lauantai 4. kesäkuuta 2016

Match Show Porvoo 29.5.2016

© Arja Wallin
Porvoon Mustang ry järjesti viime sunnuntaina (29.5.) hevosten match shown Kokonniemen kilpailukentällä ja pitkän juupas-eipäs mietinnän jälkeen sain riittävästi painostusta tutuilta viedä Too näytille. Onhan Too ihan hurjan hienossa kunnossa tällä hetkellä ja hyvää harjoitusta, kun Too ei ole vielä ikinä ennen ollut missään tapahtumassa, jossa on paljon hevosia ja yleisöä. Hieman kuitenkin mietitytti, hallitsenko sitä riittävän hyvin maasta käsin, jos Too keksii skitsoilla, mutta onneksi se oli aivan turha pelko.

© Arja Wallin

Kisapaikalla Too heti trailerin oven avauduttua teki kunnon ripulit koppiin, joten hieman neitiä hermostutti. Allekirjoittanutkin jännitti ihan kiitettävästi, mikä ei varmaan hevosen oloa yhtään helpottanut. Jännityksen sain kuitenkin työnnettyä sivuun, kun oli aika ottaa Too ulos ja oli keskityttävä 100% hevoseen. Kisakentälle käveltiin raviradan kautta ja Toohan oli heti aivan ihmeissään, että "hetkinen, tää on ravirata, mut mitäs ihmettä toi muija tekee mun päävehkeissä kiinni, eikä kärryjä missään?!?". "Pikkuruinen" Tuutikki tuntui kasvavan askel askelelta korkeammaksi, kun se oikein keräsi itseään tanssahdellessaan kisakenttää kohti. Kentän laidalla Too puhisi hetken ja katseli ympärilleen, mutta totesi sitten, että "jaa, eipä tää nyt vissiin kovin ihmeellistä ollut" ja palasi omaksi rauhalliseksi itsekseen.

Ryhtiä löytyi!
© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Kirsi Helanen

Juorusin jonkun aikaan tuttujen kanssa paparazzien (äiti ja Kirsi) kuvaillessa Toota joka suunnasta, kunnes bongasin meidän parin, joka suuntasi jo kentän puolelle verryttelemään. Niimpä mekin suunnattiin Toon kanssa sinne ja otettiin muutamat ravit ja seisotukset ja todettiin, että "We got this!" Pian päästiinkin jo kehään ja meidän pari oli ensin arvosteluvuorossa. Hauska juttu sinänsä, että työssäoppimisaikanani Titin tallilla pidin tälle tytölle ja tämän hevosen emälle ratsastustunteja ja nyt oltiin vastakkain kehässä :D

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Pian oli meidän vuoro ja ensin käveltiin kolmio ympäri kuuluttajan esitellessä hevosta yleisölle. Sitten seisottiin hetki tuomarin arvioidessa rakennetta ja otettiin uusi käyntikierros kolmiolla, jonka jälkeen vielä ravi. Pohja oli hieman muhkurainen, kun siinä oli niin moni jo ravia esittänyt, enkä uskaltanut ihan täysiä juosta, mutta Too ravasi silti kivasti. Lopuksi meidän parikin kutsuttiin kolmiolle kävelemään ja tuomari palkitsi Toon punaisella ja meidän parin sinisellä ruusukkeella. Toisin sanoen Too voitti. Tuomari vielä kehui ruusuketta ojentaessaan, että "hienossa kunnossa ja hyvin esitetty".

© Arja Wallin

© Kirsi Helanen

© Arja Wallin

© Kirsi Helanen

© Kirsi Helanen

Jäätiin verryttelyalueelle odottelemaan isoa kehää ja tietysti poseerattiin muutamaan sataan kuvaan Toon kanssa :D Viereisellä kentällä olisi saanut kokeilla agilityä, mutten uskaltautunut Toon kanssa sinne, kun Toolle oli jo kentälle tullessa suuri kauhistus, kun yhdessä agilityrataa ja verryttelyaluetta rajaavassa estetolpassa oli tekstiä ;D Kun siniset kutsuttiin kehään, oli Too ihan ihmeissään, kun yhtäkkiä kentän viertä pitkin tuli monta monta hevosta, kun aiemmin suurin osa hevosista oli kauempana kentästä. Kaikkia uusia kavereita olisi pitänyt päästä moikkaamaan, hassu Too <3

© Kirsi Helanen

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Pian oli finaalikehän aika, joten suunnattiin muiden mukana Toon kanssa kehään. Finaalikehä oli hieman hölmösti ajateltu, kun tuomari kävelytti meitä varmaan 50 kierrosta ympäri ja mietiskeli pitkään kelle antaa minkäkin erikoispalkinnon. Kehässä oli tietenkin myös pari shettistä, joiden takia kaikki joutuivat kävelemään melko hitaasti ja aika pian sekä mun että Toon hermot alkoi kiristymään. Meidän takana tuleva poni sai muutamat varoitukset Toolta, kun tulivat alkuun tosi lähellä meidän takana. Kun esitettiin ravi yksitellen, oli Too melko räjähdysherkän oloinen, mutta saatiin kuitenkin ravit hyvin esitettyä. Kun toisessa karsinnassa meidän numero sanottiin viimeisenä, olin kyllä tavallaan helpottunut, että päästiin vihdoin kehästä pois. Toisaalta ärsyttää, kun meitä kävelytettiin siellä noin pitkään ja silti lopulta pudottiin. Ja kieltämättä hieman kismittää, kun sinisten joukosta nostettiin finaalikehään meidän pari, joka jäi finaalikehään vielä meidän pudotuksen jälkeen.

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Meidän mielipide pitkän kävelytyksen jälkeen :D
© Arja Wallin

Hienoin Too <3
© Arja Wallin

Ei kun heppa traileriin ja kotia kohti. Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis jäi, vaikka kävelyä finaalissa olisi voinut olla hieman vähemmän. Askelmittari näytti n. 5000 tallin pihasta mätsäriin lähtiessä ja mätsärin jälkeen askelia oli kertynyt n. 25 000... Mutta Toon käytös 10+, ja tietenkin punainen ruusuke lämmittää mieltä. Ja onhan se nyt maailman hienoin hevonen <3

Toon arvostelu kuului näin: Hyvä, lihaksikas runko, hyvä rotu- ja tammaleima, hyvä ylälinja. Hieman epävakaat kintereet käynnissä, käynti ahdas, mutta hyvä yliastunta. Parempi ravissa.

Tuomarina toimi Lina Lagström

Loppuun vielä vertailun vuoksi rakennekuvat tältä ja viime vuodelta:

Lähes päivälleen vuosi väliä kuvilla
28.5.2015 vs 29.5.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti