tiistai 8. toukokuuta 2012

Kiireitä ja kehuja

Kai se pitää pikkuhiljaa alkaa uskoa itsekin siihen, että on ihan hyvä valokuvaaja, sen verran on taas kehuja sadellut viikonlopun kuvista :D Mutta niistä lisää myöhemmin :)

Torstaina viimeisellä vahu-tunnilla korjailtiin taas suojia, eipä siinä sen ihmeempää.
Ollaan muuten nyt melkein koko luokka menossa 15.5. harjoituskoulukisoihin, mulla on ratsuna Kirppu ja luokkana K.N. Special. Pidän kyllä aikamoisena ihmeenä jos saadaan siitä edes hyväksytty tulos...
Illalla kävin kuvailemassa meidän luokkalaisia, kun hyppäsivät kentällä. Kuvista tuli ihan kivoja, valotuksien kanssa oli taas jonkin verran säätöä auringon ja varjon takia.

Westf-t Fabienne, sh-r Ajattaren Severi ja sh-r Rantalan Severi
Ehdin kämpillä olla kymmenen minuuttia, kun Tiia soitteli kuvailemaan Ilkeä. Noh, eikun kamera mukaan ja menoksi :) Ajoivat ensin kouluajoa kentällä ja sitten siirryttiin maratonesteille. Lopussa kävi pieni haaveri, kun Tiia olisi ajanut sillan alta, mutta Ilke ei uskaltanut ja ryntäsi sitten pystysuoraa mäkeä ylös. Oli kyllä aika pelottava tilanne, kun näytti että kohta menee poni kärryjen kanssa ympäri. Hetki sitten pähkäiltiin miten se poni saadaan sieltä alas (mäen päällä aita) ja päädyttiin sitten siihen ratkaisuun, että otetaan kärryt ja valjaat pois ja annetaan ponin itse valita reitti alas. Aika helpon näköisesti se sitten lopulta alas tuli, mutta ei kyllä ollut kiva tilanne. (Kuvia Ilken blogissa)

Shet-r Ilke

Ilken jälkeen lähdin vielä kuvailemaan Samun ja Vanessan irtojuoksutusta. Mitään kauhean hienoja riehumiskuvia ei tullut saatua, mutta ihan kivoja kuvia silti :)

Pv-t Vanessa III ja pv-r Sacho

Perjantaina meillä oli ratsastusta ja saatiin ratsastaa kisahepoillamme. Mulla siis ratsuna Kirppu. Reenailtiin niitä K.N.:n asioita, keskihalkaisijalla suoraan ratsastamista, laukkaympyröitä ja laukasta käyntiin siirtymistä. Tuota laukasta käyntiin siirtymistä harjoiteltiin sillä lailla, että tehtiin aina vastakaartoa ja siirrettiin käyntiin aitaa vasten. Eli tavallaan mentiin koko ajan voltin kokoisella kahdeksikolla, jossa nostettiin laukka aina kahdeksikon lävistäjällä ja siirrettiin käyntiin aidan kohdalla ennen uudelle lävistäjälle kääntämistä. Oli kivan haastava tehtävä ja onnistui ihan ok. Sitä en sitten tiedä miten onnistuu radalla ilman seinän apua...

Ratsastuksen jälkeen oli fysiikkaa ja jälleen meni kyllä suurin osa tunnista yli ymmärryksen. Jotain siellä oli (en enää muista mitä :D ) josta oli joku pieni haisu, mutta muuten koko tunti oli lähinnä lauseiden kopioimista taululta sana kerrallaan.
Ilke päiväheiniä mussuttamassa perjantaina iltapäivällä :)
Sitten loppuikin koulu ja olisi päässyt kotiin, mutta meikäpä jäikin viikonlopuksi järjestämään estekisoja. Tiia kävi tuomassa Ilken kaapin avaimen ja pyysi liikuttelemaan Ilkeä. Joskus puoli kolmen aikaan sitten lähdin talliin ja hain Ilken harjattavaksi. Poni ei ollut kovin innoissaan ja vaikutti kyllä vähän hämmentyneeltä kun rupesin sitä valjastamaan, mutta käyttäytyi hyvin. Ajeltiin suurkorven lenkki (~8km), hölkkäiltiin aika paljon, muutama laukannostokin otettiin, mutta Ilke löysi aina jotain tosi jännää tien reunalta laukan aikana, jonka takia oli pakko tiputtaa aina raviin. Niimpä laukattiin vain juuri niin kauan, että saatiin yksi onnistunut nosto ja sen jälkeen siirtyminen kuskin pyynnöstä. Sen jälkeen tyydyttiin hölkkäilemään ja kävelemään. Ilke meni kyllä tosi kivasti, vähän piti kyttäillä pelottavia ojia ja tukkipinoja, mutta ei mitään pahempaa :) Tallissa riisuin ponin valjaista, pesin hiet pois ja kävin syöttelemässä vihreää ~10 min.
Sitten kämpille syömään ja kuudeksi kentälle rakentamaan rataa. Pari tuntia siinä vierähti ja sitten kämpille lagailemaan loppuillaksi :)

Lauantaina oli pitkä päivä. Yhdeksäksi menin kisapaikalle, jossa mut ohjattiin auttamaan sämpylöiden pakkauksessa. Puoli kymmeneltä piti mennä verryttelyalueelle, jossa mua neuvottas seuraavaan hommaan. Ketään ei kuitenkaan tullut kertomaan seuraavaa hommaa ja portilla (johon olin ajatellut meneväni) oli jo useampi henkilö päästämässä hevosia sisään ja ulos, joten jäin sitten vain kentän reunalle kameran kanssa. Siinä sitten seisoin koko päivän (selkä tykkäs kauheesti) ja kävin aina luokkien välissä auttamassa radan muuttamisessa. Muuten mun päivän työ oli valokuvausta. Mutta sehän sopi mulle ;) Sää ei ollut kaikkein paras kuvaamiseen, mutta kuvista tuli kuitenkin ihan kivoja.

FWB-r Broby Chaplin
Pv-t Romance III
 











Hann-t Waleska
Trak-r Welaskes
 












Pitkän kisapäivän jälkeen raahauduin vielä talliin juoksuttamaan Ilken. Käytiin koivukujan kentällä ja Ilke käyttäytyi tosi hyvin, tosin laukkojen kanssa oli taas ongelmia. Enpä taaskaan jaksanut (etenkään pitkän päivän jälkeen) jäädä tappelemaan asiasta vaan tyydyin yhteen onnistuneeseen nostoon ja siirtymiseen per suunta. Juoksutin ~20 min ja sitten käveltiin Kaisan talliin, jossa Ilke seisoi hetken käytävällä kun kävin viemässä Fannin kävelytyskoneeseen. Sitten Ilke talliin, juoksutuskamat pois ja vähäksi aikaa syömään vihreää. Sitten rehut Ilkelle ja takaisin Kaisan talliin. Fanni käppäristä ja karsinaan harjattavaksi. Sitten pääsikin vihdoin kämpille ja ai että sitä tunnetta kun 11 tunnin seisomisen jälkeen pääsi viimein istumaan! Kuvia en jaksanut kauheasti läpi käydä, vaan lähinnä jäin lagailemaan koneelle ja katsomaan tv:tä, kunnes piti mennä nukkumaan.

Sunnuntaina taas yhdeksäksi kisapaikalle, jossa oli vielä vähän hienosäätöä radan suhteen. Kymmeneltä alkoi eka luokka ja tällä kertaa mä pääsin kun pääsinkin portille päästämään ratsukoita ulos radalta. Se oli oikeastaan tosi hyvä kuvauspaikkakin ja hieno aurinkoinen sää takasi todella hienot kuvat!

Pv-t Bay Canto
Torinh-r Lunastus
 












Pv-t Olivia II
Til-r Ultima Thule
 












Oli kyllä tosi kivat kisat, tykkäsin tunnelmasta ja kuvista tuli tosi kivoja. Moni tuli kyselemään kuvia, jos ei vielä kisapaikalla, niin vähintään sitten facebookissa tai sähköpostilla. Pitäisi varmaan hommata joku huppari tai takki, johon brodeeraisi tuon kuvagallerian osoitteen :D Mutta moni kyllä kehui kuvia ja täytyyhän se myöntää, että niistä tuli kyllä tosi hienoja :) Täältä pääsee katsomaan kaikki kuvat ;)

Illalla lähdin vielä Tiiaa ja Ilkeä kuvailemaan, kun menivät vanhassa maneesissa tarkkuutta. En kyllä yhtään ollut mielissäni maneesissa kuvauksesta, etenkin kun en taas meinannut millään saada asetuksia säädettyä, mutta tulihan sieltä jokunen kivakin kuva :)

Shet-r Ilke


Tämä viikko meillä onkin maanantaista torstaihin hevostapahtumien järjestämistä, ollaan apulaisina soveltuvuuskokeissa. Sitä vaan en ymmärrä, että miten tallin tekeminen liittyy hevostapahtumiin, koska maanantai ja tiistai ollaan oltu tallia tekemässä. Noh, mikäs siinä jos saa opintoviikon hevostapahtumien järjestämiseen tekemällä neljä päivää tallia...

Eilen maanantaina kävin illalla kuvailemassa Sofian ja Neean tuntia, kuvista tuli ihan kivoja (maneesi, murr), vaikka alkuun oli taas kauhea sähläys asetusten kanssa :D (en nyt saa tähän kuvia näytille, koska olen mennyt poistamaan ne Sevven ja Dalen kuvat koneelta, hups :S )

1 kommentti:

  1. Onkohan tääl yhtäkään postausta jossa ei olis väh. yhtä kuvaa herra ponista tai ainakin "Ilke" tunnisteissa?
    Jostain yli sulosesta ponista tarhakuva O_O

    VastaaPoista