perjantai 7. helmikuuta 2014

Tunnilla Vaavin kanssa

... ja mahtifiilis! Vaavi meni ihan superhienosti ja vaikka kentän pohja oli raskas ja Vaavia alkoi selvästi jo vähän väsyttää, se jaksoi hienosti innostua jokaisesta tehtävästä ja väsymyskin unohtui. Hieno Vaavi <3

Aloitettiin tunti kävelemällä pitkin ohjin ja Siru kyseli kuulumisia. Sitten aloitettiin käynnissä tulemalla kolmikaarista kiemurauraa. Vaavi meni oikein kiltisti ja alun tahmeuden jälkeen alkoi aktiivinen käyntikin pikkuhiljaa löytyä. Vaihdettiin suuntaa pariin kertaan ja tehtiin kolmikaarista molempiin suuntiin.

Postauksen kuvat 25.1. ratsastuskerralta
© Jenni Wallin

Seuraavaksi alettiin ravaamaan, tarkoituksena vain mennä rentoa kevyttä ravia kenttää ympäri. Vaavi oli kivan pirteä ja kerrankin sai vähän pidätellä sen sijaan, että olisi koko ajan ajamassa pohkeella eteenpäin. Kun ravi oli rentoa ja hyvässä tahdissa, jatkettiin kolmikaarista kiemurauraa. Ravissa se sujui vielä paremmin, kuin käynnissä, Vaavi taipui hyvin ja pysyi hyvin tasapainossa, kun kuski muisti olla tarkkana.

Pidettiin pieni käyntipaussi ja jatkettiin sitten harjoitusravissa keskiympyrällä. Tarkoituksena oli lyhentää hieman ravia ja suurentaa ja pienentää ympyrää, jotta hevonen alkaisi kantaa itse itseään. Pätkittäin Vaavi meni tosi hyvin, mutta sillä ei ihan riittänyt voima pitkiin pätkiin. Paljon sai pidätellä, kun Vaavi meinasi juosta alta pois, mutta muutamia askelia tuli tosi hyviä pätkiä ja Sirukin kehui.

Kun oltiin menty ympyrällä molempiin suuntiin, tehtiin välillä suorana kulkemisharjoitus. Eli käännettiin lyhyeltä sivulta jokunen metri ennen uraa suora linja toiseen päähän ja keskityttiin suorana kulkemiseen. Vaavi kiemurteli vähän aluksi, mutta kuskin keskittyessä kunnolla tuli tosi hyviä suoria pätkiä. Mentiin tehtävää molempiin suuntiin ja Vaavi meni niin hienosti.

© Jenni Wallin

Tultiin pari kertaa vielä kolmikaarista kiemurauraa ja sitten pidettiin pieni käyntipaussi. Sitten oli vuorossa laukat. Mentiin yksitellen keskiympyrällä, keskityttiin vain nostoihin, koska hevoset kuitenkin varoivat vähän pohjaa. Vasempaan kierrokseen tuli ihan ok nostoja, ei kuitenkaan yhtä hyviä, kuin oikealle. Oikealle nostoista tuli tosi teräviä ja hyviä. Otettiin välissä muutama kierros kevyttä ravia ja jälleen kolmikaarinen kiemuraura. Loppuun Siru halusi nähdä vielä muutaman noston vasempaan. Työstettiin ihan kunnolla ravia ennen nostoja, Siru neuvoi vähän "ylitaivuttamaan" ennen nostoa, jotta sain Vaavin houkuteltua kantamaan itseään. Muutama askel ennen nostoa tulikin tosi hienoa askelta, mutta nostossa paketti pääsi leviämään. Seuraavassa nostossa paketti pysyi kasassa ehkä askeleen pidempään, joten päätettiin lopettaa siihen. Otettiin vähän kevyttä ravia pidemmällä ohjalla ja sitten loppukäynnit.

Siru totesi, että Vaavi on selvästi hieman vino vasemmalle. Se ei näy erityisemmin liikkeessä tms, mutta lihakset ovat kuulemma kehittyneet erilailla. "Vasemmassa kierroksessa Vaavi näyttää paljon varsamaisemmalta, oikeassa kierroksessa se näyttää pätkittäin jo ihan treenatulta ratsulta". Asialle ei kuulemma voi erityisemmin tehdä mitään, molempia suuntia pitää edelleen treenata symmetrisesti, mutta kannattaa tehdä harjoituksia, jossa houkuttelee oikeita lihaksia toimimaan, esimerkiksi juuri "ylitaivuttamista" ennen nostoa.

Mulle tuli kommenttia jonkun verran taas oikeasta jalasta, kun en saa sitä pidettyä rentona. Muutaman kerran Siru joutui myös muistuttelemaan käsien kantamisesta. Ulko-ohjan tuki pitää muistaa säilyttää tarkemmin, jotta Vaavi voi kulkea tasapainossa.

© Jenni Wallin

Oli oikein hyvä tunti jälleen ja jäi superhyvä fiilis. Tällä fiiliksellä jaksaakin sitten taas treenailla tämän tunnin asioita pari viikkoa ennen seuraavaa tuntia. Vaaville oli selvästi tehnyt tosi hyvää, kun edellisenä päivänä oli vapaa, se tuli heti karsinassa paljon positiivisemmin vastaan, kun mitä viime viikolla. Ja koko tunnin ajan se jaksoi keskittyä tosi hyvin ja tykkäsi selvästi tehdä töitä. Mörkökulmaakaan ei kyttäilty kovin paljon, kun kuskikin keskittyi enemmän opetukseen, eikä jännittämään hevosen reaktiota. Yksi väistöpomppu tehtiin, kun Vaavi jotain säikkyi, mutta monesti mentiin ohi ihan ilman jännittämistäkin, kun Vaavi oikein joutui keskittymään työntekoon. Hyvä me! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti