lauantai 28. joulukuuta 2013

Enemmän ja vähemmän joulufiiliksissä ja sää masennus

Kyllä on niin masentavaa tämä jatkuva pimeys, sade ja plussakelit. Nyt olisi Jennilläkin joululoma, eli olisi kuvaajakin käytössä, mutta eipä tuonne sateeseen viitsi kameraa ottaa kastumaan. Pellollekaan ei pääse, kun on niin pehmeää ja teillä alkaa olla routakuoppia ja niin pehmeää, että hevoset uppoavat sinne melkein polvia myöten. Ainoa hyvä puoli tässä kelissä on, että kenttä on ratsastuskunnossa ja Kastekin selviää lenkillä paljasjalkaisena pehmeyden takia. Mutta saisi kyllä tulla vähintään pakkasta, että pääsisi pellolle ja ei olisi joka paikassa niin märkää ja kuraista.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jouluaattona eli tiistaina (24.12.) vietettiin joulua ihan kotosalla. Tehtiin aamusta äitin kanssa vähän jouluruokia, päivällä lähdin koirien kanssa pienelle lenkille. Otin vähän kuviakin koirista, vaikkakin lumeton maisema tonttukuvien taustalla sateessa kävellessä latisti kyllä aikalailla fiiliksen. Mutta hauvoilla oli hauskaa ja sehän oli tärkeintä.


Tontut <3

Kotiin tullessamme äitin veli Jukka olikin tullut meille ja lähdettiin äitin ja koirien kanssa vielä Jukan seuraksi lenkille. Lenkille tuli pituutta ~5km. Fiksuna en tajunnut ottaa hanskoja mukaan, joten Öljytien laitaa kävellessämme ja tuulen ja sateen piiskatessa olin hiukkasen jäässä. Kotitielle päästessämme alkoi vielä kenkä hiertää, joten kotiin päästyämme olin varsin kiukkuinen. Onneksi pääsi nopeasti syömään herkullista jouluruokaa, "hyvä ruoka, parempi mieli".

Meidän joulupöytä, nams :P
Ruuan jälkeen katseltiin hetki tv:tä, jonka jälkeen oli aika avata lahjat. Tänä vuonna olin hankkinut omasta mielestäni muille tosi kivoja lahjoja, mutten osannut itse toivoa mitään ihmeellistä. Kaikkea tarpeellista kivaa sieltä tuli, villasukkia, kynttilöitä, pari mukia ja paljon suklaata.

Äitiltä sain ihanan heppaenkelikellon ja Marialta tuollaisen heppa-kynttiläjutun, johon voi laittaa jotain eteeristä öljyä :)

Jenniltä sain Kiroileva siili kupin täynnä karkkia :)

Kummitädiltäni Merjalta sain villasukat ja tuollaisen tontun :)

Äitiltä sain ihanat villasukat, joissa on lämmin karvavuori, ihanan lämpimät <3

Ellulta sain ihanan pipon :)

Äitiltä sain myös ihanan heppakynttilän, jota kuolasin, kun käytiin vanhassa Porvoossa shoppailemassa :)
Eihän tuota polttaa raaski, mutta ihana se silti on <3

Ellulta sain myös ihanan heppa-avaimenperän :)

Tässä osa suklaista, joita sain :)
Loppuilta menikin sitten tv:stä joulutarinaa ja paria muuta leffaa katsellessa.

Joulupäivänä eli keskiviikkona (25.12.) lähdettiin Jennin ja Lauran kanssa tallille. Lähdettiin molempien puttejen kanssa lenkille. Jennin mennessä valjastamaan Kastetta kärryjen eteen Siri pääsi hetkeksi toimimaan talutusratsuna, kun Laura halusi ratsastaa. Sitten lähdettiin, Jenni ja Laura Kasteella ajaen edellä ja mä Sirillä ratsain perässä. Mentiin ~10 km lenkki, välillä vähän reippaampiakin pätkiä. Siri oli taas kovasti tarjoamassa laukkaa joka väliin, mutta suostui kiltisti myös monteen, kun pyysin. Pari kertaa Siri hilpaisi Kasteen ohi, eikä mulla ollut siihen mitään sanomista, mutta ohi päästyään se onneksi hidasti ja sen sai palautettua takaisin Kasteen perään. Kastekin meni oikein kiltisti, mitä nyt otti muutamia laukkoja, mutta Jenni sai ne hyvin alas.
Viimeinen puoli kilometriä ennen tallia Siri pääsi vielä talutusratsuksi, kun Laura halusi vielä vähän ratsastaa. Hienosti Siri käyttäytyi siinäkin, selkään nousussa piti vähän pyöriä, koska oltiinhan me sentään kotiin menossa :D

Tapaninpäivänä eli torstaina (26.12.) lähdin tallille Matin kanssa. Lähdettiin lenkille tutulla kokoonpanolla, Matti Kasteella ajaen ja mä Sirillä ratsain. Siri oli hiukan jäykän tuntuinen alkulenkistä, mutta vertyi nopeasti. Mentiin menomatka aikalailla montessa ja viimeinen rutistus mentiin ylämäkeen Sports trackersin mukaan 41 km/h eli 1.46 min/km. Kotimatka tultiin rauhallisemmin. (Mutta Siri meni ilmeisesti kuitenkin maitohapoille niin kovaa pinkoessaan, koska sillä oli seuraavana päivänä ollut kuulemma takapää niin jäykkänä, että hyvä kun kävelemään pystyi Ellun käydessä sen kanssa maastakäsin kävelyllä. Oli onneksi kuitenkin vertynyt kävellessä.)
Lenkin jälkeen Siri oli tosi tyytyväisen oloinen, kun pääsi suihkuun ja sai paljon herkkuja.
Puttejen jälkeen kävin vielä ratsastamassa Vaavin. Vaavin mielestä kaikki oli tosi jännää ja pelottavaa ja se esittelikin mitä kummallisempia rodeoliikkeitä, varsin kesyjä kuitenkin. Jätettiin laukat suosiolla välistä, keskityin vaan siihen, että saan Vaavin keskittymään. Tehtiin paljon siirtymisiä, joiden avulla sain Vaavia vähän kuulolle ja sitten päästiin jatkamaan normikuviolla raviympyröitä tehden. Edelleen saatiin välillä tehdä siirtymisiä, kun Vaavin huomio karkasi muualle, mutta se selvästi kuunteli aiempaa paremmin. Niimpä lopeteltiin hyvään pätkään.

Laura antoi Dinalle joululahjaksi söpön possupehmolelun <3


Perjantaina (27.12.) lähdettiin Lauran kanssa iltapäivällä uimahalliin. Äitin oli alunperin tarkoitus tulla mukaan, mutta äiti halusikin lähteä hauvojen kanssa lenkille, joten mentiin Lauran kanssa kahdestaan.
Uinnin jälkeen poimittiin Jenni keskustasta kyytiin ja suunnattiin kotiin. Illalla lähdettiin vielä äitin ja Lauran kanssa leffaan katsomaan Frozen. Oli ihan hyvä ja hauska leffa, Disney-leffoille ei ole koskaan liian vanha ;)

Tänään lauantaina (28.12.) lähdin iltapäivällä tallille. Kun olin juuri lähdössä, Ellu soitti ja kyseli tallille menostani, joten sovittiin, että käyn ensin ratsastamassa Vaavin ja sitten mennään yhdessä liikuttamaan putet.
Niimpä suunnattiin ensin Vaavin kanssa kentälle. Juoksuttaessa Vaavi esitti ensin yliherkkää ja toiseen kierrokseen sitten ihan kuuroa. Niimpä annoin sen laukkailla pöllöenergiat pois. Sitten selkään. Pia pyysi opettamaan Vaaville vähän pohkeenväistön alkeita, joten tuumasta toimeen. Tultiin keskihalkaisijaa pitkin ja pyysin yksittäisiä askelia sivulle, jolloin kehuin kovasti. Vaavi meni tosi hienosti, vähän sillä korvat pyöri sen oloisena, että mitähän tämä nyt on olevinaan, mutta hienosti se otti askelia sivulle. Tehtiin muutamaan kertaan molempiin suuntiin ja sitten siirryttiin normi kuvioon, eli ravissa ympyröitä ja niiden sujuessa jokunen laukannosto molempiin suuntiin. Ravissa Vaavi haki pätkittäin peräänantoa ja meni tosi kivasti. Laukannostoissa vasempaan kierrokseen Vaavi vähän protestoi ja perä lensi. Oikeaan kierrokseen tuli niin hienot nostot. Niimpä otettiin vielä hetki ravia ja lopeteltiin hyvään pätkään.
Hoidin Vaavin pois ja autoin Ellun Kasteen selkään. Sitten hain Sirin ja lähdettiin maastakäsin kävelylle Ellun ja Kasteen tullessa ratsain perässä. Siri käveli jo ihan normaalisti ja vaikutti varsin tyytyväiseltä, kun pääsi niin helpolle keikalle. Tiukasti se piti kuitenkin huolta, ettei Kaste päässyt unohtamaan, ettei Sirin ohi ole tulemista :D Sen verran julmia katseita piti heittää säännöllisin väliajoin taaksepäin. Mentiin ~3 km kävely, Kastekin tuli niin hienosti, pariin kertaan menomatkalla pysähtyi kysymään onko pakko, mutta jatkoi kiltisti. Hienot putet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti