perjantai 20. maaliskuuta 2015

Tarinoita Tuutikista - osa 3


Tässä osassa katsellaan kuvia 1-vuotiaasta Toosta. Kuvat ovat vuoden 2012 aikana otettuja. 1-vuotiaana Too eleli pihatossa emänsä ja Titus-ponin kanssa. Päivisin puolisisko Roo tarhasi niiden kanssa. 2011 syksyllä aloin liikuttelemaan Siriä, joten Goldin ja Toon kanssa en ehtinyt enää touhuta. Kävin niitä kuitenkin säännöllisesti rapsuttelemassa ja Too osui usein kameran eteen.


Talvella pihatossa seisoskelusta kertyi varsalle hurjasti energiaa, joten aina silloin tällöin lauma vietiin toiseen tarhaan vähän juoksentelemaan. Ja silloin vauhtia riitti! Eräänä tammikuisena päivänä satuin kameran kanssa tallille juuri, kun laumaa oltiin viemässä tarhailemaan. Too oli juuri saanut talvipakkasia varten uuden loimen sovitettavaksi, joten täytyihän se jättää kuviin päälle. Ja loimea esiteltiinkin oikein ylpeänä!

Roo ja Too 8 kk

Tytär ja äiti sekä taustalla Roo

Puolisiskokset


Hienoin <3
Too 9 kk ja emänsä Goldi

Too 10 kk
Kesällä oli jälleen aika päästä laitumelle. Edellisenä kesänä tallin shettisvarsa Rolla (vuoden vanhempi) opetti Toon kulkemaan lankojen ali lohkosta lohkoon. 1-vuotis kesällä Toolla alkoi kuitenkin olla kokoa sen verran, ettei lankojen ali limboaminen ollut enää yhtä helppoa. Siitä huolimatta Too onnistui aina silloin tällöin keplottelemaan itsensä naapurilaitumelle ja näin ollen tutustui kaikkiin tallin hevosiin. Parhaiten se kuitenkin viihtyi vanhempien herrasmiehien: Leevi 17v, Poku 25v ja Leevi 23v seurassa. Itse en kesällä käynyt tallilla paria kertaa enempää, mutta silloin oli aina kamera mukana.

Too 1v 2 kk

Rolla 2v ja Too 1v 2 kk


Too 1v 2 kk ja Leevi 17v
Niin pikkuinen Too, nykyään Leevi on ainakin 15 cm matalampi Toota :D

Leevi 17v ja Too 1v 2 kk

Titus, Too ja taustalla Poku

Kaunokainen <3

Too ja Tiitu
Syksyllä oli taas aika palata pihattoon talveksi. Samalla alkoi eskari: syyskuussa Too sai ekaa kertaa suitset päähänsä ja kaipa sitä jokunen kerta talvella ohjasajettiinkin. En osaa sanoa tarkasti, kun en mitään kuvatodisteita ensimmäistä suitsitusta lukuunottamatta löytänyt. Enimmäkseen talvi meni kuitenkin kasvaessa - ja huomiota kerjätessä. Too keksi, että kun nostelee etujalkaa riittävästi ja sotkeutuu lankoihin, saa ihmisiltä huomiota. Niimpä tämä veijari oli jatkuvasti langoissa jumissa. Ja tietenkin aina silloin tällöin myös aidan toisella puolella. Siinä vaiheessa Too oli minun mielestäni lähinnä kiusankappale ja hirveä riesa, jota sai olla koko ajan vahtimassa. Kentällä ratsastuksestakaan ei meinannut tulla mitään, kun koko ajan sai keskeyttää ja käydä pelastamassa varsa langoista tai palauttamassa se oikealle puolelle niitä.

Ekaa kertaa suitset päässä, Too 1v 5 kk
Kuva © Maria Groundstroem

Too 1v 6 kk

Too 1v 7 kk

Sellainen oli Too 1-vuotiaana. Harmittavasti en tullut puuhanneeksi sen kanssa mitään enempää, niin en muista enempää sen toilailuja. Suloinen ja ärsyttävä kiusankappale, ovat päällimmäiset muistot niiltä ajoilta Toosta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti