torstai 2. elokuuta 2012

Ajokortillinen, kameraton ja Harjussa

Maanantaina (30.7.) oli aamulla pimeänajo simulaattorilla. Se oli aika jännä, jotenkin tosi hassu sisäistää, että autoa muistuttava hökötys, jonka edessä on kolme kuvaruutua toimisi samalla lailla kun auto. Mutta siitäkin selvittiin ja kaipa siinä jotain tuli opittuakin :D Ennen autokoululta lähtöä kysäisin pikku-E:n suorittamisesta ja päädyin sitten hakemaan ajolupaa siihen. Täytyy nyt katsoa miten sen sitten suorittaa täältä Harjusta käsin, mutta yritetään :)
Autokoulun jälkeen vein kameran Kar-Fotoon ja kyselin huolto mahdollisuuksia. Lupasivat lähettää huoltoon, kestää noin pari viikkoa, mutta voi venyä suuntaan tai toiseen. Että nyt sitten täytyy pitää pakkolomaa valokuvailusta :( Kamala ikävä kameraa jo nyt vaikka vasta pari hassua päivää ollut poissa :((
Kiersin pari vaatekauppaa pikaisesti ja ostin muutaman topin. Kävin vielä cittarissa ostamassa ruokaa ja sitten ajelin kotiin.
Kotona ei tainnut mitään ihmeellistä tulla tehtyä enää, koneella ja tv:tä katsellessa ilta meni äkkiä.

Random kuva joukkoon piristämään tekstiä ;)
Mun lempikukka Jasmiini :)


Tiistaina (31.7.) oli jännä päivä, nimittäin inssi! Yhdeksi Porvooseen, jossa ensin ajotunti. Autolle, jolla mun oli tarkoitus ajaa inssi, oli kuulemma käynyt edellisenä päivänä vähän hassusti, joten ajoinkin sitten Audilla, jolla en aiemmin ollutkaan ajanut. Mutta tuntui kyllä jotenkin tosi luontevalta ajaa sillä, ehkä paras noista autokoulun autoista :D
Itse inssi meni läpi, kommenttia tuli että ei mitään isompaa. Mäkilähdössä unohdin tarkistaa pimeän kulman ja laittaa vilkun, mutta muuten meni oikein hyvin. Etenkin parkkeerauksesta oon tosi ylpee, koska ajotunneilla en kertaakaa oo saanu kerralla onnistumaan vaan aina on pitänyt vähän korjata eteenpäin, mutta nyt pääsin kerralla ruutuun!
Inssin jälkeen pääsin sitten ajamaan äitin autolla, käytiin eka Kuninkaanportissa parissa huonekaluliikkeessä, sitten ajeltiin mäkkäriin syömään ja vielä ruokakaupan ja viimeisen huonekaluliikkeen kautta kotiin. Hyvin sujui ajo meidänkin autolla ja voi sitä voittajafiilistä kun pääsi ohittamaan jonkun mopoilijan! :P
Kotona ei sitten muuta oikein ehtinytkään kun pistää kimpsut ja kampsut kasaan ja sitten Rimma tulikin jo hakemaan. Harjussa käytiin hakemassa avaimet ja mä pääsin samaan vanhaan huoneeseen, poikkeuksena vain se, että Sanni, joka ennen asui toisessa huoneessa on nyt mun kämppis ja Rimma ja Niina asuu toisessa huoneessa.


Til-t Fraza 11/2011
Keskiviikkona (1.8.) oli lukujärjestykseen merkattu koko päiväksi merkattu ratsuhevosten liikutusta. Meitä oli kuitenkin 17 henkilöä sitä liikutusta hoitamassa joten piti vähän sumplia. Meidät jaettiin kahteen ryhmään ja aamupäivällä mä olin jälkimmäisessä ryhmässä. Saatiin mennä aikalailla itsenäisesti, ratsuna mulla oli Fraza.  Taivuttelin sitä aika paljon ja kiva muoto alkoi pikkuhiljaa löytymään. Vähän Fraza oli hidas pohkeelle, mutta oma moottorikin löytyi kun vähän herätteli. Laukoissa meni ihan kivasti, tosin siirtymisien kanssa oli vähän keskustelemista. Laukkojen jälkeen tehtiin väistöjä käynnissä ja ravissa ja Fraza toimi niissä tosi kivasti. Loppuun tehtiin ravi-laukka -siirtymisiä ympyrällä, jotka meni alkuun ihan hyvin, mutta lopussa Fraza sai jonkun ihme kohtauksen ja lähti kuskaamaan mua ihan 6-0. Sain sen kuitenkin rauhoittumaan pienelle voltille ja keskittymään apuihin. Mutta ihme loikkaa kyllä veti :D
Conn-r Shanachie 06/2012

Iltapäivällä meillä olikin sitten kävelytettävänä hevosia, joita ei oltu liikutettu kovinkaan montaa kertaa kesän aikana. Mä sain Kirpun, joka oli ihana, kuten aina :) Se ei ottanut turhaa stressiä ja lopuksi otettiin muutama kierros raviakin eikä poni kuumunut lainkaan liikaa. Ja hyvin malttoi kävellä ja keskittyä käyntityöskentelyynkin. Ei tehty mitään kovin monimutkaista, lähinnä taivuteltiin ja tehtiin väistöjä. Kirppu oli niin hieno!




Til-t Adelheid 05/2012
Torstaina (2.8.) oli taas koko päiväksi merkattu ratsastusta. Aamupäivän tunnilla olin tällä kertaa ekassa ryhmässä ja ratsunani toimi Ade. Melko itsenäisesti mentiin tälläkin kertaa ja Ade toimi ihan kivasti. Jälleen keskityin aika paljon taivutteluun ja rentouden löytymiseen. Laukkojen jälkeen otettiin jalustimet lopputunniksi kaulalle ja tultiin suoria linjoja ja pysähdyksiä, joissa Ade toimi ihan ok. Loppuun otettiin temponvaihtelua laukassa isolla ympyrällä ja siinä Ade toimi loistavasti. Lyhyen laukan saadakseen piti kyllä tehdä töitä, mutta sieltä se kuitenkin löytyi :) Muotokin löytyi suht helposti ratsastuksen aikana ja ylipäätään olin tosi tyytyväinen hevoseen!


Sh-r Tähti-Vekkuli 06/2012


Ruuan jälkeen olin jälkimmäisessä ryhmässä, jossa oli alkuun tarkoitus juoksuttaa hevosia, mutta koska niin moni tuli tokalle tunnille omalla hevosellaan, meille lopuille riitti omat hevoset ja saatiin sitten ratsastaa niillä. Veku pääsi mun ratsuksi. Tällä tunnilla mentiin täysin itsenäisesti, joten keskityin taivuttelemaan Vekua paljon volteilla ja ympyröillä, koska se on yleensä aika hitaasti lämpenevä ja jäykkä. Tänään se kuitenkin toimi alusta asti yllättävän hyvin, vähän yritti punkea ympyröillä ulos, jos ei kuski ollut tarkkana. Laukkaa väännettiin aika kauan ja lopulta sainkin sen toimimaan ihan kivasti. Vielä lisää työstämällä olisi varmasti peräänantokin pikku hiljaa löytynyt, mutta aika alkoi pikkuhiljaa loppumaan, joten lopetettiin hyvään suoritukseen. Veku oli tänään yllättävän kiva ja olin kyllä tyytyväinen.

Huomenna onkin jo perjantai ja lukujärjestyksessä uusi aine, yhteiskunta-, yritys- ja työelämätaito. Teoriaa siis ja sen jälkeen kotiin :)

2 kommenttia:

  1. Miks musta alkoi tätä lukiessa tuntua, et olis sittenkin pitänyt tulla sinne harjuun? :D Noh... katotaan sit kolmen vuoden lukemisen jälkee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, oisit vaa tullu :D Mut se on plussaa jos päätät lukion jälkee tulla ni sithä voit mennä yo-linjalle ja saat paperit kahessa vuodessa :)

      Poista