torstai 12. joulukuuta 2013

Ohi on!

Nyt on Harju ohi ja meikäläinen on ylioppinut hevostenhoitaja :) Nyt pitäisi sitten keksiä mitä seuraavaksi :D

w
© Jenni Wallin

Keskiviikkona (4.12.) käytiin siis Haminassa ostelemassa opettajille lahjoja. Illalla lähdettiin perinteen mukaan sotkemaan paikkoja. Levitimme luokanvalvojamme kuvia ympäri Harjua ja levitimme pintelit ja loimet loimihuoneen lattialle. Tarkoituksena oli vielä kirjoittaa lumihankeen viestejä kuten "ohi on" spray maalilla, mutta oltiinkin ostettu suihkutettavaa serpentiiniä, joka ei näkynyt mihinkään ja jäätyi vielä kaiken lisäksi. Mutta oltiin tyytyväisiä niihinkin mitä teimme.

Torstaina (5.12.) Jenni tuli seitsemäksi laittamaan mun hiuksia ja meikkejä, kahdeksaan mennessä oltiin valmiit ja Jenni ehti tunneillekin. Siihen mennessä Sepi oli soitellut Jasulle ja käskenyt meidät siivoamaan sotkumme. Vähän otti kyllä päähän lähteä tälläytyneenä siivoamaan loimihuoneita, etenkin kun aiempina vuosina se on ollut tallivuoron tehtävä ja mekin ollaan oltu toisten sotkuja siivoamassa. Vähän latisti tunnelmaa. Mutta ei siinä onneksi mennyt kuin puolisen tuntia, mutta nyt en halua nähdä pinteleitä vähään aikaan! Nimim. ~50 pinteliä käärinyt...
Puoli kymmeneltä lähdettiin liikuntasaliin odottelemaan juhlan alkamista. Juhla meni ihan ok ja tunnelmakin nousi vähän aamun siivoiluiden jälkeen. Vihdoin saatiin todistukset käteen ja vihdoin 3,5 vuoden ahkerointi oli ohi!
Kävin syömässä, kun odottelin Jenniä ja kavereitaan tunnilta. Ehdin juuri sopivasti syödä ja pakata tavarani ja kun Jenni kavereineen pääsi, pakattiin vain tavarat autoon, kävin palauttamassa avaimet ja sitten lähdettiin ajelemaan kotia kohti. Sää oli aika kamala, ensin tuli vettä, sitten räntää, sitten lunta ja lopulta lunta tuli niin paljon, että näkyvyys oli todella kehno. Loviisan jälkeen lumisade kuitenkin loppui ja Porvoossa aurinko jo pilkahteli pilvien takaa.
Kotiin päästyämme lähdettiin melkein samantien kauppaan ostamaan loput tarvikkeet, mitä leipomuksiin tarvittiin.

Perjantaina (6.12.) leivottiin aamu kymmenestä iltapäivään asti. Oli oikein hauskaa, kun kaikki osallistuttiin leipomiseen :) Iltapäivällä mä lähdin Dinan kanssa vähän ulkoilemaan. Olisin ottanut Nanankin mukaan, mutta Jenni harjasi sitä juuri, joten lähdettin Dinan kanssa kaksistaan. Dina oli mulla irti ja mentiin pieni lenkki metsässä. Dinalla oli hirmu hauskaa ja se sai hurjia hepuleita juostessaan edes takaisin <3

Dina oli sitä mieltä, ettei lähde mihinkään, jos pitää pitää heijastinliiviä :D

Yritin ottaa kuvia lenkillä, mutta ainoat kuvat, jossa se oli paikallaan oli tällaisia :D

Tämänkin kuvan jälkeen meni vain sekunti, kun koira oli sadan metrin päässä hepuloimassa :D

Illalla haettiin mun kummitäti Merja bussiasemalta, Merja tuli meille viikonlopuksi Savonlinnasta juhlistamaan mun valmistumista :)

Lauantaina (7.12.) oli mun "juhla". Mitään varsinaisia juhlia ei siis järjestetty, mutta tarjosimme kahvit ja kakkua vieraille, joita olivat Merjan lisäksi Ukki, äitin veli Jukka ja Ellu. Merjalta sain lahjaksi ihanan Pentikin villaviltin, Kalevalan runoratsu korvakorut ja kankaisen ruusun. Äitiltä, Jenniltä ja Lauralta sain uuden puhelimen, Nokia Lumia 620 vihreänä. Ukki ja Jukka antoivat rahaa ja Ellulta sain villasukat.
Illalla lähdettiin vielä koirien kanssa lenkille.

Valkosuklaahyytelökakku, mun tekemä, äitin koristelema :)

Juhlapöytä :)

Voileipäkakku, nams :P

Todistukset :)

Lahjat :)

+ tällainen puhelin, Nokia Lumia 620

Sunnuntaina (8.12.) vietiin Merja Porvooseen shoppailemaan. Siinä samalla tuli itse shoppailtua joululahjoja. Käytiin ensin Taidetehtaalla, sitten Mikrokulmassa ja lopuksi Vanhassa Porvoossa. Kotiin lähdön aikaan päätettiin mennä vielä Rossoon syömään. Syötiin pizzat ja kyllä oli hyvää, nams!

Ostin ihan sikasöpön pikkuisen possun, jolla nenätonttu ratsastaa (nenätonttu = tonttu, jolta näkyy lakin alta vain nenä)

Yhdestä Vanhan Porvoon kaupasta löytyi näin ihania kynttilöitä <3 En raaskinut tuhlata 15.90€, kun ei tuollaista kuitenkaan raaskisi polttaa :D


Njam :P En malttanut olla maistamatta ennen kuvan ottamista :D

Maanantaina (9.12.) vein äitin päivällä kouluun, Jennin ja Sandran Porvooseen Harjun bussia odottelemaan ja Merjan bussille Savonlinnaan. Äitillä oli koulua vain kolme tuntia, joten en viitsinyt lähteä kotiin ajamaan. Menin tallille tarkoituksenani vain rapsutella poneja, mutta päätin kuitenkin lähteä Sirin kanssa maastoon, kun aikaa kuitenkin oli. Siri oli aika virtaisalla tuulella, mutta jarrutkin onneksi toimivat. Mentiin vähän matkaa polkuakin pitkin. Sinne oli kaatunut jokunen puu, mutta ne pääsi onneksi melko hyvin kiertämään. Kaiken kaikkiaan oli oikein hauska maastolenkki.
Kotimatkalla otin äitin kyytiin.

Maastolenkiltä, Siri kyselee: "tässä yleensä ravataan, miks nyt kävellään?!?"

Kotiinpäin menossa, siksi korvat tiukasti eteenpäin :D

Tiistaina (10.12.) vein äitin aamulla kouluun ja suuntasin siitä tallille. Olin luvannut tuurata Lassea ylätallissa pari päivää Lassen ollessa kipeänä. Heitin hevosille heinät ja kaurat ja menin teelle Marian luo. Puoli kymmeneltä alettiin hommiin, vein hevoset ulos ja aloin siivoamaan karsinoita. Siivottuani laitoin hevosille heinät sisään ja lakaisin käytävän ja suulin. Tunnistaja tuli tunnistamaan Goldin varsaa Weekoa, jonka jälkeen kello olikin jo 12.30 ja Matti tuli. Niimpä lähdettiin lenkille heppojen kanssa, Kaste valjaissa ja Siri perähevosena. Mentiin kalapellolle, kun kuultiin, että siellä saa mennä maan ollessa jäässä. Mentiin pellon reunaa pitkin edestakaisin (matka on ~2 km yhteen suuntaan) jotain 6 tai 7 kertaa. Sen jälkeen käytiin vielä noin 4 km lenkki tietä pitkin. Molemmat hepat käyttäytyi oikein hienosti ja olivat varsin virkeällä tuulella. Pellolla oli yhdessä kohtaa pieni "kuoppa", jonka yli mennessä Siri aina heitteli päätään ja oli juuri sen oloinen, että ajatteli "hemmetti, antakaa potkut tälle ratamestarille ku ei osaa pitää rataa tasasena" :D
Hoidettiin ponit pois ja sitten suuntasinkin takaisin ylätalliin. Laitoin Piskolle vedet ja aloin sitten hakemaan hevosia sisälle. Vielä rehut hevosille ja iltaheinäastioiden siirtäminen ovien eteen. Sitten suuntasin kotiin.

Nana lauantaina <3

Napo luminokka <3Keskiviikkona (11.12.) vein taas äitin kouluun ja suuntasin tallille. Heitin hevosille kaurat ja kärräsin aamuheinät tarhoihin. Sitten hevosten tarhaus. Piha oli mukavan liukas ja saikin töpötellä varsin varovasti, että pysyi pystyssä, onneksi hevosetkin ymmärsivät kävellä rauhassa ja selvisin kaatumatta. Aloin siivoamaan karsinoita, ehdin siivota kaksi karsinaa, kun Maria tuli laittamaan pihattohevosille vettä ja kysyi samalla, jos tulisin auttamaan alatallin hevosten tarhauksessa. Niimpä taas liukastelemaan, mutta onneksi alatallin hevosetkin osasivat ottaa rauhassa ja pysyttiin pystyssä. Sitten jatkoin taas siivoamista. Jussi toi jossain vaiheessa kaupungissa käytyään liukuesteet kenkiin ja "hokitettuna" olikin paljon helpompi kulkea liukkaalla pihalla. Siivoamisen jälkeen työnsin heinäpaalin suuliin ja jaoin heinät karsinoihin. Lakaisin käytävän ja suulin. Sitten käytiin kahvilla. Yhtäkkiä kello olikin jo puoli kaksi, joten päätin jättää Kasteen liikuttamatta ja lähdin vain Sirin kanssa maastolenkille. Mentiin aika laukkapainotteisesti, alkumatkasta Siri ei olisi millään jaksanut nostaa edes ravia, mutta kun se tajusi että ollaan laukkalenkillä, se innostui ja kotimatkalla alkoi jo olla jarruissakin vähän viivettä :D
Hoidin Sirin pois ja hain Kasteen sisälle ulkoa riehumasta. Sitten kiiruhdin ottamaan ylätallin hevosia sisälle. Heitin niille kaurat ja nostin iltaheinäastiat ovien eteen. Sitten kaahasin hakemaan äitin koulultaan odottelemasta.

Tänään torstaina (12.12.) pidin tallivapaan. Vein vain äitin aamulla kouluun ja hain päivällä. Käytiin ruokakaupassa ja Hong Kongissa, koska äiti halusi käydä etsimässä Jennille ja Lauralle lahjoja.

Ja loppuun kuvia koirista sunnuntailta :)
"Kuka tulee!?!"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti