torstai 17. toukokuuta 2012

Kiireinen valokuvaaja (taas :D )

Oivoi, kun on taas hurahtanut pitkä aika viime postauksesta. Keskiviikkona ja torstaina päästiin vihdoin tekemään muutakin kuin tallia hevostapahtumien järjestämisen merkeissä, nimittäin varustettiin ratsastuskokeiden hevoset. Oli kyllä aika monentasoista porukkaa hakenut ohjureiksi, mutta ei sen puoleen, hainhan mäkin ohjuriksi, kun en tiennyt että loppukokeissa pitää mennä heA:ta ja 110 cm (jos olisin, en olisi kyllä koskaan hakenut ohjuriksi). Keskiviikkona oltiin alkuun koko ajan jäljessä aikatauluista ja saikin pitää melkoista kiirettä koko päivän. Torstaina alkoi jo sujua ja sitten oltiinkin aina vähintään kymmenen minuuttia etuajassa, mutta eipähän tullut valituksia :D

Keskiviikkona kävin kuvailemassa ratsutallin hevosia tarhoissa, onpahan sitten tuoreempia kuvia tuleviin postauksiin ;) Illalla lähdin Ilkeä kuvailemaan, kuvista tuli tosi kivoja, vaikka jälleen oli aika paljon säätöä valotusten kanssa. Tiia ja Ilke menivät ensin kentällä ja lähtivät sitten lopuksi vähän pellolle laukkailemaan. (Lisää kuvia Ilken blogissa)

Shet-r Ilke

Torstainakin kävin illalla kuvailemassa Ilkeä, menivät tällä kertaa koivukujalla. Kuvista tuli ihan kivoja, tosin tuli kyllä kuvailtua harvinaisen vähän. Jotenkin ei ollut inspistä kuvailla, joten lähinnä tuli vain räpsittyä kuvia. Silti tuli ihan kivoja, ja olipahan läpikäyntikin helpompaa kun kuvia oli vain parisataa :D (Lisää kuvia Ilken blogissa)

Shet-r Ilke

Perjantaina meillä oli tutustumispäivä Virolahden lukiossa. Puolet luokasta oli päättänyt, ettei ole tarpeellista tutustua lukioon, joten meitä oli vain viisi lukiolla. Aluksi rehtori ja opo kertoilivat jotain lukiosta ja sitten ryhmänohjaajakin kertoi jotain asioita. Sitten lähdettiin kiertelemään. Aika simppeli koulu, mutta mieluummin jäisin kyllä Harjuun opiskelemaan ensi vuodeksikin.
Kun lukiolta päästiin, käytiin Harjussa syömässä ja sitten lähdettiin kotia kohti.
Siri ja lampaantalja :D

Menin suoraan tallille, jossa päätin vähän tuuppailla Siriä. Siri oli kuitenkin hangannut selkänsä rikki, joten ajattelin vähän säästää sen selkää ja keventää ja olla kevyessä istunnassa mahdollisimman paljon. Meinasin, että oltaisiin harjoiteltu K.N.:ää, mutta siitä ei oikein tullut mitään kun Siri vähän innostui kevyessä istunnassa laukkaamisesta. Molemmilla oli sitten loppupeleissä vähän keskittyminen hukassa, joten loppuun laukkailtiin vain kevyessä istunnassa ympäri kenttää ja lopeteltiin siihen. Syöttelin vielä Sirille vihreää ja lähdin sitten bussille. Oli kyllä todella rasittavaa taas mennä bussilla, se oli vielä kaiken lisäksi myöhässä (vain muutaman minuutin, mutta silti...).





Lauantaina Nana herätti mut kahdeksan aikoihin, joten päätin herätä ja alkaa valmistautua tallille lähtöön. Olin jo reippaasti ennen puoltapäivää tallilla, ensimmäinen skopo reissu tänä keväänä (ja alkoi tosi hyvin kun ensimmäisissä liikennevaloissa meinasin ajaa päin punasia kun en muistanut että niitäkin pitäisi katsella :D ).
Hieno pomppuponi <3 (videolaatu)
Päätin hypätä Sirillä, kun edellisenä päivänä löytyi niin paljon energiaa. Eikä ollut yhtään huono idea: Siri oli ihan super <3 Kyllä siitä on tullut niin esteponi että! Hypättiin yksittäistä estettä ristikkona ja pystynä ja innaria ensin pelkän maapuomin ja pystyn sekä lopussa kavaletin ja okserin kanssa. Ja Siri teki niin hienoja hyppyjä <3 Pyysin Ainon ottamaan pari videota ja kyllähän se Sirin hyppääminen näyttikin tosi kivalta (ainakin kun ottaa huomioon millaisia meidän hyppelöt ovat joskus olleet). Mutta erittäin tyytyväinen olin hyppelöihin ja Siri saikin paljon leipää palkaksi kun oli niin hieno <3

Kiitokset videosta Aino Ristolainen :)

Vein Sirin tarhaan ja hain Kasteen sille seuraksi. Kaste oli päättänyt poistua tarhasta omin avuin sillä aikaa, kun Siriä varustin. Kentälle mennessä rupesin ihmettelemään, kun tarha näytti niin tyhjältä ja siellähän se Kaste mussutti vihreää tien reunassa. Eikun Kaste toiseen käteen ja Siri toiseen ja Kaste talliin Sirin ratsastuksen ajaksi.
Äitin äitienpäivälahja :D

Tallilta lähdin ajelemaan robinhoodille ja ostin äitille äitienpäivälahjan. Löysin hauskan tervetuloa-kyltin, joka oli puinen porsas :D Se oli tosi söpö ja alkuperäisestä hinnasta sai alennusta yli 20 €! Robbarin pihasta lähtiessä joku ukkeli rupes kyselemään mun skoposta, joten koitin lähteä melko äkkiä, kun ei huvittanut jäädä jonkun ihan tuntemattoman kanssa puhumaan pitemmäksi aikaa.





Illalla kävin kuvailemassa Tassun pentuja, otettiin kaikista rakenne- ja pääkuvat. Eipä ollut helppo tehtävä, kun suurin osa kuvattavista oli vähän eri mieltä ja poistuivat kuvauspaikalta :D Kivat kuvat kuitenkin sain, etenkin Lyytin kuviin olin erittäin tyytyväinen, se osaa tosiaan poseerata :)

Tappitaivalen Astrid for Valhalla "Astrid"

Tappitaivalen Akaasia "Kaisa"

Tappitaivalen Arizona "Lotta"

Tappitaivalen Amaryllis "Lyyti"

Tappitaivalen Ametisti "Tiltu"

Tappitaivalen Arn Thor "Turre"

Sunnuntaina heräsin taas niinkin aikaisin, kuin yhdeksältä, jälleen Nanan herättämänä :) Lähdettiin päivällä ukille grillaamaan. Kuvailin Nanaa, Dinaa ja Sepeä valkovuokkojen keskellä, Nanan ja Dinan kuvat onnistuivat ihan hyvin ja yhteiskuva vielä paremmin, mutta Sepen kuvat eivät oikein onnistuneet, kun sitä ei oikein kiinnostanut poseeraaminen. Mutta etenkin Nanan ja Dinan yhteiskuva onnistui tosi hyvin :)
Cadinan Oili "Dina" ja Cadinan Nadja "Nana"
Pääsin Harjuun Rimman kyydillä ja vaikka lähdettiin vähän myöhemmin kuin bussi Porvoosta, oltiin Harjussa ensin.

Maanantaina meillä oli eka tunti fysiikkaa, kerrankin joku aihe, josta oli edes pieni haisu. Mutta en kyllä silti tiedä, miten tuun selviimään siitä fysiikan kokeesta...
Seuraavaksi oli opinnäytetyötä Tuunasen kanssa, järjestetään siis elokuussa ne kansalliset koulukisat ja käytiin nyt vähän läpi asioita, mitä pitäis selvitellä.
Viimeiset tunnit oli varustehuoltoa, korjailin rikkinäistä turpahihnaa koko tunnin.
Puoli kuudelta oli valjaskerho ja pääsin taas jatkamaan suitsiani. Sain tehtyä poskihihnatkin valmiiksi ja nyt olisi siis enää otsapanta ja koko suitsien viimeistely! Otin suitset nyt mukaanikin, pitää käydä Sirille sovittamassa ;)
Valjaskerhon jälkeen lähdin vielä Ilkeä kuvailemaan. Kuvista tuli ihan kivoja, vaikkakin vähän tummia, kun kello oli kuitenkin jo yli kahdeksan.

Shet-r Ilke

Tiistaina oli aamulla taas opinnäytetyötä, jossa käytiin vähän tarkemmin läpi mitä kukakin tekee ja kuinka paljon tarvitaan muita mukaan järjestäjiin.
Til-r Ermitash 08/2011
Seuraavaksi oli ratsastusta ja sain ratsukseni Ekin. Me ratsastettiin ohjausharjoituksessa ja harjoiteltiin K.N.:n asioita. Eki oli ihan yllättävän kiva, laukassakin sai tehdä reippaasti pidätteitä kun meinasi vähän kuumua (kyllä!). Ravissa oli kyllä tietenkin tavallinen lahna, mutta kyllä sen sai ihan kivasti liikkumaan kun tarpeeksi yritti. Laukassa olisin voinut olla hieman topakampi pidätteiden kanssa, koska etenkin käyntiinsiirtymistä harjoitellessa ei ihan pidätteet riittäneet käyntiin asti. Mutta olin kyllä ihan tyytyväinen tuntiin, mitä kyllä aika harvoin tapahtuu Ekillä ratsastaessa :D
Ruuan jälkeen oli varustehuoltoa, jossa ensin esiteltiin muille kuolaintehtävät (jokainen sai kolme kuolainta, josta piti tehdä esitelmä). Sen jälkeen lähdettiin talliin harjoittelemaan tamppivaljastusta (työvaljastusta). Suht simppeliltä vaikutti, mutta kyllä ne valjaat painoi aika paljon. Saatiin valjastaa sekä suomalaisilla että ruotsalaisilla valjailla, joiden erona on se, että ruotsalaisissa länkien pehmusteet muotoutuvat automaattisesti hevosen mukaan, suomalaisissa länget on valmistettu sopimaan tietyn malliselle hevoselle. Ruotsalaiset oli ehkä hieman helpommat valjastaa, koska vaikka ne olivat painavammat, ne oli myös jäykemmät ja siten helpompi "heittää" hevosen selkään.
Vahun jälkeen olikin sitten aika lähteä valmistautumaan kisoihin, mutta itse kisoista lisää seuraavassa postauksessa :)
Illalla lähdin vielä Tiian mukaan kävelylle Ilken kanssa ja räpsin jokusen kuvankin :)

Shet-r Ilke

Keskiviikkona meillä oli vikat varustehuolto-tunnit ja korjailin siellä rikkinäistä raviohjaa. Ihanaa kun vahu on nyt lopussa, sinänsä tykkään siitä, mutta kun sitä on nyt ollut joka päivä vähintään kaksi tuntia, niin alkaa pikkuhiljaa kyllästyttämään :D
Sitten odottelemaan kotiin pääsyä. Muu luokka jää ensi viikonloppuna järjestämään sh-laatuarvostelukarsintoja (munki pitäs, mut meen Kasteen hoitajaks näyttelyihin), joten muiden piti mennä sopimaan tehtävistä. Kun muut pääsivät tunnilta, Rimma soitti ja sitten lähdettiin kotia kohti. Kotona istutettiin äitin kanssa perunat maahan ja ruvettiin rakentamaan kehikkoa meidän etupihan terassin alle. Rakentaminen jäi kuitenkin kesken kun meillä ei ollut sopivia nauloja (+ äiti hakkasi vasaralla sormeen ja sai riehuttua selkänsä siihen kuntoon, että ei päässyt edes kyykystä ylös...). Illalla kävin vielä koirien kanssa lenkillä, riehuttiin pellolla ja hauskaa oli :D

Siri 04/2012
© Arja Wallin
Kaste 04/2012
© Arja Wallin

Tänään torstaina lähdettiin Ellun kanssa päivällä tallille. Ellu ratsasti Sirillä ja me Matin kanssa ajettiin Kasteella. Molemmat hepsut käyttäytyivät oikein asiallisesti ja oli tosi kiva lenkki. Kasteella oli takajaloissa vähän mutarupea, joten pestiin ne hexocilillä. Siriä kävin vielä syöttelemässä ja sovitin suitsia. Ne oli liian pienet... Masentavaa :( Pitää nyt katsoa mitä niihin keksii, Kasteelle ne kyllä olisi ihan sopivat, mutta kun ne Sirille oli tarkoitettu, niin kai ne pitäisi yrittää tehdä sopiviksi...



Huomenna suunnittelin hyppääväni taas Sirillä, saas nähdä vieläkö Siri on sitä mieltä, että on hieno esteponi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti