torstai 30. elokuuta 2012

Onnistunut kisojen järjestämisen näyttö!

Pahoittelut hitaasti lataavista kuvista, bloggerilla oli ongelmia kuvien latauksessa, joten piti laittaa kuvat.fi:n kautta...

Torstaina (23.8.) alettiin päivällä kisojen valmistelu. Mukavasti kaatosateessa... Mulla ja Sofialla oli kuitenkin alussa vähemmän märkä homma, kun laitettiin karsinoiden oviin nimilappuja. Ehdittiin kuitenkin kastuakin matkalla kämpiltä ratsutallille. Kun nimilaput saatiin ripustettua paikoilleen ja katsottua, että tallit oli siistissä kunnossa päästiin auttamaan muita ratojen rakennuksessa. Nurmella olikin jo kouluaidat paikoillaan ja kentälle ei edes voitu rakentaa aitoja, koska kenttä lainehti vedestä. Sinne upposi nilkkoja myöten, joten tuotiin vain aidat kentän viereen nurmikolle odottamaan aamua varten. Kuviahan tästä valmistelu vaiheestakin olisi pitänyt ottaa, mutta en ruvennut kameraa sateeseen tuomaan, joten saadaan tyytyä pariin kännykkäkameran kuvaan mitä Sofia ja Jasu otti.
Tiia pyysi Ilkeä liikuttamaan, kun itse joutui lähteä kotiin. Koska vesisade ei tuntunut hellittävän, en viitsinyt lähteä mitään monimutkaista tekemään. Meinasin ensin, että olisin juoksuttanut Ilken, mutta koska Ilken juoksutuskamat ei olleet Harjussa veinkin sen sitten käppäriin. Taisi kyllä ponilla olla vähän virtaa kun oli koko ajan etuseinässä kiinni ravailemassa. Välillä se pysähtyi vähäksi aikaa ja parilla laukka-askeleella otti taas seinän kiinni. Hassu poni :)

Perjantaina (24.8.) aamupäivä meni Rimman kanssa kauppa-autojen aluetta rajatessa ja raviradan takasuoralle pääsyn estävän "aitojen" teossa, joten en vieläkään päässyt radan rakennusta kuvaamaan. Kun itse kisat alkoi, toimin lähettinä ja kuvailin tietenkin hiekkakentän ratoja ja nurmikentältä rata 2:sta. Kuolainten tarkistuksen päätin jättää kokonaan tekemättä, ei olisi onnistunut kun oli muutenkin kiirettä kuvaillessa ja pöytäkirjoja hakiessa. Sääkin päätti onneksi suosia meidän kisoja, koska heti kun ensimmäinen ratsukko tuli radalle, tuli myös aurinko esiin. Vähän oli haastetta kuvauksessa kun aurinko meni jatkuvasti pilveen ja tuli takaisin esiin. Mutta ihan kivoja kuvia sain kuitenkin (vaikka kamerana olikin tyhmä Canon ;) )

BWB-r Winckier van Eyenluis
FWB-r Ravaldi
Hann-t Rose Baccara
Pv-r Akvins
Pv-t Persija
Pv-t Windrose
Pv-r Dormellino
Pv-r Poseidon
Pv-r Rascaldo


Illalla lähdin vielä Ilkeä liikuttamaan. Takana oli pitkä ja rankka päivä, mutta päätin lähteä ajamaan lyhyen lenkin maastoon. Kouluratsastaja-tädit oli ihan ihmeissään kun näkivät mun tuovan kärryt käytävälle. Ja vielä enemmän hämmästyivät kun näkivät kärryjen vetäjät. "Tollako sä lähet ajamaan, voi että on sulonen". Poni pika pikaa kuntoon, koska kello oli tosi paljon. Ja sitten eikun liikkeelle. Alkoi pikkuhiljaa tulla aika kylmäkin kun sumu leijaili peltojen yllä. Kaikki meni ihan hyvin, kunnes tultiin sellaiseen kohtaan, jossa molemmin puolin tietä oli laitumella Harjun hevosia. Se oli sitten niin jännää. Jumitusta, peruuttelua ja viimeistään siinä vaiheessa kun laidun hevoset tulivat pöristen ihmettelemään mikä ihme tuo on alkoi keula tuntua vähän turhan kevyeltä. Päätin sitten taluttaa laidunten ohi, mutta jumitusta tapahtui siltikin. Asiaa ei kyllä yhtään auttanut hirveä liuta autoja Vahtivuorelta päin. Päästiin kuitenkin lopulta pelottavien laidunten ohi ja jatkamaan matkaa. Otettiin parit laukat ja ravailtiin jonkun matkaa, neljän tien risteyksessä käännyttiin takaisin. Otettiin parit laukat myös takaisin päin ja ravailtiin. Yritettiin kyllä mennä laiduntenkin ohi ravilla, mutta oli se niin jännää kun toiset vieressä pörisivät ja juoksentelivat. Kotiin päin ei kuitenkaan tarvinnut kärryistä nousta. Loppumatka menikin sitten hyvin ja sain ponin talliin nukkumaan ja pääsin itsekin lepäilemään.

Lauantaina (25.8.) kisat alkoi heti aamusta. Sää oli aamusta asti parempi kuin edellisenä päivänä ja kaipa sitä Canoniinkin ehti jo vähän tottua, sillä kuvia tuli melkein kaksinkertainen määrä perjantaihin verrattuna. Toimin edelleen lähettinä, tosin vähäksi aikaa mut värvättiin tulospalveluun auttelemaan. Enpä siellä kyllä paljoa tehnyt kun ei niin kiirettä ollut, että olisi tarvinnut ylimääräisen pisteiden laskijan. Lähinnä kopioin yhden luokan pöytäkirjat ja niittailin niitä pöytäkirja nippuja yhteen. Mutta mielelläni palasin kyllä takaisin lähetin hommiin, pääsi kameran kanssa hommiin taas ;) Oli kyllä ihan kiva päivä, vaikka illasta alkoi päätä särkeä ja naamaa kuumottamaan (olin sen jo perjantaina polttanut ja lauantaina uusiks!). Mutta ah, sitä tunnetta kun oltiin saatu kaikki kouluaidat yms. purettua ja sai viimein ruokaa. En siis lauantaina ehtinyt missään välissä syömään, kun oli niin kiireinen päivä.

Pv-r Eliko
DWB-t Donnatella F
Hann-t Feline
Pv-t Show Me Colour N
KWPN-r Saluut
Sh-o Silvolan Hemminki
Trak-r Propan
Trak-o Herbsttänzer


Kisojen jälkeen kävin vielä Ilken heittämään käppäriin. Poni ei ollut hirveän innoissaan lähdössä, mutta ravaili jälleen nenä edessä olevassa väliaidassa kiinni :)

Sunnuntai (26.8.) olikin sitten vapaapäivä. Kauhean pitkään en jaksanut nukkua, kun oli arkirytmi jäänyt päälle. Päivä menikin sitten kuvia läpikäydessä. En kyllä kaikkia jaksanut yhteen pötköön tehdä, mutta tahti oli kuitenkin nopeampi kun esim. viime vuoden kansallisten kuvia läpikäydessä. Ihan reilulla kädellä tuli kyllä karsittua huonoja kuvia, ~2000 kuvasta jäi meinaan reilu 600 kuvaa jäljelle.
Illalla Tiia pyysi ottamaan muutaman pääkuvan Ilkestä, joten n. 15 min tauon sai koneella istumisesta :D Muuten meni meinaan koko päivä koneella.

Shet-r Ilke

Maanantaina (27.8.) meillä oli näyttöarviointi ja koko luokka sai kisojen järjestämisen näytöstä K3! Kaikkiin kohtiin tuli 3, eli kaippa me aika hyvin osattiin ne järjestää ;)
Ruuan jälkeen meillä oli yrittäjyyttä, jossa käytiin lähinnä läpi kurssin sisältöä ja millaisia luonteenpiirteitä yrittäjällä olisi hyödyllistä olla.
Illalla meille oli vielä merkattu opinnäytetyöpaja, jossa puoli tuntia meni siihen, kun Kekkonen paasasi siitä kun vararehtori ei osaa ilmoittaa muuttaessaan lukujärjestystä. Soitti ja valittikin hänelle ja kun lopulta pääsi tunnin aloittamaan, totesi, että aloitellaan ensi viikolla. Meillä oli kuitenkin rankka vkl takana ja meitä oli kolme ryhmää samalle tunnille merkattu.

Tiistai, keskiviikko ja torstai (28.-30.8.) onkin menneet lukiolla. Eipä siinä mitään ihmeellistä, ahkerasti ollaan opiskeltu, vaikka motivaatio onkin vähän hukassa.

Tänään torstaina kävin illalla Ilkeä kuvailemassa. Kuvista tuli ihan kivoja, vaikka kamerassa näyttivät kamalalta sotkulta. Mutta kyllä mä ootan sitä et pääsee oman kameran taakse, onhan se ihan eri asia kuvata Nikonilla kun jollain Canonilla ;)

Shet-r Ilke


Huomenna se ois sitten lukion jälkeen vihdoin kotiin, on kyllä ollut pitkä kaksi viikkoa! Kameraa en varmaan huomenna vielä ehdi hakea, mutta lauantaina sitten ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti