tiistai 17. joulukuuta 2013

Lumettomia kelejä ja ainoan lumipäivän tonttuilut

Perjantaina (13.12.) vein äitin aamulla kouluun ja suuntasin kotiin. Puolilta päivin lähdin tallille ja siellä vasta tajusin, että saa kyllä pitää aikamoista kiirettä, jos meinaan ehtiä molemmat hevoset liikuttaa kahdessa tunnissa. Eikun reippaasti Sirin varustamaan ja maastoon. Mentiin ~6,5 km lenkki, oli kamalan tuulista ja pitkästä aikaa Sirilläkin oli kapinapäivä ja se keksi vaikka mitä säikkymisiä tuulesta. Heti pihasta lähtiessä se yritti kovasti vihjailla, josko ei mentäisikään. Loppumatkan se tyytyi vain säpsähtelemään ja tekemään pikkupomppuja. Kun päästiin kunnolla vauhtiin, säpsyminen väheni ja Siri tuntui tykkäävän, kun mentiin reippaammin. Yritin valita laukka- ja ravipätkät vähän eri kohtiin kuin yleensä ja Siri olikin varsin hämmentyneen oloinen, kun paikoissa, joissa yleensä mennään niin paljon kuin kintuista pääsee mentiinkin nyt käyntiä ja sellaisissa kohdissa, joissa yleensä mennään rauhallisemmassa vauhdissa otettiin reippaampia pätkiä. Oli oikein hauska lenkki, vaikka kelloa vilkuillessa ärsyttikin niin tiukka aikataulu.

Siri kummastuneena, kun normaalisti laukkaamme tässä :D

Laitoin Sirin pois ja pikapikaa Kasteen kuntoon. Ajeltiin pellolle ja mentiin peltoa edestakaisin varmaankin viisi kertaa. Yksi kierros mentiin vähän reippaammin, muuten pysyttiin hölkkävauhdissa. Kaste oli oikein kivalla tuulella ja olisin mielelläni ajellut pidempäänkin, mutta vartti ennen äitin koulusta pääsemistä totesin, että kaipa se on pakko suunnata takaisin tallille, niin ei äiti joudu kovin paljoa odottamaan. Eikun reippaasti Kasteen hoito pois ja kiireellä äitiä hakemaan. Enkä edes myöhästynyt kuin viitisentoista minuuttia :)

Blondi-poni vauhdissa :)

Varjokuvausta :)


Lauantaina (14.12.) suunnattiin puolilta päivin Porvooseen, jonne jätin äitin ja Lauran shoppailemaan ja jatkoin itse tallille. Lähdettiin Matin kanssa ajamaan molemmat hevoset, Matti ajoi Sirillä koppakärryillä, mä Kasteella kevyillä kärryillä. Mentiin pellolle tarkoituksena vähän "hiitata". Kaste meni pätkittäin tosi hyvin, mutta Sports trackersin mukaan vauhti pysyi kuitenkin yli kahdessa minuutissa. Siri taas pinkoi Matin kellon mukaan pätkittäin 1.45 :) Kaste laukkaili aika paljon, mutta kaikki laukat nousivat "syystä". Eli se hyppäsi laukalle aina sellaisissa kohdissa, kun maassa tuli yhtäkkiä epätasaisuutta. Todettiin Matin kanssa, että täytyy jossain vaiheessa testata sille sekkiä, kun se hakee päällään niin paljon tukea ohjastuntumasta. Ja yleensä laukka nousee niin, että se laskee päätä alemmas ja hyppää sitten laukalle. Täytyy siis ottaa sekin testaaminen to do-listalle :)

Loppukäyntejä

Hoidettiin hevoset pois ja kurvasin autolla Porvooseen. Hain äitin ja Lauran ja kierrettiin vielä muutama kauppa joululahjoja etsien.

Spitzi-kasa <3


Sunnuntaina (15.12.) lähdettiin Jennin kanssa tallille kera tonttulakkien ja kuusenkoristeiden tarkoituksena ottaa vähän tonttukuvia. Alunperin oli tarkoituksena pitää kuvauspäivä Pinjan kanssa, mutta Pinjalle tuli muuta menoa. Onneksi sain kuitenkin Jennin ylipuhuttua kuvaajaksi. Sää tosin ei ollut ihanteellinen kuvausta ajatellen, lunta satoi taivaan täydeltä ja pilvisen sään takia oli muutenkin varsin hämärää. Kuvista tuli kuitenkin yllättävän hyviä. Jennille annoin vain ohjeeksi, että "ota vaa mahollisimman paljon kuvia, ni ehkä sieltä jokunen onnistuu". Mielestäni kuvista tuli kuitenkin ihan hyviä olosuhteet huomioon ottaen.
Otettiin ensin Kaste ja puettiin se joulukuuseksi :D Sitten eikun kärryt perään ja pellolle. Jenni meni pellon keskelle ja me ajeltiin Kasteen kanssa "harjoitusrataa" pitkin. Annoin Kasteen mennä omaa vauhtiaan, ekan kierroksen vähän jarruttelin, kun Kaste tuppasi menemään niin reippaasti, mutta muuten se sai mennä miten halusi. Lasse ajeli pellolla toisella uusista lämppäreistään, joten Kasteella riitti vauhtia sen yrittäessä kuroa välimatkaa kiinni. Pidin kuitenkin välimatkan riittävän pitkänä, ettei se ollut mahdollista, tavoitteena oli kuitenkin mennä peruslenkki jotain kahden minuutin vauhtia. Saattoi kyllä jossain pätkässä mennä kovempaakin, sen verran Kaste välillä innostui. Lenkki kuitenkin päättyi aiemmin, kun oli tarkoitus, kun Kasteelta irtosi kenkä. Kuulin, kun se kilahti ennen ensimmäistä kaarretta, mutta ajattelin Kasteen vain takovan. "Takasuoralla" oli kuitenkin pohja ihan jäässä ja Kaste rupesi liukastelemaan niin paljon, että totesin kengän olevan pakosti irti. Mentiin sitten käynnissä ja hölkässä varovasti Jennin luo ja Jenni totesi kengän olevan irti. Lähdettiin etsimään kenkää siltä kohdilta, missä kuulin kilahduksen ja peräti löysimme sen. Sitten eikun varovasti takaisin tallille.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Hoidettiin Kaste pois ja lähdettiin Cristan avuksi viemään Ellaa ja Rollaa pellolle. Rollalla ei ollut kenkiä lainkaan ja Ellalla oli kengät, muttei tilsakumeja, joten molemmat liukastelivat aika lailla. Selvisimme kuitenkin pellolle ja päästettiin ponit vapaaksi juoksemaan. Jonkun aikaa saivat siellä juoksennella ja sitten suunnattiin takaisin tallille. Harmittaa, kun sää oli niin kehno, niin en viitsinyt ottaa kameraa mukaan, olisi meinaan saanut tosi kivoja kuvia ponien syöksähdellessä edes takaisin.

Sitten oli Sirin vuoro. Koristeltiin Siristäkin joulukuusi ja suunnattiin kentälle. Mentiin siellä jokunen kierros käyntiä ja ravia molempiin suuntiin. Kenttä oli kuitenkin niin jäässä, että Sirin ravi oli alkuun varsin jännittynyttä. Ravailtiin sen aikaa, että Siri kulki vähemmän jännittyneesti ja malttoi rentoutua. Sitten päätettiin lähteä kiertämään vielä metsäpolku. Jenni räpsi siellä vielä vähän kuvia, mutta metsässä alkoi olla jo aika pimeää, että iso osa kuvista piti poistaa. Polun loppupäässä oli kaatunut puita tukkien polun, joten jouduimme kiertämään kallion kautta. Kallio oli aika jyrkkä ja Siri pysähtyi sen eteen, vilkaisi mua "ootko tosissas?" ja lähti sitten kiltisti kiipeämään. On se vain niin suloinen, kun se ei arastele lainkaan umpimetsään lähtemistä :D

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Tonttuja liikenteessä ;)
© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
Hoidettiin Siri pois ja lähdettiin syväjäätyneinä kotia kohti. Ehdittiin juuri syödä, kun tuli aika lähteä viemään Jenni ja Sandra Harjun bussille.

Maanantaina (16.12.) pidin tallivapaan ja vietin päivän löysäilemällä koneella. Vein vain äitin aamulla kouluun ja hain iltapäivällä kotiin.

Niin suloinen Dina <3


Tänään tiistaina (17.12.) vein taas äidin aamulla kouluun ja tulin kotiin. Iltapäivällä lähdin tallille. Lähdettiin Matin kanssa lenkille, Matti ajoi Kasteella ja mä ratsastin Sirillä. Mentiin ~6 km lenkki, aika rennosti. Kasteella oli tossu kengättömässä jalassa, mutta tossussa ei ollut nastoja. Tie oli paikoitellen ihan jäässä ja paikoitellen ihan sula. Mentiin siis aikalailla Kasteen ehdoilla. Sirillä oli tänään taas laukkapäivä, se oli koko ajan nostamassa laukkaa, välillä nostoksi riitti pelkkä myötäys, välillä pohkeen hipaisu ja välillä laukka nousi vain ajatuksesta. Kertaakaan en tainnut oikeasti antaa laukka-apuja, mutta Siri kuitenkin odotti aina jotain apua, minkä se pystyi tulkitsemaan laukka-avuksi. Jarrut oli kotiin päin vähän hukassa ja Siri oli koko ajan menossa Kasteen ohi. Pienen muistuttelun jälkeen ne kuitenkin löytyivät aina ja Siri pääsi korkeintaan rinnalle.
Takaisin tallilla hoidin pikapikaa Sirin pois ja kiiruhdin autolle äitiä hakemaan. Äiti laittoi tallille lähtiessäni viestin, että pääseekin kahdelta kolmen sijaan. Kello oli jo puoli kolme kaahatessani äitiä hakemaan olettaen, että äiti odottelee äkäisenä jouduttuaan odottamaan niin kauan, mutta perillä soitellessani, että missä äiti on, äiti lähetti viestin olevansa vielä koulussa. Niimpä odottelin puolisen tuntia äitin tulemista, äitin kuitenkin päästessä kolmelta. Ei voi mitään :D
Käytiin äitin kanssa vielä parissa kaupassa ja suunnattiin sitten kotiin.

Dina tykkää mun viltistä <3

...muttei tykännyt kun käärin sen kokonaan viltin sisään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti