keskiviikko 26. elokuuta 2015

Suutarin lapsilla ei ole kenkiä...

... ja hierojaopiskelijan hevonen jää ilman hierontaa. Noh, viikonloppuna pääsi Tookin hierottavaksi - edelliskerrasta olikin vierähtänyt jo kolmisen kuukautta.

© Arja Wallin
Torstaina (20.8.) päästiin hiitille Marian kyydillä, kun Laki lähti radalle ja Roon ollessa tauolla, oli kopissa tilaa. Ajettiinkin hiitti kimpassa Lakin kanssa, mukana oli myös ratatallilta suokki ja lämppäri. Tämä oli nyt Toolle ensimmäinen kunnon hiitti, ajeltiin noin 1.30 vauhtia, loppusuora tultiin helposti 1.20 ja takasuoralla en meinannut saada Toota lainkaan hidastamaan, kun Laki jatkoi vielä kierroksen reippaammin. Ajoin Toolla sisäradalla ja se ei ihan meinannut alkuun hiffata koko hommaa, kun ei ole kuitenkaan mennyt noin kovia vauhteja ja ollaan aina vain himmailtu Kasteen vauhdin mukaan. Lisäksi suokilla oli fläpit jalassa, jotka klonksuivat joka askeleella ja Too oli ihan ihmeissään, kun olisi tämän rinnalla pitänyt juosta. Toisen kierroksen aikana Too kuitenkin hiffasi jutun juonen ja tuli tosi hyvin muiden mukana. Loppusuoralla Laki ampaisi ulkorataa pitkin ohi ja Too laittoi vielä uuden vaihteen päälle, jolloin mentiinkin sitten sitä 1.20 vauhtia. Hurjan ylpeä olin pikku-Tuutikistani, ehkä siitä vielä ravuri tulee! Noh, hiitin jälkeen Mariakin heitti vitsillä, että pitäisikö alkaa kauppoja purkamaan, kun Too meneekin noin hyvin :D

© Arja Wallin

Viikonlopun Too saikin sitten huilia. Perjantaina (21.8.) hieroin Toon ja se olikin hiitin jäljiltä aika jumissa. Too nauttikin hieronnasta täysin rinnoin niin kauan, kuin tallissa oli rauhallista ja se pystyi keskittymään täysin. Puolessa välissä talli täyttyi kuitenkin hälinästä ja Toon keskittyminen siirtyi kaikkeen omaan touhottamiseen. Jumit sain kuitenkin suht koht auki ja Too vaikutti heti hieronnan jälkeen paljon letkeämmältä laitumelle kävellessään.

© Arja Wallin

Sunnuntain (23.8.) olin suunnitellut Toon viettävän vielä vapaata, mutta edelliset kaksi päivää tuli vietettyä niin tiiviisti tallissa hevosia hieroen, että teki kovasti mieli maastoon ratsulenkille. Pitkät housut olin kuitenkin unohtanut kotiin, joten päädyin lähtemään liikenteeseen ilman satulaa. Päätinpä vielä oikein huolella heittää aivot narikkaan ja maastoon suunnattiin varustuksenamme vain riimu. Kypärän sentään pistin päähän, joku järki sentään pitää olla :D Too käytti oikein huolella hyväkseen sen, ettei sillä ollut kuolaimia suussa ja sukelteli joka toiseen puskaan syömään. Testasipa se kerran kääntyä ominensa kotiin päinkin, kun ei reitin suunta neitiä miellyttänyt. Muuten se meni oikein nätisti, eikä selässä ollut lainkaan hutera olo. Niimpä kotimatkalla innostuttiin ottamaan muutama ravipätkäkin ja nekin meni oikein mallikkaasti. On mulla vain niin hieno tätiratsu <3

Mamman tätiratsu <3

Maanantaina (24.8.) oli jälleen vuorossa hiittipäivä. Sain ylipuhuttua äitin mukaan kameramieheksi, joten pitkästä aikaa on myös kuvia hiitiltä. Tämän postauksen kuvat ovatkin tätiratsu kuvaa lukuunottamatta maanantain hiitiltä.
Hiittikavereina meillä oli tällä kertaa Lakin lisäksi kaksi lämppäriä ratatallista. Ekan hiitin lupasivat ajaa hitaasti, mutta toiseen hiittiin olisi saatava vauhtia, että Laki tulee hyvin valmisteltua torstain koelähtöä varten. Ennen hiittiä Too sai kunnon itku-potku-raivarit ja jäi paikalleen pukittelemaan oikein pitkän sarjan. Ei olisi vissiin huvittanut juosta kovassa helteessä kovien kavereiden kanssa. Loppuajan se onneksi käyttäytyi, hiititkin meni tosi hyvin. Eka hiitti ajettiin noin 1.30 vauhtia, tällä kertaa mentiin Toon kanssa kuolemanpaikalla eli johtohevosen rinnalla. Too meni tosi hyvin, mitä nyt ekan kierroksen lopussa vauhti hyytyi kaarteessa, kun ei osaa kakkia ja juosta yhtä aikaan :D Hyvin kuitenkin tsemppasi takaisin omalle paikalleen ja jaksoi hienosti loppuun saakka hankalassa juoksupaikassa.

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Arvoin pitkään, jättäisinkö kokonaan ajamatta toisen hiitin, kun Too tuntui jo ekan jäljiltä hieman väsyneeltä. Päädyin kuitenkin menemään vielä toisenkin, mutta jätettiin suosiolla välimatkaa muihin ja hölköteltiin nätisti omaa vauhtiamme hiitti yksinämme. Ihan hyvä, innostuivat meinaan ajamaan hieman kovempaa, kuin olivat suunnitelleet, jolloin olisi tullut Toolle aivan kohtuuttoman kova hiitti näin alkuvaiheeseen. Too meni nätisti yksinäänkin, tosi tasaista 1.30 vauhtia juoksi koko matkan. Hieman aina suoralle kääntyessä askel reipastui ja korvat nousi pystyyn, kun näki kaverit kauempana, mutta Too ei onneksi ota turhaa stressiä moisesta ja hölkötteli nätisti loppuun saakka. Vasta käyntiin siirtyessämme piti hieman hirnahtaa, että kaverit tajuaisivat odottaa häntä :D

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Nyt Too saa taas rauhassa palautua kovien hiittien jäljiltä, perjantaina vasta katsellaan jotain liikuntaa. Ensi viikolle on varmaankin taas luvassa lisää hiittiä, viikonloppu treenaillaan kotona.

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Roon jalka on ollut nyt tosi hyvän näköinen ja se ei edelleenkään ole ontunut tai edes aristanut jalkaa. Jänne on vain aavistuksen verran turvoksissa ja jänteiden välissä on hieman nestettä. Rookin pääsi hierontaan viikonloppuna ja jonkin verran jumia siltäkin löytyi, muttei mitään vakavaa. Saa nähdä, joko Maria raaskii ensi viikolla ottaa Roonkin jo töihin, vai saako vielä lomailla yhden viikon. Kovasti se ainakin juoksentelee laitumella, eikä jänne siihen ole mitenkään reagoinut.

Weeko lenkkeilee ahkerasti ja toimii lenkeillä, kuten hevosen kuuluukin toimia. Vielä, kun oppisi pitämään kengät jalassaan, eikä koko ajan viljelisi niitä pitkin peltoja. Nätisti se onneksi antaa lyödä irtokengät takaisin jalkaan ja riisuu kengät siististi, ilman että kavio repeää. Mutta olisi se silti kivaa, että pitäisi ne kengät jalassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti