sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Vaavi-kuvia ja tilannekatsaus


© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin
Harvinainen kuva, kun kuski ei roiku sisäohjassa :D Ehkä se alkaa jo pikkuhiljaa mennä jakeluun

© Jenni Wallin

Postauksen kuvat ovat viime viikon keskiviikolta (4.6.). Harjoiteltiin samoja juttuja, mitä tunnillakin, eniten tosin keskityttiin laukan työstämiseen. Oltiin jo iltapäivällä liikenteessä, joten aurinko porotti kuumasti kentälle eli ei ehkä paras mahdollinen hetki vääntää koulua. Vaavillakin oli keskittyminen jossain ihan muualla, mutta saatiin kuitenkin ihan hyviäkin pätkiä. Laukat eivät vieläkään sujuneet erityisen hyvin, mutta parempaan suuntaan mentiin.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Mutta ei sen enempää siitä ratsastuskerrasta. Nyt pientä tilanteen päivitystä tänne blogin puolellekin. Eli Vaavi lähti maanantaina Hämeenlinnaan valmennukseen, joten mun ratsastukseen tulee nyt ainakin kuukauden tauko. Siriä ja Kastetta en ole vieläkään ehtinyt käydä katsomassa ja muutenkin tuntuu, että taitaa nyt jäädä aika vähälle niiden kanssa touhuilut nyt kesällä. Katsotaan sitten syksyllä uudelleen. Hevosettomana ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä Ilolassa on jo seuraava liikutettava odottelemassa. Maria kyseli jo keväämmällä, jos ehtisin alkaa liikuttelemaan Tuutikkia, mutta silloin oli riittävästi hommaa muissakin. Nyt Maria pyysi uudestaan, kun multa kaikki hevoset lähti ja mikäs siinä.

Lv-t Tooticky viime kesänä

Tooticky on siis 3-v lv-tamma. Olen tuntenut Toon varsasta asti, sillä sen emä, Goldi, oli mulla ylläpidossa 2010 kesän ja sen jälkeen Toon syntymään asti vuokrahevosena. Tuutikista on tarkoituksena tulla ravihevonen, joten ajaen treenaillaan. Se on ajo-opetettu, mutta tarvitsee vielä paljon työtä, että saadaan peruskunto alle. Tänään olen nyt menossa ekaa kertaa ilman Mariaa sillä ajamaan. Eiköhän se hyvin mene, Too on fiksun oloinen kaveri :)

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Ja sitten vielä viimeinen tilannekatsaus. Hain toukokuussa valokuvauskouluun Helsinkiin. Alkuviikosta sain kutsun haastatteluun ja meninkin sinne varsin toiveikkaana. Haastattelussa kuitenkin ilmoittivat, etten pääse kouluun, kun mulla ei ole aiempaa alan koulutusta tai työkokemusta alalta. Halusivat kuulemma kuitenkin kutsua mut paikan päälle, koska kuvaan niinkin haastavaa aihetta, kuin hevoset ja halusivat rohkaista jatkamaan harrastusta ja hakemaan toiseen kouluun.
Hiukan kyllä kieltämättä kiukuttaa, kun tämän koulutuksen löytäessäni laitoin yhteydenottopyynnön ja kysyin, kannattaako mun hakea kouluun, vaikkei mulla alalta ole työkokemusta tai opintoja. Vastaus oli: "Koulutukseen haetaan ennakkotehtävien avulla. Eli aikaisempaa osaamista tulee olla alalta, koska on kysymys ammattitutkinnosta. Sillä ei ole mitään väliä oletko oppinut asioita alan töitä tekemällä, itse opiskellen tai harrastaen tai opiskelemalla jollain kursseilla." Eli ei ole väliä, vaikka on itseoppinut, mutta todellisuudessa sitten en kuitenkaan pääse koulutukseen, koska mulla ei ole työkokemusta tai aiempaa koulutusta?

© Jenni Wallin

Noh, ei auta kuin leuka pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä. Tulee vain kummasti mieleen, kun Harjussa ekana päivänä ilmoitettiin, ettei kukaan meidän luokalta päässyt ohjuriksi, vaikka sinne haettiinkin. Menihän tässä nyt rahaakin ihan hukkaan, kun ennakkotehtävät piti tulostaa A4-koossa ja kuvia oli yli 20. Ja siihen vielä postikulut ja bensakulut haastatteluun mennessä. Ja senkin olisi voinut välttää, kun mulle oltaisiin heti vastattu rehellisesti, ettei kannata. Mutta anyway, en nyt sitten tiedä, mitä keksin syksystä eteenpäin, kaipa se pitäisi alkaa työpaikkaa etsiä, kun jotenkin ei nyt enää opiskelut innosta.

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

© Jenni Wallin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti