torstai 17. toukokuuta 2012

Harjoituskoulukilpailut 15.05.2012

Tiistaina 15.05.2012 Harjussa järjestettiin harjoituskoulukisat, joihin osallistuin connemara-ruuna Kirpulla. Luokka oli K.N. Special, joka on meillä loppukoe ratanakin. Mun tokat kisat ikinä, olisi voinut mennä paremminkin, mutta olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Istuntaani oli mystisesti ilmestynyt etukeno, joka näkyy kuvissakin...

Päästiin onneksi viimeiseltä tunnilta suht ajoissa, joten eikun talliin letittämään Kirppua. Alkuun näytti, että leteistä tulee ihan kamalat, kun Kirpulla on niin paksu harja, mutta tarpeeksi moneen osaan kun jakoi, niistä tuli ihan kivat. Sykerötkin oli ihan kivasti kaikki yhdessä rivissä. Ehdin vähän raaputella Kirpusta irtokarvaa irti (karvanlähtöaika, ah), kun Niina ja Rimma pyys lähtemään syömään. Käytiin syömässä ja sen jälkeen vaihdettiin kisavaatteet päälle ja eikun kansliaan maksamaan lähtömaksu. Sitten kiireesti takaisin talliin ja lisää karvaa irrottamaan ponista. Lopulta luovutin ja satuloin Kirpun (Niinan avustuksella, kun oli niin "kiire"). Yritin puistella enimmät valkoiset karvat kisatakista ja sitten eikun ponin kanssa uuteen maneesiin verkkaamaan. Alkuun Kirppu tuntui ihan kivalta ja pidätteetkin meni hyvin läpi. Jossain vaiheessa se kuitenkin rupesi kuumumaan laukasta niin paljon, että totesin ponin vain kuskaavan. En saanut pidätteitä läpi ja sitten pitikin lähteä jo vanhalle maneesille odottamaan omaa vuoroa. Ei ollut kovin varma fiilis radalle menosta, mutta tavoitteenahan olikin se, ettei meitä ainakaan radalta ulos heitettäisi. Jännittyneenä odotin vuoroani, en jännittänyt kisatilanteen vuoksi vaan lähinnä jännitin juuri sitä, että poni lähtisi vain kuskaamaan kuuntelematta mitään.



Sitten olikin mun vuoro. Kiersin rataa ja tein parit voltit yrittäen epätoivoisesti saada pidätteitä läpi. Pillin vihellys ja alkutervehdykseen. Hyvin alkoi, kun meinasi poni jo ekassa pysähdyksessä jyrätä pidätteiden läpi. Sain kuitenkin seis ja päästiin jatkamaan.


Ensimmäinen loiva kiemuraura ja poni meinaa lähteä ampumaan lävistäjälle. Äkkiä pidätteitä kehiin ja ponin nenä toiseen suuntaan -> huono tie.


Seuraavaksi lävistäjällä keskiravi, josta oli paperiin tullut kommentti "rohkeammin". Mutta kun ei uskaltanut... Poni pysyi kuitenkin suht koht hanskassa.


Sitten voltti, siinä vaiheessa olin jotenkin ihan omissa maailmoissa ja tajusin vasta puolivälissä, että voltista tuli aivan liian iso.


Noh, sitten seuraava loiva kiemuraura ja edelleenkään ei ollut tie paras mahdollinen, vaikkei poni meinannutkaan lähteä ampumaan samalla lailla.


Seuraavaksi lävistäjällä kolmen askeleen käyntiin siirtyminen, jossa poni vain jyräsi pidätteiden läpi. Sain kuitenkin käyntiin, mutta paperissakin luki "myöhässä".


Taas voltti, joka venyi liian isoksi (wtf, voisitko ratsastaa!). Sitten kulman jälkeen käyntiin siirtyminen. Taas yritti Kirppu jyrätä pidätteistä läpi, mutta sain kun sainkin ajoissa käyntiin.


Ratapoikkisuuntaanleikkaa ja I:hin 4 s. pysähdys. Onnistui hyvin, kun pidätteetkin meni käynnissä läpi. Sitten liikkeelle ja sen jälkeen löi aivot tyhjää. Kumpi suunta, kumpi suunta?!? Testataan vasemmalle... Pillin vihellys ja tuomari huikkaa, että toinen suunta. Niimpä tietenkin... Täyskäännös ja jatketaan.


Kulmasta ravi ja L:stä laukka. Kierros ympyrällä ja lävistäjä. Ympyrällä laukka ei pyörinyt kunnolla, mutta en uskaltanut enempää eteenkään ajaa, koska poni ei ollut nytkään ihan avuilla. Lävistäjälle poni lähti taas ampumaan, mutta pidätteet meni kuitenkin läpi ja saatiin suht siisti raviin siirtyminenkin.


Sitten puoli kierrosta ravissa, jälleen ratapoikkisuuntaanleikkaa ja I:stä vasen laukka. Siisti nosto ja vieläpä myötälaukka. Jes, jotain onnistuu. Sitten pääty-ympyrä laukassa ja poni ei meinaa taipua ollenkaan. Ohoh, pitäs vissiin ratsastaa... Ympyrän toinen puolisko menikin sitten paremmin.


Sitten lähdettiin lävistäjälle ja uralla pitäisi saada poni käyntiin asti. Ei onnistu, ei onnistu, ei onnistu... Pidätteitä, pidätteitä, pidätteitä... ja pari metriä ennen uraa poni siirtää itse raviin. Kiireellä lisää pidätteitä, että saa ponin käyntiin ennen kulmaa ja onnistuikin.


Sitten käynnissä lopputervehdykseen ja radalta pois. Huh, selvittiin, huonosti meni, mut selvittiin silti! Vähän oli pettynyt olo, mutta samalla olin tyytyväinen, ainakin meni paremmin kun kummallakaan Kirpun ratsastajalla edellisissä harjoituskoulukisoissa ;)



Käppäiltiin sitten uudelle maneesille, vastaantulijoille kaikille sama rimpsu, "No eipä erityisen hyvin mennyt, poni kuskas ja unohin radan yhessä kohtaa..." Tiitu kuitenkin sanoi näyttäneen ihan hyvältä ainakin sen pienen hetken, mitä ehti katsoa kansliassa käydessään. Yritin ravailin Kirpun kanssa eteen-alas, mutta ponilla oli kuskausvaihde edelleen päällä. Lopussa sain kuitenkin vähän myötäämään niskasta suht sopivassa vauhdissa ja siihen sitten lopeteltiinkin. En jaksanut maneesiin jäädä kävelemään, vaan menin uuden maneesin eteen raviradalle kävelemään. Hetken päästä meidät neuvottiin lähtemään vanhalle maneesille päin palkintojenjakoon kutsumista odottelemaan. Siellä sitten vähän aikaa odoteltiin ja sitten lueteltiin nimet. Enpä ollut yllättynyt, kun ei mun nimeä kuulunut, mutta kun pöytäkirjan sain käteeni, näin yllätyksekseni, että prosentit olivat kuitenkin 51,2%. Eli läpi päästiin, wuhuu!
Sitten heppa talliin ja leipää palkaksi, olisi meinaan voinut huonomminkin mennä :D

Oli siis sellaiset tokat koulukisat, enpä kyllä taida Kirpulla loppukokeita mennä, vaikka nyt rimaa hipoen läpi päästiinkin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti