sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Nopeasti hujahtanut viikonloppu

Perjantaina mentiin aamulla kahdeksaksi luokan eteen, kun vararehtori tuli kertomaan, että matikan ope on poissa. Elikkä meillä ei ollut koulua ollenkaan. Siinä sitten ruvettiin suunnittelemaan taxin tilausta, ja kun näytti, että saatiin neljä kasaan, päätin tilata taxin. Sitten kun olin sen tilannut, kävikin lopulta niin, että meitä olikin enää kaksi tulossa siihen. Noh, tulipa sitten maksettua 20€ molemmat ja Haminassa vielä nämä jotka eivät tulleetkaan taxilla kertoivat päässeensä jonkun Harjun työmiehen kyydillä. Olivat siinä lähtiessään vain todenneet, että meidän taxikin oli jo Harjun pihassa, että myöhäistä se siinä vaiheessa olisi ollut tulla meillekin tarjoamaan kyytiä sieltä.
Olin siis Porvoossa kahdeltatoista ja päätin jälleen mennä koettamaan onneani, jos vaikka Ridaajan pitäjä olisi paikalla. Meinasin ensin, että olisin soittanut ja kysynyt onko paikalla, mutta kelloa katsoessa totesin, että ihan samahan se on jos sinne kävelee katsomaan. Eipä ollut paikalla, mutta kaivelin tarjouskorin läpi, kuitenkaan mitään ihmeellistä löytämättä.


Niimpä kävelin samoja jälkiä takaisin ja käväisin Mikrokulmassa. Eipä sieltäkään mitään ihmeellistä löytynyt, joten jatkoin matkaani kirjastoon. Meidän pitää äikässä lukea jokin kirja meille annetusta kirjalistasta ja päätin valita Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo -kirjan. Toinen vaihtoehto, jota harkitsin, oli John Irvingin Garpin maailma, mutta päädyin tuohon Austeniin, koska se oli 100 sivua lyhyempi ja kuulosti vähän mielenkiintoisemmalta. :)





Uusi kameralaukku <3

Kirjastosta jatkoin matkaa keskustaan ja kävin Hesburgerissa syömässä, koska olin koko päivänä ehtinyt syödä vain yhden banaanin aamupalaksi. Sieltä jatkoin sitten Citymarkettiin, josta kävin ostamassa kameralaukun, jonka sieltä bongasin jo edellisellä viikolla, mutta olin silloin liian pihi ostaakseni sen :D Nyt sitten muutaman minuutin tarkastelin sitä lähempää ja todettuani sen tarpeeksi isoksi, päätin ostaa sen.
Uusi laukku sisältä :)


Edellinen kameralaukkuni kun oli sellainen, että siihen mahtui juuri ja juuri kameran runko ja tuo lyhyempi putki, niin nyt halusin sellaisen laukun, johon mahtuu rungon lisäksi molemmat putket ja mieluiten myös akkulaturi ja muistikortin lukija, sekä lompakko. Ja tähän laukkuun kaikki mahtuivat oikein mainiosti. Ulkoisesti se ei kamalan isolta näytä, mutta se on yllätävän iso lähempää tutkiessa ja sieltä löytyy paljon pikkutaskuja, johon voi piilotella pikkutavaraa :) Nyt onkin sitten tulevaisuudessa helppo kuvauskeikoille lähtiessä kun ei tarvitse ottaa älyttömän isoa laukkua, jota olen ennen joutunut käyttämään juuri tuon liian pienen laukun takia.







Kotona sitten istuskelin tv:tä katsomassa, kunnes neljältä lähdin koirien kanssa äitiä vastaan. Ulkona oli aika kylmä ja ainakin Nana näytti palelevan kun se koko matkan kotiinpäin vilkuili mua ja välillä tuli hyppimään mua vasten, että "ota syliin". Ja heti kun sen laski maahan niin tuli niin syyttävän näköisiä katseita <3
Loppuilta menikin sitten aikalailla tv:tä katsellessa :D

Kaste 01/2012
Lauantaina oli sitten tallipäivä, taukoahan oli ollut jo kaksi viikkoa :O Varsatreenit oli edessä, joten eikun Siri ja Kaste valjaisiin ja lähdettiin. Mä ajoin Siriä edellä ja Matti ajoi Kastetta ja Ellu talutti. Tosin suurimman osan matkasta Ellukin istui jälleen kärryissä, koska Kaste on ilmeisesti nyt hiffannut sen homman, kun meni jälleen niin hienosti, kun olisi aina kärryjä vetänyt. Siri oli melko virkeällä tuulella, tarjosi koko ajan ravia ja jossain vaiheessa rupesi kyttäilemään kauheasti ympäristöä. Ei kuitenkaan yrittänytkään ryöstää tai mitään. Kotiinpäin mennessä tallin valjakko-arabi tuli maratonkärryjensä kanssa vastaan ja jostain syystä Siri piti sitä ilmeisesti kamalan pelottavana, kun piti tehdä joku kumma loikka niitä ohittaessa.
Tallille palatessa mä olin ihan jäässä, kun luulin ottaneeni lämpimämmän takkini päälleni, mutta ilmeisesti ruskea takki onkin lämpimämpi. Sovittiin sitten Ellun kanssa, että mä jään satulahuoneeseen lämmittelemään vähäksi aikaa ja Ellu menee ratsastamaan Sirillä. Siinä lämmitellessäni päätin mittailla Sirin suitset, että pääsisi sitten maanantaina aloittelemaan valjaskerhossa niitä :)
Siri 01/2012
Mittailtuani suitset ja lämmennyttyäni menin katselemaan kun Ellu ratsasti. Menivät tosi kivan näköisesti, hassua katsoa Siriä joskus muualta kuin itse selästä käsin :D Vähän aikaa mentyään Ellu kysäisi haluanko mä ratsastaa, Siri oli kuulemma tosi laiskalla tuulella, että siellä selässä kyllä tarkenee :) Hain kypärän ja köpöttelin sitten vähän aikaa. "Unohdin" kiinnittää tällä kertaa istuntaani huomiota, ja kun yhtäkkiä muistin sen, yllätyin kun ei mielestäni tarvinnutkaan korjata mitään. Kai se on sitten mennyt vihdoin selkärankaan se oikea istunta, hyvä :) Täytyy kyllä varmaan joku päivä hiihtolomalla yrittää lahjoa joku kuvaamaan ja ratsastaa satulan kanssa, että näkee onko se istunta sama satulan kanssakin :D Itsestä ainakin tuntuu, että ilman satulaa istuu paljon paremmin, mutta olisi se kuitenkin kiva nähdä miltä se sitten satulan kanssa näyttää.





Siri 01/2012 © Tiia F.
Jossain vaiheessa Ellu kysäisi, jos testattaisiin mennä Sirillä tandemia, kun ei sillä koskaan ole menty. Niimpä Ellu kiipesi mun taakse istumaan ja käveltiin kierros kentän ympäri molemmat kyydissä. Sirin korvat vähän pyörivät hämmentyneenä kun Ellukin kiipesi selkään ja ilme oli vähän sellainen, että "voi ei, mitä ne hullut nyt taas keksi...". Käveli kuitenkin tosi kiltisti kentän ympäri, eikä näyttänyt kovin paljoa haittaavan, että selässä keikkuikin kaksi ratsastajaa.
Käveltiin vielä pari kierrosta kentän ympäri ja sitten vietiin hepsu talliin ja annettiin paljon leipää palkaksi hyvästä käyttäytymisestä :)



Dina innostui poseeraamaan tänään <3
Sunnuntaina eli tänään tuli nukuttua melkein yhteentoista asti. Alkaa vissiin flunssa pikkuhiljaa jo helpottamaan, koska illalla nukahdin melkein samantien kun muina öinä olen aina vähintään puoli tuntia pyörinyt sängyssä yrittäen saada unta.
Iltapäivällä äitin veli lenkkeili meille ja lähdettiin sitten äitin ja koirien kanssa lenkkille Jukan kanssa. Koirat oli ihan intona kun eivät vissiin viime viikolla kovin monena päivänä olleet päässeet lenkille.
Nanaa puolestaan ei kiinnostanut pätkääkään <3
Kotona sitten syötiin ja katseltiin tv:tä, kunnes tuli aika lähteä bussille kohti Harjua. Bussiin päästessäni nukahdin melkein samantien, koska heräsin kun kuski kuulutti meidän saapuvan Loviisaan. Sen jälkeen en sitten enää nukahtanut yhtä sikeästi, mutta torkuin kuitenkin loppumatkan Harjuun.



Huomenna olisi sitten ratsastusta, työsuojelu, hyppytunti ja sen jälkeen vielä varustehuoltoa. Ja illalla tietty valjaskerho. Loppuviikko onkin sitten lukiota ja perjantaina olisi ne vanhat. Täytyy vähän selvitellä pääsisikö jonkun kyytiin tuppautumaan, että pääsisi silloin perjantai-iltana kotiin, vai pitääkö jäädä viikonlopuksi Harjuun. Sinänsä se olisi ihan ok jäädäkin tänne Harjuun, koska seuraavana viikonloppuna alkaa jo hiihtoloma. Ainoa ongelma tulisi vain olemaan se, että miten jaksaa kaksi päivää kehittää itselleen jotain järkevää tekemistä, kun ei ole edes koulua. Mutta täytyy katsoa :)

2 kommenttia:

  1. Jees, jäät Harjuun meitä kuvailee oikeen urakalla, mun pitää varmaa jäädä ponia liikuttelee ku sille tulee sit hiihtolomal hirveesti vapaata :Dd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut hei, mä sitä just stressasin et säkää et varmaa jää vkl tänne, mut sithä mä voin oikein mielelläni jäädä jos kerta teitä pääsee kuvailee ;)

      Poista