torstai 6. helmikuuta 2014

Sekalainen kuulumispostaus

Taas on vierähtänyt tovi viime postauksesta, mutta eipä tässä ihmeempiä ole tullut tehtyä. Viime viikolla mulla oli te-toimiston järkkäämä työnhakuvalmennuskurssi. Niimpä talleilut meni iltapäivälle. Kurssista oli kyllä hyötyäkin, sain paljon vinkkejä työnhakuun ja siellä ajatuksetkin selkeni ja päätin, että lähden syksyllä opiskelemaan valokuvausta! Siitä enemmän sitten, kun se on ajankohtaisempaa :)

Maastolenkiltä 28.01.

Mutta sitten ponskeihin. Sirin kanssa ollaan menty monipuolisesti, mutta kevyesti. Aika paljon ollaan maastoiltu, välillä pitkiäkin lenkkejä, mutta vauhti on pidetty hiljaisena. Välillä Siri on ollut jäykempi ja välillä normaali. Mutta virtaa sillä riittää, niinä päivinä, kun se ei ole ollut jäykkä ja ollaan otettu vähän ravia ja laukkaa, on kyllä saanut olla tarkkana pidätteiden kanssa, kun on jarrut olleet vähän hukassa :D
Maastoilun lisäksi ollaan menty aika paljon maastakäsin kävelyitä. Niillä Siri on mennyt oikein hienosti ja kiltisti. Siri on myös päässyt parille perähevoslenkille, jossa ollaan menty Sirin mielestä aivan liian hitaasti :D

Sirin söpö turpa <3

Maastolenkiltä 30.01.

Yhtenä päivänä lähdettiin ratsain Kasteen seuraksi pellolle. Matti ajeli Kasteella vähän reippaammin, joten me tultiin Sirin kanssa omia aikojamme käynnissä perässä. Se olikin Sirille kova paikka ja ekat kierrokset pellon ympäri mentiin kyllä niin jännittyneinä, että tuntui, kun olisi istunut dynamiittipötkön päällä. Jossain vaiheessa Kaste tuli kävelemään kierroksen meidän perässä, josta Siri sitten rauhoittui, eikä kerännyt enää paineita Kasteen lähtiessä taas edelle reippaammin. Hieno Siri, loppujen lopuksi :)

Kentällä mennessä pitää aina käydä moikkaamassa Goldia :)

4.2. käytiin metsäpolulla kävelyllä :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kasteen kanssa tehtiin viime viikolla muutamat ratsuharjoitukset. Yhtenä iltana mentiin pimeällä kentälle. Olen nyt ratsastanut Kasteella vain kuolaimet suussa, mutta tällä kerralla päätin testata monty-riimulla menoa. Virhe. Ohjaus ja jarrut oli ihan hukassa ja mörkökulmasta tultiinkin pari kertaa pukkilaukkaa kentän toiseen päähän. Niimpä ratsastin niin kauan, että poni oli hanskassa ja sitten hyppäsin alas ja jatkoin maastakäsin. Kaste ei ollut ihan yhtä mieltä ja ei nyt mennyt ihan nappiin sekään. Lopeteltiin kuitenkin hyvään pätkään, mutta jäi aika huono fiilis.

Täytekuvia 25.1. ratsastuskerralta
© Jenni Wallin

Seuraavalla ratsastuskerralla Matti tuli Siriä taluttaen mukaan vähän matkaa maastoon. Kaste on maastossa toiminut ihan hyvin monty-riimulla, joten ajattelin, että mennään nyt sitten taas riimulla. Toinen virhe. Kaikki meni hyvin niin kauan, kun tultiin Sirin perässä, mutta kun keksittiin lähteä harjoituksen vuoksi Kasteen kanssa eri matkaa Sirin kanssa, tuli hankaluuksia. Kaste meni varsin kiemurrellen ja yritti pariin kertaan jo mennessä kääntyä takaisin, mutta sain estettyä. Kotiin kääntyessä sain parit ryöstöyritykset estettyä, mutta yhtäkkiä Kaste veti vain pään alas ja lähti kiitolaukalla takaisin kotiin päin avuista välittämättä. Sirin nähdessään Kaste hidasti ja sain sen käännettyä takaisin. Tällä kertaa sain ryöstöyritykset estettyä molempiin suuntiin ja mentiin aika rauhassa. Niimpä päästiin kotiin Sirin seurana.

© Jenni Wallin

Viikonloppuna Ellu oli käynyt tekemässä maastakäsin töitä Kasteen kanssa ja oli ilmeisesti ollut vähän turhan haastavaa touhua, koska vihkossa luki, että jätetään ratsastukset nyt joksikin aikaa pois ja keskitytään perus tottelevaisuuskoulutukseen. Niimpä tällä viikolla ollaan vain ajeltu ja tehty vähän maastakäsin työskentelyä. Hyvin on mennyt niin ajot, kuin maastakäsin työskentelyt.

Videokameraräpsy tiistain maastakäsin työskentelykerralta

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vaavin kanssa ollaan kertailtu tunneilla opittuja asioita. Välillä hyvällä menestyksellä ja välillä pienellä tai vähän suuremmalla tappelulla. Viime viikolla oli hyviä ratsutreenejä kentällä, joista ei sen enempää. Tällä viikolla on ollut enemmän tapahtumaa :)

Räpsyjä tiistain maastakäsin työskentelykerrasta



Sunnuntaina innostuin lähtemään maastoon, Jenni ajoi Kasteella meidän vetohevosena. Vaavi meni oikein kiltisti, selvästi oli kova luotto Kasteen rauhallisuuteen. Otettiin myös vähän ravia ja laukkaa, mitä Vaavi ei ole vielä ennen päässyt maastossa tekemään. Laukkapätkässä Vaavi vähän innostui ja tuli vaikka mitä koikkaloikkaa. Yhdessä vaiheessa Vaavi hyppäsi ilmaan, yhtäkkiä koko heppa oli ässän mallinen ja sitten pompattiin jo sivulle :D Oli täysi työ pysyä kyydissä, kun jalustimetkin oli vähän turhan pitkät. Mutta hienosti meni kuitenkin. Kotimatkalla tuli pari mörkö-tasajalkapomppua, muuten meni oikein hienosti.

Mun lapset pääs yhdessä maastoilemaan :)

Maanantaina Vaavi oli sitten vissiin vielä fiiliksissä ulkomaailmanmatkastaan, koska kentällä mennessä ei ollut minkäänlaista keskittymistä. Ratsastus oli täyttä tappelua, jotta edes pienoinen keskittyminen kuskiin löytyisi, mutta ei. Yritin kaikki normaalisti toimivat keinot, mutta koko ajan piti tuijotella metsään, ihan sama, vaikka oltiin toisessa päässä kenttää. Lopulta vaadin vain ainoastaan, että Vaavi liikkuu eteenpäin reipasta ravia. Mutta eipä siitäkään ollut erityisemmin apua, pää kääntyi koko ajan metsään ja tuli säikkypomppuja. Hienoa liikettä sieltä kyllä lähti... Puolentoista tunnin tappelun jälkeen tuli luovutusvoitto, en ole ihan varma kummalle.




Tiistaina päätettiin sitten nollata tilanne ja tehdä vähän maastakäsin töitä. Vaavi oli oikein mielissään ohjelmasta ja toimi tosi hyvin. Meillä oli ämpäreistä tehty pujottelu, joka sujui oikein hyvin alkuongelmien jälkeen. Vaavi tykkäsi selvästi, oli sopivan haastavaa. Pitää varmaan joskus tehdä selästä käsinkin samanlaista pujottelua, voisi tuoda kivaa vaihtelua :)

Videokamera oli mukana, joten piti ottaa muutama räpsy, kun Vaavi meni hienosti ;)




Keskiviikon harjoitukset tehtiin kevyesti ja keskityttiin vain pitämään harjoitukset helppona ja molemmille kivoina. Tällä kertaa oli keskittyminen vähän paremmin mukana. Mörkökulmassa kyttäiltiin edelleen, mutta muualla pystyi jo keskittymään, joten en välittänyt kyttäilystä. Hyvä treeni kaiken kaikkiaan :)





Tänään on ponskeilla vapaapäivä, huomenna on ratsastustunti Vaavin kanssa. Sitä odotellessa :)

2 kommenttia: