keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Valokuvauskurssi, ravit ja vesisadetta

Maanantaina alkoi verkkovalokuvauskurssi, kohta oon ihan pro valokuvauksessa ;) Ekalla viikolla oli tehtävänä tutkia kuvan pakkausmuotoja, ISO-arvoa automaattiasetuksilla ja etsiä tietoon, mikä on harmaakortti. Lisäksi täytyi valita jo kuvatuista kuvistaan onnistunut kuva ja hups-kuva.

Vasemman puoleisen kuvan valitsin Hups-kuvaksi, koska kuva on tarkentunut huonosti ja narun varjo on häiritsevästi Jennin kasvoilla. Kuva on kylläkin räpsäisty paljoa suunnittelematta tai asetuksia vaihtamatta :D
Oikean puoleisen kuvan valitsin, koska tykkään kun vauhti on saatu pysähtymään hyvin, mutta silti vauhdikkuuden näkee kuvasta. Kuva on kuitenkin otettu hämärässä, joten se on vähän rakeinen.

Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina (18.-20.9.) oli jälleen 8-16 lukiota. Illat meni dataillessa.

Perjantaina (21.9.) päästiin koulusta jo klo 12, koska meillä oli ruotsin koe ja saatiin bilsasta sovittua korvaustehtävät, ettei tarvitse jäädä kokeen jälkeen tunniksi odottelemaan bilsan tuntia. Lähdettiin Rimman kanssa suoraan kotia kohti. Mun oli tarkoitus soitella äitille, että olisin auton käynyt hakemassa äitin koululta, mutta unohdin tietenkin, joten eikun kotiin odottelemaan, että äiti tulee kotiin. Kun äiti tuli, aloin tehdä lähtöä tallille, kun äiti yhtäkkiä päätti lähteä myös mukaan. Ja yhtäkkiä myös Jenni ja Laura olivat tulossa mukaan. Niimpä lähdettiin tallille koko perheen voimin, koiria myöten. Eikun Sirille kamppeet niskaan ja kentälle. Lasse varoitteli, että Siri oli saanut kauraa, joten saattaa olla aika pirteä. Ja niin se olikin, se tuntui koko ajan etsivän jotain syytä, että saisi tehdä jonkin hupaisan sivuloikan. Ja toinen olisi halunnut vain laukata :D Ensimmäiseen puoleen tuntiin Sirillä oli keskittyminen ihan hukassa, mutta kun alkoi vaatia siltä enemmän, alkoi keskittyminenkin löytyä. Treenailtiin aika paljon laukkaa, koska Siri nyt kerrankin oli innoissaan laukkailemassa. Ympyrällä laukka alkoikin sujua tosi hyvin, mutta suoralla se oli ihan räpellystä ja meni usein tosi nelitahtiseksi. Ja hienoja nostoja saatiin aikaiseksi ja muutama onnistunut laukasta käyntiin siirtyminenkin tuli. Ravissakin Siri alkoi lopussa toimia tosi hyvin, alkoi takapääkin löytyä ja se kulki tosi kivasti. Olin kyllä tosi tyytyväinen, vaikka keskittyminen olikin alkuun hukassa.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Jennikin halusi ratsastaa Sirillä, joten loppuun Siri pääsi tuntihepaksikin ;) Pidin Jennille jotain tunnin tapaista ja kivasti näytti Siri liikkuvan Jenninkin kanssa. Kauaa Jenni ei mennyt, ehkä noin 20 min, mutta Siri käyttäytyi tosi hienosti. Ja tällä kertaa Jenni pysyi kyydissäkin ;)
Sitten Siri talliin ja kotia kohti. Matkalla tosin käytiin kaupassa ja mäkkärissä :P

Lauantaina (22.9.) lähdettiin Jennin kanssa päivällä Porvoon raviradalle, jossa järjestettiin paikallisravit. Sää oli ihan kiva, tosin kuvauspaikkaa vaihdeltiin tosi paljon, koska loppusuoralle paistoi ikävästi aurinko niin, että piti kuvata vastavaloon. Paljon tuli kuitenkin hyviä kuvia ja oli ihan kiva kuvailla, vaikka Jenni rupesi lopussa käymään hermoille valittaessaan, että haluaa autoon istumaan... -.-'

Lv-o Curt Haim
Lv-o Feeling Nice ja lv-t Texas Mac
Lv-o Noves Boy
Lv-r Hill Quito
Lv-t Halloween Hip
Sh-r Hela-Vekkuli
Sh-r Rajaton Viesti
Sh-r Turon Valssi ja sh-o Metakka
Sh-t Linella
Shet-r Broängens Ghosakrama
Shet-t Emmeros Bambi
Shet-t Emmeros Bambi
Lisää kuvia kuvagalleriassani

Illemmalla lähdettiin vielä Pinjan kanssa tallille. Ensin mä ratsastin ja Pinja kuvasi. Siri meni ihan kivasti, työstettiin jonkin verran laukkaa, joka ei kuitenkaan sujunut ihan niin hyvin kuin edellisenä päivänä. Ravissa Siri toimi tosi kivasti. Vähän oli molemmilla keskittyminen hukassa, kun kentälle tuli toinen hevonen, jota piti koko ajan vahdata, ettei törmätä. Kamalaa taas yhtäkkiä opetella jakamaan noin pieni kenttä toisen hevosen kanssa, kun on tottunut menemään aina yksin :D Mutta hyvin silti mahduttiin, vaikkei ehkä niin monipuolisesti päästy tuuppailemaan kun tuntui, että oltiin koko ajan tiellä. Mutta kaiken kaikkiaan ihan tyytyväinen olin päivän tuuppailuihin.

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

Pinja meni laittamaan Heppua kuntoon ja mä laitoin Sirin pois ja harjailin Kastetta. Kun Heppu oli valmis lähdin Pinjaa ja Heppua kuvailemaan. Alkoi olla jo tosi hämärää, eli kuvaaminen oli tosi haastavaa. Koko ajan räpläsin asetuksia ja teki pahaa katsoa niin huonolaatuisia kuvia. Mutta sainpa kuitenkin ponin näkymään, mikä ehkä on pääasia? :D
Shet-r Hemil

Kun Pinja meni laittamaan Heppua pois, menin jatkamaan Kasteen harjausta. Kaste alkoi ilmeisesti saada tarpeekseen jo, kun rupesi pyörimään. Sitten otin sen riimuun ja pidin narun kädessä. Silloin se pysyi vähän paremmin paikoillaan. Kun oltiin Pinjan kanssa molemmat valmiita lähdettiin kotia kohti.

Sunnuntaina (23.9.) olisi ollut Porvoossa laukkakisat, mutta harmittavasti satoi kuin saavista kaataen. Katsoin aamulla säätiedotuksesta, ettei sää ole ainakaan parantumassa, joten piti jättää laukkakisat väliin. Kyllä otti päähän. :( Mutta eipä siellä mitään kuvia olisi saanut, kamera olisi vain tarkennellut vesipisaroihin ja eipä kyllä märistä hevosistakaan kovin edustavia kuvia olisi saanut.
© Jenni Wallin
Sunnuntai menikin sitten lähinnä edellisen päivän kuvia läpikäydessä. Illalla lähdettiin kuitenkin Lauran kanssa käymään kaupassa ja tankkaamaan auto, kun olin luvannut sen tankata. Takaisin tullessa meiltä katosi radio kokonaan, ei suostunut soittamaan mitään kanavaa. Oli aika ankeaa ajaa kaatosateessa kotiin ilman musiikkia, mutta ei voinut mitään. :(

Maanantaina (24.9.) Rimma tuli puoli yhdentoista aikoihin hakemaan mut ja lähdettiin kohti Harjua. Matkalla käytiin tallilla hakemassa Tiialle lainaksi Jonnan ajopiiska, kun Tiian oma piiska oli hajotettu. Oltiin Harjussa vasta kahdentoista jälkeen, joten mentiin suoraan atk-luokkaan tulostamaan ohjausharjoitus-paperit kaikille meidän luokkalaisille. Siitä sitten suoraan vaatteiden vaihdon jälkeen talliin. Malaska sitten arpoi meidän luokkalaisista kolme pitämään tuntia, Rimman, Niinan ja mut. Niimpä tietenkin... Mitään teoriaahan tuntien pidosta meillä ei ole ollut, jos ei ota huomioon yhtä Kekkosen pitämää tuntia, jossa käytiin läpi lähinnä sen paperille tehtävän suunnitelman tekoa. Eli kylmiltään vain tuntia pitämään, mikäs siinä. Mun pitämällä tunnilla oli kolme ratsukkoa ja tunnin aiheenahan oli käynti-ravi siirtymiset. Oli kyllä vaikea pitää tuntia, tuntui, että suurimman osan ajasta vain seisoin tyhmänä katsomassa kun oppilaat tekivät tehtävää. Lopussa oppilaat kommentoivat tuntia ja parannettavaa on äänen käytössä ja juurikin siinä, että kommentoisi tehtävien suoritusta, eikä vain seisoisi hiljaa. Malaska kommentoi, että selvittiin tosi hyvin, kun ottaa huomioon, että se oli ensimmäinen ohjausharjoitus ja tosiaan kylmiltään mentiin. Tehtävien teoriaa pitäisi selittää enemmän ja tentata ratsastajilta, että ymmärsivätkö varmasti. Sinänsä oli ihan kivaa pitää tuntia, mutta itseänikin kyllä häiritsi kun en osannut kommentoida ratsastajia paljoakaan. Mutta tekemällä oppii :)
Illalla tuli iloinen yllätys kun kirjauduin Wilmaan ja näin, että Malaska oli laittanut poissaolot tunneilta. On se kiva kun mut sekotetaan Kirsiin... -.-' Meni kyllä heti viestiä takaisin päin, että olin kylläkin paikalla. Vaikka olisi ehkä toivonut olevansa poissa kun joutui tuntia pitämään, niin olisi kiva että kun kerta oli pitämässä ei tulisi niitä poissaoloja...
Illalla kävin Tiiaa ja Ilkeä kuvailemassa, kun ajoivat koulua Martta-maneesissa. Alkuun olin ihan hukassa kun piti osata taas säätää asetukset maneesissa kuvausta varten, mutta aika pian sain asetukset kuntoon ja tuli ihan kivoja kuvia :)
Shet-r Ilke

Tiistaina (25.9.) olisi ollut 8-16 lukiopäivä, viimeinen tässä jaksossa. Meidän ahkera luokka päätti kuitenkin, että otetaan vähän omaa lomaa ja karattiin klo 12 :D Todettiin vain, että ei me psykan tunnilla kuitenkaan mitään opita ja ruotsista on jo ollut koe, joten mitä täällä turhaa ollaan. Psykan opettaja katsoi kyllä vähän ihmeissään kun yhtäkkiä pari minuuttia ennen tunnin alkua koko H10 ryntää rappusiin ja karkaa. Ai että ollaan ahkeria lukiolaisia, LO-10 <3
Loppupäivä meni sitten koneella loppuja kuvia raveista läpikäydessä, matikan tukiopetuksessa ja psykaa lukiessa.

Pari kuvaa piristämään loppupostausta ;)

Postauksen piristystä :)

Tänään keskiviikkona (26.9.) oli aamulla psykan koe, joka meni yllättävän hyvin. Olin varma, etten osaa paljon mitään, mutta kahteen kysymykseen sain puoli sivua tekstiä. Kokeessa oli siis viisi kysymystä, joista kolmeen piti vastata essee vastaus. Kolmas vastattava oli vaikea keksiä, kun loput kolme kysymystä oli sellaisia, etten niistä paljoa keksinyt kirjoitettavaa. Niimpä siitä jäi vähän tynkä, sainkohan peräti kolme lausetta aikaiseksi :D Mutta kyllä sillä nyt läpi pääsee, jos puoletkaan siitä jaarittelusta, mitä kahteen ensimmäiseen kirjoitin, on totta :D 45 minuutissa sain kokeen tehtyä, joten 45 min piti vain istua tekemättä mitään. Kyllä ärsytti, ihan tyhmää että kokeessa pitää istua 1,5 tuntia. Koko lukion aikana olen kerran ollut kokeessa yli tuon ajan, muuten on aina pitänyt vähintään puoli tuntia odotella.
Loppupäivä olisi sitten vapaata, matikkaa pitäisi kerrata, mutta muuten istuskelen varmaankin lähinnä koneella :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti