perjantai 15. heinäkuuta 2016

Riihimäen harjoitusravit 12.7.2016

© Arja Wallin
Melkein kuukausi taas vierähtänyt edellisestä postauksesta ja paljon onkin ehtinyt tapahtua. Juhannuksena Too sai lomailla viikon, kun lähdettiin Savonlinnaan meidän mökille juhannuksen viettoon. Too nautiskeli lomasta ja olikin vikana päivänä piehtaroinut oikein kunnon mutakuorrutuksen, jota mamma pääsikin jynssäämään ennen ekaa lenkkiä. Lomaviikon jälkeen ollaankin treenattu ahkerasti. Hiitillä ollaan käyty kahdesti viikossa ja välipäivinä ollaan tehty ratsulenkkejä kotona. Hiitit ollaan ajettu lähinnä yksinämme, kerran meillä oli Kaste kaverina. Yritettiin ajaa vetoja niin, että lähdetään Toon kanssa vähän Kasteen jälkeen ja jäädään sitten rinnalle, mutta eihän siitä tullut mitään, kun Too totesi, ettei aio jäädä himmailemaan Kasteen vauhteihin, vaan painoi menemään omaa vauhtiaan. Sain vihdoin ostettua sekuntikellonkin ja samaisella hiitillä kellotin yhden kierroksen ajaksi 1.27. Toota ei pahemmin kiinnostanut juosta, kun oltiin jo melko pitkään ponikoulun lopettelemista odotellessa ajettu vetoja takasuoralla ja se tuntuikin kärryille aika lailla kevyeltä hölkkäilyltä.

© Arja Wallin

Tiistaina 12.7. olikin sitten jännä päivä, kun lähdettiin kokeilemaan taitojamme käytännössä ja suunnattiin Riihimäelle harjoitusraveihin. Ilmoitin Toon 1.30 sarjaan ja meidän lähtörata oli 2. Pääsimme lähtemään kotoa hieman suunniteltua myöhässä ja radalla olikin portit kiinni ja toimihenkilöt hämmästyneinä, että kaikkihan on jo tulleet. Huomasivat kuitenkin nopeasti, että kas vain, yksi Tuutikkihan täältä puuttuu. Too oli hieman jännittynyt uudesta paikasta ja radalla juoksevista hevosista, mutta käyttäytyi kuitenkin fiksusti. Katoksessa Too oli muuten chillisti, mutta kuopi ilmaa jännittyneenä. Eikun kärryt perään ja liikkeelle.

Hassu tyttö, kun luulee olevansa ratsu :D
© Arja Wallin

© Arja Wallin

Ja sitten yritetään olla hurjia!
© Arja Wallin
Meinasin ensin vain kävellä valmistautumis alueella, kun seuraavaan lähtöön oli vain 5 min aikaa. Too kuitenkin kävi sen verran kuumana, että käytiin kiertämässä rata kertaalleen. Too painoi aika paljon ohjalle ja vauhtia riitti. Radalla riitti ihmeteltävää, mutta Too meni kiltisti. Kolmoslähdön ajan käveltiin, Toolla tuppasi olemaan vähän kevyt etupää muiden juostessa radalla ja Too yritti esittää hurjaa. Kolmoslähdön jälkeen ajoin radalla kolme kierrosta, jonka jälkeen alkoi tuntua siltä, että Too on purkanut enimmät pöllö energiansa. Käveltiin hetki, jonka jälkeen vein Toon seisomaan hetkeksi katokselle. Siellä se oli niin rauhassa ja tyytyväinen.

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Ja katoksella ollaan näinkin chillisti :)
© Arja Wallin
Pian oli meidän lähdön aika. Ykkönen oli jäänyt pois, joten meille napsahtikin voltin johtaminen. Kolmonen ei paljoa meidän vauhtia seurannut, mutta päästiin kuitenkin siististi lähtemään. Kolmonen otti kärkipaikan ja me jäätiin Toon kanssa siihen perään. Seiska tuli vielä meidän rinnalle, joten me juostiin aikalailla kaikkien keskellä. Too painoi sopivasti kädelle ja piti hyvin huolen, ettei jää muista jälkeen. Mentiin loppuun asti samassa muodostelmassa, loppusuoralla kolmonen ja seiska lähtivät kiihdyttämään, vaikka se säännöissä kiellettiinkin. Sain pitää ihan tosissani kiinni ja silti Too lähti muiden perään, eikä kovin paljoa muille hävinnyt. Lähdön jälkeen kuuluttaja kuuluttikin, että kärkikolmikolle pieni huomautus siitä, että menivät liian kovaa.

Too niin tosissaan <3
© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

Huomatkaa Toon surkea ilme, kun ilkeä mamma ei anna mennä muiden perään :(
© Arja Wallin
Ai että olin ylpeä Toosta! Meidän kilometriajaksi kuuluttivat 1.28 eli tosiaan hieman liian kovaa mentiin. Mutta oli kyllä tosi siistiä, itsekään kun en ole korttikurssia lukuunottamatta hevosella ajanut "kilpaa". Ja mikäs sen parempaa, kun tehdä se omalla mussukalla, jota on valmentanut. Kahden viikon päästä on Riksussa taas harkkarit, jonne olisi tarkoitus mennä. Nyt kierretään jokuset harkkarit, jotta Too saa vähän kokemusta ja varmuutta ja sitten aletaan pikkuhiljaa miettimään koelähtöä. Hui, jännää!

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin

© Arja Wallin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti