torstai 3. toukokuuta 2012

Paljon valokuvausta ja onnistuneet ratsastukset

Ja taas on hurahtanut näin kauan edellisestä postauksesta, tällä kertaa johtuu siitä, että blogger rupesi herjaamaan, että olen käyttänyt kuvatilani... Noh, ei auttanut kuin poistella vanhan blogin aikaisia kuvia.

Keskiviikon ärsytys lieveni nopeasti, kun kymmenisen minuuttia tekstin julkaisun jälkeen Tiia soitteli Ilkeä kuvailemaan. Vastasin, että tulen mielelläni, että saa vähän mielialaa nousemaan. Tiia meni pellolle ajelemaan ja tuli kyllä tosi kivoja kuvia. Tosin toivoin kyllä, että olisi ollut pidempi putki mukana, koska noin isolle pellolle tuo 200mm oli jo liian lyhyt. Mutta silti olen kyllä tosi tyytyväinen kuviin :) Laitan tähän nyt pari näytille, mutta muita voi käydä katsomassa Ilken blogista :)

Shet-r Ilke
Shet-r Ilke

Conn-r Shanachie "Kirppu" 04/2012
Torstaina päädyinkin ravitalliin tekemään hommia, mikä oli kyllä ihan hyvää vaihtelua. Johan tuohon ratsutallin nipotukseen kyllästyikin :D Hartiat mulla oli kyllä ihan jumissa, mikä vaikeutti siivousta (olivat kyllä jo olleet jumissa pari päivää). Hommat saatiin kuitenkin tehtyä ihan normisti ja iltapäivällä päästiin hevosia liikuttamaan. Menin Kirppu-ponilla ja mentiin tällä kertaa oikein kentällä. Kirppu oli kyllä ihan super-kiva, melkein voisi harkita sitäkin loppukokeisiin koulupuolelle. Reipas kaverihan se on, mutta kun pidätteet saa läpi ja istunnan kuntoon niin se meni kyllä tosi kivasti. Mitään hirveän ihmeellistä en Kirpun kanssa vääntänyt, kuhan pyörittelin vähän ympyröillä ja etsiskelin hallintaa ja muotoa. Mutta olin kyllä tosi tyytyväinen, meni niin superisti!
Illalla olikin mulla ja kameralla töitä, kun ekana Tiitu pyysi Samua kuvailemaan ja siihen perään Tiia pyysi Ilkeä kuvailemaan. Tiitu irtojuoksutti Samua, joka ei kyllä oikein jaksanut riehua. Niimpä ei mitään tilannekuvia saatu, mutta ihan kivoja irtoilukuvia kuitenkin :) Tiia ja Ilke ajoivat ensin kouluajoa koivukujalla ja siirtyivät sitten maratonesteille. Oli kyllä kiva näin kuvaajanakin saada vähän vaihtelua ja tuntuipa se Ilkekin tykkäävän :) Vihreä nurmikenttä taustalla oli kyllä niin kivan näköinen :D Ilken blogista löytyy taas lisää kuvia tästäkin reissusta :)

Pv-r Sacho
Shet-r Ilke
Perjantainakin olin aamupäivä tallissa, päivällä muut oli sitten päättäneet, että me Niinan kanssa mennään ratsutalliin. Kiva kun olivat meiltäkin kysyneet... Noh, talli kuin talli, mutta täytyy sanoa, että alkuun kyllä otti aika paljon päähän. Olisi taas päässyt heppoja liikuttamaan, mutta jäljellä olleista Veku oli ainoa, jota olisin voinut harkita, mutta päätin sitten (huolla tuulella ollessani) jättää välistä. Se päivä menikin sitten dataillessa ja kummasti v*tutuskin väheni kun laittoi nettiradion päälle ja kuunteli musiikkia.
Illalla kävin kuvailemassa kun Tiia juoksutti Ilkeä ja kävi vähän näyttämässä vesiestettä Ilkelle. Lisää kuvia Ilken blogissa :)

Shet-r Ilke
Shet-r Ilke
 
Lauantaina siis ratsutallissa tallihommia. Päivällä päästiin katsomaan koulukisoja, Kaakkois-Suomen hallimestaruudet. Kyllähän siellä tuli kuvailtua yli 700 kuvaa, vaikka ei kyllä yhtään inspannut kuvailla maneesissa. Ja eipä tosiaan ole inspannut niitä lähteä läpi käymäänkään. Noh, katsotaan jos joskus jaksan ne käydä läpi ja laittaa jokusen tännekin näytille :)
Illalla lähdin jälleen Ilkeä kuvailemaan. Ensin menivät kouluajoa kentällä ja siirtyivät lopussa vielä maratonesteille. Vesiesteessäkin kävivät toteamassa, että siellä on liikaa vettä shettikselle :D

Shet-r Ilke
Shet-r Ilke
 
Ymmärrettävää kyllä, Tiia halusi käydä vaihtamassa kuivat sukat ja kengät jalkaansa, ennen kun lähdettiin koivukujalle, jossa Ilke ja Samu pääsivät tutustumaan, jotta nähtiin voisiko ne tarhata yhdessä. Selvästi oli pojilla samat jutut ja tuli kyllä tosi kivoja kuvia kun innostuivat vähän juoksemaankin. Ja wautsi mitä liikettä molemmista lähti kun vähän olivat pörheenä! (Kuvia Ilken blogissa ja Tiitun blogissa)

Pv-r Sacho ja shet-r Ilke
Pv-r Sacho ja shet-r Ilke
Sunnuntaina jälleen normipäivä tallissa, poikkeuksena se, että Satsa vei meidät päivällä oikein maastoon! Oli kyllä aivan mahtava reissu, ratsastin taas Kirpulla (<3), joka oli kyllä maastossakin niin hieno että! Ekassa laukannostossa rupesi vissiin suututtamaan kun edempänä jonossa Ade jäi pomppimaan ja pysäytti jonon, koska silloin perä lensi. Tosin eipä se ollut kuin sellainen ninja-potku sivulle. Muutama muukin pomppu tuli kun Kirppua otti päähän Laikun hidastelu ja kavioista lentävä hiekka :D Mutta oli kyllä ihan sika kiva lenkki ja mahtava poni!
Neljän tallin jälkeen lähdettiin kotia kohti vapun viettoon. Sofian kyydillä pääsin ja vähän kyllä nauratti kommentit "sähä asut iha landella" ja "täähä on melkei ku Harjussa". Mutta juu, siltähän se varmaan näyttääkin pääkaupunki seudulla asuvien silmissä :D Ja kyllähän se meidän talo on aikalailla metän keskellä :)

Näin meillä pestään autoa :)
Maanantaina olin ajatellut lähteä aamulla käymään tallilla, mutta äiti työnsi kapuloita rattaisiin ja lähdettiinkin sitten äitin kanssa kauppaan. Kaupan jälkeen äiti jäi valmistelemaan salaatteja iltaa varten ja sillä aikaa mä pesin auton ja haravoin vähän. Meidän Dina lähti näyttelyreissulle viikoksi kasvattajan luo, joten Nana oli yksinään. Otin siis Nanan hihnaan, että sai olla mun seurassa kun kaveri lähti maailmalle :) Vähän aikaa oli Nanakin maskottina autoa pesemässä :D
Ja tulipahan testattua, että meidän langaton netti yltää autotalliinkin, koska musiikin hoiti läppäri ja nrj:n nettiradio :D
Iltapäivällä lähdettiin ukille syömään ja Nanakin sai koiraseuraa ukin Sepe-koirasta. Syötiin (paljon) ja käytiinpä Jennin kanssa Sepeä ja Nanaa lenkittämässä metsässäkin. Jossain vaiheessa polulla tuli lenkkeilijöitä vastaan ja heillä oli kissa mukana, jota molemmat meidän hurjat koirat pelkäsivät :D

Nana metsässä :)
Sepe metässä :)
 

Vappu-ajelut skootterilla :D

Kotona oli viimein aikaa ajella vähän skootterilla, jonka Jukka oli kiltisti korjannut :) Ajeltiin Jennin kanssa edestakaisin serpentiinit skootterissa :D Kierreltiin ajelemassa Anttilantielläkin, ajettiin entisen "hoitoponin" tallin ohi ja siellä näkyi tarhassa valkean Ricco-ponin lisäksi joku vuonohevonen. Jenni ehdotteli, että mentäisiin moikkaamaan omistajia, mutta ei kuitenkaan kehdattu :D Niimpä vain ajeltiin ohi ja jatkettiin matkaa kotiin. Jenni halusi vähän testailla skopolla ajoa ja annoin ohjeet: "okei, mut jos hajotat sen, ni sä saat sit ostaa mulle auton! (pliis, hajota se ;) )"Illalla lähdettiin vielä käymään Ellulla, Nana pääsi katsomaan Tassun pentuja. Kuvia ei tullut otettua kun suurin osa pennuista nukkui. Nana ei ollut kovinkaan innoissaan pennuista, alkuun meinasi alkaa rähisemään, mutta kun takamus edellä annettiin pentuja haisteltavaksi, se oli ihan asiallisesti. Ei kuitenkaan kauheasti innostunut pennuista vaan lähinnä pelkäsi niitä :D Hassu Napotti :D

Tiistaina lähdettiin sitten Ellun kanssa tallille jo aamu-yhdeksältä. Siri ja Kaste ei olleet vielä ulkona, joten päätettiin vähän syötellä samalla kun harjattiin. Ellu luovutti Kasteen kanssa aika pian, kun alkuun se ei meinannut tajuta koko homman ideaa ja kun tajusi, siitä tuli hirveä jyrä. Siri nyt tietenkin ahmi ruohoa ihan onnessaan ja kerrankin sai harjaillakin ihan rauhassa ilman irvistelyjä :D
Hieno estepiirros :D
Siri 04/2012
Ellu ja Matti lähti ajamaan Kasteella ja mä jäin Sirin kanssa kokoamaan esteitä kentälle. Tein okserin toiselle pitkälle sivulle (joka kyllä alkuun oli maapuomina ja ristikkona) ja kolmen kavaletin innarin toiselle. Tosin innaria en kertaakaan hypännyt niin, että kaikki puomit olisi ylhäällä, koska välien kanssa oli niin paljon säätöä :D Alkuverkoissa mentiin esteitä pelkkinä maapuomeina ja jossain vaiheessa nostin innarista keskimmäisen ristikoksi (korkeutta ehkä jopa 20 cm :D). Ja tämä ristikkohan oli niin hurjan näköinen, että Sirin oli pakko juosta ohi :D Verkkojen jälkeen nostin yksittäisen esteen ristikoksi ja kavaleteista ensimmäisen ja viimeisen pystyksi. Näitä tultiin molempiin suuntiin useampi kerta ja Siri tuli kyllä tosi hyvin. Lopuksi nostin vielä yksittäisen okseriksi ja kavaleteista otin muista puomit pois ja tulin vain viimeistä okserina. Korkeutta oli yksittäisessä varmaankin ~60 cm ja "innarin" yksittäisessä ~70 cm. Ja voi että kun Siri tuli niin hienosti! Oikein harmittaa, ettei ollut ketään kuvaamassa, koska koko hyppykerta meni niin hyvin :) Huomaa, että itsekin alkaa tulla varmemmaksi esteillä, koska nytkin hyppäiltiin innoissamme, enkä kyllä jännittänyt yhtäkään hyppyä. Sirikin malttoi keskittyä melkein koko ajan, kerran vilkuili, mitä Ellu teki Kasteen kanssa tarhassa ja Mummon tullessa kentälle meni yksi lähestyminen pieleen kun Siri vain vilkuili portille ja vauhti vain hidastui ja hidastui (joten ratkaisin asian kääntämällä pois esteeltä, koska sillä vauhdilla ei oltaisi yli päästy). Mutta ei olisi kyllä paremmin voinut mennä, hitsi, oon vieläkin ihan täpinöissäni :D Pakko ensi kerralla raahata joku kameran varteen tai vaikka pistää kuvaamaan videota, jos vaikka Siri erehtyisi menemään yhtä hyvin :)

Kotona ei sitten muuta ehtinytkään tehdä, kuin syödä ja ulkoilla Nanan kanssa. Puoli viiden aikoihin Sofia tuli hakemaan ja lähdettiin Harjua kohti. Oli vissiin aika väsynyttä porukkaa kun alkumatka kului kaikkien vain koomaillessa ja Amiraalissa pysähtymisen jälkeen piristyttiin ja sitten vain jutut oli melko väsyneitä :D Mutta nauruhan pidentää ikää, eikös? ;)

Keskiviikkona meillä olikin sitten niinkin hauska päivä, kuin että varustehuoltoa 8-16. Wuhuu... Puoli kahteen asti jaksoi jotenkuten, mutta sitten alkoi pikkuhiljaa tuntua, että eikö tää nyt ikinä lopu! Mutta selvittiinhän siitäkin, mutta selkä ei kyllä yhtään tykännyt siinä huonossa asennossa kököttämisestä, on meinaan aika kivan kipeä nyt... Loimia korjailtiin kahteen asti ja sen jälkeen viimeinen puolitoista tuntia korjattiin suojia. Sinänsä ihan hyödyllistä hommaa ja ihan kivaakin, mutta kun se kahdeksan tuntia pitää tehdä samaa hommaa ja katsella samaa opettajaa (joka ei kuulu suosikkeihin), niin se oli jo pikkusen liikaa.
Koulun jälkeen lähdin kuvailemaan kun Tiitu hyppäsi Samulla. Eivät olleet kovin paljoa hypänneet aiemmin, joten nytkin menivät ihan pieniä esteitä. Mutta näytti kyllä menevän tosi hyvin ja kuvistakin tuli kivoja :) (Lisää kuvia Tiitun blogissa)

Pv-r Sacho
Pv-r Sacho
 

Otettiin tallin pihassa vielä jokunen rakenne- ja pääkuva ja sitten lähdin Tiiaa ja Ilkeä kuvailemaan. Olivat jo aika kauan ajelleet ja ilmeisesti ei ollut menneet harjoitukset ihan nappiin. Kauaa eivät kentällä vääntäneetkään, vaan lähdettiin vähän köpöttelemään maastoon. Kameran asetusten säätäminen oli taas tuskaa, kentällä ollessa tuli varjokuvista turhan tummia ja aurinkoisista kuvista ylivalottuneita. Maastossakaan en saanut mitään ihmeellisiä kuvia aikaiseksi, mutta kaipa tähän pari kuvaa kentältä voi laittaa näytille...

Shet-r Ilke
Shet-r Ilke


Tänään torstaina meillä oli eka tunti varsanopetusta. Mentiin pihatolle ruokkimaan varsat ja sitten otettiin suokit ohjasajettavaksi. Mä päädyin taluttamaan Almaa (joka oli silloin varsanäyttelyissäkin) ja täytyy sanoa, että se on kyllä melko idiootti. Eipä tullut oikein mitään, kun löytyi kaksi vaihetta: paikallaan jumitus ja jyräys-syöksy eteenpäin. Ja ne harvat hetket, kun se malttoi kunnolla kävellä, kestivät ehkä kolmen askeleen ajan ja sitten täytyi lähteä jyräämään vasemmalle taluttajan (mun) päälle. Noh, siinä on kyllä työnsarkaa omistajalle...
Toinen tunti oli fysiikkaa ja mitään en kyllä tänäänkään ymmärtänyt. Kai se täytyy vain alkaa toivoa, että kokeesta pääsee tuurilla läpi...
Ruuan jälkeen oli taas varustehuoltoa, vuorossa satulansovitusta. Eipä ole Harjun hevosten satulat kovin sopivia, ei ihme, että suurin osa hevosista on rikki. Kai siellä jotain tuli opittuakin, vaikka Torttu olisi kyllä voinut opettaa paremminkin.
Vielä olisi vuorossa toinen tunti vahua, selkä rupesi äkäilemään äsken ihan kunnolla, hyvä että sain satulan nostettua ylös telineeseen kun selkään särkee niin vietävästi. Otin juuri särkylääkettä, täytyy nyt toivoa, että menisi selkäsärky ohi, koska huomenna pitäisi pystyä ratsastamaan...

Viikonlopuksi oon taas jäämässä Harjuun, tällä kertaa ihan vapaaehtoisesti tekemään tunteja tapahtumien järjestämiseen. Täällä on la ja su alue-estekisat, kaipa se täytyy hommata joku sellainen työtehtävä, että pystyy samalla heilumaan kameran kanssa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti