keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Sekava postaus sekavista fiiliksistä

© Jenni Wallin
Hei taas, pitkästä aikaa! Too on ehtinyt tässä välissä olemaan jo pari viikkoa saikulla, palata töihin ja palata taas saikulle. Taustana täytynee kertoa, että 24.8. hiitin jälkeen huomasin Toon lyöneen juostessaan otj vuohisen ja ruununrajan väliin paikkaan, johon se ei ole aiemmin lyönyt. Sitten meille tuli taukoa hiiteistä koppiongelmien vuoksi. Tilasin kuitenkin meille Hevarista takajalan lyhyet ravisuojat, joissa tulee alaläppä hieman alemmas, josko se suojaisi lyömisiltä. Noh, kaksi ajolenkkiä ehdittiin näiden kanssa käydä kotona, kun lyönnit hajottivat suojan alareunan käyttökelvottomaksi. Epäilin tässä vaiheessa lyömisen johtuvan siitä, kun Toolla on vtj rupia juuri vuohisen kohdalla, mihin suoja tulee. Josko suoja painaa rupia ja Too kehittänyt kokonaan uuden liikeradan väistääkseen painetta. Niimpä Too sai jäädä pariksi viikoksi saikulle parantelemaan rupia. Ruvet parantuivatkin hyvin ja palailtiin pikkuhiljaa takaisin arkeen ratsulenkkien muodossa.

© Jenni Wallin
Viime torstaina (24.8.) lähdettiin sitten kuukauden tauon jälkeen taas hiitille. Lainasin Marialta takajalan putsit, elätellen toiveita, että ne suojaisivat jonkin verran lyömiseltä. Ajoin hiitin meidän uusilla kilpakärryillä, josta näki liikkeet paremmin, kuin koppa- tai hiittikärryistä. Hiitti meni tosi hyvin. Meillä oli kaverina Roo ja Too oli selkeästi paljon myönteisemmällä fiiliksellä, kun pääsi juoksemaan bestiksensä kanssa. Too jaksoi hyvin ja tsemppasi hienosti loppuun saakka. Liikkeitä katsellessa en kuitenkaan ollut tyytyväinen. Too ravasi kyllä ihan puhtaasti ja hyvää ravia, mutta se käänsi oikeaa takajalkaa todella paljon sisälle. Katoksilla totesinkin jalkoja tarkistaessa, että tällä kertaa oli lyönnit aikalailla pahemmat, kuin edellisellä hiitillä. Jotain pitäisi tehdä.

Hiittireissulta 24.8.
© Jenni Wallin
Annoin Toolle pari päivää aikaa palautua rauhassa hiitistä ja sunnuntaina (27.9.) hieroin sen sitten oikein huolella läpi. Arvelin, että sillä saattaisi olla selässä tai takaosassa jokin jumi, jota väistäessä se joutuu kiertämään jalkaansa. Hieroin Toon oikein huolellisesti ja se nauttikin suuresti hieronnasta. Kireyttä löytyi monestakin paikkaa, mutta oikealla takaosaan päästessäni löysin harmikseni pienen repeämän lihaskalvossa. Noh, se on siis saikkua taas, levossahan nuo lihasvammat paranevat. Onneksi ei ole kuitenkaan mitään vakavampaa, nyt vain otetaan iisisti ja saikkuillaan lihas taas kuntoon.

Toolla lihasvamma punaisen pisteen kohdalla.


On siitä aika muskeli-masa tullut, vaikka koko ajan saikkuillaan/lomaillaan :D
Kuva otettu 26.9.2015
Tässä vertailun vuoksi keväällä otettu rakennekuva.
Kuva otettu 28.5.2015
© Jenni Wallin
Siskot sen sijaan treenaavat ahkerasti. Roo palasi jälleen treeniin ja tuntuu vielä paremmalta, kuin ennen taukoa. Sillä on nyt pari hiittiä alla ja ravi luistaa hienosti. Nyt vain ahkera treeni päälle, josko se nyt pysyisi ehjänä ja pääsisi jopa radoille saakka.

Weeko sai uuden liikuttajan, jolla ei muita hevosia olekaan. Eli Weekokin löysi aivan oman ihmisen. Liikuttaja-tyttö on kuitenkin vielä sen verran kokematon, että täysin ei Weeko ole hänen vastuullaan, vaan silloin tällöin käyn minäkin ajelemassa Weekoa ja arvioimassa, miten on treenit edenneet. Ensimmäiset yhteiset lenkit Weekolla ja uudella liikuttajalla on menneet oikein hyvin, joten eiköhän heistä vielä hyvä pari tule!

Rakennekuva Roosta 26.9.2015
Ja vertailuun keväinen kuva, joka otettu 28.5.2015
© Jenni Wallin

Rakennekuva 2v Weekosta 26.9.2015
Rakennekuva 1v Weekosta 31.8.2014

Hassua, kun Roon ja Weekon harjat on vaihtaneet puolta :DVielä pääkuva Weekosta 26.9.2015

... ja Roosta 26.9.2015

2 kommenttia:

  1. Höh, ei kengityksessä oo mitään korjattavaa, että takoo? Toivottavasti ootte pian kunnossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että kengityksestä on kiinni. Kyllähän se vaikuttaa liikkeeseen, kun lihaksessa on repeämä ja Too koittaa sitä kipua koko ajan väistää. Eiköhän me täältä vielä taas nousta :P

      Poista