta kotiin päin mentiin monte-ravissa. Sirillä on yleensä tapana vauhdin kiihtyessä vain tihentää askelta, mutta kyllä se varsin hyvin myös pidensi askelta ravissa, en nimittäin ole vielä kertaakaan noin pitkää askelta Sirin kanssa päässyt menemään :)

Lauantaina (23.11.) käytiin tallilla Jennin kanssa. Ensin otettiin Siri kentälle koulutuuppailuun. Siri oli oikein kiva ja tuli varmaan parempia pätkiä, kun mitä ikinä. Laukkaa sai jälleen työstää vähän pidempää, että lähti rullaamaan sujuvasti, mutta lopuksi se sujui oikein mallikkaasti. Ravissa Siri oli tosi hyvä ja en olisi millään malttanut lopettaa ratsastusta, kun oli niin kivaa. Meiltä alkoi kuitenkin valo loppua ja Jennikin rupesi valittelemaan, kun ei kameralle riittänyt valo. Niimpä lopeteltiin reilun puolen tunnin tuuppailun jälkeen ja Jenni pääsi vielä käymään Sirin selässä. Huomasi, että Jennillä oli taas ollut vähän taukoa ratsastuksessa, koska etukenosta sai koko ajan olla huomauttamassa. Hyvin se Jennikin kuitenkin meni :)

© Jenni Wallin

Keskittyneet ilmeet :D
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Kyllä se askel vähän piteni :)
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Homma hanskassa, hanskat hukassa :D Laukannosto....
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Enpä roiku sisäohjassa :D
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Sirin jälkeen lähdettiin vielä pimeyteen Kasteen kanssa ajolenkille. Käytiin ~6,5 km lenkki, mentiin vain kevyesti hölkäten. Kaste olisi kyllä kovasti halunnut mennä reippaamminkin, mutta tyytyi kyllä kiltisti hitaampaankin vauhtiin. Hyvä lenkki oli, huomasi vain, että talvi tulee, kun oli lenkin jälkeen ihan umpijäässä :D

Sunnuntaina (24.11.) käytiin Ellun kanssa tallilla. Lähdettiin ratsu-lenkille, Ellu ratsasti Sirillä ja mä Kasteella. Mentiin ~4 km lenkki, useita ravipätkiä mukana. Kastetta vähän ärsytti meno matkalla, kun Siri meni niin hitaasti. Takaisin tullessa taas saatiin ravailla Siriä koko ajan kiinni, ei ihan sovi yhteen ponskien askelpituudet maastossa :D Yksi laukkapätkäkin otettiin tahattomasti, kun Siri päätti, että tässä laukataan. Ellu totesi, että eipäs ja Siri päätti pukittaa ja nostaa laukan siitä huolimatta. Kaste taisi kanssa yrittää pukittaa laukkaa nostaessaan, en ole varma, koska edellisellä kerrallakin Kasteen laukannosto tapahtui niin, että se laski pään miltei maahan ja nosti sitten laukan. Mutta joka tapauksessa, lenkki meni oikein hyvin. Kaste tuntui jo ymmärtävän vähän pohjeapujakin, koska Siriä kiinni ravaillessamme ei tarvinnut maiskuttaa, kuten aiemmilla lenkeillä. Hieno lapsonen <3
Tallilla vaihdettiin heppoja, Ellu laittoi Kasteen pois ja mä lähdin Sirin kanssa toiselle maastokeikalle. Siri tosin oli asiasta hieman eri mieltä ja esittelikin kaikki temppunsa ensimmäisen puolen kilometrin aikana, jotta pääsisi takaisin kotiin. Päästiin kuitenkin jatkamaan matkaa ja mentiinkin lenkki varsin reipasta vauhtia. Mentiin ~5 km lenkki, menomatkalla vain ravia ja laukkaa, kotimatka tultiin kävellen. Oikein kiva lenkki alkuvaikeuksista huolimatta :)
Kävin vielä Vaavin liikuttamassa, mutta koska kenkä puuttui edelleen, se arkoi kovaa kenttää niin paljon, että tyydyttiin vain kävelemään maastakäsin.

Maanantaina (25.11.) lähdettiinkin heppojen kanssa radalle. Jenni tuli mukaan apuriksi, mikä oli ihan hyvä, koska molempien heppojen ollessa mukana olisi voinut kädet loppua kesken, jos oltaisiin kaksin oltu Matin kanssa. Mutkiakin tosin tuli matkaan. Ensin ei saatukaan lainaan traileria, minkä Matti oli sopinut. Onneksi Marian traileri ei ollut heinän haku käytössä sillä hetkellä, joten saatiin lainata sitä. Molemmat hepat menivät kiltisti koppiin (Mattikin ihmetteli, että Siri meni varmasti paremmin kuin koskaan ennen). Sitten lähdettiin ajamaan Porvoon rataa kohti, kunnes Loviisantielle käännyttyämme rupesimme ihmettelemään tärinää. Pysähdyimme tarkistamaan asiaa ja totesimme trailerista puhjenneen renkaan.

Riekaleinen rengas
Lasse toi onneksi vararenkaan ja työkaluarsenaalinsa kanssa sai vaihdettua sen. Sitten päästiin jatkamaan matkaa. Pysähdyttiin Euromasterille vielä täyttämään renkaat ja loppumatka meni onneksi kommelluksitta.
Radalla otettiin hepat ulos ja varustettiin ne. Ja sitten lähdettiin. Kastehan oli ekaa kertaa radalla, mutta se tuntui heti tajuavan, että radalla mennään kovaa. Mattikin sanoi, että sai ihan kunnolla pidättää, että pysyi hölkässä. Sirikin oli varsin pirteänä ja paljoa ei tarvinnut pyytää, että se lisäsi vauhtia. Kahden hölkkäkierroksen jälkeen se alkoi jo hiota, mutta jaksoi kuitenkin hyvin. Otettiin myös pari reippaampaa kierrosta kilpailusuuntaan. Siri tosin jaksoi ravata kovaa vain kierroksen ja alkoi sitten hyytyä. Niimpä jäätiin hetkeksi kävelemään ja otettiin sitten kiitolaukalla Kaste kiinni. Kiltisti se jäi kävelemäänkin, juuri ennen laukannostoa se hirnahti, mutta ei yrittänytkään itsekseen lähteä. Tultiin vielä toiseen kertaan loppusuora kiitolaukalla ja sitten jatkettiin Kasteen vieressä vähän matkaa hölkässä ja käveltiin sitten loppukäynnit.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
Sitten eikun hepat katokseen, kamat pois, loimet päälle ja traileriin. Tälläkin kertaa lastaukset sujuivat oikein hyvin, Kaste vähän mietti ensin, mutta tuli lopulta. Sirikin ehti jo komentaa, että "tuus ny sieltä, et päästää joskus kotiaki" :D
Kaste meni radalla oikein hyvin, kelloa meillä ei ollut mukana, mutta se jaksoi hyvin mennä reipasta vauhtia sen pari kierrosta. Ensi kerralla vaan kello mukaan ja sitten ei kun starttiin ;)

Tyytyväinen ponski <3

... ja toinen <3

Tiistaina (26.11.) kävin liikuttamassa hepat kevyesti. Sirin kanssa käytiin maastolenkki ilman satulaa. Mentiin lähinnä käyntiä, yksi laukkapätkä otettiin. Alkumatka tultiin samaa matkaa Leevin kanssa ja meillä olikin Sirin kanssa vähän erimielisyyttä, kun jatkettiinkin eri suuntaan. Kiltisti se kuitenkin jatkoi, vaikka tekikin varsin selväksi, ettei haluaisi :D

Uljas ratsuni <3 Korvien asennosta näkee, ollaanko menossa kotiin päin :D

Kasteen kanssa käytiin pieni maastakäsin lenkki. Olisin halunnut mennä kentälle, mutta pihattohevoset oli siellä, enkä jaksanut/ehtinyt niitä lähteä siirtelemään, joten kierrettiin metsäpolku pariin kertaan. Kastekin esitteli mielipiteitään tekemällä kummia pomppuja, mutta muuten meni oikein hyvin.

Jenni halusi leipoa pipareita ja fetakolmioita, joten päätettiin yllättää äiti :)

Keskiviikkona (27.11.) suuntasin päivällä tallille ja otin Sirin ensin. Hypättiin vähän, tein meille jumppasarjan ja yksittäisen ristikon, joita tultiin ensin. Verkassa Siri tuntui vähän laiskalta ja ekat hypytkin oli tosi laiskoja. Lopulta Siri rupesi ohittamaan esteitä, jolloin mulla meni hermo ja näytin sille vähän piiskaa. Kummasti ponski heräsi. Ehkä vähän liikaakin, sillä ekat hypyt meni vähän räpellykseksi. Kun saatiin menoa vähän rauhallisemmaksi, alkoi tulla parempia hyppyjä. Lopuksi vaihdoin vähän esteiden paikkoja. Linja, kavaletti lävistäjällä ja pysty toisella pitkällä sivulla. Ensin tultiin esteitä yksitellen ja lopuksi ratana. Jouduttiin tulemaan pariin kertaan, kun onnistuttiin molemmat vähän sähläämään. Lopuksi saatiin kuitenkin onnistunut suoritus, joten loppuverkattiin ja keräsin esteet pois. Hieno Siri <3
Kasteen kanssa lähdettiin ajolenkille. Mentiin ~7 km lenkki, otettiin myös muutama reippaampi pätkä. Kovimmillaan mentiin ~1.51 min/km Sports trackersin mukaan. Reippaalta se tuntuikin ja laukkaherkkäkään se ei ollut, muutama laukka tuli, mutta vain kuoppien kohdalla. Kaiken kaikkiaan oikein hyvä lenkki.

Torstaina pidin tallivapaan.

Perjantaina (29.11.) käytiin Matin kanssa yhteislenkillä. Matti ajoi Kastetta ja mä ratsastin Sirillä. Mentiin ympärilenkki, eli ~10 km. Loppumatkasta saatiin käydä Sirin kanssa vähän keskustelua pidätteiden kuuntelusta, kun Siri päätti käyttää omaa päätänsä ja ryntäsi Kasteen ohi pidätteistä välittämättä. Senkin jälkeen ryöstäminen oli varsin herkässä, mutta pienoisen keskustelun jälkeen se oli kuitenkin loppulenkin oikein kiltisti. Kiva lenkki oli keskustelun tarpeesta huolimatta :D

Jenni bongasi ratareissulla ketun pellolla
© Jenni Wallin

P.S. Lopetin työt Koivumäellä 22.11., jos jotakuta ihmetyttää näin runsas heppailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti