perjantai 15. maaliskuuta 2013

Heppailua, yo-kokeita ja pieni heräteostos

Tällanen tuli tilattua :)

Alkuun täytyy hehkuttaa, kuinka päättyi eksymiseni Rajala Pro Shopin sivuille. Ostoskoriin päätyi meinaan Nikon D7000 runko + vara-akku. Pitkään pohdin ostanko vai enkö, tuo ei kuitenkaan ole se runko, mitä jokunen aika sitten kuolasin, mutta tarkemmin tutustuessa ihastuin siihen entisestään ja lopullinen niitti oli, kun tarkastelin hintaa tarkemmin. Alkuperäinen hinta 1158,00 € ja nyt sen sai hintaan 699,00€! En vain kyennyt vastustaa kiusausta, nyt sitten vain innolla odottelemaan, koska uusi mussukka tulee kotiin <3
Pv-r Billi Bi
(pöllitty Sandran blogista, sori ;) )
Tiistaina (5.3.) vein äitin iltapäivällä töihin ja sitten hain Jennin ja Jennin kaverin Sandran koulusta. Sitten suunnattiin Sannaisiin tallille, jossa Sandran Billy-hevonen asustelee (Sandran ja Billyn blogi). Pidin Sandralle vähän tuntia, mutta tunsin jälleen itseni huonoksi ohjaajaksi, kun en meinannut taaskaan saada sanaa suustani. Huonomminkin olisi tietenkin voinut mennä, mutta selvästikään mulle ei vielä oikein sovi tuollainen suunnittelematon tunnin pito :D Lopuksi Sandra halusi vielä mennä pellolle ja kokeilla hyppäämistä. Mä oon kyllä niin kateellinen, miksei meidänkin tallilla voi olla pellolle aurattu jotain reittiä, jota pääsisi ratsastamaan... Ja tuli kyllä kova hinku päästä itsekin hyppäämään, mutta taidetaan joutua odottelemaan kevääseen, kun meidän esteet on niin hautautuneet lumeen...
Illalla kävin hakemassa äitin kotiin.Tuli vähän leikittyä kännykällä ajellessa :)
Keskiviikkona (6.3.) vein äitin aamulla töihin ja tulin kotiin lueskelemaan ruotsia. Päivällä lähdin tallille, jossa laitoin Kasteen heti valjaisiin ja lähdettiin ajolenkille. Tie oli tosi hyvä, eikä Kaste liukastellut lähes ollenkaan, joten mentiin melko reipas ~6,5 km lenkki. Kaste meni tosi hienosti, yhdessä tosi kapeassa kohdassa tuli traktori etukauhan ja peräkärryn kanssa vastaan ja väistettiin sitten vähän penkan kautta sitä, mutta Kaste tosi järkevänä ei ottanut mitään pulttia siitä, vähän tuijotteli ja puhisi vain, mutta meni superhienosti ohi! Lähempänä kotia se sitten säikähti jotain mörköä ja teki ninjapompun, hauska poni kun ei mitään väliä traktoreilla yms mitä muut saattaisivat pelätä, mutta sitten mörköjä väistellään ihan vauhdissa :D
Tallille palatessa Siri oli saanut etukengät taas paikoilleen (hukattiin edelliset viimeksi peltokeikalla), joten pääsin vielä Sirinkin liikuttamaan. Matti tuli Kasteen kanssa kentälle myös, kun Kaste kuitenkin hikosi lenkillä ja sille on nyt yritetty "opettaa", että hikilenkin jälkeen pääsee piehtaroimaan. Sirin ratsastin jälleen kevyesti läpi, mentiin ilman satulaa. Ravissa toimi tosi hyvin, mutta laukassa oli vähän jäykähkö, johtui ehkä parin päivän kengättömyydestä + liukkaista keleistä ja siitä, että uudet kengät on nyt numeroa pienemmät, etteivät niin helposti irtoaisi. Hyvin lähti kuitenkin laukkakin pyörimään, kun riittävän kauan sitä työstettiin ja kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen ratsastukseen.
Sirin pois hoitamisen jälkeen hain äitin töistä ja suunnattiin kotiin.

Diiperin torstaiset söpöilyt <3
Torstaina (7.3.) vein äitin aamulla töihin ja tulin kotiin lukemaan. Olin ajatellut lähteväni päivällä tallille, mutta meidän lämmityssysteemiin tuli edellisenä päivänä joku vika, joten olinkin sitten koko päivän kotona päivystämässä, koska korjaaja tulee.
Iltapäivällä hain äitin töistä ja ruuan jälkeen suuntasin sitten tallille Jennin kanssa. Matti oli liikuttanut Kasteen jo päivällä, joten meidän liikutettavana oli Siri. Suunnattiin kentälle, jossa mä ratsastin ensin. Alkuun Siri tuntui ihan kivalta, kunnes tajusin, että se kuskaa mua ihan 6-0. Noin vartin verran tapeltiin siinä ensin, kunnes päätin pitää nollaavan käyntitauon, jolla sulattelin jäätyneitä sormiani. Käyntipaussin jälkeen Siri alkoikin keskittyä paremmin ja oli tosi kiva. Oikeaan kierrokseen se oli aika jäykkä, mutta vasempaan toimi tosi hyvin. Laukkakaan ei ole varmaan koskaan toiminut niin hyvin. Kun Siri toimi hyvin kaikissa askellajeissa, vaihdettiin Jenni kyytiin. Pidin Jennille vähän tuntia ja kyllä nyt taas ohjeita sateli. En sitten tiedä johtuuko se siitä, että Jennillä on vähän istunta ruosteessa ja korjattavaa keksii helpommin, vai siitä, että tunnen Sirin niin hyvin, että osaan neuvoa nimenomaan sillä ratsastamista paremmin, mutta jotenkin se vain tuntuu helpommalta. Jennikin oli saanut istuntaansa hyvin kehitettyä, ei ollut enää ihan koko ajan etukenossa ja muutenkin alkoi jo näyttää paljon paremmalta. Kyllä vielä Jennistäkin ratsupelle saadaan ;)


... ja perjantaiset söpöilyt <3
Perjantaina (8.3.) vein äitin aamulla töihin ja tulin kotiin lukemaan. Jälleen piti varalta olla kotona päivystämässä lämmityssysteemin korjaajan tuloa, joten jätin tallin illemmalle. Hain äitin iltapäivällä töistä ja ruuan jälkeen suuntasin tallille.
Heti Kaste valjaisiin ja ajolenkille. Käytiin ~8,5km lenkki, mentiin melko rennosti, muutama reippaampi ravipätkä otettiin. Kaste meni oikein kivasti.
Kasteen jälkeen laitoin Siri kuntoon ja kentälle ilman satulaa. Edellisen päivän jäykkyyden vuoksi päätinkin jumppailla ihan kunnolla, tehtiin paljon kaarevia uria, väistöjä ja taivutuksia ja yritettiin jumppailla, jotta saataisiin oikea kierroskin toimimaan. Loppua kohden paranikin tosi hyvin, laukassa oli takaset alkuun ihan hukassa oikeassa kierroksessa, mutta lopuksi nekin alkoivat löytymään. Vasempaan kierrokseen toimi taas ihan moitteettomasti ja laukat sujuivat erityisen hyvin.Lauantaina (9.3.) lähdettiin aamulla Jennin kanssa Helsinkiin Horse Fair -messuille. Alunperin äitin ja Laurankin piti lähteä mukaan, mutta Laura tuli kipeäksi ja äiti ei jaksanutkaan lähteä, kun lähdettiin niin aikaisin. Messut oli kyllä aika samanlaiset kuin viime vuonnakin, mikä oli vähän pettymys. Olihan ohjelma tietenkin vähän erilaista, mutta jotenkin tuli kuitenkin vähän sellainen olo, että se on jo nähty. Kuvia tuli otettua ihan kiitettävästi, mutten ole niitä vielä ehtinyt käydä läpi kunnolla. Näin jälkikäteen ajateltuna vähempikin määrä kuvia olisi riittänyt, melkein 500 kuvaa tuli meinaan otettua ja joistakin numeroista varmaan ainakin 50 turhaa kuvaa... Ehkä mä vielä joskus opin rajoittamaan tätä mun kuvaamista :D
Messuilta tuli ostettua kolmet hanskat ja portille uusi koirakyltti (Varoitus: saatamme nuolla... sinut kuoliaaksi!). Shoppailukierrokseltakaan en siis saanut paljoa irti. Toisaalta ehkä ihan hyvä, tuli noihinkin törsättyä ihan riittävästi. Messuilla tuli vietettyä kahdeksan tuntia ja ilmeisesti sinä aikana päätti joku flunssavirus iskeä täysillä päälle, koska illalla kotona olo oli ihan kamala. Messuilla seisomisen + kävelyn johdosta jalat olivat kipeät ja siihen päälle vielä yskä, kurkkukipu, päänsärky ja 38° kuumetta, ah sitä ihanuutta...

Kuvia Helsinki Horse Fair messuilta 


Sunnuntaina (10.3.) pidinkin sitten lepopäivän, ihan sananmukaisesti. Lepäilin vain tv:n ääressä ja toivoin, ettei kuume enää nouse. Päivällä piti kuitenkin viedä Jenni kaverille ja käytiin samalla kaupassa. Iltapäivällä hain vielä Jennin ja illalla olikin lähtö Harjuun. Matka meni ihan kivasti ja oli oikeastaan ihan kiva tulla Harjuun pitkästä aikaa. Yöllä ei enää ollut ihan niin kivaa, kun heräilin parin tunnin välein yskän takia.

Maanantaina (11.3.) oli sitten äikän yo-kirjoitukset. Huonosti nukutusta yöstä huolimatta olin melko pirteä ja jaksoin keskittyä ihan hyvin. Kirjoitin esseeni aiheesta hyvä, paha yksinäisyys, tulihan se neljä sivua jaariteltua, tiedä sitten onko ihan täyttä asiaa :D Eniten ärsytti, kun istumapaikaltani ei nähnyt kelloa kunnolla ja luulin kahdeltatoista, että kello olikin vasta yksitoista ja aloin kirjoittaa esseetä sitten kolmatta kertaa puhtaaksi, kun luulin, että on vielä pakko istua sielä tunti. Toivottavasti ne muutama hassu korjaus mitä kolmanteen versioon tuli, oli nyt sitten aiheellisia korjauksia...
Kokeen jälkeen suuntasin Harjuun, jossa kävin ensin valjasverstaalla hakemassa Kasteen keskeneräisen otsapannan. Sitten kävin kämpillä pakkaamassa laukun ja lähdin kotia kohti. Matkalla otin äitin töistä kyytiin.

Aina voi laittaa yhden Dina-kuvan lisää ;)

Tiistaina (12.3.) vein äitin iltapäivällä töihin ja suuntasin koirien kanssa pikavisiitille tallille. Päätin pitää vapaapäivän tallilta, koska olo oli niin flunssainen, mutten malttanut kuitenkaan jättää kokonaan välistä ;) Kävin siis höpöttelemässä poneille ja sovitin samalla Kasteen pannan, että se varmasti on hyvän pituinen ennen valmiiksi tekemistä. Kaste oli ihan ihmeissään meidän hauvoista, se vain tuijotti niitä ja puhahteli kiinnostuneena <3 Siri meinasi heti alkaa maistelemaan, tyypillistä :D Nanaa ja Dinaa kyllä vähän pelotti isot ponit, mutta hyvin ne kuitenkin suhtautuivat taas pitkän tauon jälkeen hevosten näkemiseen :)
Kotimatkalla käväisin nopeasti Robinhoodissa ja Mikrokulmassa etsimässä värillistä teippiä, jolla saisin tehtyä kivan kuvion Kasteen pantaan. Ei kuitenkaan löytynyt, joten vein koirat kotiin, hain Jennin ja Sandran koulusta ja suunnattiin K-rautaan, josta löydettiinkin värillistä teippiä. Olisin oikeastaan halunnut vaaleanpunaista, mutta kun ei ollut, päätin tyytyä siniseen ja valkoiseen, onhan se Kaste kuitenkin sellainen Suomi-neiti :)
Ilta menikin sitten pannan kanssa askarrellessa, puoli kymmeneltä hain kuitenkin vielä äitin töistä.

Keskiviikkona (13.3.) vein äitin iltapäivällä töihin ja hain samalla Jennin koulusta. Suunnattiin (mäkin kautta) Ridaajaan, josta Jenni shoppaili itsellensä ratsastushousut ja parit sukat. Ratsastuskenkiä sinne oikeastaan mentiin etsimään, mutta Jenni ei löytänyt mieleisiä.
Ridaajan jälkeen suunnattiin tallille, jossa laitettiin Kaste valjaisiin ja lähdettiin ajolenkille. Ajettiin ~7km lenkki, jonka Jenni oikeastaan ohjasti. Kaste meni ihan kivasti, vaikka oli kyllä aika laiskalla tuulella. Kovinkaan vauhdikkaita pätkiä ei otettu, vaan mentiin melko rento hölkkälenkki.
Alunperin oli tarkoitus, että Jenni olisi ratsastanut Sirin ja mä oisin pitänyt tuntia, mutta Jenni halusi mielummin lähteä Sirilläkin ajamaan. Pienen epäröinnin jälkeen päätin, että okei, testataan (en siis ennen ole ajanut Sirillä ilman Ellua tai Mattia), pahimmassa tapauksessa Siri kiidättää meidät kotiin, mutta sitten vain pidetään kovasti kiinni :D Pyysin Jenniä ottamaan vähän kuvia Siristä Röllin suoralla, joka ajettiin kahteen kertaan ja mun yllätykseksi sain jopa toisella kerralla Sirin pysähtymään niin kauaksi aikaa, että saatiin Jenni noukittua takaisin kyytiin :D Ensin meinattiin suunnata tämän jälkeen kotiin, mutta Sirillä tuntui olevan menohaluja sen verran, että päätettiin samantien ajaa koko ympärilenkki. Lenkille tuli siis pituutta ~15 km. Sirin mielestä oikein sopiva lenkki, sen verran oli menohaluja vielä kotipihassakin :)
Illalla hain äitin töistä.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Torstaina (14.3.) vein äitin aamulla töihin ja ajelin kotiin. Otin kevyet 3 tunnin päikkärit ja suuntasin sitten iltapäivällä tallille. Käytiin Matin kanssa ajamassa Siri ja Kaste oli perähevosena. Kotoa pois päin Siri oli oikein rento ja rauhallinen, mutta kotiin päin oli menohaluja vähän turhankin paljon, Sirin mielestä ilmeisesti liian lyhyt ja kevyt lenkki, vain ~8km. Kaste pysyi kyllä hyvin perässä, tosin laukalla. Pari kilsaa ennen kotia Siri meinasi ihan lähteä viemään, vauhti vain kiihtyi ja pidätteet meni ihan kuuroille korville. Ja siinä vaiheessa kun vihdoin sain sen käyntiin niin sitten katseltiin ympärille ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut :D Hölmö Siri <3
Tallin jälkeen hain äitin töistä ja käytiin kaupassa. Kotona söin, katsoin tv:tä ja tulin ottaneeksi vielä tunnin päikkärit, kunnes yhtäkkiä seitsemältä tajusin, että kaipa se pitäisi Harjuun päin lähteä. Hyvin kyllä huomasi eron sunnuntai-illan liikenteen ja torstai-illan liikenteen välillä, sai ajella pitkiä pätkiä niin, ettei missään näkynyt auton autoa, kun taas sunnuntaisin alkaa jo melkein ärsyttämään, kun autoja tulee vastaan niin paljon :D

Tänään perjantaina (15.3.) meillä oli enkun kirjallinen koe. Koe meni ihan hyvin, parhaani yritin ja ytl:n sivuilta katsoessani hyvän vastauksen piirteitä, niin kyllä ne melko samanlaisilta näytti :)
Kotimatkalla oli tosi hyvä fiilis hyvin menneen kokeen jälkeen ja popitinkin koko matkan musat täysillä :D
Illalla käytiin äitin ja koirien kanssa lenkillä ja moikkaamassa ukkia.

Nyt sitten innolla odottamaan maanantaita, että uusi kameran runko tulee postissa :)

Loppuun random sumukuva parin viikon takaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti