tiistai 29. marraskuuta 2011

Monitoimiponeilua

Edit: loppuun vielä Jennin tekemän videon Siristä :)


Dina ja Nana perjantai-iltana poseeraamassa <3


Perjantaina siis lukiota ja kotiin lähtö. Meillä olisi pitänyt koulu loppua vasta klo 13, mutta neuvoteltiin enkun open kanssa, että jätetään viimeinen tunti pois ja loppujen lopuksi meidän 2x45min enkun tunnit muuttu 15min tunniks :D Niimpä eikun kotia. Käytiin kotona äitin ja koirien kanssa iltalenkille ja loppuilta taidettiin katsella tv:tä :) Ja syötiin Ben&Jerry's jätskii, nams :pLauantaina Siri sai toimia monitoimiponina. Tarkoitus oli, että ensin ratsastan Sirillä ja sitten laitetaan Kasteelle ekaa kertaa kärryt perään, mutta Ellu sitten totesi, että Sirihän voisi olla malliesimerkkinä siinä edessä, niin ei ainakaan Kaste lähde syöksyilemään mihinkään. Niimpä Sirille valjaat selkään ja kilpakärryt perään. Sitten mentiin vähän ajelemaan kentälle siksi aikaa kun Kastetta valjastettiin (wnb valjakkoajoa :D ). Kun Kaste oli valmiina lähdettiin kävelemään maastoon päin. Mä menin Sirillä edellä ja Kaste tuli perässä Matti (Ellun isä) kyydissä ja Ellu ja apuun värvätty Santtu taluttamassa. Kaste ei tuntunut edes huomaavan kärryjä perässään, vähän oli hämmentyneen näköinen ylämäessä kun ei päässytkään yhtä helposti ylös kuin yleensä. Ainoa mikä Kastetta ärsytti, oli kun Siri meni niin hitaasti edellä ja se purki sitten turhautumisensa puremalla mua :D

Siri vähän paketissa © Jenni
Takas tallille tultaessa otettiin Siriltä kärryt perästä ja talutin sen karsinaan. Siri paran naama venähti kun vaihdettiinkin valjaat satulaan. Vähän näytettiin hapanta naamaa, mutta tuli kiltisti kentälle. Siellä saatiin verkkailla hetki keskenämme, kun Ellu hoiti Kastetta. Päätin testailla vähän KN Special -rataa, kun se tulee olemaan loppukokeissa ja kun sen radan aika hyvin oppi siinä kisoissa kuvatessa. Uskoisin, että Sirin kanssa voisi jopa olla jotain mahdollisuuksia päästäkin KN läpi, keskiravissa ja pysähdyksissä oli ainoat ongelmat (keskiravia ei oikein tullut ja pysähtyessä sillä on aina tapana hiipiä vähitellen eteenpäin = ei malta seisoa).
© Jenni


Kavaletti © Jenni
Kun Ellu tuli, käveltiin sen aikaa kun Ellu raahasi "esteitä" kentälle. Sitten alettiin töihin. Aluksi tultiin pääty-ympyrällä ravissa kahta kavalettia eri puolilla ympyrää. Eka Siri pomppasi molemmat valtavalla loikalla yli, kunnes tajusi, että ravissakin pääsee. Kun ravi sujui, siirryttiin laukkaan. Tätä tehtiin molempiin suuntiin kunnes sujui. Ellu huomautteli mun katseesta, joka mun on aina ollu vaikee suunnata seuraavalle esteelle.Ei sitä joka kerta jaksa laukata yli :D © Jenni


Ei kiinnostanu mennä kavalettei... © Jenni
Siri meni tosi hyvin, tosin oikeessa kierroksessa rupes vähän sikailemaan ja lähti pukitellen rynnimään toiseen päähän kenttää. Jos en Siriä tuntis, oisin voinu säikähtääki, mutta kun sen alkaa vähitellen jo tuntemaan, niin lähinnä naureskelin sen hölmöilyille. Lisäksi keskemmällä olevan kavaletin jälkeen olisi aina ollut ihan pakko jatkaakin vasempaan ja siitä sai vähän neuvotella, kunnes lopulta sujui oikeaankin kierrokseen hyvin.


Ristikko © Jenni
Sitten siirryttiin toiseen päähän kenttää, jossa oli pieni ristikko. Mentiin jälleen pääty-ympyrällä ristikkoa ja kavalettia ensin ravissa ja sitten laukassa ja molempiin suuntiin. Tämä meni aika hyvin, tosin Sirin pomput oli vähän hassuja :D Lopuksi päätettiin vielä testata onnistuisiko laukanvaihdot kavaletin päällä. Otettiin pari kertaa ensin vasemmasta oikeaan ja sitten oikeasta vasempaan. Vasemmasta oikeaan molemmat vaihdot tuli ristilaukalle, mutta oikeasta vasempaan vaihtoi tosi hienosti jälkimmäisellä kerralla. Niimpä lopetettiin siihen. Kerättiin puomit ja tolpat ja kävelyteltiin Siriä. Sitten vain ponski talliin ja loimi päälle.
Ilta oli normi lauantai-ilta, saunomista, herkkujen syöntiä ja tv:n tuijotusta :)

Sunnuntaina lenkkeiltiin äitin ja koirien kanssa mun enon (siis äitin kaksoisveljen) luo auttelemaan (on ~kk sitten ollut selkäleikkauksessa). Kotona kokkailtiin ja innostuttiin laittelemaan vähän jouluvaloja :D Kun kello alkoi lähestyä viittä (= harjuun lähtöä), totesi äiti ulkona olevan aikamoinen myräkkä. Ulko-ovella käydessä totesin saman ja sovittiin äitin kanssa, että lähden sittenkin vasta maanantaina ja skippaan juoksutustunnin. Niimpä loppuilta meni sitten tv:n edessä löhöillessä (Pirates Of The Caribbean :P ).

Rp-r Bacardi "Laikku" 08/2011
Maanantaina sitten lähtö harjuun, Tiian kanssa matkusteltiin. Meillä oli ratsastusta ja sain ratsukseni ratsuponi ruuna Laikun. Hevosten selkään kun päästiin, meille kerrottiin, että mennään myös toiset hevoset tänään ja tämän ekan tunnin aiheena on itsenäinen hevosen liikutus. Niimpä saatiin mennä itsenäisesti opettajan huudellessa koska vaihdetaan suuntaa tai askellajia. Laikku oli aika jäykän ja laiskan tuntunen, joten taivuttelin aika paljon ja tein muutaman ravilisäyksen. Laukassa taas vauhtia löytyi välillä vähän liikaakin, joten ympyrällä työskenneltiin ja koitin saada laukkaa vähän rauhallisemmaksi. Laikun satula oli jotenkin tosi hankala istua ja se vaikeutti ratsastusta huomattavasti. Olin kuitenkin lopuksi tosi tyytyväinen Laikkuun.
Til-r Kipper 08/2011
Toiselle tunnille sain Kipperin, johon menetin luottamuksen viimeksi kun se juoksutti mua ensin tarhassa, riuhtoi irti ennen kentälle pääsyä ja lopuksi vielä sikaili tunnillakin. Se käyttäytyi kuitenkin tosi hyvin, lukuunottamatta tavanomaista muille irvistelyään. Kaksi kolmos luokkalaista ohjuri(?) opiskelijaa pitivät meille toisen tunnin, joten meidät jaettiin kahteen ryhmään. Meidän ryhmässä ravattiin silmät kiinni ja tehtiin volttia yhdellä kädellä. Kipper meni ihan kivasti, alkuverkoissa meinasi jo ruveta rentoutumaankin ympyrällä mennessä. Vähän pelotti mennä silmät kiinni, kun Kipper on niin arvaamaton muita hevosia kohtaan, mutta se tyytyi luimistelemaan ja irvistelemään. Kun tunnin jälkeen sain Kipperin hoidettua, huokaisin helpotuksesta, selvittiin tunnista muille irvistelyä lukuunottamatta tosi hyvin.

Eli tossa vaiheessa on riimu
Illalla oli valjaskerho, jossa en saanut kovin paljoa aikaiseksi. Toinen soljista on nyt valmis, mutta se olikin aika vaikea tehdä. Jäljellä olisi siis vielä toinen solki, toinen poskihihna, leukahihna ja toinen turpahihnan alapuolen osa. Tiia lainasi tänään mun kameraa kun halusi kuvata omaa työtään ja nappasi pari kuvaa munkin riimusta, joten tuossa on kuva siitä keskeneräisenä. Näyttää muuten kuvassa vielä hienommalta kun oikeasti :D
Tätä kuvaa kattoessa tajusin et hitto, toi riimu aukee nyt oikeelt...

Mun siistit ompeleet :D

Tän soljen tein nyt maanantaina valmiiks

Tänään oli aamusta psykan koe, en nyt tiedä miten meni, ehkä siitä läpi pääsee. Tein kokeen puolessa tunnissa ja loppuajaksi (eli tunniksi, kokeessa pitää 1,5h olla) nukahdin ja olin ihan hämmästynyt kun kokeen valvoja yhtäkkiä sanoi, että kokeet saa palauttaa :D
Tiia pyysi kuvailemaan Ilkeä, kun on kerta niin paljon vapaata nyt koeviikolla. Ulkona oli hieno aurinkoinen sää, joten lähdin oikein mielelläni. Käytiin Vahtivuorella tutkimassa metsäpolkuja ja päädyttiin vähän eri reitille kun suunniteltiin, mutta pääsipähän saikun takia kävelemään joutunut Ilke vähän purkamaan energiaa kun joutui keskittymään mihin jalkansa laittaa (vaikkei kyllä siltä vaikuttanut kun yritti vain juosta jyrkät alamäet ja meinasi yhdeltä kallioltakin tippua Tiian päälle :D ). Tuli ihan kivoja kuviakin, Tiia varmaan lisäilee niitä Ilken blogiin jossain vaiheessa.
Loppuilta tässä onkin mennyt vaan koneella lagatessa, pitäis vissiin huomiseen enkun kokeeseen lukea :D

Edit:
Unohdin kokonaan mainita hienot Jennin tekemät videot Siristä. Jenni halus tehä kaks versioo ku ei ite tykänny ekasta, joka kylläki mun mielest oli paljo parempi. Mut youtube meni poistamaan musiikin, mikä on harmi, koska musa natsaa videoon täydellisesti... Ei tokakaa versio huono oo, tykkäsin vaa ekast viel enemmän :D Jenni ei sitä ekaa versioo lataillukkaa ees nettiin, mutta tässä tää toka versio :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti