keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Hevosten liikutusta oikein urakalla!

Lauantaina oli aamutalli 6.15, jonka jälkeen kämpille syömään aamupalaa ja 7.30 takaisin talliin. Hepat pihalle ja karsinoita siivoomaan. Oltiin nopeita ja meillä oli talli hoidettu ja tarhat vaihdettu jo yhteentoista mennessä. Kämpille syömään ja sitten talliin laittamaan heppoja ratsastuskuntoon.


Til-t Adelheid 05/2011


Sh-t Paukku Pauliina
(sukupostista pöllitty kuva)
Menin Adella, joka oli kyl taas tosi kiva :) Alkuun tuntu vähän säpsyltä, ku tuntu keräävän vähä paineita ku maneesis oli hetken Neea Apollon kans (ori), mut käyttäyty kiltisti. Alkuun ei meinattu kyl löytää yhteistä säveltä, mut laukkojen jälkeen alko sujuu hyvin ja sieltä tuli tosi rentoa menoa. Tarkkailin aina muistaessani tota oikeeta jalkaa, joka pysy mun mielest pätkittäin aika rentona. Välillä kyl kantapää tuppas nousee ja jalka jännittyy, mut ei ollu ollenkaa paha. Aden jälkeen ratsastin vielä Paukulla, joka oli kanssa ihan kiva, muttei kuitenkaan niin kiva kun mitä muistin. Toimi kyllä ihan kivasti, vaikka tuntuikin aika jäykältä aluksi. Paukun satula oli kyllä jotenki tosi hankala, en saanu jalkoja etenkää keventäessä ollenkaa oikeeseen asentoon. Mut sinänsä olin kuitenki ihan tyytyväinen, Paukku oli hauska ja toimi ihan kivasti :)


Ratsastuksen jälkeen oli neljän talli, jossa siis otetaan hepat sisään, ruokitaan ja tehdään hoidot. Sen jälkeen kämpille dataamaan ja syömään ja seitsemäksi uudelle maneesille kuvailemaan kun Ansku ja Sanni ratsastivat Heidi Svanborgin valmennuksessa. Kuvista tuli ihan ookoita ja valmennusta oli ihan kiva seurata sivusta :) Kahdeksalta oli vielä iltatalli ja sitten pääsikin kämpille datailemaan.

FWB-r Pee-Peen White Waltz
Westf-t Fabienne













Sunnnuntaina aloitettiin talli jo seitsemältä, koska aikataulut menisi joka tapauksessa vähän sekaisin orisuoran takia. Ehdittiin kuitenkin sopivasti siivoilla talli siihen mennessä kun ensimmäiset orit tulivat. Tarhojen vaihdon jälkeen päästiinkin vielä seuraamaan orisuoraa, oli kyllä aika makeita suokkeja. Harmitti kun rakenne-esittely oli jo ehtinyt mennä, mutta sainpahan kuvata koulu- ja estenäytökset. Laitan tähän omia suosikki kuviani, loput löytyvät kuvagalleriastani.

Sh-o Brilliantti

Sh-o Brilliantti

Sh-o Corleone

Sh-o Harjun Kakkonen

Sh-o Hessin Leevi

Sh-o Hessin Leevi

Sh-o Kiripassi

Sh-o Lerkkana

Sh-o Linkker

Sh-o Raja-Hurrikaani
(huomatkaa Angry birdsit satulahuovassa ;D )

Sh-o Veeran Taaveri

Neljältä oli taas neljän talli, jossa hepat sisään, ruuat ja hoidot. Sen jälkeen lupauduin kuvailemaan kun Sanni hyppäsi Fannilla, mutta heti sen jälkeen Tiiakin soitteli kuvailemaan. Lupasin lähteä Ilkeä ja Samua kuvailemaan siksi aikaa, että Fanni menee maneesille. Tiia ohjasajoi ja Tiitu juoksutti, kuvista tuli ihan kivoja, vaikken kovin kauaa ehtinytkään kuvailla. Kamera kyllä taas v*ttuili, eikä alkuun suostunut tarkentamaan ollenkaan, mutta rupesi toimimaan normaalisti ennen maneesille siirtymistä.

Shet-r Ilke
Pv-r Sacho
 












Fannistakin tuli tosi kivoja kuvia, se on kyllä hauska, miten aina kun Fannia käy kuvaamassa, tulee räpsittyä vähän tilannekuvia :D Tälläkin kertaa tuli jokunen kieltokuva ja esteen edessä pomppimista :D Se onkin sitten eri asia minkä laatuisia ne kuvat on...

Westf-t Fabienne
Westf-t Fabienne
 











Maanantaina oli taas normipäivä tallissa, ykköset ei vielä tulleet, joten saatiin tehdä tallihommat taas meidän luokan voimin. Heppojen ulosviennin jälkeen lähdettiin Niinan kanssa pihatolle ruokkimaan varsat ja takaisin tullessa olikin talli jo melkein siivottu. Kummasti eksyttiin taas heinävarastoon sluibailemaan, kun hommat oli tehty. Oli hieman levottomat jutut, mutta saatiimpahan aikaa tapettua se 40 min, mikä piti odottaa, ennen kun heinät sai jakaa.
Päivällä en saanutkaan mitään järkevää aikaiseksi, lagailin vaan netissä, kunnes oli aika lähteä neljän talliin. Siinä ei ollut mitään erikoista, paitsi että kauroja jakaessa kuului yhtäkkiä hirveä pamaus ja todettiin, että kaurakärryjen rengas räjähti (y)
Illalla oli aluksi tarkoitus lähteä Tiitua ja Samua kuvailemaan, mutta Samulla olikin hieroja, niin jäi sekin sitten käymättä. Sen sijaan lagailin vähän lisää taas koneella :D

Tiistaina oli jälleen suht normipäivä tallissa, hepat pihalle, karsinoiden siivous ja ruuat. Sitten saatiin lähteä katsomaan tamma- ja varsanäyttelyitä, jossa tuli vähän kuvailtuakin. Kovin kummoisia ei kuvista tullut, mutta kaipa tähän voi jokusen esillekin laittaa :) Loput kuvat voi katsoa täältä.

Lv-o Mild Mosquito

Lv-o Mustang Point

Lv-t Frost Flower

Sh-t Siviker
("Alma", eli se jota mekin Niinan kanssa edellisellä viikolla yritettiin opettaa tavoille)


10.45 lähdettiin tekemään tarhojen vaihto lennossa ja sen jälkeen syömään. Iltapäivällä lähdin kuvailemaan Tiitua ja Samua. Menivät tosi kevyesti eilisen hieronnan jälkeen, mutta jokunen ihan kivakin kuva tuli napattua :)

Pv-r Sacho
Pv-r Sacho
 











Sieltä menin suoraan syömään ja toimistoon hakemaan kokeita. Eipä kummoisesti menneet, mutta läpi pääsin kaikista, jopa siitä matikasta! Enkku oli 8½, äikkä 6 (kielenhuolto 8+), matikka 6- ja psyka 5½... Tohon psykaan oon kyl aika pettyny, koska kerranki suht helppo aihe, mut enpä jaksanu lukee ni tulos oli toi :/ Mutta vahvistaapa ainaki sen etten aio psykaa kirjottaa.
Toimistolta tullessa olikin heti lähtö neljän talliin, jossa taas hepat sisään, ruuat ja hoidot. Sen jälkeen vaatteiden vaihto ja laittamaan Adea kuntoon. Tällä kertaa keskityin etsimään nappuloita, jolla saisin muodon säilymään. Ihan vielä en niitä löytänyt, mutta lähelle pääsin. Toivottavasti ensi kerralla jo onnistuu :P Ade oli kyllä vielä kivempi kuin lauantaina, jälleen muoto alkoi löytyä vasta laukkatyöskentelyn jälkeen, mutta sain sen jo ravissa vähän myötäämään niskasta, vaikkei sitä muodoksi voikaan vielä sanoa. Kyllä siitä Adesta tulee mun ykkösvaihtoehto koulu-loppukokeisiin, täytyy vain vielä päästä ratsastamaan sillä mahdollisimman usein :)

Keskiviikkona eli tänään ykköset tuli talliin, joten meiltä kiellettiin taas tallihommat. Aamulla saatiin yhet hevoset viedä ulos ja sen jälkeen seuraava reilu puoli tuntia meni istuessa ja Matua odottaessa. Kun Matu viimein tuli, vietiin gatorilla korjattavana ollut ravi-kyltti ravitallin vintille, jonka jälkeen meidän piti mennä ravitalliin odottelemaan (taas) Matua. Taas reilu puoli tuntia vain odoteltiin, kunnes Matu taas suvaitsi tulla. Sitten lähdettiin katsomaan Sakun karsinaa, jonka seinässä oli reikä, mikä piti paikata. Jälleen lisää odotusta kun Matu lähti hakemaan työvälineitä ja loppujen lopuksi se menikin sitten niin, että Matu sen reiän korjasi ja me autettiin tallivuoroa, kun ei jaksettu vain odotella.
Lv-o Poivre Montagne
© Sofia Koivuniemi

Ruuan jälkeen lähdettiin ajamaan ravureita, mä sain Pippurin. Mentiin radalle ja saatiin melko vapaasti sielä mennä. Tynski siinä lähtiessä huikkas mulle: "aja sillä sit kovaa, se on koko ikänsä lintsannu, et sitä sietääki ajaa ku rantapiru". Joten melko reipasta vauhtia siellä mentiinkin, vaikkei se Pippuri tosiaan mitään kilpailuvauhteja juossutkaan. Mutta oli kyllä kivaa vaihteeksi päästä radalle vähän reippaammin ajamaan :) Sofia ei halunnut ajamaan lähteä, joten tuli kameran varteen :D





Lv-o Poivre Montagne
© Sofia Koivuniemi
Lv-o Poivre Montagne
© Sofia Koivuniemi













Siinä kun nyt kerran kamera oli Sofiaa varten mukana, päätin räpsiä jokusen kuvan syötävän suloisesta Huminan varsasta, joka syntyi lauantaina. Niin suloinen pikku-poju, tosi utelias ja touhukas :)

Sh-o "Harjun Taisto"
 
Sh-o "Harjun Taisto"

Sh-r Tähti-Vekkuli 11/2011 (estevälikokeet)
© Jasmina Lankinen


Kun kämpille pääsin, tuli Tanja ovelle kyselemään, haluaisinko lähteä ratsastamaan. Ade oli jo liikkunut, mutta vaihtoehtoina oli Paukku, Veku ja Tero. Päädyin sitten Vekuun ja se olikin ihan kiva tänään. Koko ajan sai kyllä olla tosi tarkkana, töitä sai tehdä eikä mitään saanut ilmaiseksi. Mutta lopussa Veku alkoi jo kulkea ihan kivasti, jos olisi pitempään vielä vääntänyt, olisi varmaan se muotokin sieltä löytynyt. Mutta olin kyllä tosi tyytyväinen, olisi varmaan ne estevälikokeetkin menneet paremmin, kun olisi saanut itsenäisesti selvitellä miten sen Vekun saa toimimaan... :/


Se ois vielä huominen ja pe koulua, ei varmaankaan tallihommia saada tehdä vaan johonkin pihahommiin. Mutta ei se mitään, kunhan ei museota vain tarvitse lähteä siivoamaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti