maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kuulumisia

Kolme viikkoa hevosenomistajana! Pikku hiljaa alan jo itsekin sisäistämään sen. Toon sairaslomakin loppui viime viikolla ja keskiviikkona (25.2.) ekalla lenkillä kyllä huomasi, että melkein kuukausi on lepäilty. Virtaa oli kuin pienessä kylässä ja Too ei ihan arvostanut yritystäni kertoa, ettei loman jälkeen voi heti vetää hikitreenejä ja nopeusennätyksiä. Jokaisesta pidätteestä seurasi kiukkuinen pukkisarja, mutta selvittiin kuitenkin lenkistä jonkinlaisessa yhteisymmärryksessä. Huomasi kuitenkin, että Too oli hieman turhautunut, kun ei päässyt purkamaan energiaa pois.

Too innoissaan lenkkiä odotellessa

Samaisena päivänä kävin myös Roon kanssa ratsain maastossa ja virtaa tuntui silläkin olevan viikon rokotusloman jälkeen. Niimpä torstaina (26.2.) siskokset pääsivät laitumelle purkamaan kertynyttä energiaa. Ja virtaa kyllä riitti! Etenkin Too oli ihan hurjana pukitellessaan, hyppiessään pystyyn ja esitellessään hienoa liitoraviaan. Roo on hieman tarkempi pohjista ja meni ensin rauhassa, kunnes totesi, että kyllä pohja pitää ja liittyi mukaan riehumaan. Jälkeenpäin harmittaa, kun ei tullut otettua riehumista videolle, mutta eipä siinä varmaankaan olisi paljoa ehtinyt kuvailemaan, kun sai toppuutella neitejä, etteivät ihan aidoista juokse läpi (minkä Too muuten teki heti alkuunsa, mutta fiksuna pakitti heti takaisin laitumelle ja jatkoi samaa vauhtia toiseen suuntaan). Molemmat juoksivat itsensä hikeen, mutta olivat kyllä niin tyytyväisen oloisia saatuaan purettua ylimääräiset energiat pois.

Roon korvat ratsumaastossa

Lauantaina (28.2.) molemmat hepat pääsivät ajolenkille. Energianpurku oli selkeästi onnistunut, sillä molemmat olivat paljon rauhallisempia, kuin edellisellä kerralla. Tie oli onneksi aurattu välissä, joten paikoitellen oli jopa ihan hyvä pohja. Isot lumikokkareet tienreunassa aiheuttivat kuitenkin molemmille hevosille sydämentykytystä ja välillä poukkoiltiinkin tien laidasta laitaan hurjia kokkareita väistellen.

Too ajolenkillä

Sunnuntaina (1.3.) päätin harjoitella hieman hieromista Toon kanssa. Hierojakouluni ensimmäinen lähijaksohan oli 14.-15.2. ja päästiin harjoittelemaan teoriaoppeja käytännössä jo toisena päivänä. Olen jo pitkään suunnitellut Toon hieromista, mutten ole vielä aiemmin malttanut tai ehtinyt. Edellisenä päivänä tuli kuitenkin selailtua oppimateriaaleja läpi ja nyt oli pakko päästä testaamaan, Too oli oikein hyvä harjoituskappale, se kun tykkää touhuta ihmisen kanssa, mutta ei epäile näyttää, jos joku ei tunnu kivalta. Jonkin verran jumeja sieltä löytyikin ja osaa sain jo hyvin avattuakin, mutta esim. takajalkojen jumit vaativat vielä hieman työstöä.

Olin ajatellut lähteväni vielä ajamaan Roon, mutta sateinen sää ei innostanut ja hieronta vei kaiken energiani. Lauantai-sunnuntai välisenä yönä minuun iski hirveä flunssa ja vaikka jaksoin hyvin tsempata puolikuntoisena tallityöt (yksin), niin Toon hierominen vei viimeisetkin voimat, enkä enää jaksanut lähteä lenkille. Roota tuskin haittasi, se oli hyvin tyytyväisen oloinen, kun otinkin siltä vain riimun pois ja jätin syömään heiniään.

Sitä tässä on yritetty :D

Sunnuntai-ilta ja maanantai onkin mennyt sairastellessa ja Netflixiä katsellessa. Olen ihan koukussa How I Met Your Mother -sarjaan ja sitä onkin tullut katseltua kiitettävän paljon viime aikoina. Olo on ollut kyllä niin tukala, flunssa on ihan selättänyt minut. Yleensä minulla on pientä nuhaa koko talven ajan, mutta tänä talvena tallityöt ja ulkoilma ovat parantaneet vastustuskykyäni, eikä koko talvena ole ollut isompia flunssaoireita. Siksi tämä flunssa varmaan tuntuukin normaalia kamalammalta. Noh, minulla on maanantai ja tiistai vapaata, eiköhän tämä flunssa keskiviikkoon mennessä ole helpottanut. Kuinkas sitä tunnollinen työntekijä muutenkaan toimisi, kuin sairastamalla vapaapäivinään :D

Horse Fair lähestyy!

Lauantaihin mennessä flunssa saisi kyllä luvan olla kokonaan selätetty, silloin on meinaan luvassa Helsinki Horse Fair. Voitin arvonnassa kaksi lippuakin, jääpä lippurahat shoppailuun ;) En ole Toolle viitsinyt vielä paljoa tavaroita ostaa, messuilla on yleensä niin hyviä tarjouksia, että päätin katsella sieltä ensin. Saan kuitenkin käyttää Toon vanhoja varusteita niin kauan, kunnes omat ostan, joten en ole pitänyt kiirettä. Kaipa se pitää kuitenkin pikkuhiljaa alkaa haalia tavaraa, ettei ikuisesti tarvitse lainakamoilla mennä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti