torstai 9. helmikuuta 2012

Extreme-ratsastusta ja paparazzausta

Til-t Fraza kisoissa 11/2011
Tiistaina oli aamulla Tuunasen ratsastustunti. Mentiin hevosilla kahdessa ryhmässä ja pareittain, mä olin ekassa ryhmässä ja Fraza toimi mun ja Neean ratsuna. Alkutunnista tehtiin treenailtiin pysähdyksiä ja suoria linjoja. Pysähdyksissä Fraza ei oikein olisi jaksanut seisoa paikoillaan, vaan lähti hipsimään ennen aikojaan. Suorat linjat meni ihan ok, paitsi katsomo päätyyn ei voinut millään mennä kun se oli niin hurjan pelottava. Kun ruvettiin laukkaamaan, katosi hallinta ainakin osittain. Yhtäkään laukannostoa ei taidettu saada, jossa olisin itse laukan nostanut, vaan Fraza aina innoissaan nosti laukan itse. Laukattiin aina puoli kierrosta ja tietenkin se katsomo päädyn puoleinen puolisko, joten Fraza vain kyttäili katsomoa ja oli täysi työ yrittää samalla ohjata hevosta kulkemaan uraa pitkin ja taipumaan kulmissa. Suunnan vaihdon jälkeen alkoikin sitten viimeiset laukat sujua jo ihan ok. Lopputunnista tehtiin siirtymisiä ja niissä Fraza taas aluksi jyräsi pidätteitä vastaan, mutta loppua kohden sain sen vähän herkemmäksi ja siirtymiset sujui ihan hyvin. Loppuverkassa otettiin parit ravilisäykset lävistäjällä ja niissä Fraza meni tosi hienosti, kiva mennä hevosella, joka oikeasti lisää ravia pyydettäessä ja lisäyksen saa säilymään loppuun asti, toisin kun Sirin kanssa.
Sitten oli ratsastajien vaihto ja katsottiin toisen ryhmän tunti. Tunnin jälkeen hoidettiin hevoset pois ja päästiin syömään.

Ilke ja lumisade, tosin tässä ei edes ole pahimmasta päästä

Ruuan jälkeen lähdin Tiian kanssa tallille kuvailemaan Ilkeä. Maneesit oli näin päivällä varattuja ja kenttää ei ollut aurattu, joten Tiia meni Ilken kanssa vanhalla raviradalla. Alkupään kuvat onnistuivat ihan hyvin ja tuli ihan kivoja kuvia, mutta sitten alkoi sataa lunta ja loput kuvat oli tosi jänniä kun kameralla oli vaikeuksia osata tarkentaa Ilkeen lumihiutaleiden sijaan. Jonkun aikaa raviksella mentyään Tiia päätti, että lähdetään kiertämään vähän Harjua. Mentiin Kaisan tallin ohi ja Tiia ja Ilke kävivät laitsojen välissä menevän tien päässä kääntymässä. Sitten jatkettiin toimiston ohi Hukkaselle. Vähän aikaa mä ajoin Ilkellä, kun Tiia halusi kävellä vähän lämmetäkseen. Toimistolla oli kuitenkin aika paljon henkilökuntaa, joten vaihdettiin kuskia ettei tule sanomista kun mulla ei oo kypärää.
Loppuilta menikin sitten koneella lagaillessa. Aloin tekemään esittely-sivua itsestäni, mutten vielä saanut sitä valmiiksi, joten en julkaise sitä vielä. Kunhan se valmistuu, linkki löytyy sitten otsikkokuvan alta :)

Hann-t La Luna V 09/2011


Keskiviikkona oli aamulla -20 pakkasta ja juoksutusta. Seppänen totesi, että pakkasen takia taidetaan harjoitella esittämistä, että pysytään edes vähän lämpiminä. Mulla, Rimmalla ja Niinalla piti alunperin olla Pekko, mutta se olikin jo viety ulos, joten esitettiinkin Lunaa. Luna oli ihan kiva, vähän laiskasti se liikkui kun lämmitellessä ei ollut raippaa, mutta kolmiolle saatiin raippa käteen ja sitten liikettä löytyi ihan kivasti. Esitettiin ohjilla, kun ennen ollaan harjoiteltu vain liinalla esittämistä. Sinänsä tykkäsin kyllä noilla ohjilla esittämisestä enemmän, kun liinassa on kuitenkin sen verran pituutta, että sitä on vähän hankala käsitellä. Ohjat voisivat vain olla vähän pitemmät, nuo ratsuohjat olivat vähän turhan lyhyet. Mutta näytössä esitetään sitten juuri niillä ratsuohjilla, joten ihan hyvä se oli harjoitella.





Seuraavaksi oli Carl-Harry Freyn estetunti, tosin tunnin pitivät aikuisopiskelijat, ilmeisesti ohjureita. Meillä oli tunnit tyhmästi niin, että ensin puolitoista tuntia ennen ruokailua ja sitten puolitoista tuntia ruokailun jälkeen. Meidät jaettiin kahteen ryhmään ja mä olin sitten jälkimmäisessä ryhmässä. Katsottiin ekan ryhmän tuntia vähän aikaa ja lähdettiin sitten syömään etuajassa, koska aikatauluksi saatiin, että pitää olla kahdeltatoista maneesilla hevosten kanssa.

Holst-r Tin Royal GER 11/2011
© Jasmina Lankinen
Sain ratsukseni Teron, jolla olen kerran mennyt aiemmin koulutunnilla. Olen kuitenkin nähnyt, kuinka se hypätessä kuumuu, ainakin jos on joku suhteutettu linja yms. Niimpä ei ollut kaikkein luottavaisin olo hevosta satuloidessa. Aamun kylmyyden takia päätin laittaa ihan reilusti vaatetta päälle, mutta lämmitetyssä maneesissa vaatetta olikin sitten vähän turhan paljon ja hiki tuli.
Verkassa Tero meni ihan kivasti, tosin laukassa meillä oli aluksi vähän erimielisyyksiä, kun Tero olisi vain halunnut jäädä paikoilleen pomppimaan. Kunhan saatiin laukka etenemään, sujui sekin ihan kivasti. Alkuun mentiin ihan maapuomeja ravissa, jonka jälkeen puomit nostettiin aina toisesta päästä ilmaan niin, että oli aina kolme puomia peräkkäin ja joka toinen oli toisesta päästä ilmassa ja joka toinen toisesta. Aluksi rysäytettiin kaikki puomit alas, kun vauhtia oli liian vähän. Seuraavalla kerralla käytin vissiin vähän turhan paljon pohjetta, koska Tero lähti hyppäämään puomien yli. En ehtinyt kääntää sitä pois ennen seuraavia puomeja, joten hypättiin molemmat ravipuomit yli, hups... No, tultiin vielä pariin kertaan ja saatiin onnistumaan ihan hyvin. Seuraavaksi ohjaaja apureineen rupesi nostelemaan puomeja esteiksi. Yksi apuri hyppäsi maneesin laidan yli, joka säikäytti Nipsun, joka lähti pukittelemaan ja Niina tippui. Tero pysyi onneksi ihan rauhallisena, vaikka vähän aikaa tuntui siltä, että kohta lähtee, kun Nipsu laukkasi ilman ratsastajaa meitä kohti.
Rimma pääsi juuri Kaapon kanssa aloittelemaan estesarjaa, kun seuraavan ryhmän ratsukot tulivat maneesiin ja ilmeisesti maneesin oven avaaminen säikäytti Pepen, joka lähti rynnimään ja tiputti Tanjan. Jälleen Tero pysyi ihan rauhallisena, vaikka tuntuikin seuraavassa laukannostossa aika kuumalta.
Päästiin mekin sitten lopulta hyppäämään jumppasarjaa, jossa oli ensin kolme estettä, jonka jälkeen yksi askel välissä ja toiset kolme estettä. Päästiin hyppäämään kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla ensimmäisille esteille tultiin vähän turhan hitaasti ja jälkimmäisille esteille etenkin viimeisellä kerralla vauhti kiihtyi jo vähän turhankin paljon. Ei kuitenkaan hajotettu esteitä ja hevonen oli koko ajan hallinnassa.

Tipun Goldilta 29.01.2011, Tihrustakaa tarkasti,
kyllä se pieni piste siellä on minä tippumassa...
© Jenni

Sitten loppuverkat ja hevosten hoito pois. Me Rimman kanssa ennen tuntia pohdittiin, että saatetaan tippua, kun tällaiset hevoset saatiin, mutta loppujen lopuksi sitten kävikin, että tunnilla olleista neljästä ratsastajasta siis Niina ja Tanja tippuivat, ja me Rimman kanssa, jotka kauhisteltiin tippuvamme pysyttiin kyydissä. Ei sillä, en välttämättä olisikaan halunnut tippua, vaikka edellisestä tippumisesta onkin jo yli vuosi :D




Ratsastuksen jälkeen sitten oli vielä varustehuoltoa. Jatkettiin kauhukahvojen tekoa ja vauhtiin päästyäni sain omani jo puolessa tunnissa valmiiksi. Lopputunnin sainkin sitten korjailla Siirin riimua, josta joku oli syönyt turpahihnan.
Ruokailun jälkeen meillä oli sitten vielä tanssiharkat, jossa käytiin kaikki tanssit yhtä lukuunottamatta (koska siihen olisi tarvinnut paljon enemmän porukkaa) läpi. Ja edelleen olen sitä mieltä, että vaikka noissa harkoissa nyt ihan hauskaa onkin tanssia, niin olen tyytyväinen, että saan itse tanssi päivänä olla mieluummin kameran takana.
Ilke pukittaa :D

Illalla Tiia vielä pyysi mut kuvailemaan Ilken irtojuoksutusta. Ilke teki hienoja pukkeja ja muutaman niistä sain tallennettua kamerallekin. Tiia myös irtohypytti Ilkeä ja hauskoja hyppykuviakin sain, kun poni hyppäsi kivalla ilmavaralla. Harmittaa kyllä tuo uuden maneesin huono valaistus, vaikka siellä nyt manuaaleilla jotain kuvia saakin, ovat ne silti hirveän rakeisia ja etenkin vähänkään vauhdikkaammat kuvat jäävät aika epäselviksi.




Ilke-pomppuponi :)


Mutta toisaalta, ehkä se on vaan hyvä, ettei kaikki kuvat onnistu, kun mullakin on tapana lyhyestäkin kuvailu keikasta näpsiä vähintään se 200 kuvaa, joten väheneehän se kuvamäärä edes sitten ~150 kun poistelee sieltä ne huonosta valaistuksesta johtuvat epätarkat kuvat ;)








Tollaset suitset ois tarkotus tehä :D
Tänään alkoi sitten taas lukio ja aika masentuneella fiiliksellä sinne luokkaan raahautui. On se jännä kun viime lukiojakson lopussa sitä pohti miten jaksaa amisjaksoa kun lukiossa on vaan niin helppo koomailla se kahdeksan tuntia sisätiloissa ja nyt sitten amisjakson lopussa pohtii vaan sitä kuinka masentavaa se on taas istua vaan siellä lukiotunneilla homehtumassa :D
Noh, siinä lukiotuntien aikana sain taiteiltua aika hienon hahmotelman niistä Sirin suitsista, joita alan nyt sitten ensi viikolla valjaskerhossa tekemään. Täytyy nyt vain viikonloppuna muistaa mittailla ne osat valmiiksi, että pääsee Toronen heti kerhon alussa leikkailemaan mulle remmit valmiiksi, että pääsee heti aloittamaan sitten sitä kun on saanut sen turpahihnan korjattua :)
Illalla olisi ollut Virojoella tanssiharkat, mutta ei huvittanut lähteä, joten olin pahis ja jäin vain kämpille lagaamaan muiden lähtiessä valssaamaan :P Teinpä tuossa ahkerana läksyt ja korvaustehtävät huomisesta ruotsin tunnista, jota ei pidetä avoimien ovien päivän takia. Puolitoista tuntia siinä meni ja vaikka olin ajatellut lueskella vielä "ylimääräistä" (ts. läksyksi tulleita, tunnilla käsiteltyjä asioita), ei siinä vaiheessa kun enkun ja ruotsin tehtävät sai tehtyä ollut enää hirveästi inspistä enää mitään vapaaehtoista alkaa tekemään. Niimpä loppuilta on mennyt tässä dataillessa :)

Huomenna sitten kotiin, päästään siis jo 9.30 koska ruotsin tunteja ei pidetä. Saas nähdä saanko porukkaa mukaan, jos tilaisi taxin Haminaan, niin ei tarvitsisi siihen 11.45 bussiin asti odotella täällä. Ajattelin huomenna käydä taas siellä Ridaajassa niitä saappaita katsomassa, voisi vaikkapa soitella liikkeen pitäjälle onko paikalla, ettei taas kävele sinne turhaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti