maanantai 25. maaliskuuta 2013

Poneja, hauvoja, uusi mussukka ja paluu ponikouluun

Ja yllätys yllätys, jälleen kulunut ikuisuus viime postauksesta. Miten ne päivät hujahtaakaan niin nopeasti?

--------------------------------------------------------

Lauantaina (16.3.) lähdin iltapäivällä tallille Jennin kanssa. Otettiin ensin Kaste liikutettavaksi, lähdettiin ajolenkille ja tuli ajeltua aika paljon edestakaisin, kun jätettiin Jenni aina kuvailemaan meitä. Tulipahan harjoiteltua kääntymistä ja hyvinhän se Kaste kääntyi, vaikka yrittikin aina vihjailla kotiin kääntymistä. Google mapsin mukaan lenkille tuli pituutta noin 8 km, ilman edestakaisin kääntymisiä lenkin pituus olisi ollut ~6,5 km. Meillä oli alkulenkistä tossut jalassa, kun ajateltiin, että on liukasta, mutta otettiin ne jossain vaiheessa pois, kun Kaste ei oikein tykännyt juosta ne jalassaan. Tai sitten se oli muuten vain laiskalla tuulella, en tiedä :D

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni WallinKasteen jälkeen varustettiin Siri ja lähdettiin kentälle. Kaivoin esille kavaletti-tolpat ja puomin ja harjoiteltiin vähän laukanvaihtoja alkutuuppailujen jälkeen. Siri toimi ihan kivasti ja laukatkin vaihtuivat hyvin joka yrityksellä, vaikka välillä Siri olikin sitä mieltä, että hyppää keskenäsi :D Lopuksi laitettiin pelkkä maapuomi ja yritin siinä tehdä laukanvaihtoja, mutta se ei oikein onnistunut. Siri sai kyllä aika usein vaihdettua etupään, mutta ei osannut kovin montaa kertaa vaihtaa ristilaukkaa pois. Lopuksi Jenni vielä ratsasti hetken Sirillä ja mä pidin tuntia.
Tulinpa muuten kuvia katsellessa siihen tulokseen, että mun esteistunta on nykyään ihan järkyttävä. Montaa hyppykuvaa en siksi julkaisekaan, kun istunta on ihan rapakunnossa. Kaipa se pitää alkaa harjoittelemaan sitä enemmänkin :)

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

"Hyppää keskenäs!" toteaa Siri ja juoksi esteen ohi :D
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Sunnuntaina (17.3.) pidin vapaapäivän tallilta ja taisin koko päivän vain istuskella koneella tv:n ääressä :D Välillä pitää pitää laiskapäiviä :) Tuli siinä tehtyä jotain järkevääkin, Jenni meinaan oli jo useamman kuukauden kinunnut, että tekisin Jennin blogiin uuden bannerin, niin tuollainen tuli sitten väkerrettyä :) Jennin blogia pääsee vilkaisemaan tästä.
Pelkkä banneri ja screen shot Jennin blogista :)

Illalla lähdin ajelemaan Harjuun ja ilta siellä meni viime vuoden kuvia läpikäydessä.

Maanantaina (18.3.) meillä oli ruotsin yo-kirjoitukset. Meni ihan ok, mutta ei ehkä yhtä hyvin kuin englanti. Kokeessa oli aika paljon sellaisia kohtia, johon oli pakko valita vastaus entten tentten -tyylillä, mutta kaipa se ihan hyvin kuitenkin meni :D
Kotimatkalla hain äitin koulusta ja suunnattiin postiin hakemaan Rajalan paketti. Kauaa ei tarvinnut runkoa tutkiskella, kun olin jo ihan rakastunut siihen <3 Ihana uusi mussukka <3

Uusi mussukka, Nikon D7000 <3

Illemmalla lähdin vielä käymään tallilla, jossa harjailin Sirin huolellisesti ja lähdin sitten tuuppailemaan kentälle ilman satulaa. Sirillä oli alkuun keskittyminen niin hukassa, että päätin kerrankin ratsastaa sen ihan kunnolla niin kauan, että olen oikeasti tyytyväinen sen työskentelyyn. Kauan saikin vääntää, mutta lopussa ravityöskentely olikin erittäin hyvää. Laukka toimi loistavasti vasempaan kierrokseen, mutta oikeaan vain pätkittäin. Väänsin laukkaa oikeaan kierrokseen melko kauan, mutta lopulta päätin kuitenkin lopettaa lyhyeen hyvään pätkään, kun Siri kuitenkin toimi niin loistavasti muuten. Hienosti se Siri kuitenkin meni. Hoidin Sirin pois ja lähdin kotiin, Kaste sai pitää vapaapäivän.

Tiistaina (19.3.) kuvailin päivällä itseäni ja kameroitani (lainasin Jennin Canonia) ja jokunen kuva tuli otettua myös hauvojen kanssa :)


Uuden mussukan kanssa <3Päivällä lähdin tallille, jossa kuvailin ensin hevosia Mattia odotellessa. Ihan kivoja kuvia tuli, vaikka hepat eivät olleet kovin innostuneita poseeraamaan.

Jotku supersöpöt putet, jotka lievästi kerjää <3

Lv-t Quintana Roo

Lv-t Goldi Hackstable

Pv-r Windsor II

Lv-t Zillion Zequina

Pv-t Gabrietta

Matin tultua lähdettiin maastoon, Kaste ajaen ja Siri ratsain. Mentiin ympärilenkki, eli lenkille tuli pituutta ~15 km. Siri oli ihan kiva maastomopo, tavallaan sillä oli kiire kotiin, mutta se ei kuitenkaan höyrynnyt kotiin pääsyä niin paljon kuin yleensä. Kyllä se aina välillä yritti jotain pomppuja tai pukituksia, että pääsisi syöksymään kotiin päin, mutta ei niin antaumuksella kuin yleensä. Lenkki oli kiva, kun Sirikin osasi suunnilleen käyttäytyä :)

Päivän maastomopot odottamassa lenkille lähtöä :)

Kotimatkalla hain äitin koulusta ja tultiin kaupan kautta kotiin. Illalla lähdin taas ajelemaan Harjua kohti ja ilta meni loppuja vuoden 2012 kuvia läpikäydessä, nyt olisi sitten vihdoin sekin tehty :D

Keskiviikkona (20.3.) oli matikan yo-kirjoitukset. Heräsin jo puolitoista tuntia ennen herätyskellon soimista stressaamaan koetta. Koe oli kuitenkin sopivan haastava ja mitä illalla lueskelin oikeita vastauksia ytl:n sivuilta, niin kyllä sieltä mun laskujen mukaan pitäisi tulla pisteitä vähintään C:hen asti :)
Kokeen jälkeen lähdin ajelemaan kotia kohti. Päätin kuitenkin jäädä Porvooseen odottelemaan äitin koulusta pääsemistä, joten pysäköin yhdelle parkkipaikalle ja datailin tunnin, kunnes äiti laittoi viestiä, että saa tulla hakemaan :)
Iltapäivällä kävin vielä koiria kanssa metsässä kuvailemassa niitä. Käytiin myös vähän matkaa pellolla, mutta koska Dina lähti samantien takaisin tielle ja katsoi mua ja Nanaa kuin hulluja, niin palattiin mekin tielle ja hetken päästä metsään :D Kuvista tuli ihan kivoja, on kyllä niin ihana tuo uusi runko <3
"Ootteks te tyhmii, täs menee tie ja te meette siel pellol?!?"


Torstaina (21.3.) vein äitin aamulla kouluun, jonka jälkeen vein auton huoltoon. Olin päivän kotona, hain auton huollosta kun se oli valmis ja äitin neljältä koulusta. Söin ja suuntasin sitten tallille. Matti oli tullut jo edeltä harjailemaan hevoset, joten eikun Sirille valjaat selkään ja kärryt perään ja sitten lähdettiin lenkille, Siri ajossa ja Kaste perähevosena. Sirillä riitti virtaa melkoisesti ja mentiin aika vauhtia jo kotoa poispäin ja vauhti ei ainakaan hiljentynyt kotiin päin kännyttäessä. Lenkille tuli pituutta ~6 km. Ja vaikka Sirillä riittikin vauhtia vähän turhankin paljon, löytyi myös jarrut hyvin, vaikkakin pienellä viiveellä :)

Perjantaina (22.3.) vein taas äitin aamulla kouluun ja tulin kotiin siivoilemaan. Siivosin 2,5 tuntia ja sitten tulikin jo kiire tallille. Lähdettiin Matin kanssa maastoon, Matti Kasteella ajaen ja mä Sirillä ratsastaen. Lenkille tuli pituutta ~10 km. Siri oli alkumatkan ihan nukuksissa, mutta heräsi jossain vaiheessa ja sitten tulikin jos jonkinmoista säikkymistä, pomppimista ja pukittelua. Vaihdettiinkin sitten järjestys takaisin niin, että Siri tuli Kasteen perässä. Monesti se yritti ohi ja pukitteli kiukuissaan kun en päästänyt. Loppulenkistä se rauhoittui vähän, mutta virtaa tuntui kuitenkin riittävän, joten menin vielä kentälle pyörimään. Alkuun Siri ei malttanut lainkaan keskittyä, mutta loppua kohti parani ja toimi ihan kivasti. Lopetettiin hyvään pätkään.

Siri tiistaina <3
Tallin jälkeen hain äitin koulusta ja käytiin kaupassa. Päätettiin lähteä illalla vielä leffaan katsomaan Mahtava Oz. Oli kyllä tosi hyvä leffa, suosittelen :) Eka 3D-leffa jonka näin ja olin kyllä yllättynyt, kuinka hienolta se näytti 3D:nä. Leffan jälkeen tultiin vielä mäkin kautta kotiin katsomaan toinen leffa, joka ostettiin kaupassa käydessä. Leffa oli Sweeney Todd: Fleet Streetin paholaisparturi ja enpä oikein osaa sanoa mitään siitä. Ei mitenkään erityisen hyvä leffa ollut, eikä leffan toteutuskaan ollut kovin hyvä. Mutta tulipahan pidettyä kunnon leffailta :D

Lauantaina (23.3.) yritin ylipuhua äitiä mukaan tallille, mutta äiti valitteli huonovointisuutta, joten lähdin sitten yksikseni. Otin Kasteen ensin ajoon ja päätin kokeilla puhelimeni sports trackeria, kun huomasin, että sehän näyttää maksiminopeuden lenkillä. Otettiin sitten parikin ihan kunnon reipasta pätkää ja sen jälkeen innoissani näprään puhelintani, mutta jotenkin olin onnistunut sähläämään niin, että sports tracker oli lähtenyt pois päältä. Noh, pistin sitten uudestaan sen päälle ja otettiin vielä yksi reippaampi pätkä, mikä ei nyt kuitenkaan ollut niin reipas, kuin aikaisemmat. Maksimi nopeus oli 26,1 km/h, koelähdön läpipääsemiseksi pitäisi juosta ~40 km/h. Lenkille tuli pituutta ~4 km ja lenkki meni oikein hyvin. Eipä ole kuitenkaan Kasteen kanssa tullut mentyä vielä noin lujaa, mitä ne aikaisemmat pätkät mentiin.

Kaste (ja Siri) tiistaina <3

Seuraavaksi otin Sirin ja suunnattiin kentälle ilman satulaa. Tuuppailin ensin ~20 min ja koska hevonen tuntui menevän niin hyvin, päätin pystyttää kavaletin ja hypättiin sitten sitä muutaman kerran. Vasempaan kierrokseen tuli tosi hyviä hyppyjä, mutta oikeassa kierroksessa ei meinanneet askeleet millään osua kohdilleen. Montaa kertaa ei hypätty, kun Sirillä ei ollut suojiakaan jalassa. Loppu verkat päätin mennä ilman suitsia, mutta innostuin kuitenkin kokeilemaan myös hyppäämistä ilman varusteita. Ohjaamisessa oli hiukan ongelmia, mutta päästiin kuitenkin lopulta kahteen kertaan kavaletille ilman varusteita. Loppuverkan jälkeen käytiin vielä pyörähtämässä pellolla, mutta siellä oli niin paljon lunta ja huono mennä, että päätin haudata haaveet seuraavan päivän peltorallitteluista.Sunnuntaina (24.3.) lähdettiin heti aamusta Pinjan kanssa tallille. Ensin Pinja ratsasti Darin, mutta se oli sen verran epäpuhdas, että kauaa ei Pinja mennyt. Jokusen ihan kivan kuvan ehdin kuitenkin saada.

Pv-r Dar


Seuraavaksi ruvettiin pohtimaan, jos otettaisiin Heppu Kasteelle perähevoseksi, mutta päätettiin jättää välistä, kun Pinja tajusi, että Heppuhan pelkää suksien ääntä ja meillä kun on näin talvisin renkaiden sijaan sukset kärryissä alla. Päätettiin sitten liikuttaa Heppu ja Kaste samaan aikaan, joten lähdin sitten Kasteen kanssa ajolenkille. Tällä kertaa onnistui Sports trackerinkin käyttö paremmin. Lenkille tuli pituutta 9,45 km, aikaa meni 42 min ja maksimi nopeus oli 33,9 km/h. Tänään tehtiinkin Kasteen kanssa ihan kunnon lenkki, paljoa ei kävelty ja otettiin useampi reipas pätkä. Kaste olikin melko hikinen lenkin jälkeen, mutta ei käynyt piehtaroimassa kuin toisen kyljen.

Kaste lauantaina <3

Kasteen jälkeen suunnattiin Sirin kanssa jälleen kentälle ilman satulaa, tulipahan otettua nyt todistus aineistoakin, että on tänä talvena ilman satulaa ratsastettu :D Tehtiin aika samanlainen reeni, kuin edellisenä päivänä, eli ensin kevyet tuuppailut ja kun poni toimi, hypättiin kavalettia. Tällä kertaa oli suojat jalassa, niin tultiin vähän useampi hyppy ja kokeilin myös vinoja sekä ympyrältä lähestymisiä hieman vaihtelevalla menestyksellä :D Siri oli kuitenkin todella innoissaan ja hyppäsi mielellään. Pari hyppyä lähti liian kaukaa, jolloin olin itse joko hevosen edellä tai jäljessä ja parissa hypyssä jäin muuten vain ihan jälkeen. Hyviä hyppyjä kuitenkin tuli, molempiin suuntiin. Lopuksi otettiin taas suitset pois ja pyysin Pinjaa siirtämään kavaletin uralle. Nyt ei ollutkaan mitään vaikeuksia ohjauksessa, olin varma, että nyt tulisi kaiken maailman kieltämisiä ja sivupomppuja kavaletin ollessa uralla, mutta ei. Siri hyppäsi niin kiltisti ja mielissään joka kerta, kun kavaletti tuli eteen. Hieno poni <3

© Pinja Pettinen
(Oon niin ylpee ponista, kun askel piteni, eikä tihentynyt <3)

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

© Pinja Pettinen

Kotona lähdin äitin ja koirien kanssa lenkille, lenkille tuli pituutta 6 km. Lenkin jälkeen lähdin sitten ajelemaan Harjua kohti.

Tänään (25.3.) meillä alkoi päivä yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedolla, jossa käytiin läpi vaaleja ja sovittiin jatkosta opettajan kanssa.


Sh-r Tähti-Vekkuli (vas.) ja sh-r Kaprada
Tauon jälkeen meillä oli Korven ratsastustunti, johon valitsin ratsukseni Vekun. Ajattelin, että olisi helppo mennä Vekulla, kun se on Sirin tavoin tuollainen pieni ja pyöreähkö putte, mutta eipä se ollutkaan niin yksinkertaista. Pahin järkytys taisi olla ylipäätään se, kun pitikin istua rungollisessa satulassa ja vielä estesatulassa :D En saanut jalkaani ollenkaan oikeaan asentoon, vaan se valui koko ajan liian taakse, enkä saanut pohjetta pidettyä kiinni. Etenkin keventäessä jalat heiluivat ihan miten sattuivat ja hermo meinasi mennä, kun ei vain saanut niitä jalkoja oikeaan asentoon. Siinäkin vaiheessa, kun sain jalan jotenkuten järjestykseen, särki oikean jalan lonkkaan ja polveen, joten melko luonnottomalta tuntui sekin asento. Oman istunnan tuskailun ohessa tunti meni kuitenkin ihan ok, ratsastettiin vain kevyesti hevosia läpi ympyröitä ja kiemurauria tehden. Laukassa saatiin lopulta tosi kivoja pätkiä ja ravissakin ihan viimeinen ympyrä ennen käyntiin siirtymistä onnistui hyvin ja Veku alkoi jo vähän myödätä niskastakin. Ihan tyytyväinen olen siis kaiken kaikkiaan.
Ruuan jälkeen meillä oli Metsälän ohjausharjoitus, jossa Niina ja Sanni pitivät tunnin ja muut seurattiin ja arvosteltiin opettajan kanssa. Sinänsä oli ehkä opettavaisin ohjausharjoitustunti, jossa ei itse ollut pitämässä tuntia, kun opettaja koko ajan kyseli meiltä ja vaati tarkkailemaan ja arvostelemaan ohjaajien toimintaa ja etsimään hyviä ja huonoja puolia.
Viimeinen tunti meillä oli vielä opettamistaitoteoriaa, jossa käytiin läpi jotain umpitylsää oppimisnäkemys teorioita. Juu, onhan se tärkeää, mutta puoli nukuksissa siellä tuli puhelinta näprättyä :D

----------------------------------------------

On kyllä jännä tunne, kun nyt yhtäkkiä pitkän lukio-vuoden jälkeen pitäisi nyt taas sopeutua käymään pelkkää ponikoulua. Jotenkin on kyllä vähän epätodellinen olo :D Ei sitä vielä ole sisäistänyt, että lukio tosiaan on vihdoin ohi, eikä lukiossa tarvitse enää opiskella. Yo-kokeidenkin alustavia pisteitä saisi jo kysellä, mutta jotenkin ei kiinnosta niin paljoa. Kaipa se pitää joku päivä tarttua puhelimeen ja kysäistä mitä sieltä voisi odottaa :)

Ja loppuun mihinkään liittymätön maisemakuva :P

2 kommenttia:

  1. Voi vitsit miten mahtavia kuvia jälleen! Rakastan juuri tälläisiä postauksia, joissa on kuvat suhteutettuna hyvin teksiin :) Etenkin nuo ajokuvat tekivät vaikutuksen, todella kauniita ja hyvin kuvattuja! Jäänkin vaivihkaa seuraamaan blogiasi, vaikuttaa sen verta mukavalta :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, itsekin tykkään kun on paljon kuvia ja tekstit siellä seassa :) Kiva, jos tykkäät blogistani :)

      Poista