sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Ratsain ja ajaen

Innokkaana töihin lähdössä!
Viime bloggauksesta onkin vierähtänyt jo paljon kauemmin, kuin muistinkaan. Paljon on siis ehtinyt tapahtua. Sunnuntaina 11.1. käytiin Jennin kanssa taas yhteislenkillä Toon ja Roon kanssa. Tällä kertaa mentiin Toon kanssa edellä, mutta kotiin tullessa vaihdettiin, kun Roo kuumui niin paljon viimeisenä kulkemisesta. Roo ei sitten rauhoittunutkaan, vaan tultiin sitten aika vauhtia kotiin. Too yritti alkuun pukitella ja nostaa laukkoja, mutta kun sain sen tajuamaan, ettei ole muita vaihtoehtoja, kuin mennä ravilla, tuli Too niin hienoa ravia ja pysyi helposti Roon perässä. Ei kyllä varmasti olla Toon kanssa ennen noin kovaa menty, harmi ettei ollut kello päällä, niin ei tiedä todellisia vauhteja.

Kuva joltain ajolenkiltä Toon kanssa


Too on tällä hetkellä ilman takakenkiä, kun toinen kenkä lähti puoliksi irti ja nykäisin sitten molemmat irti. Ollaan siis aikalailla jouduttu menemään säiden mukaan. Säiden muututtua niin, että tallin piha ja paikoitellen tiekin on ihan peilijäätä, on saatu mennä aika varovasti. Pellolla on onneksi pystynyt menemään, joten liikkumatta ei ole tarvinnut olla. Eilen tiet onneksi aurattiin tasaiseksi ja jäiset kohdatkin pakkautuivat sellaiseksi, että ei ainakaan nurin mennä. Too on ollut ajaessa tosi hyvä, virtaa tuppaa olemaan välillä liikaa ja se näkyy ilopukkeina. Nyt ei kuitenkaan olla ihan niin kovaa päästy menemään, kun aiemmin. Peltokin pitäisi saada lanattua tasaisemmaksi, niin siellä voisi ottaa vähän enemmän vauhtejakin.Myös ratsutouhuissa ollaan otettu iso harppaus eteenpäin! 14.1. otettiin ekat askelet ratsain. Mari oli narun päässä, mutta lähinnä vain varuilta, jos olisi ollut tarvetta. Mutta eipä ollut. Too pysähteli muutaman kerran ja ihmetteli, että pitääkö tosiaan liikkua. Kehuin sitä hirveästi sen liikkuessa, joten se huokaisi ja lähti tallustamaan, kun olisi aina kulkenut ratsastaja selässään. Pysyttiin ihan pihapiirissä vain ja jouduin vielä tulemaan suunniteltua aiemmin alas, kun Kaste pääsi karkuun tallista. Too käyttäytyi kuitenkin niin hienosti, ettei voinut kuin olla ylpeä "pikku"-Toosta!
20.1. lähdettiin vähän pidemmälle, Jenni oli tällä kertaa narun päässä. Mentiin pellolle ja koska Too meni niin nätisti, päästi Jenni meidät irti. Otettiin pari ravipätkääkin ja Too meni niin hienosti! Kotiin päin alkoi vähän kiukuttaa, kun Kaste, joka tuli vastaan pellolle tullessa, olikin jo lähtenyt. Kiukutus oli kuitenkin vain pään heittelyä ja Too ei olisi oikein malttanut kävellä. Nätisti päästiin kuitenkin kotiin asti ja kotimatkakin tultiin ilman narua. Hieno Too!

© Jenni Wallin

Koska ratsutouhut lähti sujumaan näin hyvin, päätin harpata seuraavan askeleen eteenpäin. Niimpä tänään (25.1.) lähdettiin ihan maastolenkille! Mentiin Zokon ja Rollan perässä menomatka, kotimatka tultiin yksin, kun käännyttiin kotiin ennen poneja. Too sai harjoitella reilusti pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä, sen verran hitaampia ponit olivat. Too meni taas niin hienosti ja ei edes ottanut turhaa stressiä, vaikka joutui pysähtelemään odottamaan, että saatiin vähän välimatkaa. Otettiin myös ravia ja nekin meni oikein hienosti. Kotiin käännyttiin aiemmin, koska Too alkoi tulla jo hikiseksi 2 kilometrin jälkeen. Too oli alkuun huolestunut, kun ponit jatkoivatkin toiseen suuntaan, mutta lähti sitten nätisti tallustamaan kotia kohti, olisi vain halunnut mennä kovempaa. Super hienosti meni kotimatkakin, ilman kommelluksia. Hieno Too <3

Korvien asennosta päätellen taisi olla tylsää mennä hitaiden ponien perässä :D

Kotiin päin oltiin vähän pirteämmän näköisiä (ja tuntuisia)Rookin on päässyt nyt liikkumaan hieman normaalia enemmän, kun päivät on pidenneet sen verran, että ehtii liikuttamaan kaksi hevosta työpäivän aikana. Rookin on joutunut ratsuksi muutaman kerran, ihan kivaa vaihtelua meille molemmille mennä ratsainkin. Kerran mentiin samaa matkaa Sirin kanssa. Alkumatka tultiin Sirin perässä, mutta kotiin päin Roo päätti lähteä ohi ja siinä ei ollut kuskilla paljon sanomista. Hyvin se kuitenkin siirtyi käyntiin (parin voltin jälkeen), mutta keräsi aika hyvät paineet kuumuessaan ja kotimatka tultiinkin varsin kaksitahtista käyntiä.
Toisella kerralla mentiin pellolla ja kotiinpäin ravatessa olin ajatellut ottavani käyntiin ennen pellon lumisinta kohtaa. Roo kuitenkin kiihdytti vauhtia, joten päätin antaa sen jatkaa ravilla. Syvempi hanki sekoitti Roon askeleet ja se hypähti laukalle. Roo selkeästi kysyi: "hitsi, pitäs vissiin mennä ravia??", kun pyysin vain lisää vauhtia, laittoi se korvat niskaan ja sitten mentiin. Tultiin aika reipasta kiitolaukkaa pellon toisesta päästä ja molemmilla oli hurjan hauskaa! Aloin hidastamaan hyvissä ajoin ennen pellon päätä, ettei Roo ampaise tielle ja jatka samaa vauhtia kotiin. Se olikin ihan viisasta, koska jarrut meni aika hitaasti perille. Siirryttiin kuitenkin asiallisesti käyntiin ennen tielle vievää reittiä. Käännyttiin kuitenkin ympäri ja käveltiin vielä pellon toiseen päähän, että Roo sai hengen taas kulkemaan.

Ratsu-Roo

Ajaenkin ollaan luonnollisesti liikuttu yhtä paljon, kuin ratsainkin. Tänään ajettiin vähän vetojakin, kun Jenni oli kyydissä ja halusi mennä kovaa :D Roo meni tosi hyvin, alkuun ei meinannut ravi pysyä kasassa, mutta pian se alkoi rullaamaan. Ihan hyviä aikoja Jenni kellottikin.

Roo odottelemassa ajolenkille lähtöä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti