keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Harjussa taas

Täytekuvaksi räpsäisy äitin lyhdystä, kuvattu lokakuun lopussa (jolloin ruohokin vielä vihersi :D )

Lauantaina (30.11.) pidin heppavapaan.

Sunnuntaina (1.12.) käytiin Matin kanssa yhteislenkillä, Matti ajoi Sirillä ja mä tulin Kasteella ratsain. Mentiin ~7 km lenkki, melko rauhallisesti, koska Kasteelle on kuitenkin ratsujutut aika rankkoja. Se tuli taas koko lenkin todella asiallisesti, parit laukannostotkin saatiin ääniavusta. Yhdessä nostossa sillä ei ollutkaan tasapainoa hidastaa ja se meni melkein Sirin ohi (en estellyt, olisi mun puolesta voinut vaikka mennäkin), mutta Sirin mulkaistessa Kaste rupesi vilkuilemaan Siriä päin sen oloisena, että "herranjumala, miten mä nyt tällai, enhä mä nyt oikeesti sen ohi haluu mennä!" ja hidasti äkkiä raviin. :D Hassu ponski <3 Takaisin tullessa tultiin melkein koko loppumatka käynnissä, kun Kaste alkoi jo vähän hikoamaan ja reippaus väheni = väsyi. Kolmessa kilometrissä se ehti kuitenkin palautua, hiki kuivui ja viimeiseen ylämäkeen se nosti taas laukkaa ilman pyyntöäkin. Ja tallin pihassa oltiin taas niin pirteänä.
Ajoon opettaessakin Kaste usein väsähti kotiin päin käännyttäessä, "Ei! Pitää jaksaa vielä kotiin asti...". Kaste osaa kuitenkin säästellä itseään, verrattuna esim. Siriin. Sirihän hikoaa maastolenkeillä aina, vaikka mennään vain käyntiä. Se stressaa kotimatkalla niin paljon, että hiki nousee aina pintaan. Kaste kävelee tasaista vauhtia, välillä Siriä kiinni ravaillen ja ottaa lunkisti :)

Maanantaina (2.12.) lähdin tallille jo kymmeneksi Siriä liikuttamaan. Meinattiin ensin mennä kentälle, mutta se oli niin kova ja muhkurainen, ettei viihdytty kauaa siellä. Siispä suunnattiin maastoon. Mentiin ~7 km lenkki, sääkin oli mitä mainioin, aurinko paistoi ja kirpeä pieni pakkanen. Mentiin vain kevyesti, koska en halunnut, että Siri hikoaa paljon, koska se piti kuitenkin laittaa vielä ulos. Käveltiin suurin osa matkasta, kaksi ravi pätkää ja kaksi laukka pätkää otettiin. Viimeisessä laukassa kotiinpäin Siri vähän kuumui ja pääsi ottamaan aika reipastakin vauhtia. Se siirtyi kuitenkin kiltisti (vaikkakin hieman hitaasti) takaisin käyntiin, kun pyysin. Mutta pieni hiki tuli kuitenkin pintaan, joten Siri sai jäädä hetkeksi sisään kuivattelemaan.

Pahikset, oikaistiin metsän kautta pellolle :D

Meillä oli Matin kanssa suunniteltu ratareissu Kasteen kanssa, joten keräilin vähän tarvittavia kamoja kasaan. Sitten hain Kasteen sisään ja harjailin sen siistiksi. Siinä vaiheessa Siri alkoi olla jo kuiva, joten kävin viemässä sen tarhaan. Matin tullessa vaihdettiin traileriin toinen talvirengas ja sitten lastattiin Kaste kyytiin. Kaste oli alkuun sitä mieltä, ettei ole tosiaan tulossa traileriin ja syöksyili milloin millekin puolelle ramppia. Matin auttaessa vähän liinalla takaa se kuitenkin tuli oikein kiltisti sisään. Ja sitten eikun matkaan. Porvoon radalle siis suunnattiin. Siellä heppa kopista ja ketjuihin kiinni. Matin tuodessa varustelaatikkoa, tajuttiin, että mentiin sitten unohtamaan valjaat kotiin. Hienoa... Ei auttanut muu, kuin että Matti kurvasi hakemaan ne ja mä jäin Kasteen kanssa kävelemään maastakäsin rataa ympäri. Kaksi kertaa ehdittiin kävellä kierros ja sen jälkeen pyörittiin vähän katosten edessä.

"Mitä touhua tää nyt on olevinaan, eiks täällä pitäny mennä kärryjen kanssa ja kovaa?!?"
Matin tultua laitettiin heppa valjaisiin ja eikun menoksi. Mentiin aika samalla lailla, kuin viimeksikin eli ensin pari kierrosta hölkkää ja sitten pari reippaampaa kierrosta kilpailusuuntaan. Kaste oli vähän vissiin ehtinyt jo kyllästyä, kun joka kerta tallialueen porttia ohittaessa piti yrittää vihjailla sinne menoa. Reippaammat kierrokset Kaste meni oikein hyvin, tosin se oli varsin laukka herkkänä. Ekalla kierroksella tuli kolme laukkaa ja aika oli 2.20, toisella kierroksella neljä laukkaa ja aika 2.11. Sports trackersin mukaan nopein pätkä oli 35 km/h ja se tuli viimeisessä kaarteessa jälkimmäisellä kierroksella.

Eka kierros mentiin aikalailla hoputtamatta ja vauhti pysyi 22 km/h ja 30 km/h välillä

Tokalla kierroksella hoputin enemmän, joten laukkojakin tuli, jolloin vauhti hiljeni. Puoli kierrosta tultiin suunnilleen samaa vauhtia, kuin ekalla kierroksella, viimeiset kaarteet ennen loppusuoraa Kaste pysyi aikalailla ravilla ja tulikin reippaammin.

Reippaiden kierrosten jälkeen hölkättiin puolisen kierrosta ja käveltiin saman verran. Sitten katokselle hevosen kamoista purku, loimitus ja lastaus. Nyt Kaste tuli paljon vähemmällä protestoinnilla, pari kertaa yritti väistellä ramppia, mutta tuli sitten kiltisti sisään. Sitten eikun kotiin. Katoksella oltiin huomattu raapimisjälkiä Kasteen takakavioissa ja kotona sitten tutkiskeltiin niitä Lassen kanssa, joka sanoi, että etukaviot on turhan pitkät, joten eivät ehdi alta pois, joten etukenkien hokit raapii takakavioita. Matti tilasi heti kengityksen, niin korjailevat vähän muutenkin Kasteen kavioiden asentoja, ettei rassukka ala varomaan juostessa.

Illalla mulla oli vielä lähtö Harjuun. Oli kyllä vähän voittajafiilis, kun tajusin, että tämä on oikeasti vika kerta, kun pitää ajella Harjuun omien opiskelujen takia. Matka itsessään oli oikeastaan aika kamala, ei ole taas tottunut talvikeleihin, joten pimeys, jää, lumisade ja vielä 7-tien koko ajan muuttuvat tietyöt ja kiertotiet. Muutamaan kertaan kuvittelin jo lähteneeni väärään suuntaan, kun ei Kotka tai 7-tie kylttejä näkynyt missään, mutta aina ne sitten loppujen lopuksi sieltä onneksi ilmaantuivat. Mutta Harjuun päästessä oli kyllä jalat aika krampissa, että vähän oli vissiin tullut jännitettyä :D
Pääsin asumaan Auran yläkertaan. Aika laitosmainen paikka pitkine käytävineen, mutta huone on oikein viihtyisä. Oma jääkaappi, mikro ja jopa wc/suihku. Ihan luksusta, tähän vois vaikka tottua :D

Huone sängystä kuvattuna


Tiistaina (3.12.) lähdettiin päivällä Esan tunneilla Kotkan merikoulun ravintola Pookiin syömään. Saatiin siellä (koulun piikkiin) kolmen ruokalajin lounas ja vähän opetusta virallisista pöytätavoista. Ihme hienostelua :D Mutta ruoka oli tosi hyvää, alkuruuaksi oli paahtopaistisalaatti, pääruuaksi paistettu lohiperhonen, duschesseperuna, ratatouille ja sitruunakastike, jälkiruuaksi hedelmäsalaattia ja vadelmasorbettia. Hyvää oli ja kiva oli olla jonkun palveltavana :D
Iltapäivällä käytin Jennin ja Sandran Virojoella kaupassa.
Illalla Esa oli järjestänyt meille Jussin kodalla kahvit ja offroad ajelua. Kota oli tosi hieno ja siellä istui mielellään kuuntelemassa Jussin ja Esan juttuja Harjusta ennen vanhaan. Offroad ajelu oli pelottavaa, etenkin kun yhdessä kallionousussa auto lähtikin valumaan sivuluisussa ja olin ihan varma että mennään kyljelleen tai vähintäänkin törmätään johonkin puihin. Ei kuitenkaan käynyt kumpaakaan, jatkettiin vaan matkaa toisesta kohtaa. Ihan kivaahan se tavallaan oli, vaikkakin aika pelottavaa :D
Seuraavaksi suunnattiin Rantaharjuun illanviettoon. Auralta olivat toimittaneet meille sinne tortilloja ja juustokakkua ja suklaata, omnomnom. Siellä sitten syötiin, kuunneltiin musiikkia, muisteltiin vanhoja, jaettiin kokemuksia työssäoppimisista, pohdittiin miljoonaan kertaan, miksi ollaan tällä alalla ja suunniteltiin vähän opettajien lahjoja, juhlia ja juhlia edeltävän illan kepposia. Oikein hauska ilta oli <3

Tänään keskiviikkona (4.12.) ei ole koulun puolesta mitään ohjelmaa, mutta lähdetään varmaan Haminaan ostelemaan opettajille joitain lahjoja. Ja illalla lähdetään sitten keppostelemaan, kjäh kjäh ;)

Loppuun laitain joitain julkaisemattomia kuvia koirista, kuvat on kuvattu 27.10., enkä tiedä minkä takia ne ovat silloin jääneet postauksesta pois, mutta tässä niitä nyt joka tapauksessa tulee :)

Napon venyttelyt <3


Erittäin tyylikäs rakennekuva, koiraparalta pullistuu silmät ulos päästä, kun kerjää nameja :D

Nanan rakennekuvaus oli hieman haastavampaa, se tarjosi kaikki osaamansa temput: maahan....

... istu...

... pupu...

"Jos mä vaan oikein anovasti katson sitä, ehkä se sit antaa namin?"

Mutta tulihan sieltä lopulta se seisominenkin!
Toinen kerjää ja toinen poseeraa... Tyypillistä :D


2 kommenttia: